Kim Phan se rozpovídala o PvE eSportu

  esport    mythic    dungeon   

 

O tom, jak bude vypadat PvE scéna v budoucnu, se mluví již delší dobu. Legion přinesl mnoho nového obsahu a také mnohem náročnější podmínky pro všechny hráče, kteří chtějí hrát na světové úrovni. Není tak překvapením, že mnoho guild se vzdalo příštích závodů o světová prvenství a budou hrát spíše pro zábavu.

 

ESport v PvE odvětví chybí, to je asi jasné úplně každému. Guildy se v průběhu každého datadisku snaží být co nejlépe připravené, tráví hraním mnoho hodin a odměnou za zajímavé umístění je hlavně dobrý pocit a možná pár drobných, které získají z darů sponzorů nebo fanoušků (například česká guilda Embody sbírala v průběhu progressu Nighthold peníze pro své hráče prostřednictvím streamu). To je ovšem neudržitelné, a není tak divu, že se ve světově známých a dobře umisťovaných guildách točí mnoho hráčů.

 

V nedávném rozhovoru pro pcgamesn.com se šéfka eSport divize Kim Phan zmínila o tom, že PvE aspekt hry sice nemusí být širokou veřejností brán jako ten pravý eSport, ale její tým je do tohoto odvětví hry zapálený a vidí v něm mnoho kompetitivních elementů. Kim v rozhovoru také řekla: „Vloni jsme experimentovali a budeme experimentovat i letos. Ať už budeme mít vyhrazené velké peníze či nikoli, nemyslím si, že peníze jsou to, co definuje eSport. Pro mne je eSport hlavně to, že mohu sledovat ty nejlepší a učit se od nich.“

Blizzard otestoval možnou budoucnost PvE eSportu na loňském Gamescomu, na kterém probíhal závod dvou skupin v Mythic+ dungeonech. A právě Mythic+ dungeony by mohly být budoucnost. Přeci jen sledovat více než 12 hodin v kuse progress guild, které se učí taktiky, snaží se přijít na to, proč jim ten či onen boss nejde zabít, nemusí být úplně zábavné. Oproti tomu jsou Mythic+ dungeony relativně rychlé, relativně jednoduché k vysvětlení i sledujícím, kteří World of Warcraft nikdy nehráli, a mohou obsahovat určitou dávku náhodnosti v podobě affixů a možných změn mechanik bossů od určité úrovně.

 

Myslíte si, že PvE ve World of Warcraft někdy pronikne do opravdového eSportu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 12.03.2017 23:03

Kdyby se to udelalo dobre, tak to ma rozhodne vetsi budoucnost nez wow pvp, ktery prakticky uz nikoho nezajima, kdyz se podivate na twitch, tak jednalk nejdriv musite najit wowko, ktery casto neni ani na prvni strance kde je 12 her, kdyz ho najdete tak zjistite ze se tam streamuje uz pouze pve, pvp snad jen kdyz je nejaky turnaj.

Ale jak to udelat ? Museli by byt nejaky pravidla primo od blizzardu, treba nejaky turnaj speedrunu, kde by odmena stala za to, ale problem ze rushovat takhle raid neni to pravy pve, to se da delat az kdyz maj ty guildy ten raid na farme, kazdpadopadne pomatuju si ze i tady byl nedavno v HFC speedrun ceskych guild Ali vs horda, a prislo mi to dost zajimavy, kdyby za to byla poradna odmena tak to vsichni berou vic vazne, ale blizz dava odmeny jen za pvp, ktery je v katastrofalnim stavu a pve nic. Do klasickyho esportu to moc nevidim, ale obcas by nejaky turnaj anebo akce byt mohli je jich zoufale malo ..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet