Patch 8.2.5 – Závěr War Campaign: Calia Menethil & Derek…

  calia menethil    derek proudmoore    forsaken   

V minulém článku jsme si povídali o tom, co se ve hře děje bezprostředně po závěrečném cinematicu War Campaign. Toto dění se soustředilo převážně na Hordu, ale i u Aliance se řeší poměrně zajímavé věci.

 

Následující článek obsahuje spoilery z patche 8.2.5.

 

Utrpení Dereka Proudmoora

Jak jsme viděli v tomto cinematicu, Saurfangova pohřbu se účastnili i někteří členové Aliance, jmenovitě Anduin Wrynn nebo Jaina Proudmoore. Poté, co se v závěru cinematicu odteleportují pryč, dostane hráč Aliance od Jainy quest, který se týká Calie Menethil a Dereka Proudmoora.

Tato příběhová linka nezůstane utajena ani hráčům Hordy – ti mají možnost přijmout quest od Lilian Voss, která je pošle špehovat, co Aliance kuje za pikle.

 

Jaina spolu s vámi vyhledá Caliu Menethil a Dereka Proudmoora, svého bratra. U toho mohly panovat v minulosti určité obavy, zda jako nemrtvý není pod vlivem Sylvanas (neboť právě takový byl její cíl – zneužít Dereka jako zbraň proti jeho rodině). Nyní se však ukazuje, že tomu tak není, a to částečně díky zásahu Baina Bloodhoofa, který Dereka vrátil rodině, aby Sylvanas nemohla tento svůj zvrácený plán uskutečnit.

 

Ještě někdo však pomohl Derekovi nepřijít o rozum. Calia Menethil. Derek od svého přerodu v nemrtvého zažíval jen utrpení, vysvětluje Jaina, a ona se obávala, že by jej mohla navždy ztratit. Zařídila proto, aby se Derekovi dostalo pomoci od někoho, koho potkal poměrně nedávno stejný osud. A to byla právě Calia.

 

Calia Menethil: "svatá nemrtvá"

Calia Menethil, Arthasova sestra, se ve WoW dostala ke slovu teprve v Legion jakožto společnice nemrtvého Alonsa Faola a později šampiónka hráče-priesta. Poté dostala prostor v knize Before the Storm, kde se vyjádřila, že nemá zájem o lordaeronský trůn, jehož je právoplatnou dědičkou. Zároveň však přiznala, že má dceru, která by si tak jednou Lordaeron nárokovat mohla.

 

Později se pokoušela přesvědčit Opuštěné (Forsaken), aby se přidali k Alianci. Sylvanas Windrunner nic takového samozřejmě nestrpěla a Caliu zavraždila v obavách, že by mohla přetáhnout některé její nemrtvé k sobě.

 

Caliino tělo, které se jako zázrakem po smrti nerozkládalo, bylo později přeneseno do Netherlight Temple (Class Order Hall priestů v Legion). Anduin Wrynn, Alonsus Faol a naaru Saa'ra ji poté oživili jako nemrtvou – avšak nemrtvou, která má stále kontakt se Světlem Svatým. Calia poté řekla Anduinovi, že i když nikdy neměla zájem o politiku, natož lordaeronský trůn, nedokáže teď jen přihlížet, jak Sylvanas masakruje její někdejší lid.

Nový 8.2.5 model Calie Menethil

 

Jakožto nemrtvá, která však stále vládne silami Světla a tudíž nikdy neztratila naději, nyní vyvedla Dereka z propasti zoufalství. Pokud však očekáváte, že Calia by mohla představovat jakýsi protipól Sylvanas – jednak jako dědička Lordaeronu a jednak jako nemrtvá, která však stojí na straně Světla, nikoli Stínu –, budete nejspíš zklamáni. Dialog mezi Jainou, Derekem a Calií totiž nenaznačuje vůbec nic, že by se události v budoucnu měly ubírat tímto směrem. Povídají si pouze o tom, jak se daří Derekovi, a že po všem proběhlých válkách si všichni zaslouží oddech. Přesto však padne i pár zajímavých náznaků:

 

Calia: "Jsem tak vděčná, že jsi nás svedla dohromady, Jaino. Čas strávený s Derekem byl stejně prospěšný pro mě jako pro něj."

 

Jaina: "Po této válce  budou i ostatní potřebovat pevnou půdu pod nohama. Budou potřebovat budoucnost. Možná bys mohla být rádcem i jim."

 

Derek: "Možná nepotřebují odpovědi. Možná potřebují jen naději. Tak jako jsem ji potřeboval já."

 

 

Proč je tato část dialogu zajímavá? Protože po Sylvanasině opuštění Orgrimmaru to nebude jen nový náčelník Hordy, koho bude třeba zvolit. Ale také nový vůdce Forsaken. Naznačuje zde Jaina, že by podle ní měla Calia nabídnout svou moudrost nyní znovu opuštěným Opuštěným? Calia možná nestojí o to být královnou Lordaeronu, ale mohla by chtít pomoci přivést ke Světlu ty, kteří kráčejí Stínem. A pokud o to budou někteří Opuštění stát, mohlo by dojít i k rozkolu v této frakci... Sylvanas se Calie chtěla zbavit přesně z tohoto důvodu. Že by se nakonec její obavy opravdu naplnily?

 

Co podle vás čeká Calii dál? Má pro ni Blizzard nachystanou nějakou vůdčí pozici, třeba s Derekem jako pobočníkem? Co bude dále s Opuštěnými? Dojde v budoucnu k dalšímu střetu mezi Sylvanas a Calií?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

TKH 28.09.2019 12:12

Nezaznamenal jste někdo v 30 sec videa ten šepot na pozadí ? Nedaří se mi rozluštit, co je za šepot kdyby byl někdo šikovnější než já , tak se ozvěte.

Bellatrix 28.09.2019 13:46

Napřed mi to přišlo jenom jako random zvuky, ale pak jsem si to pustila do sluchátek a fakt to zní hrozně podobně jako šepoty Starých bohů. Nerozumím tomu teda vůbec, ale mám pocit, že tam slyším "I...", jakože "Já", a pak nějaké sloveso. Ale tohle by chtělo vyloženě nějaký program na analýzu zvuku, aby si to člověk mohl vyfiltrovat.

Já jsem k těmhle věcem obvykle docela skeptická, ale možná by stálo za to znovu si znovu poslechnout i ostatní podobná videa, jestli podobné šepoty nedal Blizzard ještě někam jinam. Pak bych tomu možná začala i věřit, že to fakt může něco znamenat.

Šéfredaktor WoWfan.cz

TKH 28.09.2019 15:40

@Bellatrix Jdu se dívat na další videa a hledat

Zullis 29.09.2019 01:10

@TKH Nehledal bych vždy ve všem záhadu. Pokud jsi WoWkem sečtělý, jistě víš že se toho mnohdy připlete do videa spoustu, od vidění postav hračů, až po jejich zvuky. V tomhle případě třeba jde o zvuk kdy někdo poblíž spawne svého Voidwalkera. Viz. video https://youtu.be/ZaLR7fLc1Sc?t=928 . Stejný hlas, stejná hláška.

TKH 29.09.2019 10:41

@Zullis Samozřejmě i to je možné a více pravděpodobné, než že by to mělo větší význam. Ale u Blizzardu člověk nikdy neví

Akari 27.09.2019 17:28

Nejdřív jsem si myslel, že tomu modelu chybí textury, teď už vím, že jen vypadá strašidelně.

Bellatrix 28.09.2019 13:39

Jo, ta našedlá kůže je celkem creepy. Ale i tak je Calia sympaťačka. Mně přijde hrozně vtipné, jak některým lidem přijde strašně sexy Sylvanas, která fakt vypadá nemrtvácky jak sviňa, a mezitím tady Calia je takové pohledné nemrtvé děvče a nikdo se po ní ani neohlédne.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 28.09.2019 23:00

@Bellatrix To je normální, chlapi nechtěj primárně hodná děvčata, chlapům se líbí přísný mrchy... hodný holky si pak berou proto, aby jim rodily děti, vařily, praly a žehlily

Akari 02.10.2019 17:34

@Bellatrix Sylvanas vypadá nemrtvácky, protože je nemrtvá zatímco Calia vypadá divně, spíše jako keeper/titan nežli člověk popřípadě nemrtvá.

Heakler 27.09.2019 15:48

Jako někdo kdo od začátku hraní WoW hraje za Opuštěné, které si spolu se Sylvanas mega zamiloval.. Se teď cítím opuštěně stejně jako herní Opuštění.. Ztratili jsme Undercity, ztratili jsme královnu za kterou jsme bojovali od W3.. Jako co teď? Část Opuštěných zůstala věrná Sylvanas, část nyní přísahala Hordě. Bude mít Sylvanas vlastní stranu? Pokud ano, co když to bude Pohroma2.0? Plná nemyslících nemrtvých.. To je něco, co Opuštěné odlišovalo od Pohromy.. Upřímně vůbec nevím co teď v rámci mého herního nemrtvého já budu dělat.. Vím ale, že vyměnit silnou vůdkyni Sylvanas za mírotvornou Caliu.. To prostě ti co doteď hráli za nemrtvé a láskovali Sylvu nechtějí.. Většina hrála za nemrtvé kvůli té temné stránce, nemrtvý žijící v zátokách zničeného města duchů v zemi zpustošené Pohromou.. Ti co chtěli hrát za světlo, za dobro atd.. ti rozhodně nehráli za nemrtvé ale za lidi, draenei a prostě alianci. Proto mi nějaký rozdvojení rasy přijde hloupost, naprostá většina zůstane u Hordy. No jsem zvědavý kdo se stane novým lídrem Opuštěných, co bude s Dark Rangery? Valkýrama? Vytvoří si Sylvanas vlastní novou frakci? (nemyslím nutně herně, ale jen lore frakci) Ach ach..

Nox 27.09.2019 16:12

Osobně bych to viděl spíš na to, že si Sylvanas půjde dál svou vlastní cestou. Přece jen nový antihrdina, úhlavní nepřítel, kterého všichni dobře znají a není to jen krátká záležitost daného datadisku, než ho rozpráší v popel, to je něco co hra už nějaký ten pátek potřebuje. Asi tak od zabití Arthase.

seanito 27.09.2019 10:42

Pokud by se Undeadi roztrhli na dvě frakce, pak bych z Lordaeronu udělal něco jako Dalaran, neutrální město, kde by žily obě frakce (Undercity Horda, Ruins of Lordaeron alíci).

Bellatrix 27.09.2019 14:55

Pochybuju, že kdyby se Forsaken opravdu rozdělili na 2 frakce, že by spolu dokázali mírumilovně žít v jednom městě. Pokud by se rozdělili, tak by to znamenalo, že se v něčem neshodli, takže společné soužití by nedávalo vůbec smysl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Gareth 27.09.2019 06:36

To vypadá jako by aliance měla dostat další hratelnou rasu nemrtvé.

Kaspo 27.09.2019 07:33

Holý undead

Numenoran 27.09.2019 08:15

@Kaspo
Ale teraz si to skús predstaviť, tazv. Holy Undead by sa možno nerozkladal tak ako klasicky undeadi, sila svetla by ich tak nejak udržala pokope, a aliancia by dostala undeada ktorý vyzerá na štýl caelie, sylvi či nathanosa za hordu by potom nemal kto hrať lebo 99%by odišlo k aliancii 😂🙇

Gareth 27.09.2019 08:46

@Numenoran to bych bral

Hromovapest 27.09.2019 09:43

Ano je to velmi pravděpodobné že by jsme tuto rasu mohli dostat jako Aliance.Uvidíme co přinese čas. Ale spíše ne.

Ironfis 27.09.2019 00:18

"Protože po Sylvanasině opuštění Orgrimmaru to nebude jen nový náčelník Hordy, koho bude třeba zvolit. Ale také nový vůdce Forsaken."

To myslíte vážně..? Proboha mi horďáci jsme nebyli schopni od začátku legionu ani vybrat nového vůdce Darkspear trollů a už po nás chcete Forsakeny?

Upřímně...náčelník budiž...máme v tom už praxi, ale Forsakeny...to si počkáte

Lethal 26.09.2019 21:14

No nic no - dostala novy model, cize nejaku tu svoju rolu este odohra. Blizzard by len tak model bezvyznamnej postavy nemenil, na to je prilis lenivy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet