Patch 8.1 - Account-wide reputace

  patch 8.1    tides of vengeance    reputace   

Mnoho z vás včera slavilo, když jste se dočetli, že reputace v patchi 8.1, Tides of Vengeance, budou account-wide. Celé je to ale o maličko složitější a řada hráčů byla zmatená, co z nových změn vlastně vyplývá. A tak Blizzard vydal bluepost, který vše vyjasňuje.

 

Reputace se v patchi 8.1 dočkají poměrně rozsáhlých změn, které nám značně usnadní život. Kupříkladu Heart of Azeroth upgrady od frakce Champions of Azeroth budou account-wide. A pro progress reputačních achievementů jako např. 100 Exalted Reputations bude platit totéž – konkrétně to znamená, že se vám bude sčítat progress z různých postav. Týká se to ale pouze progressu, ne získávání reputace jako takové:

Blizzard zdroj

 

Jsem v polovině Honored se 7th Legion na jedné postavě. Když přejdu na alta a budu dělat questlinie, které také dávají 7th Legion reputaci, bude se to taky počítat k mému mainovi a bude mít pak on Revered? A obráceně, že moji altové budou mít na začátku obsahu BfA polovinu Honored reputace?

 

Reputační příjmy nebudou account-wide, ale progress k achievementu ano.

 

Například řekněme, že mám postavu A, které jsem se od WotLK nedotkl. Všechny předchozí reputace má na Exalted. Neřešme teď přesná čísla, je to jen příklad. Řekněme tedy, že máme na této postavě 20 unikátních reputací na Exalted.

 

Teď přejdu na postavu B, která tyhle výše zmíněné reputace nemá, protože jsem je prostě nechtěl znovu grindit. Řekněme, že tahle postava má 40 unikátních reputací, které postava A nemá na Exalted. Jelikož tato postava B je na tom co se týče progressu nejlépe, progress achievementu se nyní odvíjí pouze od této postavy. To znamená, že pokud jde o achievement, mám jenom 40 Exalted reputací.

 

Ale jakmile bude do hry aplikována změna a já se lognu na obě tyto postavy, achievement začne trackovat progressy z obou těchto postav a bude mi ukazovat, že mám 60 Exalted reputací. Takže ty reputace nebudu muset farmit znovu, ledaže bych chtěl, aby moje okno s reputacemi vypadalo hezky.

 

Jak to bude s reputacemi, které jsou určené jen pro jednu frakci?

 

Budou se chovat jako jednotná reputace, abychom se vyhnuli zdvojování zisků. Bude to fungovat podobně jako s trackováním mountů.

 

Takže pokud máte na své alianční postavě Exalted se 7th Legion a na horďácké postavě Exalted s Honorbound, achievement vám to bude trackovat jako 1 reputaci. Protože z hlediska vašeho účtu jde o tu stejnou reputaci.

 

Jak to bude s reputacemi, u kterých si vybíráte jednu ze dvou? Jako např. Oracles/Frenzyheart nebo Scryers/Aldors? Pokud mám dvě postavy, z nichž každá má jednu z těchto reputací, bude se to do celkového množství počítat jako dvě reputace, nebo jako jedna?

 

Mělo by se to počítat jako jedna. Naším záměrem není ten achievement nerfnout nebo zvyšovat počet reputací, které můžete mít zaráz na Exalted. Chceme jen usnadnit život vašim altům nebo při změně postav.

 

Kromě achievementů jako 100 Exalted Reputations teď bude snazší získat odměny jako Pureheart Courser nebo tituly %s the Exalted, %s the Beloved nebo Esteemed %s.

 

Patříte mezi vášnivé sběratele reputací? Jaký je váš rekord?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Agnariel 31.01.2020 23:31

Mohu mít prosím dotaz ohledně reputace?Pokud na jedné postavě udělám exalted u zandalar a postavu převedu bude mi počítána na kul tirany?Děkuji

lamkadomaci 20.09.2018 05:22

Škoda, už jsem se radoval že nebudu muset znovu grindit na jiné postavě (která se stala mainem).....no co už. Maximum mám 61 rep. Ale to mám údaj z armory. Uvidíme co se nasčítá po patchi.

Vejfuk 19.09.2018 14:51

bude to fungovat i u vendorů? na postavě A budu mít např. exalted reputaci s laughing skull orcs a na postavě B si koupím tabard za exalted i přesto, že tam budu mít friendly?

Bellatrix 19.09.2018 14:59

Co jsem pochopila, tak by to tak mělo být. Resp. bylo řečeno, že se odstraní reputační zámky na transmogy, které se dají koupit od frakčních vendorů.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 19.09.2018 15:04

Podle toho jejich vyjádření to možné nebude u vendoru, za což u mě osobně mají palec nahoru. Jde jen o achievement progress propojeni, ale jaká postava má jakou reputaci zůstane nezměněno. Přirovnal bych to k tomu, že bratranec ti možná darované auto půjčí, ale nedarují auto i tobě, když tě nemají v oblibě.

Bellatrix 19.09.2018 15:08

@Zullis To ano, ale k vendorům se Ion taky vyjadřoval. Že se u nich budou odstraňovat reputační zámky na věci, které prodávají.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 19.09.2018 15:23

@Bellatrix Tak to mi v tu chvili ušlo, vycházel sem z tohohle konkrétního článku, ale ano, v předešlém to zminujete. Každopádně tedy doufám že to udělají tedy stylem že itemy půjdou u postavy s reputací koupit a budou account-wide ony, že půjdou darovat své druhé postavě tedy.

Valohran 19.09.2018 14:31

Super, na tohle se těším

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet