Nevydaná a nepoužitá World of Warcraft hudba

  soundtrack    hudba    theme   

Máme tu nějaké fanoušky World of Warcraft muziky? Že o tom vlastně pochybujeme. Pro milovníky tónů doprovázejících milovanou hru zde máme neskutečnou devítihodinovou kompilaci nikdy nevydaných skladeb. Autor projektu, Yodragon, strávil 4 roky skládáním různých částí dohromady, aby z toho vznikl epický mix. Pokud vás zajímají detaily, přečtěte si rozhovor s Yodragonem, který se objevil na serveru Icy Veins.

 

 

Rozhovor

Úplně první "plnou verzi" songů jsem vytvořil již v roce 2016. Od té doby pracuji na co nejvíce plných verzích. Původně jsem chtěl vydat plné verze jako samostatná videa, ale pak jsem dostal nápad udělat jedno velké video, ve kterém by bylo možné najít vše. Poslední měsíce jsem strávil dolaďováním a čistěním tohoto videa. Řeknu vám, byla to náročná zkušenost, ale ničeho nelituji.

 

Co je to plná verze?

Zjednodušeně řečeno, spousta skladeb je v herních souborech rozdělena do několika částí, 2 až 4. Osobně se mi nelíbí, když jsou skladby takto rozděleny, takže jsem je začal skládat dohromady, abych dosáhl ucelených nahrávek. Tyto nahrávky nazývám "plnými verzemi" a většina skladeb v tomto videu jsou plné verze.

 

Jak vytváříš plné verze?

Je to komplikovaný proces. Přemýšlím, že udělám video, ve kterém to do hloubky vysvětlím. Krátce řečeno, musím najít místa, ve kterých se jednotlivé nahrávky překrývají, a pak je spojím dohromady, čímž vznikne čistý přechod z jedné do druhé.

Co je to mix?

Mix je něco jako remix. Vezmu skladbu, trochu ji změním, buď přidám, nebo odeberu nástroje. Např. v čase 3:50:34 je skladba, do které jsem přidal vrstvu s perkusními nástroji.

 

Kde hledáš muziku ze cinematiců?

Hudba pro Warlords of Draenor a Legion cinematicy se původně objevila na YouTube kanále Neala Acreeho. Bohužel musel videa stáhnout poté, co mu někdo z Blizzardu řekl, že nemůže tímto způsobem šířit hudbu. Naštěstí se mi povedlo ty skladby uložit před tím, než byly staženy. Mists of Pandaria cinematic hudba je z oficiálního soundtracku, jen jsem danou hudbu izoloval.

 

Jak se ti povedlo najít hudbu z nevydaných cinematiců?

Nevydaná verze "Arthas, My Son" byla k nalezení v raných verzích Wrath of the Lich King cinematicu. Speciální díky patří Reidorrrovi za to, že ji nahrál na YouTube. Nevydaná verze "Times Change" byla v rané verzi Warlords of Draenor cinematicu, resp. v barevné verzi scénáře. Byla rychlá, takže jsem ji podstatně zpomalil.

Jak se ti povedlo najít nepoužité theme skladby?

"The Rise of Men" je ze SoundCloud stránky Neala Acreeho. Plné verze skladeb od Eimeara Noone a Craiga Stuarta Garfinkle (Shadowmoon Sunset, Stormlords on the March) byly objeveny na jejich YouTube kanálech. Nepodařilo se mi najít theme "Malach". Proto jsem musel udělat plnou verzi vlastními silami. "Enmity" a "Reforged" jsou izolovány z oficiálních soundtracků.

 

Jak se ti podařilo najít samply?

Edo Guidotti má SoundCloud stránku, která je plná samplů, které vytvořil pro Blizzard a Disney. Většina World of Warcraft samplů jsou pouze úryvky, ale jen pár skladeb se lišilo od jejich verzí ze hry. To jsou skladby, které jsem vložil do videa.

 

Je možné stáhnout obrázky, které se objevují ve videu?

Ano, vytvořil jsem Imgur účet speciálně pro tyto účely. Otevřete si v prohlížeči toto album, můžete si stáhnout obrázky použité ve videu v rozlišení 1920x1080 pixelů. Navíc tam najdete pár dalších, jež jsem ve videu nevyužil.

Proč jsou některé Warlords of Draenor cinematicy statické obrázky, zatímco ostatní jsou normální videa?

Z nějakého důvodu jsou tři Warlords of Draenor cinematicy chráněné detekcí copyrightovaného materiálu. Jsou to Warlords of Draenor announcement trailer, Frostfire Ridge finále a Talador finále. Kdybych tam ta videa dal, byla by celá kompilace zablokována ve všech zemích. Ostatní cinematicy chráněné nejsou, jen ty tři z neznámých důvodů jsou.

 

Chybí ve videu nějaké skladby?

Bohužel jsem do videa nemohl dát jednu skladbu, a to kvůli obavám z copyrightu. Jmenuje se "Frostfire Ridge (Unused Theme)" a je od Craiga Stuarta Garfinkle, nalézt ji můžete zde. Důvod, proč jsem ji do videa nedal, je ten, že by pak byla kompilace plná reklam. Pro téměř desetihodinové video by to bylo nevhodné. Ale když si stáhnete FLAC/MP3 z linku pod videem, budete si moci tu skladbu poslechnout. Je to skladba číslo 8.

 

Jak se v současné době máš?

Hudba mi pomohla během těžkých chvil, včetně těchto dní. Jsem velice vděčný, že mohu být součástí této komunity. Jsem rád, že se mohu podělit o tyto skladby, a jsem rád, že spousta lidí má hudbu stejně ráda, jako ji mám rád já. Doufám, že se všem dobře daří.

 

Jaké jsou vaše oblíbené WoW skladby?  Které skladby z nepoužitých záznamů vás nejvíce zaujaly?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Batole 04.08.2020 15:54

Klobouk dole, frajer.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet