Mrtvý stín

Kapitola 1.

Po rozpálených cestách Westfallu kráčí dvě postavy. Muž a žena, nesoucí malé dítě, batole.Kráčí směrem k farmě, k farmě otce toho muže, Jonase. Mirranda se s úsměvem dívá na svého syna, Petra. Potom se ohlédne na svého manžela.´´Jak dlouho tam asi budete?´´.Jonas se stále díval do země a poté odpověděl.´´Týden, možná dva.Není se čeho bát Mirrando.´´A usmál se.

Jonas měl na sobě bílou onošenou košili,černé kalhoty a černé po kolena vysoké ušmudlané boty. Už byli na schodech domku a Jonas zaklepal na dřevěné dveře.Ty se hned otevřely a v nich stála malá usměvavá stará žena.´´Viděla jsem tě z okna´´, řekla matka Jonase, Ester. Měla na sobě dlouhé modré šaty a kuchařskou zástěru.´´Pojďte dál, pojďte dál a sedněte si.Jonas si sednul a po jeho levé straně si sedla Mirranda ve světle hnědých dlouhých šatech.U krku měla velký krajkový límec barvy slonoviny.Na proti Jonasovi seděl jeho otec John. Starý muž s prošedivělým knírem v červené košili a džínových kalhotách. Po otcově pravici seděli jeho další dva synové, Eric a Daniel. Oba měly džínové kalhoty.Starší, Eric měl modrou košili s ohrnutými rukávy a Daniel měl košili barvy světle hnědé. Oba byli mladší než Jonas.

´´Takže se chcete vydat do Stranglethornu, ano?.´´V tom se ozval malý Petr v náruči matky, ta ho hned začala utěšovat.´´Ano tati, chceme vyrazit zítra ráno.´´Mladší bratři se na sebe podívali a usmáli.´´Doufám že uvidíme trolly.´´ řekl mladší Daniel. Jeho otec ho okamžitě zpražil pohledem.´´Mě se to moc nelíbí.´´A podíval se zpět na Jonase.´´Budeme se držet cest, tam se nám nemůže nic stát. Trollové jsou uprostřed džungle. Ty jako mladý si tam také byl.´´
´´To jsem neznal Ester, neměl jsem co ztratit. Ale ty máš rodinu´´. Jonas sklopil hlavu a poté ji hned zvedl a řekl,´´Slibuju ti že se vrátíme v pořádku´´.´´V to doufám´´, řekl otec. Z kuchyně se vyřítila Ester s pekáčem, ve kterém byl pečený krocan. Dala ho na stůl a hned zase zmizela v kuchyni.´´Nic se nám nestane tati.´´Řekl Eric. Z kuchyně se opět vyřítila Ester bez kuchařské zástěry a rychle si sedla ke stolu. Chytla Johna za ruku a ten to samé provedl s rukou Daniela a tak to šlo dál. John pronesl modlitbu a potom se všichni pustily do jídla.

Druhý den ráno po snídani se bratři připravovali na odchod do Stranglethornu .Ester s Mirrandou přibalovaly do batohů jídla.´´Nezapomeň, že kromě trollů tam jsou i tygři, panteři a u řek jsou krokodýli.´´ Dal mu do ruky jeho lovecký nůž.´´Já vím tati, dám na bratry pozor. I na sebe.´´A vzal si nůž. Vzaly si batohy a rozloučily se. Jonas šel k Mirrandě a malému Petrovi a řekl,´´Mirrando,...neměj strach, vrátím se v pořádku i s mými bratry.K mým rodičům můžeš kdykoliv a můžeš tu i přespat.´´Mirranda se usmála a řekla,´´Miluju tě.´´Jonas ji políbil a usmál se na Petra. Potom se otočil směrem k bratrům. Když byly za branou John zakřičel,´´A doufejte že nenarazíte na orky.´´Po těch to slovech se ztratili za zatáčkou.´´Myslíte že by tu mohli být orkové?´´, zeptala se Mirranda Johna.´´Ne, teď už ne. Aliance je skoro všechny pochytala nebo zabila. Byla by to náhoda kdyby na ně narazili´´.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet