Jaké další rase by měla být věnována pozornost ve WoW?

  Legion    Elfove    Trollove   

Jedná se zcela jistě o složitou otázku, jelikož ve World of Warcraft máme co do činění se spoustou rozličných ras. Legion se hodně zabývá historií elfů, tradicím taurenů je věnována celá jedna zóna a Stormheim tvoří opravdu velký a silný kus příběhu vrykulů. A to nás může vést k zamyšlení nad tím, jaká další rasa tohoto bájného světa si zaslouží větší pozornost. Ve Warlords of Draenor sice bylo nastíněno něco málo o rase draenei, ovšem ne tolik, kolik bychom si zasloužili s ohledem na rozšíření o "alternativní" Draenor. A jak si možná vybavujete, v posledních letech se vyrojila spousta stížností na skutečnost, že ve WoW se nachází až přehnaně orků. Jenže co se vlastně s orky děje v současnosti? Kdyby bylo na vás vybrat jednu rasu, které by se měla věnovat větší pozornost, jaká by to byla? 

 

Za nás by to mohli být například trollové nebo noční elfové...

 

Samozřejmě víme, že Legion je natřískaný a přecpaný elfy. Jenomže my je máme rádi, takže odtud pramení naše touha dovědět se o nich zase o chlup víc. Když se na to ovšem podíváme s trochu větším odstupem, musíme říct, že takoví trollové by to  potřebovali o něco víc. A zejména kmen Darkspear, jenž přišel o svého skvělého vůdce a nejvýznamnějšího představitele – prvního trollího náčelníka Hordy. Co je nám známo, nikdo další zatím neobsadil jeho místo a nenahradil ho jako nový leader celého kmene Darkspear. Rádi bychom se o tomto dověděli o něco víc a úplně nejlépe všechno o situaci, kdy se objeví Zandalari a pokusí se odlákat Darkspear pryč od Hordy, když je teď Vol'jin mrtev. 

 

Troufáme si říct, že na trollech se asi shodneme. Jaké další rase by mělo být podle vás věnováno více času a prostoru? Měli by to být gnómové, krvaví elfové, pandareni nebo například worgeni?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sharlay@λy 07.03.2017 14:25

Som zanietený ali player ale keby niekedy hrám hordu tak jedine trollov, najzaujimavejšia rasa na celom Azerothe. Ale tak ked si vezmeme 13 hrateľných rás tak, orcovia sú fakt všade o nich už viem aj viac než treba, humanov tiež poznáme docela podrobne, gnomovia a gobliny mne prídu celkovo nezaujímavý, ale to je môj subjektívny názor. Pandareni nám v rámci expanzie boli tiež dobre predstavený ich história aj dôležité postavy, worgenov považujem v historí za humanov a myslím že bolo ich prekliatie docela uspokojivo vysvetlené, dreanei boli na wodku ako je aj v článku spomínané a nakoľko nie sú pôvodná rasa azerothu tak myslím že im bolo umožnené uspokojivo vysvetliť ich pôsobenie v príbehu o azerothe. S forsaken sme tiež dokonale oboznámený a nakoľko ich história nie je príliš veľká tak tam nie je ani priestor vymýšľať zbytočnosti, u nich sa teším ich vývoji v prítomnosti a budúcnosti nakoľko Sylvanas je aktívna až až, elfovia (aj night aj blood) sú vlastne pilierom starej histórie s veľa zaujímavými charaktermi, no taureni boli teraz tiež trošku lepšie dovysvetlený v legione, a trollovia sa síce ukazujú pravidelne ako patchový nepriatelia sledujúci vlastné záujmy ale v pomere koľko je kmeňov a trollov po celom azerothe /teda je možné že sa mýlim ale ja pomyslenú úniu trollských kmeňov veľkosťou chápem rovnako veľkú ako hordu alebo alianciu osve/, pre mňa je top proste rasa ktorá má zaujímavú a dlhú historiu a aj potenciál tvoriť nové udalosti.

Z nehrateľných rás je mi ľúto že nezaujala v budúcnosti /zatial/ žiadnu významnú úlohu rasa Tol´vir

jawed 07.03.2017 14:05

jednoznačne Trollovia potom by som chcel vedieť viac o draenei, forsaken, blood elf... o tých by som chcel tiež sa dozvedieť viac.
Night elf... tých je na môj vkus až príliš veľa

Lockdaar 07.03.2017 10:36

Za mě jednoznačně trollové, jsou to moje nejoblíbenější rasa

Anger 07.03.2017 10:24

Osobně bych byl pro Worgeny, tedy přesněji Gilneas. Ale Gnomové a Goblini jsou v ústraní, o Blood elfech nemluvě jejich příběh byl trochu obsahem MoP a WoD, ale pouze ve věcích týkající se Sunreavers... uvidíme...
Hlavně mě zajímá jak dopadne spor Gilneas vs. Forsaken, byl krásně rozehrán a doufám že skončí něčím co nám vyrazí dech.

Solanar 07.03.2017 10:21

Rozhodně souhlasím s trolly. Osobně tipuji, že by se mohli objevit v některých z budoucích datadiscích, kde bychom mohli navštívit domov kmene Zandalari - Zandalar. A mohli se tak dozvědět víc o jejich kultuře a o Loa. Po nich bych osobně si přál menší pozornost k Blood Elfům. Sice se v minulosti se sem tam objevili, ale zajímalo by mě víc o jejich politice a společnosti po obnovení Sunwellu. A co bych za to dal, kdyby opravili zbytek Silvermoonu

Zug 07.03.2017 10:02

Za mě orkové. Orků není nikdy dost! Také bych rád viděl nějaký druh sjednocení mezi vznešenými a krvavými efly - tohle téma mě už žere od WotLK...

sw1tchCZ 07.03.2017 09:18

Worgeni... Už jen proto aby si vzali zpátky Gilneas... Trollové též, protože jak bylo zmíněno by mě zajímalo kdo je náčelníkem Darkspear a tedy kdo se přidá k Zandalari až zavolají.
A proč nepokračovat v Nightborne? Jak se jim povede přežít bez Nightwell. A přidají se k nám tak, že to bude další hratelná rasa?
A Eredar/Draenei. Na ty bychom mohli narazit na tom Argu ne?

godlike 07.03.2017 09:09

Určo Trolové jak jsi řekl ale blood elfové by nebo Forsaken by nebyli marní.Tedy pokud se do konce Legion nestane něco Sylvanas

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet