Patch 8.2.5 – Zakončení War Campaign

  war campaign    cinematic    sylvanas   

V minulém článku jsme si představili dva cinematicy z 8.2.5 War Campaign. Následující článek se bude věnovat tomu, co se bude dít po závěru druhého cinematicu.

 

Článek obsahuje spoilery z patche 8.2.5.

 

War Campaign bude mít dvě zakončení, a to podle toho, zda jste byli v průběhu kampaně věrní Sylvanas, nebo zda jste stranili Saurfangovi. Saurfangovo zakončení je zároveň to, které uvidí hráči Aliance.

 

Zakončení War Campaign – Sylvanas

Pokud jste v průběhu War Campaign zůstali věrní Sylvanas, dostane se vám zasloužené odměny v podobě mírného nahlédnutí do Sylvanasiných plánů. Zjistíte, že Sylvanas uzavřela dohodu s Azsharou, a to v rámci svého plánu na ovládnutí smrti. Zdá se, že Sylvanas chce, abychom bojovali s N'Zothem, což by korespondovalo s údajným leakem, který jsme si představili před vydáním patche. Konkrétně se ale Sylvanas snaží dosáhnout toho, aby se i N'Zoth stal služebníkem smrti.

 

Sylvanasiny ambice opravdu překračují všechny meze. Když Azshara uzavírala dohodu s N'Zothem, považovala se za jemu rovnou. Sylvanas ani nenapadne, že by byla někomu z nich rovná... Ta se vidí nad nimi všemi. Tak uvidíme, jak se jí to zadaří.

 

Níže se můžete podívat na videa ze hry. Po zabití Saurfanga se Sylvanas promění ve smrtonošku, jak jsme viděli v cinematicu. Kam odletěla? Do Windrunner Spire v Ghostlands, svého někdejšího domova. Tam se setká s vámi – hráčem, který jí stojí věrně po boku. A rozhovoří se o tom, že "hladovějící temnota byla nakrmena nesčetným množstvím duší". Vyjadřuje se pohrdavě o naději a o životě, na kterém podle ní všichni ostatní kromě ní tvrdohlavě lpí. "Všichni se dozví pravdu," říká.

 

 

Z její promluvy vyplývá, že chce, aby armády Azerothu bojovaly proti N'Zothovi. Ale nechce to proto, aby ochránila Azeroth před tímto zlem. Ale proto, aby se v této válce hojně umíralo. A nakonec má i N'Zoth samotný sloužit Smrti. Sylvanas následně opakuje stejná slova jako v cinematicu: "Nic nepřetrvá." Je možné, že je jejím cílem obrátit celý Azeroth v zemi mrtvých? Snaží se o to, aby nikdo nepřežil, aby vymýtila samotný život z této planety? Důvody k tomu jsou však stále nejasné. A to především proto, že si zatím nemůžeme být jisti, jak vlastně máme vnímat smrt – nebo spíše Smrt s velkým S, neboť tak se o ní Sylvanas vyjadřuje. Znamená to, že se Sylvanas vidí jako paní smrti a budoucí svrchovaná vládkyně všech, kteří mají v nadcházející válce zahynout? Nebo je možné, že jde o nám dosud neznámou entitu, s níž lze jednat, sloužit jí nebo s ní vyjednávat dohody? To si rozebereme v budoucím článku.

 

Ale odlehčeme nyní toto spekulování, které zatím nikam nevede: Nathanos Blightcaller konečně vyznal Sylvanas do očí svou lásku. Ach ta romantika. Zjevně kvete i po smrti.

 

Zakončení War Campaign – Saurfang a Aliance

Toto dění vám představí hra, pokud jste v průběhu War Campaign jako Horďák stranili Saurfangovi nebo pokud hrajete za Alianci. Jde o dění, které se odehrává těsně po závěru finálního cinematicu War Campaign.

 

Thrall společně s Anduinem uspořádají Saurfangovi v Orgrimmaru pohřeb. Přítomni jsou i další členové Aliance včetně Jainy Proudmoore a Valeery Sanguinar. Thrall hovoří o všech Saurfangových hrdinských činech, které za svůj dlouhý život nastřádal, a Anduin mu rovněž vzdá čest. Než se po konci pohřbu Jaina odteleportuje pryč, ještě si vymění s Thrallem dlouhý pohled.

 

 

Teď, když Sylvanas nazvala Hordu ničím a vzala kramle, je nejisté, kdo nyní Hordu povede. Jako nejzjevnější kandidát se jeví Thrall, ale je také možné, že ten se přijetí svého starého postu bude bránit zuby nehty. Další rozumnou možností by byl Baine Bloodhoof – koneckonců právě kvůli němu se Aliance a Horda spojily a následně postavily proti Sylvanas. A jeho přirozená taurenská mírumilovnost a rozvážnost by mohly být silným základem pro budoucí dobré vztahy mezi oběma frakcemi.

 

Jaký je váš názor na plány Sylvanas? Jak vnímáte její pojetí s(S)mrti? A kdo podle vás povede Hordu nyní?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

godlike 27.09.2019 09:40

Rozuzlení uvidíme až na Blizzconu počítám..nemůžu se dočkat

irelevant 28.09.2019 00:56

Tiež sa na to hodne spolieham. Dúfam, že nebudem ešte viac sklamaný ako teraz. Nie že by sa mi to nepáčilo. To nie. Len ako loyalist Sylvanas je to very pain sledovať. Ale že veľmi... Až moc.

MobyJack 26.09.2019 20:08

Dobrý den mám takový problém, který nejspíš souvisí s novým patchem. Chtěl jsem udělat quest pro získání spojenecké rasy dark iron dwarf. Když vstoupím do quest lokace můj item lvl je snížen na 10 což mi znemožňuje používat heart of azeroth a samozřejmě snižuje hp a dmg. Což vede k tomu že nejsem schopný zabít bose protože jednak mu nic neberu a druhak hraju wara takže se ani nemám jak léčit.Myslím si že to musí být nějaký bug ,protože ostatní lidi s tím takový problém neměly.PROSÍM PORAĎTE JSEM FAK ZOUFALÝ .

Bellatrix 26.09.2019 20:15

Jak se jmenuje ten quest? Doporučuji najít si ho na WoWheadu a pročíst si komentáře, jestli někdo neměl podobný problém. Popřípadě najít si video z toho questu na Youtube a podívat se, jestli to u tebe probíhá stejně jako u ostatních lidí.

Šéfredaktor WoWfan.cz

MobyJack 26.09.2019 20:34

@Bellatrix jmenuje se bleckrock depths a ten boss by měl fungovat tak že mu hp klesne pej na 90-70% a pak odletí jenomže já do té doby vždycky dřív umřu.Každopádně my nezbyde nic než to zkoušet dál třeba se jednou zadaří.

tkrejc 26.09.2019 10:35

Nevite nekdo kde vyskoci pak q na hledani wrathiona?? Mam splneny vsechny podminky aby jsem ho dostal a nikde nic

tkrejc 26.09.2019 10:37

Uz to mam jsem slepej kazdopadne sorry za offtopic

Horm 26.09.2019 10:13

Když se na to se dělo a děje v lore a reakce dvou táborů kolem Sylvanas kouknu jako real obchodnik, rekl bych, že by klidně mohla vzniknout Sylvanina frakce. Akcionáři potřebují co nejvíce hráčů, aby bylo více peněz. Blizz si nemůže rozhněvat moc hráčů ani z přívrženců ani odpůrců Sylvanas. Mohli by přestat hrát a platit. Srtonoška se nyní úplně oddělila od Hordy a jestli nechce Blizz vytvořit druhého Garroshe Helscreema, tak by nová frakce v novem datadisku prijit mohla. Frakce co pujde úplně po všech. Zahrnující všechny dostupne rasy a narody. Prostě udelat pribehovou kampan, ve ktere si hrac zaslouzi přijetí k nove frakci.

Gareth 26.09.2019 10:24

Taky se může spojit horda s aliancí v jednu a kdo odmítne, založí novou frakci se Sylvanas.
Ale přijde mi to jako nesmysl.

irelevant 26.09.2019 10:25

Za mňa +. Avšak ja to vidím trošku inak. Prekopávať ingame mechaniky je veľmi riskantné a časovo náročné. Videl by som to skôr tak, že Horda a Aliancia v princípe budú spolu ako jedna frakcia a Sylvanas bude mať tú svoju. Každý si bude môcť zvoliť hociktorú rasu a vybrať si neskôr stranu. Ale asi trepem hlúposti. Moc fantazírujem.

Valohran 26.09.2019 01:03

Thrall pozici Warchiefa Saurfangovi myslím odmítl, tipuju teda spíš Baina. Jsem zvědavý, kdy se ukáže Tyrande, ta je teď pro mě nepředvídatelnější než Sylvanas (ta svým způsobe chce dotáhnout Arthasův plán ).
Se Smrtí a Shadowlands souvisí už tolik věcí, že to teď už je skoro s jistotou téma dalšího datadisku a 8.3 zřejmě bude o souboji se N'zothem, který by mě překvapilo, kdybychom vyhráli (pokud nad ním vyhraje Sylvanas, nevím zda to brát jako výhru pro obyvatele Azerothu).
Co není dořešené krom se smrtí souvisejících témat, jsou: N'zoth, Wrathion a jeho plán na vzdorování vlivu Starým Bohům, neznámé titánské zařízení, které našla Mother, Tyrande a Elune, Xalatath, nové generace Twilight draků, Mekkatorque v "karbonitu" (i když ten možná s tím tématem smrti souviset bude)... A samozřejmě teda fakt, že nám v planetě pořád trčí Sargerasův meč, ale upřímně, kdo bere Magniho vážně, že se jedná o urgentní problém, když po roce je to vlastně pořád stejný? Jsem zvědavý, zda kromě N'zotha na některé z těch témat do konce BfA dojde Klidně jestli napadá někoho nějaké další téma, co Blizz tenhle datadisk nakousl a nedopověděl, napište to sem, pro přehled, z čeho tak můžou mimo jiné v závěrečném patchi a novém datadisku vybírat

irelevant 26.09.2019 10:23

Za mňa je ešte nedokončená časť v Vol'jinom. Taktiež ma zaujíma postoj Talanji na potrebu mieru medzi Alianciou a Hordou. Nakusnutý my od WOTLKu príde aj Bolvar - Lich King. Nechce sa mi akosi veriť, že ho nesvrbí riť z tolkého sedenia a nič nerobenia. Taktiež by ma zaujímalo, kam sa podela Alleria. Tá by vedela asi najlepšie čo za mágiu to Sylvanas použila. Veresu som tiež dlho nevidel. A zaujíma ma, čo bude z Asharou.

Lethal 26.09.2019 13:20

@irelevant Co sa tyka Vol'jina, tak snad to dopovedaju, aj to k tomu smeruje cez Sylvanas (smrt), Bolvar na riti nesedi to sme si uz mohli vsimnut v Legione, ze nieco sa deje. Je strasne vela nedopovedaneho, pretoze si Blizzard strasne vela veci naklada a potom to nestiha riesit a miesto toho aby sa k tomu nejako vratil, tak vytvori radsej novu storyline.

Suddenly 25.09.2019 09:32

Otázka, keby teraz začnem hrať, tak si môžem zahrať celú War Campaign, jo?

Bellatrix 25.09.2019 11:11

Ano. Resp. musíš. Musíš projít předchozí obsah, aby ses dostal k novému. Jednotlivé části War Campaign z jednotlivých patchů na sebe příběhově navazují.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Gareth 25.09.2019 06:18

Mě by zajímalo kde se rozhoduje ve hře na či stranu se přiklonit jestli sylva nebo saurfang.

Hittchie 25.09.2019 09:16

hodně na začátku war kampaně to bylo, snad jestli jí něco "vyzradíš" nebo necháš tak. Bylo tam snad od nějakého trola na výběr v questu. Je tu o tom určitě článek, přítelkyně co nečte questy je do teď na*sraná, že byla "proti" sylvanas, přitom chtěla být s ní stejně jako já.

Bellatrix 25.09.2019 11:09

Bylo to někdy v patchi 8.1. Nemůžu zaboha najít ten článek, kde je to popsáno, tady se na to akorát už zpětně odkazuje: https://www.wowfan.cz/clanek/patch-8-1-5-war-campaigns-aliance-a-hordy

Ale byla to ta část War Campaign, kdy je Saurfang už psanec a Sylvanas hráče pošle ho najít. A hráč má pak myslím možnost nahlásit Sylvanas přesně, co se stalo, nebo jí zatajit nějaké info.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Gareth 25.09.2019 12:31

@Hittchie: to já se bojím, že budu naopak s ní tohle je naprd, když si nevědomky můžeš zkazit hru...

Jikonekt 25.09.2019 12:57

V rámci Q teď na začátku patche 8.2.5 v Orgrimmaru je jeden, kde najdeš Eitrigga a ten ti řekne, že se chce vyplížit z města a přidat se k rebelům (Saurfangovi). A ta jako hráč máě možnost se k němu přidat nebo ho nazvat zrádcem, bojoivat s ním a pak ho svázaného potupně dovést před Nathanose. To je myslím výběr toho s kým budeš.

Jikonekt 25.09.2019 12:58

@Gareth Hru si nijak nekazíž, celej rozdíl je dle mého jen v tom, že uvidíš jiný ingame video, když na obě se může podívat třeba tady.

Jikonekt 25.09.2019 12:59

@Jikonekt *Etrigga ............. A pardon za překlepy, snad je to i tak srozumitelný

MarcoS 24.09.2019 21:26

A zase pre Hordu a Alliancia tam len tak stoji
Ale samozrejme #Honor and Hope for Saurfang

Bellatrix 24.09.2019 21:34

Aliance pak taky ještě něco má, o tom bude článek zítra. Ale popravdě to není nic moc extra zajímavého (nebo mi to tak aspoň připadá). Jenom nějaké povídání s Caliou Menethil a Derekem Proudmoorem, ze kterého ale nic moc nevyplývá.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Walther 24.09.2019 21:16

To by byl plot twist - spojíme s N'Zothem proti Sylvanas.

Bellatrix 24.09.2019 21:19

Do toho bych šla!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 24.09.2019 21:00

When next you see me, you will understand" (Sylvanas). To teda všichni doufáme a snad nejpozději na Blizzconu, nerad bych čekal déle a myslím si, že Blizzard už to taky nemůže protahovat déle.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet