Recenze Gamdias Hermes

Balení

Když se mi poprvé dostala tato klávesnice do ruky, byl jsem překvapen váhou. Hmotnost balení činí téměř tři kilogramy. Napadne vás otázka: "Proč je ta klávesnice tak těžká?" Odpověď je jednoduchá. Díky robustní konstrukci a použitému materiálu, kterému se budeme věnovat níže, je toto číslo zcela adekvátní. Za zmínku stojí, že součástí balení je nejen klávesnice, ale i podložka pod zápěstí, která dodá vašemu zápěstí náležitou oporu při dlouhých zimních večerech strávených jak jinak, než hraním World of Warcraft.
Tauren revamp Tauren revamp

Klávesnice

Po rozbalení klávesnice nás zaujalo její celkové provedení. Oproti standardním modelům herních klávesnic je zde zápěstní opěrka o velikosti skoro celé klávesnice. Pokud tedy máte vyvinutější ruce, nebudete zklamáni. Navíc opěrkou je možné ve vaší nepřítomnosti přikrýt tlačítka na klávesnici a tak je ochráníte před prachem, či mechanickým poškozením. Upevnění podložky ke klávesnici je prostřednictvím dvou malých magnetků v těle podložky. Díky tomu vám podložka nebude ujíždět a nestane se vám, že by jste ji honili po celém stole. Samotná klávesnice je pak s rozměry 475 × 311 × 39 mm skutečný mazel. Její hlavní předností jsou další tlačítka, která naleznete na levé straně (5), pod mezerníkem (3) a v také nad a pod šipkami (5). Celkem tedy 13 kláves navíc, které si můžete libovolně nastavit. Navíc, klávesnice disponuje například anti ghostingem (viz. níže), tlačítkem pro režim hraní a multimediálními klávesami.
Tauren revamp Tauren revamp

Zajímavé funkce

Jak jsme již nakousli výše, tento model disponuje zajímavými prvky a není divu, že je zde ošetřeno mnoho neduhů obyčejných klávesnic. ANTI GHOSTING: V MMO hrách se vám může čas od času stát, že byste chtěli v jednom momentě zmáčknout více kouzel (např. odpálit CD, redukce apod.), nicméně vaše klávesnice vám povolí jen určitý počet. A to ten důvod, proč vlastnit Gamdias Hermes! Zde neexistuje otravné pípnutí, nebo vztek doprovázený 30 vteřinami u spirit healera. Klávesnice už je na tuto situaci plně připravena a automaticky vás v tom nenechá. Jednoduše řečeno, tento problém zde neexistuje. GAMMING MOD: Při hraní her se vám může stát nepříjemná věc. Omylem zmáčknete systémové tlačítko a vy jste teleportování do rozhraní Windows. Gamdias si dal tu práci, aby se vám to stát nemohlo. Jedním stisknutím klávesnice si zapnete gamming mod a systémové klávesy vás už netrápí. Gamdias Hermes disponuje mnohem větším množstvím vychytávek, nicméně mně se při hraní WoW zdály tyto prvky nejdůležitější.

Software

Klávesnice je vybavena velice zajímavým softwarem, který vám umožní namakrovat si další klávesy, stáhnout ho můžete na stránkách výrobce. Co se týče jeho zpracování, byl jsem z něho paf. Od obyčejného nastavení profilů, až po složitá makra, vždy se můžete spolehnout na tento prográmek. Zajímavostí je, že v tomto rozhraní můžete nastavit i časové stisknutí kláves se zpožděním, přiřadit jim zvuk, či jimi přemístit kurzor myši.
Tauren revamp

Konečný verdikt

Představili jsme si klávesnici, která je na trhu teprve chvíli, o to víc se ale její vývojáři vynasnažili, aby jejich produkt byl pro hráče co možná nejpohodlnější. Při testování, kterému jsem se věnoval opravdu aktivně cca dva týdny, jsem nezjistil žádné zásadní negativa. Ba naopak, jak jsem si na ni zvykl, bylo pro mě vše jednodušší. Za naši redakci a především za mě udělujeme tomuto produktu zelenou a věříme, že si najde cestu i k některým z vás. Příště se podíváme na další zajímavý kousek z dílny GAMDIAS a to headset HEPHAESTUS. Máte už doma nějaké gamming vybavení? Pochlubte se nám v komentářích. Rádi si přečteme vaše zkušenosti, případně typy, které značky preferuje. Za zapůjčení produktu děkujeme společnosti Digitor.

Naposledy upravil/a Astra 05.08.2014 v 08:12:06.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Meteleskum 08.09.2014 08:57

JokerZcz
ja mam klavesnici za 12 tisic od steelseries a mam ji 3 roky a zatim jsem ji nemusel menit
Opravdu sám věříš tomu, co si tu vyblil? Posli co máš za model.Gamdias... no držim palce. Razer RULEZ !

Riko 06.08.2014 08:52

JokerZcz
ja mam klavesnici za 12 tisic od steelseries a mam ji 3 roky a zatim jsem ji nemusel menit
A ja mam klavesnici za 200 Kc a uz ji mam 10 let a porad mi funguje :-D

JokerZcz 06.08.2014 00:52

Riko
Tim sem nechtel rict ze ta klavesnice je shit, naopak libi se mi a pokud si letos koupim new PC (jako ze asi ano) tak uvazuju ze to obnovim vsechno a ne jen PC jako takovej. Chtel sem poukazat na to ze dnes se vsechno dela aby to moc dlouho nevydrzelo a museli ste si koupit kazdej rok novou klavesnici. Vsak to vsichni zname. Je to defakto spotrebni zbozi.
ja mam klavesnici za 12 tisic od steelseries a mam ji 3 roky a zatim jsem ji nemusel menit

Ellendway 05.08.2014 20:55

Něco mi ten formát review připomíná... hmm.

Riko 05.08.2014 16:20

Tim sem nechtel rict ze ta klavesnice je shit, naopak libi se mi a pokud si letos koupim new PC (jako ze asi ano) tak uvazuju ze to obnovim vsechno a ne jen PC jako takovej. Chtel sem poukazat na to ze dnes se vsechno dela aby to moc dlouho nevydrzelo a museli ste si koupit kazdej rok novou klavesnici. Vsak to vsichni zname. Je to defakto spotrebni zbozi.

Effe 05.08.2014 13:54

Ta klavesnice vypadá zajímavě :-) ale já bych asi svojí výbavu od razeru nevyměnil ani za nic ! stará dobrá (klávesnice)Razer BlackWidow a (myš) razer nagga. Co se týče softwaru,nastavení profilů, složitá makra,dnes samozřejmostí.Plně programovatelné klávesy se záznamem maker za běhu (razer) supr věc.

gilldor 05.08.2014 13:31

No já mam razor Gmyš 16ti lačítkovou a musím říct že jsem si naní zvykl takvým spůsobem že už bych za klasiku nevyměnil ale klávesnici mam klasiku za 2 kila a občas mě štve že ta odezva na víc tlačítek najednou je blok a nebo systémové klávesi brrr stačí miss klik a je to v prčicích obzvlášť v PvP nebo v nějakym rychlim combatu s více mobama

Esperanta 05.08.2014 12:10

Jo no, člověk se k těm klávesnicím nesmí chovat typem: naštve mě někdo v bg, zkusím ji zlomit o koleno, třeba to zvládne.

sean 05.08.2014 11:52

Ale jo vydrzej. Akorat se k nim clovek nemuze chovat jak prase. Ja mam sice taky obyc za 300Kč a uz ji mam par let, ale na hrani MMO je proste nedostacujici.

Riko 05.08.2014 10:07

Ja mam svou 10 let starou klavesnici ktera porad funguje (dokonce sou na ni porad videt pismena) a za nic bych ji nevymenil. Tyhle krami stejne vic jak rok nevydrzi a stojej nekrestansky prachy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet