Příští úterý World of Warcraft slaví 6 let!

/pic/news/vyroci/logo
Už šest let vede World of Warcraft celý online gaming a má dopady na téměř všechny ve světě! Jenže World of Warcraft se nezrodil jen tak přes noc a navíc od prvotní alpha verze proběhlo mnoho změn a hra se od dnešní verze velmi lišila. (Více o alpha verzi) Jak můžete vidět na tomto obrázku, hra, kterou známe teď je úplně jiná než raná verze:
Podívejme se také na World of Warcraft, jak ho datadisky změnily po všech těch letech...

Vanilla

Vše začalo s tzv. "Vanilla WoW" či Pre-BC, jak se tato nazývá teď. Vlastně jde o původní World of Warcraft. Nebyly zde žádné kozy z vesmíru či rytíři smrti, levelování vůbec nebylo snadné a už vůbec ne shánění equipu. Spousty hráčů hodnotí tento věk jako nejzábavnější a také nejtěžší v určitých částech hry. Lidé, kteří znali svoje povolání byli předurčeni k úspěchu, zatímco dnes to vypadá, že kdo umí mlátit do tlačítek rychleji, vyhrává. V dobách vanilly byl 60. level král, talent stromy byly malé a mounti neskutečně drazí, ale spousta lidé si původní WoW zamilovali a tedy mají pro toto období místo ve svém srdci a i když se tato doba už nevrátí, vždycky ho budou milovat.
wow wow wow
Po nějakém čase, téměř třech letech, se Blizzard rozhodl že je čas změny... a změna přišla ve formě létající lodi plné kozích lidí, rozmazlených elfů a úplně nového světa. Burning Crusade byl zde!

The Burning Crusade

Hodně lidí si dlouho užívalo nového obsahu a změn. Létající mounti a nové rasy spolu s novou profesí = spoustu věcí k objevení. TBC vnesl svěží vzduch do WoW, který dříve přicházel jen s obsahovými patchi, a přinesl tak narozdíl od něj něco nového hráčům všech levelů. A potom, dva roky poté, přišla pohroma.
bc bc bc

Wrath of the Lich King

Pouze dva roky po TBC byl vydán WOTLK, spolu s 80. levelem, který byl v tu chvíli maximální, a obsahoval mnoho jiných nových vymožeností. Vznikli Death Knighti a paladini dominovali. Spousta hráčů nesnesla, co Blizzard provedl WoWku a odešla, kdežto trpěliví zůstali. Nyní po WOTLK ve chvíli, kdy již dva roky zůstáváme na levelu 80, je čas na nový datadisk, který rozhodně otřese světem.
wotlk wotlk wotlk

Cataclysm

Během necelých dvou týdnů bude vydán Cataclysm a otřese celým světem World of Warcraft až k jeho samotným základům. Spolu s Cataclysm přijde spoustu a spoustu změn, někteří očekávají nejhorší, ale většina z nás si již ozkoušela spoustu z těchto změn a uvítala je. Cataclysm bude mít určitě znatelný dopad na World of Warcraft a jeho hráče, ale ti, co nebyli vybráni pro betu, si budou muset ještě nějakou dobu počkat, aby posoudili zdali je to dobré či ne.
cata cata cata

Konec

Tak to bylo takové rychlé shrnutí WoW. Jaký je váš názor na to, jak se celý World of Warcraft změnil přes celá ta léta a byly tyto změny podle vás dobré či špatné? Mimochodem, nezapomeňte se lognout v době od 30. Listopadu do 14. Prosince pro váš WoW's 6th Anniversary Feat of Strength! (určitě Vám to ještě pripomeneme!) Díky Dejvovi za napsání článku.

Naposledy upravil/a Wrent 20.11.2010 v 13:46:59.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Toren 01.12.2010 14:23

akorát, že k téhle droze si vetsinou po mesici vratíš

Esperanta 01.12.2010 14:10

Wow je dobrá droga vlastně je to droga... taky žere peníze i čas... mozkový buňky nevim ale taky je s ní těžký přestat

REALDRUID 01.12.2010 13:53

cerberos
já hraju wowko,též pěkně dlouho,baví mně,ale zaroven i štve,poplatky za kartu plus připojení,stupidní hráči v raidech,či neslušnost,spamy,vulgarni slova na chatu atd...,ale a klidně si to přiznám WORLD OF WARCRAFTmně a to doslova zachránil před největší katastrofou,byl jsem závislý na heroinu přes 12 let než se objevila tato hra,upoutala mně adokázala to co se snaží psychiatři na celém světě,udělat z těžce závislého narkomana,úplně se se zbavit té odporné závislosti na drogách a vést normalný a slušný život,to ji VDĚČÍM...
takž jsi prostě přešel z nelegální drogy na legální drogu

cerberos 01.12.2010 12:24

já hraju wowko,též pěkně dlouho,baví mně,ale zaroven i štve,poplatky za kartu plus připojení,stupidní hráči v raidech,či neslušnost,spamy,vulgarni slova na chatu atd...,ale a klidně si to přiznám WORLD OF WARCRAFTmně a to doslova zachránil před největší katastrofou,byl jsem závislý na heroinu přes 12 let než se objevila tato hra,upoutala mně adokázala to co se snaží psychiatři na celém světě,udělat z těžce závislého narkomana,úplně se se zbavit té odporné závislosti na drogách a vést normalný a slušný život,to ji VDĚČÍM...

Kittim 23.11.2010 12:49

Myslím, že spousta lidí se logne v době od 30. Listopadu do 14. Prosince a nebude to kvůli achievu :-D

Alyx 21.11.2010 11:40

Blood Elfky ****

Alyx 21.11.2010 11:40

Javorovej
ne, ale je to můj main a navíc jedna z nejhezčích postav (po worgenech)
NEE NEEE nejlepsi jsou Undeadi a jejich epickej tanec a nejhezci jsou Blood elky ( NE TEPLI BLOOD ELFOVE):-)

Jednorozec 21.11.2010 07:19

Jojo, WoW oslaví 6 let a já shodou náhod na den přesně 36 let. A nic si za to nekoupim ;-D

Gortak 20.11.2010 21:34

[quote=Warrior]mas pravdu su to chobotnice DD ale nie vazne wow hram od tbc nwm ako dlho pred wotlkom sice to bolo iba na free ale velmi rad na to spominam zaciatky kedy neviete rozdiel medzi cloth a plate su asi vzdy tie najlepsie a podla mna datace nikdy wow nezlahcovali iba vylepsovali aj ked som wannilu nehral. a ked si niekto mysly ze Bt Ulduar(kolko guild dalo napriklad alone in the darkness? zda sa mi ze len jedna)alebo ICC 25 bolo lahke mal by sa zobudit

Gortak 20.11.2010 21:29

Javorovej
Vám dám kozy z vesmíru!DD
mas pravdu su to chobotnice DD ale nie vazne wow hram od tbc nwm ako dlho pred wotlkom sice to bolo iba na free ale velmi rad na to spominam zaciatky kedy neviete rozdiel medzi cloth a plate su asi vzdy tie najlepsie

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet