Novinky v profesích Cataclysmu

/pic/uploaded/profese

Primární profese:

Alchemy

Alchymie byla v očích Blizzardu i mnohých hráčů vždy jednou z těch méně zajímavých. Kromě možnosti transmutovat gemy a vydělat si tak nějaké drobné byl Mixology bonus a výrobky, určené pouze pro Alchymisty proti ostatním profesím dost slabé. Navíc se Alchemist Stones, speciální trinkety alchymisty, ve WotLK datadisku nedočkaly ani upgrade na epickou verzi. Cataclysm přináší pouze jeden tento trinket, který bude kromě klasického bonusu +40% účinnost mana a health potionů navíc přidávat Mastery, které se hodí pro každou classu. Trinket navíc přidává Staminu a má modrý socket. Další zajímavostí jsou některé nové elixíry, z nichž jeden například zvyšuje šanci na lootnutí lepšího předmětu z padlého monstra, nebo umožňuje teleportovat se do nových lokací. Nové kotlíky už slouží výhradně jako flasky, přičemž existuje pouze jeden druh, který přidá hráčí právě ten bonus, který potřebuje. Pětice flasek, které přidávají konkrétní staty (agility, strength, stamina, intellect a spirit) nyní nepotřebuje na výrobu žádnou speciální kytku typu Frost Lotus. Samozřejmostí je taky možnost trasmutovat gemy a nový kov, zvaný Truegold. Asi nejzajímavější novinkou je ovšem elixír zvaný Vial of the Sands, který funguje jako mount. Po jeho naučení se může Alchymista transmutovat na velmi dobře vypadajícího draka, který navíc dokáže vézt pasažéra. Suroviny nutné k vyrobení této lahvičky nejsou ani tak vzácné, jako spíš drahé a tak se dost podobá motorce z WotLK. Tento mount nevyžaduje k používání Alchemy skill a tak je možné po jeho vyrobení profesi klidně zrušit.

Blacksmithing

Kovář bude jako vždy vyrábět nepřeberné množství brnění a zbraní. Přibude nový Belt Buckle, který bude sloužit pro předměty Cataclysmu. Stejně jako ve WotLK umožňuje jeho bonus dát si navíc socket do náramků a rukavic. K výrobě většiny lepších předmětů bude potřeba Chaos Orb, ekvivalent nynějšího Frozen Orbu.

Enchanting

Nový enchantovací klacek se nazývá Runed Elementium Rod. Materiály, používané na enchanty si zachovávají svůj systém a jejich jména se mění na Hypnotic Dust, Greater/Lesser Celestial Essence, Heavenly Shard a Maelstrom Crystal. Enchanter dostal také možnost vyrobit si vlastního peta. Pro Allianci je to Magic Lamp, pro Hordu pak Enchanted Lantern. Enchantů zůstalo jako obvykle několik druhů, ovšem po vzoru zredukování statů už neexistují takové, které přidávaly spell power, attack power a tak dále. Nově může enchanter přidat Mastery rating. Enchanty zbraní jsou podobně jako Alchemy flasky zaměřené na jednotlivé důležité staty a každý z nich má šanci na proc, kdy zvedne jeden tento konkrétní stat na několik vteřin. Nově si pro sebe Enchanter může očarovat prsten přidáním jednoho ze základních statů (Agility, Strength, Intellect, Stamina)

Engineering

Engineer dostal mnoho nových gadgetů a vychytávek. Stále může vyrábět optiku na luky, pušky a kuše. Navíc dokáže vyrobit zařízení, které odstraňuje ze střelných zbraní „bezpečnostní pojistky“ a tak zvyšuje jejich rychlost. Může vyrobit 36 slotový engineer bag, další pety, speciální trinket přivolávající v boji na pomoc draka nebo například zařízení, díky kterému může lootovat mrtvoly na dálku. Barbecue jídlo pro raid, návnady na ryby nebo několik kuší a pušek. To jsou další vynálezy inženýra. Jeho personální enchanty byly upraveny tak, že jdou používat současně s klasickými enchanty. Mezi ty nové patří například zneviditelňovací pásek, armor zvyšující rukavice, rukavice, umožňující vstříknout healovací lahvičku přímo do žíly pro vyšší účinek, nebo předělané raketometné rukavice. Nové brýle jsou nyní osazeny speciálnímy sockety (Cogwhell Socket), kam si může engineer vsazovat svoje vlastní velmi silné gemy.

Herbalism

Herbalism se dočkal pouze předělání bonusového spellu, který nyní nejen léčí, ale dočasně zvyšuje Haste rating. Nové květiny jsou Azshara's Veil, Cinderbloom, Stormvine, Hearthblossom, Whiptail a Twilight Jasmine.

Inscription

Inscripter samozřejmě může vyrábět mnoho nových glyphů a svitků. Nově může vytvářet univerzální relicy, použitelné pro Druidy, Paladiny, Shamany a Death Knighty. Má zachovány své vlastní velmi levné a silné enchanty na ramena. Také může vytvářet nový karetní balíček Darkmoon Card of Destruction.

Jewelcrafting

Jewelcrafter vytváří opět klasické gemy několika kvalit, nějaké ty prsteny a jiné šperky. Znovu může vytvářet Prism, ve kterém lze najít několik gemů vyšší kvality. Některé gemy mají změněné barvy, kdy například Intellect je nyní červený gem. Jako bonus si zachovává své 3 speciální velmi silné gemy.

Leatherworking

Jako bonus stále používá své enchanty na kalhoty a wristy. Samozřejmě vyrábí spoustu nových předmětů jak Leather, tak Mail.

Mining

Bonus stále zvyšuje staminu. Nové kovy jsou Obsidium, Elementium a Pyrite. Z Elementia je možné vytvořit ještě Hardened Elementium, z Pyritu pak Truegold.

Skining

Skining si zachovává bonus ke critical striku. Nové kůže jsou: Savage Leather, Deepsea Scale, Blackened Dragonscale a Pristine Hide.

Tailoring

Tailor používá novou Emberlisk Cloth k výrobě mnoha různých částí Cloth oblečení. Pro sebe si vyrábí velmi levné enchanty na kalhoty a pláštěnky. Umí vyrobit několik triček, klobouků nebo zábavných oblečků. Vyšší verze předmětů vyrábí z látky zvané Dreamcloth. Může ušít 24 slotový batoh.

Sekundární profese:

Archeology

Úplně nová profese, o které si můžete přečíst v našem Preview.

Cooking

Kuchař umí uvařit opět mnoho jídel s různýmí efekty. Může upéct takzvané Fortune Cookies, neboli koláčky s věštbou uvnitř. Fishfeast nahradí Seafood Magnifique Feast.

First Aid

Vyrábí nové bandáže z Embersilk Clothu. Navíc umí vyrobit Field Bandage, kterou lze použít v boji. Ta totiž healuje formou HoT kouzla a nemusí se castit.

Fishing

Předpokládáme, že přibudou nové fishing daily questy a bude možné chytat spoustu nových druhů ryb. Nejlepší prut ve hře Arcanite Fishing Pole se dočkal nového vzhledu.

Riding

V ridingu přibyly dvě nové specializace. První je Flight Master's License umožnující létat v Eastern Kingdoms, Kalimdoru a Deepholm. Dalším skillem je Master Riding, který zvýší rychlost všech vašich mountů na 310%. První ze skillů stojí 250, druhý pak 5000. Ti z vás, kdo již vlastní nějakého 310% mounta dostanou sklil automaticky.

Naposledy upravil/a Bartyx 28.11.2010 v 21:51:33.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 29.11.2010 12:52

teda,110 000 goldů

cerberos 29.11.2010 12:51

to znamená,že si nafarmím pěknou kupu goldů,mí zlatí alty mají full skill na jewel,minning,engineer,tailor,enchant,inscription,alchemy ,herbalism,během lich kinga jsem si nafarmil,přes 110 goldů,takže jsem na cataclysm připraven

Argus 29.11.2010 08:24

Pěkné, pěkné, akorát škoda, že i LWorker si nemůže spíchnout nějakýho mounta:-D, nebo by mohli vymyslet nějakej upgrade systém na mounty a Leatherworker by mohl šít speciální sedla, třeba na zvýšení rychlosti nebo na nějakej buff po dismountnutí:-D

Bartyx 28.11.2010 21:58

Toren
na začátku článku máš překlep, máš tam napsáno Sklil level se zvedne o jednu další úroveň.Jinak užitečná novinka
Díky, opraveno. Všechny tyhle novinky a zbylé, dosud úplně neujasněné informace se objeví v samostatném článku každé profese, jakmile budeme vědět opravdu všechno.

Toren 28.11.2010 21:39

na začátku článku máš překlep, máš tam napsáno Sklil level se zvedne o jednu další úroveň.Jinak užitečná novinka

Praotectrekkie 28.11.2010 20:23

Jen doplnění k Master Riding - pokud má postava dobrou reputaci s příslušnou hlavní frakcí, lze cenu srazit až na 4000 g.

Dremoran 28.11.2010 19:45

Ani bych neřekl, že engineering je tak OP, dost z toho už má teď Ale ta Alchemy vypadá velmi, velmi zajímavě

Anstriber 28.11.2010 19:28

Myslím že Eng moc zvyhodnují

blade-22 28.11.2010 18:57

ja budu mit ench,postupne vsechny sec profese,a skinning

Gortak 28.11.2010 18:53

velmi dobry clanom len tak v tom nadpise mas namiesto herbalism hebalism

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet