Jak šel čas... část druhá

  Thunderfury    Legendary    Nostalgie   

V minulém článku jsme se zaměřili na video, které položilo základy ke tvorbě mnoha fan fiction či lore videí ve světě Warcraftu. Vzhledem k tomu, že universum zaujalo ve fantasy světě přední příčky, dá se předpokládat, že je jeho lore propracované a mnohdy i složité. Je však otázkou času, jakým směrem se dále vydá.

 

Dnes se ovšem budeme zabývat malinko jinou tvorbou. Kromě videí, která donutí vaše srdce roztát v přílivu emocí nebo obohatí vaši znalost lore, jsou tu i ta bránice lechtající. Otázkou však zůstává, jak moc se dnešní humor liší od (nedávné) minulosti. Každý, kdo World of Warcraft hraje aktivně minimálně rok, jistě v komnatě slavných a úspěšných (čtěte Trade Chat) narazil na nejedno zrnko žlutého pylu, díky kterému se mu spustil řetězový proces alergických reakcí.

 

Pokud se tímto způsobem o vás otřela přítomnost a "sláva" dvou itemů, byli jste již bohužel infikováni. Většina z vás jistě tuší, o jaké itemy se jedná. Poradím však těm, kteří neví, o jaké předměty jde. Jedná se o dvě specifické zbraně, které se staly terčem mnoha vtípků napříč celou WoW komunitou a dá se říct, že byly jakýmsi "prapředkem" dnešních memes. Ano vážení, jedná se převážně o item #19019 a item #23555.

 

K prvnímu zmiňovanému se váže fráze "Did someone say item #19019". A jak už bývá v povaze lidí, tato fráze se stala pravidelným užíváním de facto jedním z prvních memes, které přetrvalo až dodnes. Jenže omílat dokola jednu zbraň bylo přeci trochu málo a bylo jakýmsi veřejným tajemstvím v této tradici pokračovat. Tím se dostáváme ke zmíněné zbrani číslo dva. Zde se však ujala místa fráze více... vulgárně intimního charakteru "A**l item #23555" (ačkoli každý jistě ví, o jaké slovo se jedná, z mravních důvodů jsme se jej i přesto rozhodli cenzurovat).

 

S příchodem datadisku Wrath of the Lich King však tyto hlášky hraničící s nejmenovanou nevyléčitelnou nemocí nabraly nový rozměr. V tomto období byly totiž do hry přidány achievementy. Máte tři pokusy na to hádat, co následovalo. Správně, tradice velí pokračovat. Osobně musím říct, že z některých se doslova staly perly. Některé z následujících příkladů jistě mnoho z vás v Trade Chatu již zahlédlo:

 

(Pro ještě více hlubší zachování mravní výchovy všech čtenářů jsou hlášky ukryté pod spoiler tagem. Pro jistotu.)

 

Všeobecně vzato, jistě nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že si lidi takto představují humor v dnešní WoW komunitě. Ale navzdory těmto hláškám se dříve objevovala i tvorba, která byla vtipná, přinejmenším úsměvná, bez použití vulgárních prvků. Její originalita spočívala ani ne tak v honbě za co nejvtipnějším výrazem, ale spíše v jednoduchosti. Tenkrát internetová komunikace byla ještě v plenkách, což v podstatě znázorňuje následující video.

 

Výjimečně však potěším členy Hordy, jelikož se ve videu objevují jen a jen oni. Žádný alík v dohledu. Jedná se o dva taureny a jednoho undeada a myslím, že více již asi dodávat nemusím... tedy kromě ROFLMAO!

 

 

Věřili byste tomu, že už je to 11 let?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

WitekCZ 25.05.2018 10:36

Snad nezapomenete na tenhle skvost https://www.youtube.com/watch?v=4pn4kZyqVRU

Šéfredaktor WoWfan.cz

Martins911 23.05.2018 10:28

Bože z těchto zkratek jsem vždycky mimo

Domimaru 23.05.2018 09:37

Did someone say Thunderfury blessed blade of the windseekr? <3

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet