Kdo bude hlavním záporákem MoP?

http://media.wowfan.cz/blizzcon/11/mop-logo
Na začátku každého rozšíření včetně Cataclysmu jsme vždy věděli, kdo bude tím hlavním záporákem na konci. Když vyšel Burning Crusade, už jsme věděli, že se setkáme s Kael’thasem, Illidanem a Archimondem, Kil’jaeden byl malým překvapením, ale i tak jsme znali všechny ostatní. Ve Wrath of the Lich King to bylo naprosto jasné. Museli jsme porazit Arthase neboli Lich Kinga. Nenarazili jsme na žádné překvapení a nakonec všichni viděli úhlavního nepřítele, aniž by kdy byly v Icecrown Citadele a bojovali proti Lich Kingovi. Cataclysm přinesl Deathwinga. Což bylo jasné hned po oznámení tohoto datadisku. Když ale došlo na velkolepé oznámení Mists of Pandaria na Blizzconu 2011, dozvěděli jsme se o několika změnách u povolání, viděli jsme nové talentové stromy. Mohli jste si přečíst malé preview o zápasech mezi pety, PVE Scenérie či Challenge mód v Dungeonech. Také letmá zmínka o nových battlegroundech či arénách, ale ticho po pěšině jakmile došlo na dungeony a raidy, kde je většina z těch hlavních záporáků. Jediné, co máme, je několik návrhů, ale žádná jména, žádný příběh… prostě nic. Blizzard se rozhodl přepracovat Scholomance a dvě části ve Scarlet Monastery, také jsme mohli zaslechnout o novém dungeonu s názvem Shado-pan Monastery, ve kterém bychom se měli setkat s Shado-pan Clanem. Celkem bude v MoP devět dungeonů, ale to je zatím vše, co víme. Co se týká raidů, tak se setkáme při spuštění MoP s třemi novými raid instancemi. Navíc se vrátí World bossové. Mogu’Shan Palace je nová raid instance a bylo řečeno, že bude ukrývat staré tajemství Mogu Empire. Nyní se můžeme zaměřit na dvě věci – Shado-pan Clan a Mogu Empire. Vše, co víme o Shado-Pan Clanu, je, že je to rasa pandarenů, ale jsou od těch známých velmi rozdílní. Jsou temnější a zlověstnější, ovládají bojové umění, a rozhodli se chránit Pandarii. Bojují v nekonečné válce proti Sha. Ptáte se, co je to Sha? Sha je živoucí negativní energie a od doby, kdy nejvíce negativní energie přinesli do Pandarie Aliance a Horda svou neustálou válkou, opravdu si nemyslím, že Shado-Pan Clan z nás budou šťastní.
Nyní něco k Mogu Empire – jsou to prastaří obyvatelé Pandarie. Moguové byli velmi mocnými kreaturami vládnoucí magií, kteří vládli Pandarii a ovládali její obyvatele jako otroky. Nikdo nesměl vlastnit žádné zbraně, ale pandareni se jim dokázali vzepřít, zbavit se jich a vytvořit vlastní říši. Nyní se skrývají v jejich svatyni – Mogu’Shan Palace, kde spřádají plány na ovládnutí Pandarie. Mogu znamená v čínštině „prastarý záporňák.“ Což dělá z Mogu jedno z nejméně vítaných kreatur vůbec. Shado-pan Monastery a Mogu’Shan Palace se nalézají v Kun-Lai Summitu v samém centru Pandarie. Nahoře můžeme najít Temple of the Tiger spolu s White Tiger Clanem. Tento klan bude novou frakcí, zatím ale nevíme, jestli proti nim nebudeme stát v boji. Zajímavé je, že Kun-Lai Summit je ohrožován invazí Zandalari ze severu. To znamená, že budeme mít co dočinění s trolly i přesto, že je Zul’Aman a Zul’Gurub historií. Na základě dat, která známe, máme čtyři potencionální nepřátele – Sha, Mogu, Zandalari a možná Shado-pan Clan. Bohužel známe zatím jen velmi málo informací, které by nám mohly odhalit hlavního záporáka. Ale i přesto je tu jeden zajímavý obrázek:
Tento screenshot je z Descent into Madness, z Ulduaru. Jak se můžete všimnout, je tomto skleněném okně je vyobrazen Sha (viz obrázek výše). Protože okno, na kterém je vyobrazen Sha je poblíž Yogg-Sarona, starého boha, je dost možné, že Sha bude mít co dočinění se Starými Bohy nebo něčemu podobnému. Jak to tedy s ním bude, je to jeden z jejich pomocníků nebo samotná část některého ze Starých Bohů?

Naposledy upravil/a Jerryky 06.02.2012 v 13:26:08.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

rarkaniek 11.03.2023 13:19

Some prescription and over the counter medications can cause incontinence, too <a href=https://buycialis.beauty>cialis generic best price</a>

Fablehaven 10.01.2013 16:07

Podle me to bude Sha,nejvic se pise o ni a kdyz ju alliance s hordou probudili urcite nebude jen tak nekde postavat nakolik ma podle me velkou moc a tak,mozna se spolci s Mogi,jak sem si vsiml maji podobne zamery a pak spolu napadnou Pandarii,jenomze pandarenum pomuzou alici a hordaci a samozrejme vyhraji. ^^ Takhle nejak to podle me bude

Gustafa 06.02.2012 22:06

Tak já se nudím jen při pomyšlení že bych šel jakékoli PVE. A je jedno jestli to je 5man nebo deathwing

Bulimik 06.02.2012 20:41

Hele, asi takto.Napoprvé DW vypadal taky jako paráda, všude to bouchá je co dělat...Podruhé dobré, potřetí ok, ale počtvrté? podesáté?Pořád to stejné 4x dokola, nudit mě to začně 4x dřív než boss jako LK.Pravda, LK jsem taky neměl rád, protože na HC to byl dost záhul, nicméně na tom fightu jsem se nikdy nenudil narozdíl od DW.

Gustafa 06.02.2012 20:29

Jenže já tady mluvím z pohledu člověka, který nikdy nechodil PVE. A celkový dojem na mě DS měl uplně velký prostě lépe jsem si konec deathwinga nedokázal sám představit. Jak je zábavné ho zabíjet je jiná věc mě nebaví žádný encounter, ale to nemění nic na dojmu, který na mě udělá

Bulimik 06.02.2012 20:25

BTW o úrovni DS, nebo všeobecně raidů, si můžete počíst zde.Nejhůř se samozřejmě umístilo ToC, ale hned za ním DS...http://www.mmo-champion.com/threads/1077016-the-worst-raid-ever-made

Bulimik 06.02.2012 20:18

Lich king, Yog Saron, Ragnaros remake, Kil Jaeden, Archimonde, Kael´Thas a další byly fighty mnohem propracovanější a zábavnější než je 6x zopakování jediné fáze na spine a 4x na madness.

Mordecay 06.02.2012 19:47

Každý ma svoj vkus a mne sa pačí hlavne Blackthorn (tie mraky, nebo! ) a Spine. Je to proste niečo iné a madness. Celkom újde no, len keby napríklad tá hlava čo dopadne nejako útočila, ale inač dobré, epické.

Gustafa 06.02.2012 19:17

Když vidím, jak vypadal celý Cata, jak naslibovali hory doly, jak epický bude fight s Deathwingem, což rozhodně není, tak už ani nejde doufat, že to bude alespoň dobré.
Aha podle mě nejepičtější final boss ve wowku, ale jak to tak vidím tak někomu se prostě blizzard nezavděčí.

Bulimik 06.02.2012 17:03

Běž si ho hrát sám, když ho tak horlivě doporučuješ.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet