Blizzard Must Be Crazy! - It's a Secret to Everybody

  easter eggs    Kalimdor    Classic   

It's a Secret to Everybody

Frakce: obě
Lokace: Un'Goro Crater
Questgiver: Linken
Potřebný level: 52 (quest již nelze splnit)
 
Není to tak dávno, kdy jsme se podívali na zoubek questům s Miximillianem of Northshire a stali se jeho zbrojnošem. Quest odkazoval na slavnou sérii Dona Quijota de la Mancha a poprvé jsme si ho mohli zahrát v Cataclysm. Jenomže spoustu questů se změnilo na úkor těch jiných, starých a dosti ohraných… Na jednu stranu je to dobře, jelikož svět získal nový nádech a člověku už se neotevírala kudla v kapse či ho nepolévalo to nepříjemné horko, kdy už i po těch letech musel dělat jedny a ty samé questy v těch oběhaných lokacích. A na druhou stranu nám některé questy dosti chybí.
Jedním z nich je quest linie v Un'Goro Crateru, která byla vyměněna právě za questy s easter eggem Dona Quijota. A nebyla to jen tak ledajaká quest linie. Byl to totiž také easter egg. Na co, ptáte se? Na starou hru Legend of Zelda. A kdo bude hlavním protagonistou? Blizzard kvůli autorským právům nemůže nechávat hrdinům ta samá jména, ale i tak víme, že Linken je dozajista odkaz na Linka. Dáme se tedy do toho.
Když tak sejdete cestu z Tanarisu do Un'Gora, abyste se podívali do této tropické oblasti, která nemá na Azerothu obdoby, u jednoho z menších jezírek v The Marshlands zahlédnete rozbitý člun. Nedá vám to, abyste nepřišli blíže a neprozkoumali jej. Vůbec netušíte, jak se sem ten člun dostal, když tohle je jen malé jezírko a proto jdete prozkoumat okolí, zda nenarazíte na další stopy.
Nemusíte chodit daleko. V jezírku naleznete malý vak s věcmi. Vynesete ho nad hladinu a rozvážete. Uvnitř najdete zašlou fotografii, na které pózuje nějaký gnom oděný v zeleném s gnomkou v hezkých šatech. Napadne vás tedy ohlédnout se po dotyčném v Marshal's Refuge na severu Un'Gora. Dotyčného naleznete u dutého kmenu stromu. Přijdete k němu a ukážete mu věci, které jste našli. Linken vám řekne, že vypadají povědomě.
 
Linken
 
„Jak vidíš, vážně nevím, jak jsem se sem dostal. Nikdo to neví… pro všechny je to záhadou! Prostě si vážně nemohu vzpomenout… Ale když se tak dívám na ty věci, které jsi přinesl, na něco si vzpomínám. Můj meč. Říkal jsem si, že ho potřebuji zesílit, ale už si nepamatuji proč. Ale pamatuji si, ke komu jsem ho měl donést: k Donově Snowden. Najdeš ji u horkých pramenů ve Winterspringu.“
S těmito slovy vám dá meč a na vás padne špatná nálada. Když jste vyšetřovali věci okolo Stalvana Mistmantla, byli jste též posíláni na různá místa. Z Duskwoodu do Westfallu a Elwynn Forestu, ale tentokrát jste posláni z jednoho konce kontinentu na druhý. Když z vás vztek během té dlouhé a úmorné cesty opadne a dorazíte k horkým pramenům na druhém konci kontinentu, najdete již jmenovanou Donovu. Přivítá vás se slovy, že se konečně Link odhodlal jí meč donést.
„Samozřejmě, že ten meč mohu upravit. A během doby, co na něm budu pracovat, mi můžeš povyprávět, co mu trvalo tak dlouho, aby mi ho nechal doručit. Není jedním z těch, kteří na něco zapomínají…“ Trpaslice si od vás vezme meč a ponoří jej do horkých pramenů, které prý mají moc upravit předměty během malé chvíle. A mezitím jí vyložíte celý příběh.
„Cože? Linken… prostě ZAPOMNĚL? Ah… ztratil paměť. Každopádně, zde je jeho meč. Sice není kompletní, ale znám někoho, kdo by ho mohl dokončit. Ale mluvit s ním bude asi trochu obtížné. Poslouchej, asi se to bude zdát divné a těžké k vysvětlení, ale musíš najít někoho, kdo ti připraví Videre Elixir. A jediný, koho znám, je Gregan Brewspewer. Je těžké ho najít, ale vím, že posledně tábořil v divočinách Feralasu.“
Povzdychnete si nad tím, jak vás i trpaslice pošle znovu přes půlku kontinentu a tentokrát do Feralasu, ale bohužel to musíte podstoupit. Když se přes Desolace dostanete do Ruins of Ravenwild ve Feralasu, zjistíte, že dostat se do čtvercové rozbořené ruiny bude trochu obtížnější a budete muset hledat dobrou cestu, jak se tam dostat. Když se tam dostanete, stačí štípnout Evoroot a jít dál pěšinou dolů. Ještěže máme ty ukazatele na mapě, jinak bychom hledali Gregana velmi těžko.
„Jasně, že ti můžu udělat ten Videre Elixir. Prostě mi jen dej Evoroot, pokud ho máš. Znám snad všechno možný vokolo alchymie a kvetek. Nech mě ti vyprávět příběh vo těch časech, kdy sem přeměňoval sýr, kterej sem si chtěl dát k obědu, na zlato…“
Trpaslík vám naštěstí elixír udělá rychleji, než se moc rozpovídá a proto můžete vyrazit zpět k Donově do Winterspringu. Čeká vás zase úmorná cesta zpět do Winterspringu a už si trochu začínám říkat, kolik lidí tento quest vlastně dokončilo. Protože během plnění tohoto questu jsem si dost živě připomněla, jaké to je, dostat se na druhý konec kontinentu pouze za pomoci pozemního mounta a bez nalezených vzdušných cest. Ano, člověk je od dob Cataclysm dosti rozmazlený, ale zase si tak trochu uvědomíte, že ten svět vlastně není tak malý… A při těchto questech jste vděční, že není ještě větší. Konečně se dostanete do Winterspringu a přinesete elixír Donově. Ta potvrdí, že je to opravdu ten elixír a vy si ulevíte, že se nespletla ona nebo vy.
„Tenhle elixír ti umožní mluvit s těmi, které běžně nemůžeš vidět. Vezmi si tenhle elixír i s Linkenovým mečem na hřbitov blízko Gadgetzanu v Tanariru a vypij ho. Asi budeš výsledky překvapen, ale zachovej klid. Ve tvé „jiné“ formě si to zamiř na sever, dokud nedorazíš k horám. Tam, mezi kamennými trhlinami, bys měl nalézt někoho jménem Gaeriyan. A pamatuj… bude s tebou mluvit jen ve tvé jiné formě.“
Zase zpátky na druhý konec Kalimdoru. Otráveně si povzdychnete a vydáte se tedy do Tanarisu. Nutno podotknout, že pokud by byl Azeroth v tom správném měřítku, jen na tento quest a cesty byste vyplýtvali mnoho jídla, vody, dní i nervů. Každopádně se dostanete do Tanarisu, chvíli si sednete, abyste si odpočinuli, a aniž byste věděli, co vás čeká, dojdete na hřbitov a vypijete elixír.
 
Linken
 
To, že vás elixír okamžitě zabije, to jste asi vážně nečekali. V reálném životě byste propadli panice, nebo byste na to spíše neměli čas. Kdybyste to věděli, asi byste si ušetřili hromadu nervů, kdybyste rovnou došli do Tanarisu, podřízli se či skočili ze skály a za jmenovaným Gaeriyanem došli.
„Už je to dlouhý čas, kdy za mnou někdo přišel,“ řekne vám Gaeriyan. „Když se vrátíš na krchov, najdeš zde náhrobek. Ale ne tak ledajaký, ale takový, který se liší od ostatních. Tajemství leží pod ním. Prostě jen odsuň kámen a tajemství jsou tvoje.“ Tohoto staříka máte rázem rádi, protože i když vás tak trochu přivedl do hrobu, přeci jen vás neposílá opět přes polovinu kontinentu dál. Zajdete tedy za spirit healerem, který se na vás dívá pohledem: už zase ty? a požádáte ho, aby vás přivedl zpět do světa živých. Pohledem vyhledáte náhrobek a najdete jej. Opravdu se liší od ostatních a tak jej na radu milého staříka opatrně odsunete. Rázem se objeví důlek, do kterého meč zasadíte. A meč sedí perfektně. Najednou vás oslní ostrý paprsek světla, a když váš pohled spočine opět na meči, zjistíte, že se změnil. Vydáte se tedy do Marshal's Refuge zpět a doufáte, že tentokrát už opravdu jen za Linkenem.
„Můj meč… je hotový!“ vykřikne nadšeně Linken, když mu výsledek vašeho úmorného bloumání ukážete. „A teď si jen vzpomenout, proč ho vlastně potřebuji…“ Malý gnom dlouho a usilovně přemýšlí. „Mysli… mysli… Vím, že jsem sem přišel kvůli něčemu důležitému.“ Pohlédne na vás a vy jen nasucho polknete, aby vás zase neposílal někam do pryč a až příliš daleko. „Mám nápad. V jeskyni tady kousek nahoře je gnomka jménem J.D., která ke mně byla velmi milá, když jsem sem přišel. Zkus jít za ní.“ Vzdálenosti se zkracují, za což jste jen rádi a tak za J.D. Collie dorazíte celkem brzy. Sice vaším směrem pronese něco, jako že potřebuje vyzkoušet novou kombinaci krystalů, ale hned se na vás obrátí.
„Oh… Linken? Á, to je ten vtipálek. Když sem poprvé přišel, stále něco mumlal o různých podivných věcech. Pravděpodobně se do té hlavy praštil opravdu hodně. Něco co říkal, bylo, že vyráběl nějaký druh totemu a mluvil s někým, kdo se jmenoval Eridan Bluewind… na místě jménem Felwood… tedy myslím. Pochybuji, že ti toho teď řekne víc než já. Ale pokud chceš vědět víc, proč se po té osobě jménem Eridan nepodíváš?“ V tu chvíli pomalu kleknete na kolena a pláčete. Takže vzdálenosti se nezkracují a vy jen doufáte, že za ty puchýře na nohou dostanete odpovídající náhradu. Pokud tedy nejste draenei či tauren… ti mají kopyta a jsou na tom lépe… i když…
V Emerald Sanctuary ve Felwoodu skutečně najdete elfku jménem Eridan Bluewind. Dáte se s ní do řeči a vylíčíte jí celou věc. Elfka sice Linkena nezná, ale zato vás pošle sehnat pár věcí, které musíte sehnat u stvoření z Felwoodu a přinést jí je zpět. Uvnitř Un'Gora prý sídlí prastaré zlo, ohnivý elementál Blazerunner… a právě předměty, které vás poslala nasbírat, jsou potřebné k jeho poražení.
Jakmile je seženete, elfka vás pošle do Tanarisu do Lost Rigger Cove, kde se máte poohlédnout po kruhu kamenů. Jakmile tam budete, přečtěte z knihy Aquor a vyvolejte tak jedinou bytost, která dokáže potřebné předměty převést v totem, který může porazit Blazerunnera. Knihu vám samozřejmě dá a vy se tak znovu vydáte na druhý konec Kalimdoru. Blizzarde… už chápu, proč jsi ten quest odstranil… Kdo má na tohle mít nervy!
Na daném místě za pirátským táborem vskutku naleznete kruh z kamenů a Aquementase vyvoláte. Elementál opravdu není nadšen, že jste ho vyvolali, ale pomůže vám. Nyní už se můžete vydat zpět za Collie do Un'Gora i s totemem v rukách, který má prý porazit toho tajemného Blazerunnera.
„Takže už jsi zpátky?“ zeptá se vás Collie a vy jí podáte totem, aby se na něj podívala. „Takže Blazerunner říkáš. Ano, jsem si vědoma toho silného elementála, který se skrývá v centru Un'Gora. Pouze si od něj jen udržujeme odstup; nikdo totiž není schopen oslabit silnou auru, která ho obklopuje.“ Ale vy máte totem, který by měl být schopen ho porazit. Collie se zamyslí. „Když tak o tom přemýšlím, tak Blazerunner je zřejmě důvodem, proč se sem Linken vydal: aby nás jej zbavil. Když sem přišel, vypadal jako typický chlapík. Ale zaznamenala jsem, že se nezajímal o žádné pokusy ani experimenty, tak jako by měl správný gnom. Srdcem musí být opravdový válečník.“ Podá vám totem, který jste si pracně vydobyli. „Tu máš, vezmi ten totem k němu. Myslím, že díky němu si vzpomene, proč je zde.“
Linken už vás důvěrně zná a tak se na vás usměje a pozdraví vás. Když mu podáte totem, po jeho tváři se rozlije uvědomění. „Už si konečně vzpomínám. Přišel jsem, abych bojoval proti Blazerunnerovi. Byl jsem na cestě a tohle byl poslední krok. Ale já už nejsem hrdina. To ty. Vše co jsi udělal… musíš dokončit ty. Blazerunner brání artefakt známý jako Golden Flame. Je to artefakt tak silný, že už nadále nemůže být v rukách někoho, kdo má tak zlé srdce. Ale pokud chceš radu: nechoď sám.“
 
Linken
 
I když vás čeká boj proti opravdovému zlu a možná si budete muset k sobě přivolat pár přátel, aby šli s vámi, uleví se vám, že už to všechno skončí a nikdo vás nebude posílat z Un'Gora do Winterspringu, odtamtud do Feralasu a vůbec po celém Kalimdoru. Leda to nebudete chtít vy sami. Blazerunnera najdete na samotném vrcholku Fire Plume Ridge, kde jej zbavíte záštity a skolíte ho… a mimo to seberete i artefakt, o kterém Linken mluvil. Vrátíte se k Linkenovi, abyste mu tu zprávu oznámili. „Děkuji ti. Golden Flame bude nyní navrácen do mé domoviny, kde bude chráněn, aby se nikdy nedostal do rukou zlu. Za to, co jsi pro mě udělal, prosím, vezmi si tohle. Bez tebe bych doteď nevěděl, kdo vlastně jsem!“ A z čeho vám dá na výběr? Z meče, kvůli kterému jste létali, nebo spíše běhali přes celý Kalimdor, a sice: Linken's Sword of Mastery, ze Spirit of Aquementas a z trinketu Linken's Boomerang. Blizzarde… je strašlivě pěkné, že nám do WoW dáváš easter eggy na hry, ze kterých cítíme nostalgii, ale… co proboha ty puchýře na nohou?!
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

louramb 24.05.2023 13:32

The urine was obtained pursuant to a warrant, and we conclude that the urine collection did not result in a de facto arrest <a href=https://cialiss.cfd>buy online cialis</a> This drug has selective estrogenic effects on bone yet spares other tissues such as the uterus and breast

milanko 28.02.2014 23:25

cerberos
Přesně i tohle mi chybí,i když bych taky jako mnoho z Vás nadával,myslím ty chain questy,kvůli vstupu do toho a toho raidu,například si pamatuji,že na Black Temple jste se nechytali pokud jste neudělali chain quest na jeho otevření.A že to byl quest těžký,mezi ním byl i ůkol zabít finální bosse v Serpetine cavern (lady Vashj) i v Temple Eye (Kaelthas Sundstruder) jojo bejvávalo
Presne Boli to jednoduche a efektívne riešenie presne tak ako klúče do dungov za repku

cerberos 28.02.2014 15:15

bulljoker
pokud vím tak přidával jen stamku a fire resist a bez něj si nemohl do Onyxia lair
Přesně i tohle mi chybí,i když bych taky jako mnoho z Vás nadával,myslím ty chain questy,kvůli vstupu do toho a toho raidu,například si pamatuji,že na Black Temple jste se nechytali pokud jste neudělali chain quest na jeho otevření.A že to byl quest těžký,mezi ním byl i ůkol zabít finální bosse v Serpetine cavern (lady Vashj) i v Temple Eye (Kaelthas Sundstruder) jojo bejvávalo

bulljoker 28.02.2014 10:09

Mordecay
J okolo toho itemu sa točila dlhá questová linka - výsledok - vstup do pôvodného Onyxia's Lair. Smola len, že ja som ju už nestihol, takže netuším akú schopnosť amulet mal
pokud vím tak přidával jen stamku a fire resist a bez něj si nemohl do Onyxia lair

Mordecay 27.02.2014 22:09

cerberos
Myslíš ten neck co tě promění na drakonida?(ten neck doted mam v bance
J okolo toho itemu sa točila dlhá questová linka - výsledok - vstup do pôvodného Onyxia's Lair. Smola len, že ja som ju už nestihol, takže netuším akú schopnosť amulet mal

BenBelatrix 27.02.2014 12:45

Na http://www.wowhead.com/item=11905 si dobře pamatuju - byl to jeden z mála způsobů jak mohl Paladin útočit (agrovat) na dálku... Taunt dostal až později. Tato série questů se mi opravdu vryla do paměti.

cerberos 27.02.2014 09:59

Mordecay
Missing diplomat nebola línia, kde sa zisťovala spojitosť medzi Defias a Varianom a len pre Alianciu? Onyxia bola s Drakefire Amuletom, ktorá začínala s The Dragonkin Menace / The True Masters pre ali a pre Hordu tam jeden z prvých questov dával Eitrigg. Línia s Onyxiou bola odstránená vo WotLK a Missing Diplomat až v cata, hoci zopár questov prežilo / boli upravené.
Myslíš ten neck co tě promění na drakonida?(ten neck doted mam v bance

cerberos 27.02.2014 09:54

Mě právě tyto questy chybí i nechybí (samozřejmě kvůli cestování),takových questů bylo ve vanille hodně,které byly náročné pro vašeho mounta i vaše nohy či kopýtka..ale měli své kouzlo,já když jsem se svou první postavičkou (s mágem Cerberem) bral takový quest kolikrát jsem si říkal kdy ho asi dokončím,většinou to bylo za týden,poněvadž když z takového questu mě třeba poslali z Tanarisu někam až na druhý kontinent do Silverpine forrest či Plaguelands tak mezitím,jsem si třeba našel jiné taky zajímavé questy,než pak jsem se podíval do seznamu nedokončených questů že nemám hotovej ten z Tanarisu a musím se smát,zaleželo taky z jakého místa jsem se to dozvěděl tak taky jsem rozhodl zda ho ten den dokončím nebo ne.Když jsem to zjistil například ve Winterspringu že mam jít do Plaguelands či Silverpine,tak samozřejmě jsem se na to vykašlal a řekl udělám ho až tam budu o něco blíž.Tohle mě dodnes chybí i když jsem nadával,ale mělo to kouzlo protože cestou jste mohli najít něco zajímavého či nasbírat suroviny na profesi či objevit zajímavý kout atd atd.Nejhorší podle mě,ale velice zajímavý takový podobný quest jsem dělal se svou šamankou,doted na to vzpomínám,byl to quest podobný co mají warloci v Pandarií,zabít toho elfa warloka v Black Temple.Tenkrát byl pro šamany takový chain quest pro totemy (škoda že ho zrušili)za každý totem fire totem,air totem earth,water,ale ta odměna byla pro mou šamanku opravdu sladká to jo, získala všechny totemy plus rare totem relic(do ted ho má v bance jako památku i cennou věc,nebot relicy už ve wowku neexistujou),jo zanadával jsem si,ale ted mi to chybí...aspon jsem věděl že wowko je opravdu velké,a že opravdu tam je pořád co dělat to mě utěšovalo,cestování bylo taky z jednou věcí

Mordecay 26.02.2014 22:43

Missing diplomat nebola línia, kde sa zisťovala spojitosť medzi Defias a Varianom a len pre Alianciu? Onyxia bola s Drakefire Amuletom, ktorá začínala s The Dragonkin Menace / The True Masters pre ali a pre Hordu tam jeden z prvých questov dával Eitrigg. Línia s Onyxiou bola odstránená vo WotLK a Missing Diplomat až v cata, hoci zopár questov prežilo / boli upravené.

Eydis 26.02.2014 21:55

Aha no tak ja som začal s wowkom v patchi 2.3 takže asi nebola šanca do spraviťI keď nemalo to spojitosť s tým že bol Bolvar Fordragon v Stormwinde namiesto Variana?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet