Patch 8.2.5 – Čeká nás rozuzlení War Campaign

  patch 8.2.5    war campaign    sylvanas   

 

Shrnutí War Campaign

War Campaign nás provázela příběhem zápolení Aliance a Hordy už od počátku datadisku Battle for Azeroth. A jisté vydataminované prvky ukazují, že se v patchi 8.2.5 dočkáme možná velkolepého vyvrcholení War Campaign.

 

Pro připomenutí: zezačátku šlo o poměrně jednoduchý příběh, který by se dal prostě shrnout jako "Aliance vs. Horda". Obě frakce se snažily získat výhodu nad tou druhou, trochu se bojovalo, sem tam někdo umřel... Jenže pak se to celé začalo drobátko zamotávat. Nejprve Sylvanas Windrunner oživila mrtvého Dereka Proudmoora, bratra Jainy Proudmoore. Toho následně chtěla použít jako zbraň proti jeho vlastní rodině a potažmo proti Alianci. Její plány však zhatil Baine Bloodhoof. Ten totiž usoudil, že Sylvanas tímto svým činem překročila veškeré morální hranice. Ano, jsme ve válce, ale toto už na vůdce taurenů bylo moc. Proto pomohl Derekovi "šťastně" se shledat s Jainou a v Sylvanasiných očích se tak stal zrádcem Hordy. Byl uvězněn a čekal na svůj osud.

 

Baine však nebyl jediný, kdo se Sylvanas ztratil trpělivost. Stejně tak Varok Saurfang (poprvé nám lépe představený v cinematicu Old Soldier) nebyl pranic spokojený s tím, jakým směrem Sylvanas Hordu vede. A jeho nevole dostoupila dokonce tak daleko, že uzavřel spolupráci s Anduinem Wrynnem.

 

Herní War Campaign pak pokračovala snahou o záchranu Baina Bloodhoofa, na které se podílel samozřejmě Saurfang, dále Thrall, kterého Saurfang pohotově zrekrutoval pro jejich odboj proti Sylvanas, a dále i členové Aliance v čele s Jainou Proudmoore, jejímž dobrodincem se Baine stal díky záchraně jejího bratra. Že se nám tu rýsuje plnohodnotná spolupráce Aliance a Hordy proti Sylvanas? To nám víceméně potvrdil nejnovější cinematic, Crossroads.

 

Rozuzlení War Campaign v patchi 8.2.5

Je tedy patrné, že celý příběh graduje k finálnímu střetu se Sylvanas. Ta se zdá zoufale přečíslena, ale jaká esa (nebo spíše šípy) asi Temná paní schovává ve svém rukávu?

War Campaign interface, které bude v patchi 8.2.5. Popisek říká následující:
"Veďte útok v napínavém vyvrcholení War Campaign."
A Sylvanas zde vypadá opravdu velmi neúprostě...

 

 

Další náznaky napovídající tomu, že příběh patche 8.2.5 bude nejspíš dost zásadní a bude se soustředit na dění kolem Sylvanas, jsou například:

  • Sylvanas na hlavním artu k BlizzConu 2019: co nám zde asi Blizzard odtajní?
  • Saurfangův nový model, zatím bohužel zašifrovaný: že by třeba došlo na souboj jeden na jednoho, kde se Saurfang postaví proti Sylvanas?
  • možná Durotar Warfront: že by další Siege of Orgrimmar? (odkud je mimochodem i vzatá mapa údajné nové Warfront)

 

Nové cinematicy v patchi 8.2.5?

To nejlepší na konec. V nejnovějším PTR buildu se nachází dva zašifrované cinematicy, jejichž délka může vést buď k nadšení, nebo ke znepokojení (popřípadě k obojímu, pokud je vaší oblíbenou kratochvílí strachovat se o osudy vašich oblíbených postav).

 

Jelikož jsou cinematicy zašifrované (což samo o sobě není zrovna běžná praxe Blizzardu – co tam hoši schováváte?), nevíme zatím, co bude jejich obsahem. Podle velikosti souborů jsou však tyto cinematicy mnohem delší než kterékoli video, které v poslední době doprovázelo významné příběhové momenty v Battle for Azeroth. Jeden ze cinematiců bude mít 3 minuty a 18 vteřin, druhý pak skoro neuvěřitelných 6 minut a 18 vteřin. Pokud tato čísla porovnáme s běžnou stopáží cinematiců, začne být patrné, že se něco děje. Cinematicy v rámci raidů mají obvykle kolem minuty či dvou. Když se podíváte na cinematicy, které byly zmíněny v první části tohoto článku, většina z nich má kolem tří nebo čtyř minut. Dokonce ani úvodní cinematic k celému datadisku Battle for Azeroth měl jenom čtyři a půl minuty. S přehledem nejdelší ze cinematiců je Old Soldier, který má přes šest minut. To také jednoho z uživatelů WoWheadu vedlo k domněnce, že zašifrované soubory by mohly být právě jen už existující cinematicy, které Blizzard nyní přidá do hry. Šestiminutový by byl Old Soldier, tříminutový pak Lost Honor.

 

Tato teorie však má pár děr. Jednak – proč by Blizzard přidával pouze tyto dva cinematicy? Proč by chyběl Safe Haven? A především, proč by se Blizzard obtěžoval zašifrovávat už dávno známé cinematicy? V tomto ohledu se zdá pravděpodobnější, že tentokrát opravdu nechtějí, aby jim někdo dataminoval důležitá data předčasně. Na rozuzlení příběhu kolem Sylvanas čeká většina fanoušků se zatajeným dechem už dlouhou dobu. Někteří s větším či menším rozladěním, neboť se obávají dalšího Siege of Orgrimmar, jiní se těší, až to Sylvanas natře všem svým nepřátelům. Každopádně se nedá popřít, že očekávání jsou veliká a Blizzard by tudíž logicky mohl chtít, aby se vše odhalilo teprve v pravý čas.

 

Nejenom že si však musíme počkat na vydání patche 8.2.5, musíme si především vůbec počkat na oznámení data vydání patche 8.2.5, které je zatím ve hvězdách (a bylo naznačeno, že to bude do pár měsíců). Do té doby můžeme pouze spekulovat.

 

Takže spekulujme! Jaký na to máte názor vy? Schovávají se v zašifrovaných datech nové cinematicy, které nám naprosto vytřou zrak, nebo se není proč vzrušovat? A kdo podle vás z War Campaign vyjde vítězně? Aliance, Sylvanas, členové Hordy brojící proti Sylvanas, nebo někdo úplně jiný? (*ehm* N'Zoth *ehm*)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kubin8 15.09.2019 12:43

Já si myslím, že to bude některý ze cinematiků, ze kterého je tento údajný leak patche 8.3. Unikl totiž tento screenshot a u vás na webu se o tom ještě nepsalo. Podle obsahu (a teď pozor na spoilery) by měla Sylvanas zaútočit na Thunder Bluff jenom jako odvedení pozornosti od pravého útoku na Stormwind, kde údajně všichni zemřeme a pojedeme do Shadowlands loděma od Helyi Je to opravdu pořádná dávka spoilerů a proto by mohly být cinematiky zašifrované.

https://archive.fo/Iaz2J/1b9265aa65face7a168a92a5cfa35a16877c8524.jpg

Bellatrix 15.09.2019 15:02

Jak jsem psala níže, vím o tom. Článek bude, jakmile budu mít čas ho napsat.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Enei 16.09.2019 10:32

@Bellatrix
Prosím ať je 😁 Moje angličtina není nejsilnější a rád bych pochopil víc z videa od Bellular.

MarcoS 13.09.2019 22:57

Toto bude asi znieť ako nárek alliance fanboy ale prosím aspoň jeden cinematic pre allianciu pls

Heakler 13.09.2019 23:29

Cinematics jsou jen pro Hordu, za to, že se lore točí kolem ní a jejích padlých náčelníků)

Kaspo 13.09.2019 20:16

Na niektorých zahraničných weboch sa začalo špekulovať o novom Stormwind raide. Nie, čítate dobre. Ide o to, že niekto na net leakol screen z cinematiku (ingame cinematiku, nie CGI). Nateraz veľa nevieme, ale všetko to nejako odkazuje na Shadowlands.
Čo sa týka leaku a videí, povedal by som, že to čo dostaneme bude práve cinematic, o ktorom sa píše.
Za mňa konečne veľký hype v rámci BfA.

Bellatrix 13.09.2019 21:26

Jojo, taky tu na to bude článek. Až budu mít konečně čas ho sepsat.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Hromovapest 13.09.2019 18:39

Pověsíme Sylvanas za žebra do průvanu.

SolMane 13.09.2019 18:03

ešte by som sa vratil k "udajnemu" utoku na ThunderBluff . je tu jedna vec .
Ak Anduin poskytne pomoc Bainovi ma nahrate k tomu ze pride o jedneho spojenca na 100% a deuheho na 50% .
na 100% by to bola Tyrande s elfami . Vycitala by mu ze horde prisiel na pomoc a jej pomoct nedokazal . Imho celkovo je teraz s Elfami vadak tomu na tenkom lade .
na 50% je to Greymane . Drzi ho pri Anduinovi len nahrada za syna a kvazi slub Varianovi .
Greymane Hordu 2x nemusi ale Sylvanas nemusi XY krat .
Vycital by Anduinovi ze pomaha horde a podla neho je to len pasca ( coz asi aj bude )
Cize by sme tu mali minimalne z radov DarkElfov odtrhnutie od Aliancie -.- ...

Jackone 13.09.2019 22:38

Tak za

1) urcite neprijde na 50% o graymena protoze bainovi pomahali uz z vezeni takze tohle nedava smysl. A hlavne greyne je oddanej anduinovi.
2)dark elf neni a kazdopadne pokud si odmyslis horda/ali tak tyhle dva narody maji k sobe zatracene blizko uz jenom pokud se nepletu spolecny uctivani Elune atd (u taurenu se jmenuje jinak ale jde o to samy) takze v tom ze pujdou branit TB bych takovej problem nevidel

Heakler 13.09.2019 23:21

@Jackone Taureni se podíleli invaze do Darkshore, myslíš, že jim to jen tak odpustí? Navíc co, že věří v jednoho boha, to v třicetileté válce taky věřili v jednoho..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet