Gehenna

http://media.wowfan.cz/uploaded/Gehennalogo
Fanpage

Co bys nám o sobě řekla?

Nazdar smrtelníci, jsem začínající cosplayerka, původem ze středních Čech, avšak moje současné sídlo se nachází v Brně. Cosplay scénu sleduju už hodně dlouho, zejména tu německou, ale k vyrobení svého prvního kostýmu mě přesvědčila až kamarádka Midget, a tadááá, v září 2015 vznikl kostým Liny a Gehenna Cosplay tak začala svou epickou cestu. Jo, a můžete mi říkat Gehis.

Jak ses dostala ke cosplayi?

Leta letoucí sleduju Blizzcon Cosplay Contest a říkala jsem si, jak by bylo super se promenádovat v něčem takovém. Rozumíte, obléct se do armoru, co nosí moje herní postavy a být ještě o trochu blíže hrdinům těchto digitálních bájí.
Gehenna

Kolik cosplayů máš za sebou?

Vzhledem k tomu, že se cosplayi věnuju krátce, mám za sebou jen 3 cosplaye. Linu ze hry DotA2, Vegetu ze srdcovky Dragon Ball Z a Lady Deathwing/Neltharion. Všechny je mám vystavené na svojí facebookové stránce. Vegetu i Deathwinga jsem vyráběla podle vlastního designu. Myslím, že nikdy nebudu patřit ke cosplayerům, co budou chrlit jeden kostým za druhým, lákají mne složitější designy plné detailů, čili takové, co spotřebují hodně času a pravděpodobně i financí. Taky si vážím svého volného času, a pokud se už do něčeho pustím, obětuju krev pot a slzy, aby to bylo to nejlepší, co v danou dobu dokážu vyrobit. Ale pak se musím věnovat zas něčemu jinému. Třeba dohrát Krev a víno, datadisk k Zaklínači 3.

Podle čeho si vybíráš postavy na cosplay?

Podle "badass faktoru"! U Liny to byla volba čistě z hlediska designu, avšak Vegeta a Deathwing jsou postavy, jejichž příběh podrobně znám a fascinuje mě. Tíhnu k postavám, které byste rozhodně nepopsali jako typické klaďasy. Vegeta začal jako záporák a postupem času se změnil v hrdinu. U Deathwinga je to naopak, ač by mi vyhovovalo, kdyby ho Alexstrazsa a další dokázali nakonec zachránit a vytrhnout z chapadel Starých bohů.
Gehenna

Jaký kostým byl pro tebe nejtěžší vyrobit?

Deathwing jednoznačně. Hodně času jsem nechala na návrhu samotném, a pak ty šupiny byly prostě peklo. Každou jednotlivou šupinu vystřihnout (tady jsem měla aspoň trochu pomoci) a po jedné nahřát a nalepit. Už nikdy více šupiny! Stejně pracné byly i reliéfy na "kovových" částech, avšak ty - ač to byla taky pěkně zdlouhavá piplačka - mě aspoň bavily.

Takže jsi na tento kostým nejvíce hrdá, že?

Jednoznačně. Vrrrrr. Hlavně na rohy a „kovové části“. Lidé byli často překvapení, že je to ve skutečnosti plast, takže jako armorsmith jsem, zdá se, uspěla. Hrdá jsem samozřejmě i na kostým Liny, kterýžto získal 2. místo na Y-Games Winter Challenge 2015, přestože to byl můj první cosplay vůbec.
Gehenna

Když už byla řeč o šupinách z Worbly, s jakými materiály vlastně nejraději pracuješ?

S tzv. černou worblou. Maximálně mi vyhovuje to, že nemusím používat lepidlo a zasmradit si tim pokoj. A taky to, že ten kostým mnohem víc vydrží. Nebojím se tak kostým natetrisovat do velkého kufru a cestovat s ním po všech čertech.

Máš vyloženě nějakého cosplayera, kterého bereš za vzor a který tě inspiruje?

Kamui Cosplay, Drack Cosplay a Erza Cosplay

Na jakých akcích jsi byla nebo budeš k vidění?

Nedávno mě bylo možno vidět a slyšet na AnimeFestu v Brně, potom na Blizzfan premiéře filmového Warcraftu v Praze a tento víkend se chystám na ESL do Frankfurtu. Gehis jede poznávat svět za českými luhy a háji!

Plánuješ i nadále dělat WoW kostýmy nebo si od nich na nějakou dobu teď odpočineš?

S WarCraftem jsem zdaleka neskončila. V podstatě mám na wishlistu polovinu Warrior Tier Setů, několik DK a Paladinů. Proste armors everywhere. Krom Warcraftu bych chtěla určitě ztvárnit nějakou postavu z Mass Effectu, StarCraftu, Zaklínače… kandidátů je požehnaně, času jen poskromnu.
Gehenna

A teď otázka přímo pro fanouška Warcraftu: jak se ti líbil film?

Líbil se mi sakra hodně! Už jsem ho viděla dvakrát. Změny v lore mi nevadí, dokonce si troufám říci, že místy jsou ku prospěchu věci a speciálně ku prospěchu filmu. Myslím si, že adaptace herního příběhu na stříbrné plátno změny přímo vyžaduje. Jinak by Duncan Jones prokletí herních filmů nezlomil. Moc se těším na extended edition, kde dovysvětlí, co se do filmu nevešlo. Doufám, že komerční úspěch bude dostatečný na dotočení celé trilogie a potom se někdo vrhne na příběh Arthase, Illidana,... a úplně nejvíc epický film by pro mě byla Válka Prastarých.

Co bys řekla za závěr čtenářům nebo začínajícím cosplayerům?

Hodně se těším na Legion. Co jsem zatím vyčetla z MMO Championu nebo viděla v betě, mě celkem nadchlo. Buď to bude bomba nebo asi poslední datáč. Začínajícím cosplayerům bych vzkázala: "Mějte pevné nervy!". Protože vyrobit si něco sám a prezentovat to na sobě, doslova jít se svou vlastní kůží na trh, chce obrovský kus sebevědomí a vždycky budou lidi, kteří vám váš koníček budou chtít zhnusit. Mějte to na paměti, ale nedejte se odradit, cosplay je super zábava a čím víc nás bude, tím lépe.


Naposledy upravil/a Esperanta 15.06.2016 v 21:18:00.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Esperanta 17.06.2016 09:35

Nefi
Wow, další dvě postavy sice neznám, ale ten Deathwing je fakt boží!! Tahle série rozhovorů se mi moc líbí.
Díky. Myslím si, že talentovaných cosplayerů tu máme hodně, takže by byla škoda, aby o nich komunita nevěděla.

Nefi 16.06.2016 23:21

Wow, další dvě postavy sice neznám, ale ten Deathwing je fakt boží!! Tahle série rozhovorů se mi moc líbí.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet