Mythic Battle of Dazar'alor - Pokračování progressu

  battle of dazar'alor    raid    progress   

Uplynul nám necelý týden usilovného progressu Mythic Battle of Dazar'alor a v současné chvíli má 29 světových guild skóre 8/9. Jaina zatím zůstává neporažena. Předné favorité, guildy Limit (US) a Method (EU), se obě dostaly do poslední fáze tohoto encounteru.

Na české scéně se nenechala nijak zahanbit ani guilda Exposed, která má rovněž 8/9.

 

World progress

  1. Limit (US) – 8/9
  2. Method (EU) – 8/9
  3. Pieces (EU) – 8/9
  4. Exorsus (RU) – 8/9
  5. Alpha (CN) – 8/9

 

Český progress – Drak'thul

  1. Exposed – 8/9
  2. Stones – 4/9
  3. Dedicated Casuals – 3/9
  4. Fel Fidget Spinner – 3/9
  5. Embody – 3/9

 

Progress můžete sledovat zde. Stream Methodu můžete sledovat zde.

 

Kontroverze kolem fixu mechaniky

Pokud jste dnes v noci zavítali na stream Methodu, mohli jste zaznamenat debatu nad jistou kontroverzí týkající se fixu u encounteru Jainy Proudmoore, s níž právě přední světové guildy zápolí. V poslední fázi Jaina povolá vodního elementála, Jaina's Tide Elemental, se kterým se pak musíte potýkat mimo Jainu samotnou a který se dokáže množit díky abilitě Splitting Frost. Method zaujal strategii, ve které tohoto adda víceméně ignoroval a soustředil se na Jainu. Blizzard nyní mechaniku pozměnil, takže elementálova dříve přerušitelná Frost Nova je nyní nepřerušitelná. Methodu se tím rozbila jejich strategie, a to mimo jiné i proto, že při nabírání lepšího gearu se soustředili na navýšení single target DPS, které nyní nebudou moci využít tak, jak plánovali.

 

Ačkoli fixy v průběhu raidů jsou běžné, nabízí se otázka, proč k fixu nedošlo okamžitě, jakmile Blizzard zjistil, že se mu přístup Methodu nezamlouvá, a proč k úpravě přikročili až po třech dnech vytrvalého progressu. A to navíc těsně před resetem NA serverů, po kterém se guilda Limit bude moci znovu a lépe nagearovat, zatímco Method bude na reset muset čekat až do středy.

 

Blizzard se zatím k tomuto rozhodnutí nijak oficiálně nevyjádřil.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kaspo 05.02.2019 08:49

Earlier today, we applied a hotfix that unintentionally increased the difficulty of the Jaina encounter. That hotfix has since been reverted.

Vyjadrenie Blizzardu

Romik 05.02.2019 01:03

US Blizzard touzi po prvni US guilde. Jsou to svine.

Valohran 05.02.2019 00:32

Pokud to mohli opravit před těma třemi dny, tak to měli udělat tehdy. Takhle to vyznívá nefér vůči Methodu. Každopádně gratulace všem guildám, které už jsou u Jainy

Darswaithe 05.02.2019 00:26

tohle mi prijde jako sviňarna...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet