Heart of Azeroth - Oficiální preview

  heart of azeroth    azerit    gear   

Battle for Azeroth přinese novou mechaniku, která nahradí jak Artefakty z Legion, tak do určité míry legendárky. Je jí Heart of Azeroth. Heart of Azeroth v sobě  kombinuje mechaniky Artefaktů a Netherlight Crucible. Jeho principem bude upgradeování vašeho gearu, konkrétně jeho tří částí – chest, head a shoulders. Upgradeovat je budete formou traitů, na které budete muset sbírat azerit, ekvivalent Artifact Power. Azerit budete získávat plněním nejrůznějšího herního obsahu – bude dropovat z dungeonů, raidů, bossů, World Questů, ale například i obyčejných mobek nebo truhel.

 

Z příběhového hlediska je Heart of Azeroth mocná titánská relikvie, kterou dostanete zprostředkovaně od Magniho Bronzebearda. Reálně, jak již název napovídá, patří Titánce-Azerothu, jejímž mluvčím Magni je. Azerit je pak vykrystalizovaná krev, potažmo životní energie Titánky. Sbírat jej budeme proto, abychom Azeroth vyléčili z utržených zranění.

 

Blizzard nyní vydal k item #158075 oficiální preview:

 

Blizzard zdroj

 

Nedávno v Silithu...

 

Mluvčímu Magnimu Bronzebeardovi se za pomoci azerothských hrdinů a jejich mocných artefaktových zbraní podařilo stabilizovat tragické zranění, které planeta utržila. Azeroth je prozatím stabilní, ale pokud ji chceme plně vyléčit, budeme potřebovat něco víc než jen dočasný obvaz.

 

Co nás čeká dál...

 

Události v Silithu byly jen prvním krokem, jak planetě pomoci. Cesta za jejím uzdravením vede na Zandalar a Kul Tiras, kde budete ve snaze pomoci Alianci nebo Hordě pátrat po azeritu. Magni pro vás má řešení, jak pomoci Azerothu a zároveň posílit vaši zbroj – Srdce Azerothu (Heart of Azeroth). Využitím tohoto mocného artefaktu budete schopni spoutat azerit a "probudit" části vaší zbroje, které disponují ohromující latentní silou.

 

ZÍSKÁNÍ HEART OF AZEROTH

Po dokončení scenaria Battle for Lordaeron budete instruováni, abyste znovu dorazili k Magnimu do pouští Silithu. Magni vám předá Heart of Azeroth, mocný náhrdelník, který si vezmete s sebou na svá dobrodružství na Kul Tirasu a Zandalaru. Heart of Azeroth vám umožní čerpat sílu azeritu. Zároveň tak budete nadále léčit planetu. A jakmile Heart of Azeroth dostatečně posílíte, bude levelovat spolu s vámi. Jak bude tento artefakt nabývat na síle, budou nabývat na síle i jeho staty. Rovněž vám umožní posílit speciální helmy, chestky a shouldery.

 

Každá část azeritem posílené zbroje bude disponovat třemi nebo čtyřmi okruhy azeritových traitů, které se vám budou odemykat, jak budete levelovat svůj Heart of Azeroth. Jak bude nabývat na síle, budou se na vašich azeritem posílených itemech odemykat další okruhy. Můžete – a měli byste mít – equipnuté azeritové kousky zbroje ve všech třech dostupných slotech. Do rozhraní se dostanete Shift + pravým klikem. Zde si můžete zobrazit nebo měnit příslušné traity.

Každý z okruhů traitů vám poskytne specifický typ benefitu, ze kterých si budete moci vybírat.

 

  • Vnější kruh: Traity na vnějším okruhu většinou bude ovlivňovat to, odkud jste získali příslušný armor. Tyto traity se také mohou vázat ke specifickým classovým specializacím.
    • Příklad:
      Pauldrons of Vile Corruption
      Filthy Transfusion
      (Passive)
      Vaše ability, které udílejí poškození, mají šanci na vyvolání poskvrněné bažiny pod vaším cílem, která z něj bude vysávat 8 628 života po dobu 6 vteřin.
  • Druhý kruh: Tyto traity obecně vyplývají z toho, jaký výkon podáváte v rámci své in-game role – poskytují navýšení poškození pro DPS classy, navýšení redukce poškození u tanků nebo navýšení healování pro healery.
    • Příklad:
      Savior: Vaše healování cílů, které mají méně než 35 % životů, má šanci na to vyhealovat je za dalších 942.
  • Třetí kruh: Zde budou defenzivní nebo utility traity pro vaši classu.
    • Příklad:
      Azerite Fortification (Passive): Když jste omráčeni (stunned), znehybněni nebo odhozeni, vyléčíte se za 1 852.
  • Čtvrtý kruh: Azerite Empowerment je trait, který se nachází ve čtvrtém, centrálním kruhu, a navyšuje item levelu daného kousku zbroje o 5.

 

Epický gear, jako jsou například odměny z dungeonů nebo raidů, může mít k dispozici i čtvrtý tier na ability, který se zobrazuje v podobě druhého okruhu daného kousku zbroje. Gear nižšího levelu bude mít obecně dostupné jen tři okruhy a nebude disponovat tímto druhým okruhem.

 

Pokud si budete chtít některý z už zvolených traitů změnit, můžete vždy navštívit Azerite Reforgera v Boralu nebo Zuldazaru. Cena je zpočátku nízká (5 goldů), ale postupně se bude zvyšovat, když změnu provedete vícekrát. Tak vysoká ale nezůstane – každé dva dny si můžete všimnout, že se ceny reforge sníží.

 

OBLEČTE SE K ÚSPĚCHU

 

Pokud jde o azeritovou zbroj, je třeba zvážit pár dalších věcí. Tyto itemy nemají sekundární staty, takže si nemusíte dělat hlavu s vybíráním traitů podle nich. A na rozdíl od Heart of Azeroth mohou být enchantovány.

 

Další skvělá věc, kterou byste měli mít ohledně azeritové zbroje na paměti, je, že každý item byl vytvořen se specifickými traity. Takže pokud si oblíbíte traity konkrétního kousku zbroje, můžete si pak vybojovat ten stejný item s vyšším item levelem. Item z raid finder bude mít kupříkladu stejné traity jako item z Mythicu, ale verze z Mythicu bude mít vyšší item level, vyšší staty a bude celkově mocnější. Itemy byly zároveň vytvořeny a rozmístěny po světě tak, aby když se rozhodnete, že určitý item prostě musíte mít, abyste přesně věděli, kde ho najít. Rozpětí item levelů rovněž platí pro odměny z Mythic dungeonů a PvP.

 

Zde je příklad toho, jak by vypadal ten stejný item z dungeonu Tol Dagor podle toho, na jaké Mythic obtížnosti padl.

 

Overseer’s Riot Helmet
Tradewinds
(Passive)
Vaše spelly a ability mají šanci navýšit vám Mastery o 287 na  15 vteřin. Když tento efekt vyprchá, přeskočí na přátelského hráče poblíž vás a navýší mu Mastery o 144 na 8 vteřin.

Vyžaduje Heart of Azeroth level 16

 

 Mythic 0 (340)

 Mythic 10 (385)

415 Armor

552 Armor

+411 Strength

+625 Strength

+698 Stamina

+1127 Stamina


Azeritem posílená zbroj může dropovat z mnoha různých činností, od questění, přes raidování až po PvP. Každý item, který získáte, bude disponovat item levelem odpovídajícím tomu, kde item dropl. Pokud si chcete zajistit ten nejlepší gear, budete ho moci získat z týdenních aktivit jako raidování, týdenný Mythic bedny, raid bossové, Warfronts, world bossové a rated PvP.

 

Také si budete chtít dát pozor na to, abyste plnili world questy, které vám zadá Magni Bronzebeard. Ten totiž bude hrát důležitou roli ve vašem posilováním Heart of Azeroth. Budete si s ním postupně budovat reputaci od friendly až po exalted a v návaznosti na ni budete odměňováni azeritem, jakož i šancí na získání azeritového armoru.

 

DOHÁNĚNÍ DAVU

 

Podobně jako u Artifact Knowledge v Legion bude Heart of Azeroth pomáhat hráčům udržet tempo se stále se navyšující křivkou síly. Po čase se množství azeritu potřebného k levelování Heart of Azeroth sníží, což vám umožní dohnat ostatní hráče, pokud jste zaostali. Tento systém by vám měl poskytnout podporu, pokud ji budete potřebovat, ale stále budete muset vynaložit určité úsilí, aby síly vašeho Heart of Azeroth neustále rostly.

 

Příležitostí, jak si přizpůsobit svůj gear, aby korespondoval s vaším stylem hry, je nepřeberně. Bez ohledu na to, na co se na své cestě k vyléčení Azerothu soustředíte.

 

Jak se vám zamlouvá tato nová mechanika?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Praotectrekkie 03.08.2018 16:54

Jak to bude v případě povolání s více specializacemi? Mám například balance druida, který ale v dungeonech dělá healera a na to může potřebovat jiné traity než D/S. To bych musel na každou takovou změnu specu k reforgerovi, nebo jak by to mělo fungovat?

Bellatrix 03.08.2018 17:12

Nedaří se mi k tomu najít konkrétní, oficiální info, ale zatím to vypadá, že prostě bude člověk muset mít různý gear pro různé specializace. Takže bys měl dejme tomu ty 3 azeritové itemy na DPS spec a na nich by sis zvolil traity na DPS, a pak bys měl další 3 itemy na healer spec s traity vhodnými na healing.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Praotectrekkie 03.08.2018 19:17

@Bellatrix Takže zase item pro každý spec jako se zbraní a celkem 3x tolik (head, chest, shoulder), čili vyčistit bágly. :P
Každopádně díky za hledání.

Darkslide 03.08.2018 19:48

@Praotectrekkie
Pak by specy jen s dps talenty byly v tezké nevyhodě. Je to rozumné a logické. Něco za něco.

Martins911 03.08.2018 15:57

A ty spely budou fungovat i pvp jako bg a areny?

Bellatrix 03.08.2018 17:04

Viz jak tam píšou "...každý item byl vytvořen se specifickými traity.". Bude PvP gear a na něm PvP traity. Najdeš to třeba tady: http://www.wowhead.com/heart-of-azeroth-azerite-traits-guide v části "PvP traits".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 03.08.2018 17:07

Taky tam píšou "The Traits are determined by how you got the item, and not how it's supposed to be used: PvP Traits work in PvE as well and Zone Traits work in any zone." Takže traity se odvíjí čistě od toho, kde člověk daný item získal, a není tím omezeno jejich použití. PvP traity se dají použít i v PvE a hádám, že to platí asi i obráceně.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet