Patch 8.2.5 – Party Sync

  party sync    synchronizace    recruit a friend   

EDIT: V oficiálním preview bylo původně napsáno, že patch 8.2.5 vyjde do pár měsíců. Poté se však text změnil a nyní tam stojí, že patch vyjde v průběhu následujících pár týdnů!

 

V patchi 8.2.5 přijde novinka synchronizování party, o kterém jsme se zmiňovali už v článku o novém Recruit A Friend. Díky Party Sync neboli Synchronizaci party bude hraní s přáteli ještě snazší než kdy dřív. Začíná váš kamarád levelit novou postavu, ale vy byste raději hráli za svou stávající, namísto abyste si zakládali novou? Od patche 8.2.5 si budete moci seškálovat levely a dokonce si znovu projít již splněné questy. A to i s odměnami!

 

Patch 8.2.5 by měl dle vyjádření Blizzardu vyjít někdy v průběhu následujících pár měsíců.

Blizzard zdroj

 

Hraní s přáteli, když jsou vaše postavy na jiných levelech, je nyní snazší než kdy dřív. A to díky Party Sync.

 

Pokud si chcete zahrát WoW se svými přáteli, aniž byste se museli zaobírat tím, že levely vašich postav jsou moc daleko od sebe, pak je novinka Party Sync právě pro vás!

 

Prožijte znovu a společně historii Azerothu

Když si hráči aktivují Party Sync, všichni v partě se seřídí na stejnou questovou fázi. Pokud myší přejedete přes quest v quest trackeru, uvidíte, kdo všechno má daný quest přijatý, jaký je jejich progress a kdo je připravený quest odevzdat. Rovněž budete mít přístup k funkci "znovu splnit quest", která dovolí hráčům, kteří už mají určitý quest splněný, projít jej znovu se svými kamarády, kteří quest zatím nedělali. I za opakování questu dostanete odměnu, která odpovídá vašemu skutečnému aktuálnímu levelu, bez ohledu na původní level questu. Questy takto mohou být opakovány za odměny jednou denně.

 

Většinu questů si můžete projít znovu, ale jsou i výjimky. Opakovatelné questy jako daily nebo world questy nemůžete opakovat přes Party Sync. Rovněž jsme z opakování vyřadili questy, které mají příběhové důsledky. Rozhodovali jsme o tom případ od případu. Spadají sem například questy jako úvodní questová linka demon hunterů nebo questy, kde si můžete zvolit, že zradíte svého náčelníka (jak jste mohli!).

 

Synchronizujte se na jejich level

Díky Party Sync si můžete nechat dočasně přizpůsobit svůj level, takže hráči s vyššími levely budou moci questovat se svými kamarády s nižšími levely, kteří zrovna levelují.

Přijměte žádost o synchronizaci a přidejte se ke svým přátelům na jejich dobrodružství!

 

Levely se budou škálovat podle toho, jaký je nejvyšší možný level v expanzi, jejíž obsah může plnit hráč s nejnižším levelem v partě. Uveďme si příklad: pokud má hráč s nejnižším levelem ve vaší partě level 83, váš level se seškáluje na level 90. Pokud má hráč s nejnižším levelem ve vaší partě level 21, váš level se seškáluje na level 60.

 

Obsah Max. level
Vanilla 60
Burning Crusade 80
Wrath of the Lich King 80
Cataclysm 90
Mists of Pandaria 90
Warlords of Draenor 100
Legion 110

 

Zatímco je Party Sync aktivní, staty členů party se zredukují a skilly budou limitovány na ty, které odpovídají seškálovanému levelu. To také znamená, že po seškálování na čas ztratíte přístup např. k itemům, na aktivaci jejichž efektů byste potřebovali vyšší level. Díky tomu se hlavní pozornost hráčů bude soustředit na pomáhání členům party s nižšími levely. Je zde také rozdíl oproti Timewalkingu – když si seškálujete level skrze Party Sync, dočasně ztratíte přístup k abilitám (k azeritovým traitům, spellům, talentům a efektům trinketů), které mají požadavek na vyšší level, než jaký budete mít po seškálování.

 

Jak na to

Jak zahájit Synchronizaci party:

  1. Pozvěte hráče do party.
  2. Otevřete si Mapu & Quest Log (klávesa M).
  3. Klikněte na Start Party Sync (Zahájit synchonizaci party) v pravém dolním rohu.
  4. Všichni hráči v partě musí kliknout na Accept (Potvrdit).

 

Jakmile všichni hráči potvrdí synchronizaci, status questů se také sesynchronizuje a přizpůsobí se vaše levely, abyste mohli hrát všichni společně.


V průběhu questění, zatímco máte aktivovaný Party Sync, si můžete všimnout i questů, které jste už dělali – to jsou opakovatelné questy! Přijměte je tak jako normální questy a dokončete je společně. Pamatujte ale, že opakovatelné questy jsou dočasné a ztratíte k nim přístup, jakmile ukončíte Party Sync. Některé questy se také mohou deaktivovat, pokud vaše skupina už nesplňuje požadavky na ně. U questů, které nelze opakovat, se nebude zobrazovat příslušná ikona, zatímco šedá ikona značí questy, které máte v logu, ale vaše parta na ně nemá splněné požadavky. Tyto questy nemůžete dokončit, pokud nejprve neukončíte Party Sync.

Party Sync ukončíte tak, že kliknete na Stop Party Sync v pravé spodní části mapy & quest logu.

Veďte sebejistě

Abychom vám pomohli s pomáháním vašim přátelům, vytvořili jsme ve hře zbrusu nový RAF panel, skrze který snadno zjistíte, kdy máte očekávat svou další odměnu. Také zde budete mít přístup k Party Sync. RAF panel rovněž obsahuje výčet zvláštních aktivit dostupných hráčům, kteří jsou součástí RAF programu. Dokončete se svými rekruty tyto in-game výzvy a dostanete další odměny.

 

Vyrazte vpřed se svými přáteli

Party Sync se zpřístupní, jakmile vyjde patch 8.2.5, což bude někdy v průběhu následujících pár týdnů.

 

Myslíte, že Party Sync využijete? Co říkáte na tuto novinku?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Xtrim 17.09.2019 17:05

Tak toto je absolutna zbytocnost to akoze fakt niekoho v blizzarde platia za toto? Nemozes s clovekom chodit dungeony ,ale mozes s nim questovat aj ked bude v zone kde je 10-20 lvl ty budes max cize 60 aky to ma vyznam ? Na retaily nabere 10 lvl hrac 10 mobov a zabije ich bezproblemov takze nechápem naco je toto dobre a ako uz bolo spomenute vyssie preco jednoducho nevytvorit novu postavu a prejst dany contect s " kamaratom " miesto tejto zbytočnosti...zasnem nad ludmi co pisu ,ze toto je super uber najlepsie co mohli vymysliet ...

Kaspo 17.09.2019 22:25

1. zóny sa scallujú ... čiže ak tvoj kamoš má lvl 10 a ty dostaneš max lvl pre danú zónu, avšak to neznamená, že mob bude pre teba lvl 10, ale lvl 60. Čiže obtiažnosť ostáva zachovaná.
2. Garantujem ti, že ako twink 10 mobov neprežiješ, neuveríš, ale obtiažnosť šla hore.
3. Je to fajn, lebo nemusím tvoriť postavu, nastavovať addony, len kvôli tomu, aby som pomohol niekomu s Q.

Nekrotaj 18.09.2019 06:10

@Kaspo a za 120 lvl nemůžu někomu pomoct s q? No tohle je dost uhozený 😄😄 a co z toho budu mít? To si raději vyexpim další postavu co nemám.

Kaspo 18.09.2019 08:33

@Nekrotaj, čo z toho budeš mať? Napr. odmenu odpovedajúcu tvojmu lvl, čiže aj reward sa scalluje. Je to výhodné. Mne sa to páči, lebo ak by som si spravil alta, musel by som hrať s kamošom stále, lebo by ma rýchlo preexpil, nakoľko sa altom vôbec nevenujem a nová postava by nedávala zmysel. 🙂

Xtrim 18.09.2019 13:06

@Kaspo
Obtiaznost ? len tak zo srandy aby som vyvratil tvoju teoriu som logol retail natiahol 8 mobov a bez problemov ich zabil behom 2 minut ( lvl 62 hellfire peninsula ) takze o akej obtiaznosti tu hovoris ? ty u kazdej postavy musis nastavovat addony ? wau pozor mame tu pro hraca , ktory bez adddonov ani nevie kde je SW ... pomoct kamosovi mozes hocikedy ci uz si lvl 60 , 80 , 120 len to by si najprv musel chciet mu pomoct a odmena ? kde ti z questu vo felwoode ( ktory uz opakujes po 12356213krat ) padne super titan uber forged item na tvoj lvl ne dik neprosim

Kaspo 18.09.2019 22:32

@Xtrim ja mám silný pocit, že vôbec nevieš ako PartySynch funguje. Ale okey plač si tu ako je retial strašne zlý a Classic je naj. Už ma tieto žabomyšie vojny nebavia. PartySynch má niečo do seba, kto chce si na tom to pozitívne nájde.

degenwow 19.09.2019 08:08

Bohužel musim říct, že s Warlockem demonology od 15. spellu (talentu)
s tim portalem můr nebo netopýrů zabiješ klidně 50 mobek najednou (za cca 7 vteřin ) d

Kaspo 19.09.2019 12:17

@degenwow hral som len destro a affli. demo má nikdy nebavilo, takže neviem ako to je :-)

Nekrotaj 17.09.2019 12:26

Nějak nerozumim tomu, proč bych si to měl aktivovat místo vytvoření nový postavy. To je nesmysl.

Bellatrix 17.09.2019 14:07

Proč je to nesmysl?

Šéfredaktor WoWfan.cz

degenwow 19.09.2019 08:07

Dyž chceš hrát za jednu postavu, a ne jich mít milion

Sirda 17.09.2019 11:37

Mno jo, ale vede to k tomu, že dojdou až k BFA....a to není dobré

Pokud se vydaří nový datadisk, který jak doufám bude oznámen v listopadu, tak paráda. Pokud ne, tak ClassicWoW to jistí...navíc s jemnou vidinou TBC v dálce

degenwow 17.09.2019 08:29

Todle je M:E.G.a Husta featura
A super věc.

Btw. ten tauren v obrazku dd

TOhle se jim povedlo fakt dost
Dovolí to znovu zažívat a mít i z toho i odměny, itemy Aj.
ovšem v dost podle mě Warcraft-friendly atmosféře.

super Super super

Hromovapest 16.09.2019 22:55

Tak to je hodně dobrý nápad

kuchta 17.09.2019 15:51

Osobne tomu tiež nerozumiem ak niekto s kým chcem expiť má napríklad level 10 a mne ho zredukuje na minum a to je 60 aj tak to nebude žiadna zmena moby budu padať na dve rany. A taktiež som myslel že by som s dotyčným mohol chodiť dungy ale to vyzerá tiež pase. Nápad dobrý ale takto to sranda nebude.

FlokiEremitt 17.09.2019 16:41

@kuchta , levely protivníků budou v tomto případě taktéž 60 a on je uvidí jako desítky, tak to od BFA funguje.

Megraid 17.09.2019 16:51

@kuchta Přesně jak píše kolega nade mnou, krom základních lokací jako durotar, mulgore, apod. se všechny vanila lokace škálují až na 60 lvl a stejně tak lokace z jiných datadisků se škálují na maximální lvl daného datadisku. Tedy problém, o kterém píšeš nehrozí.

kuchta 17.09.2019 19:34

@Megraid Okej chlapi moja chyba každopádne díky za info ale aj tak ako lvl 60 nemôžem sním logovať rdf či aj to sa da?

Kaspo 17.09.2019 22:27

@kuchta - iba Q, na rdf sa nevzťahuje.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet