Guildovní Eventy 4fun

Vánoce, Vánoce přicházejí… Rok se již pomalu chýlí ke konci a i ve světě Azerothu přichází čas pomalu rekapitulovat dosažené úspěchy a neúspěchy. Trpaslíci vylovují kapry v tom, co zbylo z velkého jezera v Loch Modanu (i když nevím, jestli se dá házení výbušnin z engineeringu do vody přirovnat k výlovu, ale dobrá), goblini omývají staré maso ve svém Goblinlandu a do toho všeho si i Garrosh svátečně vyzdobil svou zbrusu novou celu. A abych nezapomněl - gnomíci zvyšují ceny motorek z 20 tisíc na 21 tisíc, aby je následně týden před Vánoci za akčních 19 999 goldů prodali. A my, největší hrdinové Azerothu? Ano, stále dokola zachraňujeme svět… Nemyslíte si, že by bylo dobré alespoň na jeden den vydechnout? Jen pár hodin bez šílené honby za valory a honory, beze snahy o další pull bosse, kvůli kterému se následně rozhádáme na TeamSpeaku…
Grillovačka
Pokud je odpověď ano, mám pro vás možná návrh. Blizzardovské eventy jsou staré a každý je zná. Co si však vytvořit vlastní eventy? Pro své kamarády či guildu? Jediné, co potřebujete, je ochota věnovat trochu svého času – a pár goldů navíc ve vašich kapsách.

Počátek

Dovolte mi nyní, abych trochu zavzpomínal – tento rok budu trávit na ofiku již své druhé Vánoce. Předtím jsem však hrával na nejmenovaném českém free serveru. Funkční ICC bylo daleko, Cataclysm ještě dál, Leviathan z Ulduaru shazoval celý server a ToC… kapitola sama pro sebe, neboť snaha o progress výše zmíněného Trial of Crusader spočívala v následujících bodech:
  • Zkusit bosse bugnout a třeba ho dáme
  • Počkat až se boss bugne sám a vydá nám loot bez killu
Proto jsem se rozhodl čekání na další probugovaný full clear zpříjemnit. A co mě napadlo – vytvořit event. A ne jeden.
Isle of Conquest

Eventy

Nebudu prohlašovat, že jsem je vynalezl. Troufám si tvrdit, že i jiné blázny mého ražení něco podobného napadlo. Podívejme se tedy nyní na guildovní eventy, které jsem měl (a dodnes mám) ve svém repertoáru.

Hledáček

Váš kamarád nebo vy sám se ukryjete kdesi v dané lokaci a hráči vás musejí s pomocí nápověd v guild chatu nalézt. Odměna se pohybuje od 250 do 500g podle kvality vašeho úkrytu.

Gladiátoři

PvP šampionát vaší guildy. S pomocí /roll rozdělejte hráče do skupin a následně se „pavoukem“, který se používá při fotbalových a hokejových turnajích, dostaňte k vítězi. Snadné ne? Jen nezapomeňte zakázat PvP gear… ať mají všichni vyrovnané šance.

Miss & Missák

Sežeňte si nejkrásnější gear na transmog, oblečte se, upravte a vyrazte do soutěže o titul Barbie a Kena vaší guildy! Nezapomeňte však sledovat nejnovější trendy, ať váš vzhled není out.

Kvíz

Otázky a odpovědi ze světa World of Warcraft. Doplňování hlášek z W3, historie universa WarCraftu a také znalost zeměpisu a současného dění kolem WoW.

Role-playing Event

Nekorunovaný král všech eventů. Mnohými opovrhovaná zábava, bohužel. Přitom skrývá tak dlouhou dobu neomezené zábavy a radosti nad svým důvtipem, který umožní vyřešit hádanky a dosáhnout tak cíle první! Několik hráčů tvoří „NPC“, která vám budou dávat úkoly a formou hádanek vás posouvat v ději eventu dále až k jeho rozřešení. Nechápete? Vysvětlím na příkladu: Do guildy dorazil dopis s tím, že byla nalezena stopa v oblasti Dun Morogh, vedoucí k objevení tajuplného Meče, který by snad dokázal porazit Sha. Trpasličí archeolog ale na místě setkání nebyl, a tak bylo nad slunce jasné (protože je TRPASLÍK), že leží opilý pod obraz v nejbližší hospodě. Poté, co jste ho rázným kopancem do žeber probudili, kecal cosi o mocném warlockovi, který hledá onen Meč a je již blízko. Z popisu místa, kde warlocka spatřil, šla snadno poznat lokace, kde se nalézá a tak jste se k němu vypravili. Když jste jej nalezli, lock vám vyprávěl o jezerní panně zakleté v nedalekém jezeře a že ona snad ví něco o Meči, ale je věčně nedůtklivá. Jen tak mimochodem se zmínil, že za života měla ráda květiny… Tedy bylo na čase koupit u nedalekého vendora puget květin a vyrazit za ní… Kam? No přece k jezeru, když se jedná o Jezerní Pannu. Poté, co jste ji našli, úplatek přijala a rozpovídala se o mágovi, který si u ní Meč vyzvedl. Zamířil údajně na východ, nicméně kvůli silné sněhové bouři se musel zastavit a vyhledat přístřeší. Kde? Určitě v jednom z blízkých rančů podél cesty od Ironforge do Loch Modanu. Když jste jej nalezli jako první, vyhráli jste event. Hráč představující mága vám předal meč i odměnu a event tím skončil. Aby se ovšem účastníci tohoto eventu necítili ochuzeni, vytvořil jsem pro každého ze zúčastněných malý dáreček zabalený ve vánočním papíru, který si sami můžete zakoupit za skvělou cenu několika měďáků ve vašem hlavním městě. Tyto malé dárečky mohou být cokoliv – gem, pet, prostě jakákoli blbůstka. Pamatuji si, jak 23. prosince 2011 po skončení eventu veškeré hádky v guildě náhle ustaly. Jen na pár dní, než jsme se zase vrhli do progressu, ale krásná vzpomínka zůstala v srdcích všech hráčů, kteří se zúčastnili. Nezavrhujte tento návrh, promyslete si jej. Byť se guilda jako stovky dalších rozpadla, získali jsme mnoho přátel právě díky eventu. Dokázali jsme si, že spolu fungujeme nejen jako imaginární postavy, ale také jako lidé. A hlavně – královsky jsme se bavili. A to je přece to hlavní, ne?
Isle of Conquest
Líbí se vám návrhy eventů? Pořádáte i vy sami eventy pro své známé a guildu?

Naposledy upravil/a Snake Plisken 26.11.2013 v 14:43:51.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 24.11.2013 13:41

Gladiátoři bola riadna sranda mohli sme sa dohodnuť aj viaceré guildy a isť napriklad do blade edge areny kde bol guild master z ostatnými hráčmi na tribúne Odmenou boli peti,a ten mount z Q linie v icc riadna sranda.Sranda je tiež si spraviť g mesto napr. aerie peak a z profiek si môžete do neho vyrobiť veci (ktore neskôr zmiznú ) všetci povine tam spraviť inkeepera to je tiež sranda.Keď už máte to g mesto tak sa môžete dohodnúť z cudzou guildou o capture boy kedy oni začínali v hordskom prístave a postupne sa museli dobyť do mesta a zabiť falstada (neskôr sme dali gryfon mastera lebo viac vydržal) alebo tiež boj o feathermoon kemp alebo ta zakladňa to je tiež prča keď vlastne pani leaderka zakladne je boss sama o sebe Ja som hladanie v zonach vždy vyhral lebo ked date ctrl+r vidite aj cez steny mena hračov.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet