Mythic+ dungeony - Rady healera

http://wowfan.cz//pic/news/wodnews2
V následujícím článku naleznete několik rad a tipů, jak ušetřit práci healerům v dungeonech. A nejedná se pouze o Mythic+, ale také o obyčejné normal nebo heroic dungeony. Mnoho špatných pokusů a neúspěchů není ani tak o tom, že někdo nestihne čas, že ve skupině chybí DPS nebo že někdo nemá potiony. Spíše jde o to, že někdo něco pokazí a celá skupina umře.

Pro každého

Zkuste se vyhnout co nejvíce poškození, co to jde – pokud budete umírat pomalu, je dost velká šance, že vás healer zachrání. A co si budeme povídat, o trochu méně „natočeného dps“ je stále více než žádné dps. Nezapomeňte na jídlo, potiony a flasky – Healeři, i kdyby to byli polobohobé, mohou mít čas od času problém s manou a potřebují ji doplnit. Rozhodně healerům pomůžete, když budete mít vlastní jídlo, které můžete sníst, když bude healer zrovna doplňovat manu. Nečekejte na 30 % HP, až healer dopije a vyléčí vás. Priorita healerů – Ano, nekonečná básnička, která nestárne. Healování je o prioritách, které jsou jasné. Každý by si měl uvědomit, že na prvním místě je vždy tank. Druhé místo patří healerům. Přesně tak… pokud je tank v nebezpečí, rozhodně nebude vašeho healera trápit, že zrovna stojíte v ohni nebo že se zrovna snažíte aggrovat další moby. Zjistěte si mechaniky i trash mobů – Je naprosto dokonalé, když DPS zná taktiku a ví, co má dělat i na mobech v dungeonech. Pokud víte, jaké moby máte primárně zabít, jaké kouzlo můžete přerušit a co můžete zastunovat pomocí CC, bude vás healer milovat. A odpustí vám i nějaké chyby. Opravdu!

Moar Deepz, aneb jak se mají chovat DPS

Tank tankuje, láká nepřátele a stará se o aggro – Tank je v dungeonu od toho, aby tankoval. Všichni chápou, že hunteři mají znovu melee zbraně, ovšem neznamená to, že budou pullovat vše, co vidí. Ani s MD… Nechte tanka, aby nabral, co potřebuje a co zvládne. Ušetříte tak nervy jak tankům, tak healerům. Redukujte poškození, pokud to jde – Každé povolání má nějakou schopnost nebo kouzlo, kterým může zamezit poškození nebo smrti. Vanish, Feign Death… prostě cokoli, co vám pomůže přežít, přetáhněte do lišty kouzel a používejte to, pokud nastane problém. DPS je k ničemu, pokud nežijete – Mnoho hráčů dnes kouká pouze na výsledky DPS, což je rozhodně špatně. Ano, DPS je důležité, ovšem pokud umřete a musíte na bosse znovu, je vám výsledek DPS k ničemu.

Štít? Připraven… Tankujte s rozumem!

Zvažte své limity a schopnosti - Pokud nemáte Mythic Raid gear, snažte se přemýšlet o tom, co všechno zvládnete a kolik nepřátel na sobě udržíte. Je mnohem lepší, když budete postupovat pomaleji, než když naberete polovinu dungeonu a během několika vteřin umřete. Nenechávejte healera v pozadí – Ač je prací healera dát včas vědět, že dochází mana, tak by si všichni, co tankují, měli uvědomit, že člověk prostě chybuje. Zkontrolujte někdy i manu healera. A to hlavně po delších bojích. Pokud počkáte pár vteřin, než naběhnete do další skupiny nepřátel, možná zachráníte parťáka ze skupiny nebo celou skupinu. Více jak to je. Není mana, není heal. Line of Sight je fajn věc – Snažte se, abyste byli vždy viditelní a healer vás mohl léčit. Rozhodně nebude vždy stát vedle vás, protože někteří z mobů nebo bossů dávají cleave damage. A pozor na schody! Pokud stojíte nad schody a my pod schody, rozhodně vás nemůžeme healovat. Při léčení musíme stát – Mnoho healerů nemá HoT (Heal over Time) kouzla, takže proto, aby vás vyléčili, musí stát na místě a kouzlit. Uvědomte si, že pokud dostáváte brutální damage a běžíte pro další skupinu, ne vždy se podaří dokouzlit zrovna správný heal. Pokud je tak v out of range a má málo HP, nedá se mnohdy co dělat. Vědění přináší růže. A ušetří nervy všem – Jasně, Mythic+ jsou nové dungeony, ovšem na internetu existuje mnoho návodů, které vám pomohou s tím, jaké skupiny mobů můžete vynechat a na které je potřeba zaměřit se. Je mnohem lehčí vynechat těžkou skupinu mobů a poté nahnat potřebný počet zabití například na dvou lehkých skupinách nepřátel.


Naposledy upravil/a Bellatrix 26.09.2016 v 19:40:01.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Darswaithe 26.09.2016 21:15

tesat do kamene. bytostne nenavidim tanky kerý letej dopředu a neberou ohled na heala kerej je tou dobou bez many a řvat muzu jakkoliv.

Alaman 26.09.2016 16:54

Rady pro healery: Přehodit talenty nestačí, je potřeba i healovací gear. Nerad vidím healery se strength / agi gearem.

Esperanta 26.09.2016 16:06

Nehealuji ale tankuji. A musím říct, že pokaždé, když chytnu normální skupinu lidí, jsem natolik nadšená, že jim za to poděkuji.

Kubikula 26.09.2016 15:47

Tesat do kamene žel bohu se tím řídí jen málo lidí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet