Micky Neilson odchází z Blizzardu

http://wowfan.cz//pic/news/wodnews10
Možná si ještě pamatujete, že jsme vás nedávno informovali o odchodu komunitního manažera Jonathana 'Zarhyma' Browna z Blizzardu. Příkladu Browna, který pro Blizzard pracoval osm let, dnes následoval veterán, který má u Blizzardu ještě mnohem delší historii. Je jím (dnes už bývalý) Lead Story Developer, Lead Writer a Publishing Lead Micky Neilson. Neilson pracoval pro Blizzard dlouhých 22 let, již od roku 1993. Za tu dobu odvedl obrovský kus práce především na různých povídkách či komiksech mimo samotný World of Warcraft, ale různými drobnostmi přispěl i do obsahu hry samotné. Pamatovat si jej můžete například jako autora povídek War of the Shifting Sands (Válka pohyblivých písků) či Unbroken, krátkého komiksu Gul'dan and the Stranger, komiksů Ashbringer, Curse of the Worgen a Pearl of Pandaria a novely Blood of the Highborne. Kromě toho měla z jeho pera vzniknout novela o Kael'thasovi, jež měla vysvětlovat jeho náhlý a uspěchaný přechod do služeb Plamenné legie. A proč Neilson opouští Blizzard? Z pochopitelného a velmi častého důvodu – chce se věnovat vlastním projektům. Více si můžete přečíst v jeho vyjádření.
Micky Neilson zdroj

Po 22 letech opouštím Blizzard. Nadešel čas, abych se věnoval vlastním projektům, které pro mě hodně znamenají. Budu se stěhovat z Kalifornie do Washingtonu. Posledním dnem, který strávím v Blizzardu, bude 25. březen. S Blizzardem budu i nadále spolupracovat na nezávislých projektech a těším se na to. Jeden z těchto projeků bude brzy oznámen. Mimo to není vyloučené, že se i nadále budu věnovat psaní dalších věcí souvisejících se hrou, konzultacím... a rozhodně i novelám. Všechny tyto záležitosti budou oznámeny. V Blizzardu jsem strávil některé z nejlepších roků svého života. A můj odchod má hořkosladkou příchuť. Zároveň jsem však nadšený ze všech těch příležitostí, které mě čekají. Díky všem za vaši neustávající podporu!

Znamená to tedy, že se můžeme dlouho očekávané novely o Kael'thasovi dočkat i po Mickyho odchodu? Podle všeho se to rozhodně nedá vyloučit. A jeho zmínka o další spolupráci je přinejmenším slibná. Počkejme si tedy na ono brzké oznámení záhadného projektu, o němž Neilson psal ve svém rozloučení. Novinky můžete hledat na Mickyho Twitteru a veškeré aktuality o jeho práci se samozřejmě dozvíte i z WoWfanu. Co říkáte na to, že pracovníci Blizzardu v poslední době odcházejí skoro jako na běžícím pásu? Myslíte si, že to bude pokračovat? Můžeme za tím hledat nějaký vážnější problém v Blizzard Entertainment, nebo jde o pouhou náhodu?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Muradin 20.03.2016 19:56

Je to škoda, ale ano chápu to. Jsem rád, že i tak bude nějaká ta spolupráce. Komiksem bych nepohrdl. Nicméně jsem tedy zvědavý co ten Kael'thas. Uvidíme co bude ten tajemný projekt.

Esperanta
Ovšem je obdivuhodné, že chce pro Blizzard pracovat i externě.
Tak přece jenom je to 22 let. Má tam spoustu přátel a dobrých vzpomínek. V podstatě odchoval Warcraft.

Esperanta 20.03.2016 13:23

Já toho frajera chápu. Člověk s jeho kreativitou prostě chce pracovat na svých projektech, které pro něj znamenají prostě hodně. Být na jeho místě, udělám to samé. Ovšem je obdivuhodné, že chce pro Blizzard pracovat i externě.Hodně štěstí, Micky, a díky za všechny super komiksy!

Lockdaar 20.03.2016 10:05

Oisin
Metzen odejde maximálně do půl roku od vydání filmu. Ne, vážně nejsem blázen. Už dlouho pozoruji, že se tam prostě něco děje a je jen otázka času, kdy odejde.
A jak jsi k tomu dospěl? Je to jen tvoje domněnka nebo pro to máš nějaký rozumný vysvětlení?

Oisin 20.03.2016 09:44

Metzen odejde maximálně do půl roku od vydání filmu. Ne, vážně nejsem blázen. Už dlouho pozoruji, že se tam prostě něco děje a je jen otázka času, kdy odejde.

godlike 20.03.2016 06:51

Hmm tohle je divný,ale u velkých společností normální.Lidi co jsou někde moc dlouho začnou cítit chuť a touhu po změně

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet