Kael'Thas Sunstrider

louží ale Illidanovi a sídlí stejně jako on v Outlandu. Před Třetí válkou byl Kael uznávaným mágem v Kirin'Tor a většinu svého času trávil v Dalaranu. Když Arthas s Pohromou zaútočili na jeho domovinu Quel'Thalas, neměl téměř žádnou možnost, jak svým Elfům pomoci, a tak jen shromažďoval všechny Vysoké Elfy.

Brzy se přejmenovali na Krvavé Elfy, aby pamatovali na hrůzu a utrpení, co jim Pohroma způsobila. S těmito vojáky se mu podařilo získat z ruin Silvermoonu lebku svého otce, která se nyní nachází v jeho sídle v Tempest Keep v Outlandu. Bohužel tato lebka je nutná k obnovení Sluneční Studny, po níž většina Elfů touží, ale Kael jim ji nechce vydat. Čím více času uplynulo od zničení Silvermoonu, tím více se on a jeho Elfové cítili jaksi prázdní, ale nevšímali si toho pocitu a bojovali se spousty nemrtvých. Většinou se pohybovali poblíž Dalaranu, když jednou narazili na zvláštní cizince. Potkali Noční Elfy Tyrande Whisperwind s Maiev Shadowsong, kteří sem přijeli přes moře, když stopovali Illidana Stormrage. Kael potřeboval dovést jednu karavanu do bezpečí a Tyrande se nabídla, že mu s tím pomůže, že prý to zas pomůže jí v hledání Illidana, Maiev byla proti, že na to nemají čas, nicméně hlas Tyrande je důležitější než Maiev. Po několika bitvách s nemrtvými se dostali až do vesnice, kde však nemrtví bránili most. Tyrande se při bránění mostu propadla do vody, která ji odnesla pryč. Maiev Kaelovi řekla, že to byla válečnice, a že věděla, že může zemřít. Poté k nim přišel další Noční Elf Malfurion Stormrage, který jim řekl, že Illidan dělá cosi v Dalaranu s artefaktem známým jako Sargerasovo oko. Malfurion si všiml, že chybí Tyrande a Maiev mu vše pověděla. Arcidruid kvůli tomu velice truchlil, ale věděl, že na něj čeká ještě mnoho věcí, které musí vykonat.

Malfurion věděl, že nemají mnoho času, než se Ilidanovým vyvolávačů podaří pomocí Gul'danovi hlavy zničit Frozen Throne a tak nebylo mnoho času na přemýšlení. Malfurion nevěděl, že se Ilidan snaží rozbít sídlo Lich Kinga, akorát pomocí duše lesa zjistil, že na Northrendu se děje zemětřesení a tušil, že Ilidan s tím nemá nejčistší úmysly. Nagy, které sloužili Malfurionovu bratru se nakonec podařilo porazit, a tak se Malfurionem vydal hledat Tyrande. Zeptal se Ilidana zda by mu s tím souhlasil a ten souhlasil (jeden by mohl říct, že láska k Tyrande a žárlivost na Malfuriona způsobila Ilidanův zánik). Maiev ve vzteku vyrazila za nimi. Kael zůstal v ruinách Dalaranu sám. Poté se vrátil k Aliančnímu generálovi Garithosovi, kterému sloužil i předtím, než potkal Noční Elfy a ten mu dal úkol opravit observatoře v Dalaranu. Kael tento úkol splnil, ale ještě mu zbývala poslední observatoř, která byla na ostrově a on neměl žádné lodě. Najednou se objevila Nagská čarodějnice Lady Vash'j s tím, že mu pomůže. Se svými Nagy přeplavala na ostrov a tam vzala lodě, se kterými připlula ke Kaelovi. Když však Kael dokončil úkol, vynadal mu Garithos za spolčení s Nagy, že prý nestrpý žádnou zradu ve svých řadách. Poté dostal Kael další, téměř nesplnitelný úkol.

Měl bojovat proti armádě nemrtvích, s tím, že všechny lidské jednotky byli poslány na Garithosovu frontu. Navzdory tomu však vyrazili vstříc záhubě, ale těsně před bitvou je znovu kontaktovala Vash'j s nabídkou, že jim znovu pomůže. Kael po krátkém rozmýšlení přijal. Spolu s Nagy porazil Nemrtvé a Vash'j mu řekla, že po zničení Quel'Thalasu se ona a Nagové cítí podivně prázdní. Kael s Elfy cítil to samé, a tak se ještě více spřátelili. Bohužel si při této rozmluvě nevšimli blížícího se Garithose, který Kaela s elfy za spolčení s Nagy uvrhl do Dalaranských kobek a v nich měli čekat na popravu. Vash'j se však kanály dostala až do kobek a osvobodila Elfy spolu s Kaelem. Poté všichni společně utíkali k portálu, který byl uprostřed Dalaranu. Nakonec se jim to povedlo, a tak se portálem přemístili do Outlandu. Vash'j řekla Kaelovi, že zde cítí přítomnost svého pána - Illidana Stormrage, a že ho bude chtít najít.

Nakonec se jim to podařilo, ale Illidan byl uvězněný v kleci, do které ho dala Maiev Shadowsong, jeho bývalá žálárkyně a nyní ho chtěla popravit. Kael a Vashj Illidana osvobodili a Kael se ho zeptal, jestli existuje lék na prázdnotu, kterou Elfové cítí. Illidan bohužel o ničem nevědel, ale slíbil mu, že když se s ním spojí, jejich hlad se časem utiší. Kael poté slíbil loajalitu k Illidanovi. Tem měl plán obsadit Outland, a tak po několika bitvách porazili v Černé citadele dosavadního pána Magtheridona. Když se tak stalo, snesl se z nebe démon Kil'Jaeden a řekl Illidanovi, že nesplnil jeho úkol - zničit Ledový trůn, ale že mu dá ještě jednu šanci. Illidan se tedy s Vash'j a Kaelem vydal do Northrendu. Museli se dostat k Ledovému trůnu, ale dlouho jim v tom úspěšně bránila Anub'Arakova vojska. Nakonec se tam dostali a svedli bitvu s Pohromou, na jejímž konci bojoval Arthas proti Illidanovi.

Illidan byl nakonec poražen a omráčený zůstal ležet na zemi. Kael s Vashj stáli na zasněžených pláních Ledové Koruny bez vůdce. Vzali proto Illidanovo tělo a uprchli do Outlandu. Tam se Kael usídlil v Tempest Keep, kde vládne Krvavým elfům žíjicím v Outlandu, a kde navíc i brání poslední lahvičku vody ze Studny Věčnosti. Podle rodokmenu by měl být i králem Krvavých Elfů. Nikdy však nebyl oficiálně korunován, takže se tak nemůže nazývat. Kdysi čestný Kael však podlehl moci démonů a stal se věrným služebníkem Kil´Jaedena. Jeho krvaví elfové se oddělili od zbytku, který nechtěl být v moci démonů, stejně jako Kaelovi druhové, a proto se přidali k Hordě a jejich oficiálním vůdcem se stal Lor´Themar. Illidan si myslel, že jsou jeho poslíčkové slepí, ale velmi se mýlil. Nejprve ho zradil Akama a díky čemuž nakonec temný pán padl do rukou stážkyně Shadowsong. Kael´Thas také věděl, že ho Illidan využívá jen jako psa a začal potichu krást magii se kterou by měl nekontrolovanou moc. Po Illidanově smrti se stal Kael´Thas hrozbou pro celý Outland. Naaru nakonec vyslal skupinu válečníků, kteří ho měli zabít. Zlomený Kael´Thas považovaný za mrtvého, však s pomocí démonických kněží přežil a zdroj svého života měl ukrytý v hrudi jako zářivý zelený drahokam. Kael se i se svými démony poté vrátil ke Sluneční studni, kde se probil přes Vysoké Elfy až ke Studni.

S pomocí Sluneční studny povolal z jejích hlubin nového pána démonů, Kil´Jaedena. Sluneční ostrov byl nakonec plný démonů, proti kterým se spojili dosud znepřátelení Scryers a Aldors. Společnými silami byl nakonec Kael definitivně poražen a Pekelní Elfové padli. Jeho smrtí však hrozba Legie nekončí. Po smrti Illidana, Kaela a Lady Vash'j tu totiž ještě stále zůstává. Kil´Jaeden utekl se zbývajícími Pekelnými Elfy a démony na Argus, kde zřejmě plánuje finální útok Plamenné legie.


Kde se nachází: mrtvý, zabit jednotkami Shattered Sun Offensive
Frakce: neutrální (částečně Horda), Krvaví Elfové v Outlandu, Plamenná legie
Rasa: Krvavý Elf
Postavení: vůdce Krvavých Elfů v Outlandu, pán Tempest Keep, nekorunovaný král Krvavých Elfů
Povolání: krvavý mág


Naposledy upravil/a Novom 25.09.2009 v 13:36:08.


Naposledy upravil/a Nekros 21.08.2010 v 13:06:43.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

voky 06.07.2011 21:13

zkoukněte na youtube seriál Azerotian super villians, to je hrozná sranda

Tami535 21.04.2011 23:05

No, ono s tím příběhem...Wowko je onlinovka a to nejde jinak, nez tam dat vsecky panaky z W3 a at si na ne hraci chodi. Takze jsou vsichni jakoby mrtvi, Wow bych moc do deje nepocitala, ale kdyz uz to tak Blizzardi namysleli, ja jim do toho kecat nemuzu (ale budu )

Petanurban 16.01.2011 19:40

Skoro všichni ríkají jaký není Lich king sprab jak utíkal před Tirionem, ale Kael, jak se psalo v knize, zbaběle utekl a přitom se docela dost dlouho držel. A ne že by utekl ale on se teleportoval.

zajic 14.10.2010 20:53

Filip28
Ja myslim že příběh warcraftu neni spojenej s wow
umiram!! DD dej si facku, precti si to jeste jednou a dej si druhou Duse brain tvl..

Mordecay 14.10.2010 20:17

sema
WoWko je Warcraft 4
Ale nieje

sema 14.10.2010 20:06

Filip28
Ja myslim že příběh warcraftu neni spojenej s wow we wowu zabijes kazdyho.Až bude Warcraft 4 tak by tam uz nebyl nikdo kdyby to bylo podle wow
WoWko je Warcraft 4

Filip28 15.08.2010 18:12

Ja myslim že příběh warcraftu neni spojenej s wow we wowu zabijes kazdyho.Až bude Warcraft 4 tak by tam uz nebyl nikdo kdyby to bylo podle wow

Ryon 2 04.08.2010 14:23

Shade
Ve W3 za Kaela nej pařba,fénix byl úplně špica.A teď je mrtvej a já nasranej.Blizzard tohle dobře podělal
Uplně s tebou souhlasim Kael je borec ale i Rexar je dobre

Ryon 2 04.08.2010 14:23

Shade
Ve W3 za Kaela nej pařba,fénix byl úplně špica.A teď je mrtvej a já nasranej.Blizzard tohle dobře podělal
Uplně s tebou souhlasim Kael je borec ale i Rexar je dobre

Shade 09.07.2010 20:00

Ve W3 za Kaela nej pařba,fénix byl úplně špica.A teď je mrtvej a já nasranej.Blizzard tohle dobře podělal

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet