Příprava na 5.3!

http://media.wowfan.cz/uploaded/header_escalation
Patch 5.3 se nezadržitelně blíží a Blizzard pro hráče připravil článek, ve kterém shrnuje všechny možnosti, jak se na něj noví i stávající hráči můžou připravit. Překlad článku jsem si dovolil proložit videi WoWFanu z PTR 5.3 - konkrétně se jedná o jedno z nových scenarií, nového battlegroundu a přehled změn ve Valley of Eternal Blossoms.
Blizzard zdroj

V Mists of Pandaria je mnoho obsahu, který stojí za vyzkoušení, nicméně pokud levelujete alty nebo hrajete jenom, abyste měli nejlepší výbavu a mohli tak vidět nejnovější obsah, tak ta nejlepší cesta nemusí být vždy nejčistší. Hodně se nás ptáte, na co byste se měli zaměřit, tak doufáme, že vám bude tento článek nápomocný.

V časech minulých

Po spuštění Mists of Pandaria byly během několika prvních měsíců hlavním zdrojem jak získat výbavu Scenaria a Heroic dungeony. Potom jste také mohli dělat daily questy (začít s Golden Lotus a Klaxxi a pokračovat se Shado-Pan a August Celestials) a získat tak reputaci na odemknutí vendorů prodávající epickou výbavu vyšší kvality. Zároveň jste se mohli vypracovat dostatečně na připojení do Raid Finder verze Mogu'shan Vaults, případně Raid Finder verze Heart of Fear a Terrace of Endless Spring. Všechen tento obsah včetně originálních vendorů za reputaci zůstal ve hře a tak patch 5.2 představil několik nových, více efektních způsobů, jak se může čerstvě vyexpená postava připravit a skočit rovnou do Throne of Thunder.

Dostaňte se na ostrov!

Jádro aktuálního systému pro získání výbavy byl rozptýlen s novým Isle of Thunder – ohromně zrychlené získávání Elder Charms of Good Fortune, které jdou na ostrově získat. Elder Charm je používán jako bonus roll po poražení raidovacích bossů z prvního tieru daného datadisku – Mogu'shan Vaults, Heart of Fear, Terace of Endless Spring – stejně jako na originální Mists of Pandaria world bossy, Sha of Anger a Galleon. Získáním Elder Charm, poražením bossů a použití bonus rollu máte vyšší šanci na získání lepší výbavy. Isle of Thunder nabízí cesty, jak Elder Charm získat. Například poražením rare-spawn nepřátel na Isle of Thunder, Lootováním Trove of the Thunder King. Poražením běžných nepřátel můžete získat Key to the Palace of Lei Shen (jednou za týden s malou šancí na získání dalších z balíčků, které jsou jako odměny po dokončení daily questů). Tento klíč můžete zanést Taoshi v Shado-Pan táboře v bažinách v centru ostrova a získat tak možnost přístupu do místností s poklady. Zde máte pět minut na to otevřít tolik truhel, kolik zvládnete, zatímco se musíte vyhýbat nebezpečným pastím a jiným nástrahám. To není jenom obrovská zábava, ale také lukrativní možnost získat hromady zlata a Elder Charm. Další Charmy můžete získat používáním Incantations, které také padají z mobů po celém ostrově. Doneste je na hřbitov v ruinách mogu na západě ostrova. V 5.2 jsme velmi citelně zvýšili šanci na drop v Raid Finder verzích Mogu'shan Vaults, Heart of Fear a Terrace of Endless Spring, takže je možné vejít do Raid Finderu, použít Elder Charm na každého mrtvého bosse a odnést si obrovské množství získaných odměn. Také můžete proběhnout Raid Finder vícekrát, pokud máte Elder Charmy navíc. Nezískáte sice loot běžným zabitím, ale bonus roll můžete použít opakovaně.

Věci, pro které jsme nevymysleli nadpis

Pokud máte zájem spíše o PvP, tak uvedené změny udělaly PvE výbavu docela slušnou i pro PvP. A naopak. Lze tak získat hromadu Honorů (nebo Justice Pointů, které pak vyměníte na Honory u vendorů v Orgrimmaru nebo Stormwindu) a nakoupit ilvl 476 PvP výbavu, která může pomoci vyplnit mezery a pomoci vám dostat se na vyšší úroveň v PvE. Galleon se nyní respawnuje stejně často jako Sha of Anger. Nový world boss Nalak je dostupný na Isle of Thunder a Shado-Pan Assault vendoři prodávají náhrdelníky za Valor Pointy bez požadavků na reputaci. Od své frakce na Isle of Thunder můžete koupit ilvl 476 pásek za zlato po získání Honored reputace, takže dělání jejich daily může být lákavé.

Co přinese budoucnost

5.3: Escalation. V tomto patchi se vaše pozornost přesune do Barrens, kde se budete účastnit povstání, které povede k ultimátním výzvám v 5.4 a různorodý obsah patche 5.3 bude nabízet ilvl 476 až 489 odměny za účast a plnění questů. Je důležité si zapamatovat, že 5.3 world event bude dostupný jenom po omezený čas, dokud se příběh v 5.4 neposune dál. Jako další bych zmínil, že zkušenosti, které musíte získat pro udělání levelů 85-90, byly sníženy o 33%. Jestli chcete vylevelovat a vypracovat své alty, tak patch 5.3 je více než správný čas. Využitím všech těchto zdrojů by měl být hráč schopný napochodovat rovnou do Raid Finder Throne of Thunder během jednoho nebo dvou týdnů po dosažení 90. úrovně. Dokonce se nebudete muset ani dotknout původních reputací.

Item level potřebný pro zpřístupnění obsahu

  • ilvl 440 je nutný pro Heroic dungeony
  • ilvl 460 je nutný pro Mogu'shan Vaults
  • ilvl 470 je nutný pro Heart of Fear a Terrace of Endless Spring
  • ilvl 480 je nutný pro Throne of Thunder

    Získání výbavy pro Throne of Thunder

  • Potřebné zkušenosti potřebné pro získání levelů 85-90 byly sníženy o 33%.
  • Pro Heroic dungeony je nutný ilvl 440. Odměny z questů v Townlong Steppes i Dread Wastes vám zaručí dosažení potřebné výbavy. Je vhodné se do těchto lokací přesunout hned, jak je to možné.
  • Na úrovni 90 vzít útokem Isle of Thrunder, dělat daily questy a lovit Key to the Palace of Lei Shen každý týden. Portál na Isle of Thunder najdete v Shado-Pan Garrison v západní části Townlong Steppes.
  • Scenario Arena of Annihilation obsahuje mini-quest, který vás po splnění odmění zbraní ilvl 450.
  • Získání Key to the Lei Shen každý týden skrze rare spawny, Trove of Thunder Chest nebo zabíjením běžných nepřátel na Isle of Thunder.
    • Máte malou šanci na získání LFR výbavy z Throne of Thunder z truhlic přístupných po dokončení výpravy.
    • Získáte zde Elder Charms of Good Fortune.
    • Elder Charm poskytne bonusový roll na každého poraženého bosse v Mogu'shan Vaults, Heart of Fear, Terrace of Endless Spring, stejně jako po poražení některého z 5.0 world bossů – Sha of Anger a Galleon.
    • Díky Elder Charm můžete proběhnout LFR několikrát za týden. Nezískáte sice běžný loot, ale stále budete schopní využívat možnosti bonus rollu.
  • Vyráběné PvP itemy (ilvl 458) vám mohou pomoci skočit rovnou do Heroic dungeonů.
  • Vyráběné ilvl 476 PvP itemy (gloves, chest, zbraně, atp.) lze využít pro získání potřebného ilvl a připojit se do LFR.
  • 5.3 Battlefield questy v Barrens odměňují ilvl 476 a 489 itemy.
  • Ilvl 476 pásek můžete koupit za goldy od Kirin Tor Offensive (A) nebo Sunreaver Onslaught (H) na Isle of Thunder.
  • Ilvl 476 epické boty můžete získat splnním questu Claw of Anger po zabití Sha of Anger.
  • Ilvl 476 PvP itemy, které lze koupit za Honory u vendorů, mohou doplnit mezery a pomoci vám dosáhnout na nutný průměrný item level, přestože díky PvP statům budete v malé nevýhodě.
  • Shado-Pan Assault ilvl 522 náhrdelník lze koupit už na Neutral za 1250 Valor Pointů.
  • Získané Lasser Charms of Good Fortune můžete vyměnit ve vaší frakční svatyni ve Vale of
  • Eternal Blossoms za Mogu Runes of Fate. Mogu Rune poskytne bonusový roll po zabití 5.2 bossů, včetně těch v Throne of Thunder a Oondasty s Nalakem.



  • Naposledy upravil/a Hanzik 05.05.2013 v 00:10:32.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    06.05.2013 09:08

    do ToT se jako cerstva 90 muzes dostat behem prvniho tydne staci si pozbirat pvp gear

    Hromovapest 05.05.2013 00:12

    Ja jsem včera už neobnovil herní čas. Vrátím se na nový datadisk(možná).Protože momentálně se hra dostala do šíleného stereotypu se zábavností nula.

    Mondel 04.05.2013 22:52

    Bože stále rovnaké odpovede a dozvieme sa to čo nechceme počuť.Neviem ako si ony predstavujú hru stále to nechápu že ich predstavy sú márne. Nikto nebude ja neviem chodiť dungy a robiť reputácie iba pre to aby si justicy vymenil za honory a kúpil pvp gear keď sa zameriava na pvp? Na čo každí radšej bude chodiť bg zrobí si gear ak bude chcieť pve tak pôjde lfr a na tu časť s dungami a reputáciami rýchlo zabudne...A stále tie isté odpovede Blizzardu a stale to iste robia to už od začiatku pand.

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet