Rozhovor s Martenusem

Hanzik: Můžeš se nám na úvod krátce představit?
Martenus: Ahoj, jsem Martin a ve hře mě všichni znají pod nickem Martenus. V reálu studuji na VUT, fakulta stavební. Ve hře mě potom najdete na serveru Blade's Edge, kde jsem aktivním hráčem téměř od spuštění serveru (cca 2 roky zpátky).

RP-PvP EventRP-PvP Event

Hanzik: Přičemž jednou za čas pořádáš masivní in-game eventy s RP nádechem. Jaké eventy, které jsi sám pořádal, máš už za sebou?
Martenus: První mass event, který jsem pořádal, se jmenoval "Battle at Dark Portal" a měl být jakousi novodobou invazí Hordy do Eastern Kingdoms. Je to vlastně počátek všech dalších eventů, které následovaly a následovat budou. U Portálu se nás sešlo opravdu hodně a s přehledem jsme zvítězili nad bránící Aliancí a tím si otevřeli cestu dál. Druhý event se poté konal o pár týdnu později a nesl jméno "Battle of Stormwind". Invazní vojska Hordy se pokusila sesadit Krále a dobít tímto tato území. Ukázalo se však, že Aliance si své místo ve světě nenechá jen tak vzít a přes obrovské barikády a obranu jsme se vůbec nedostali i při počtu kolem 120 lidí.

Hanzik: Naplánovat něco takového asi není nic jednoduchého, jak probíhá plánování a samotná organizace těchto eventů?
Martenus: Pro začátek to chce nápad. Musíš vymyslet něco, co lidi naláká, něco co je bude bavit - ve většině případů je to PvP, když zkusíš udělat čistě RP event na PvE serveru, je to hned od začátku fail.
Když mám tedy vymyšlený děj eventu, přidám k němu nějaký jednoduchý příběh, udělám veliký post na fórech realmu, pošlu odkaz moderátorům (toto mi zajistí spotlight na titulní straně wow-europe.com a zmínku v Community News). K poslednímu eventu jsme dokonce natočili i video, abychom nalákali více lidí.
Ve hře samotné potom posílám reklamu na event s různým textem měnícím se jak se event víc a víc blíží. Hodně lidí se potom přidá až těsně před eventem, kdy se v trade channelu nemluví o ničem jiném, než o tomto. Přeci jen zpráva "Come kick some nasty Ally/Horde butts" zapůsobí.
V neposlední řadě mi hodně pomáhají všichni známí a kamarádi ve hře, kteří v mnoha případech přivedou celou guildu.

RP-PvP EventRP-PvP Event

Hanzik: Když zrovna neplánuješ eventy, jak jinak trávíš čas ve hře?
Martenus: Asi bys řekl, že si dám pauzu od organizování, ale ne, pořád do něčeho šťourám. Sem tam pořádám premade grupy do battlegroundů a momentálně mám na starost i největší PUG na serveru (9/12 ICC25). Jinak ten pravý volný čas trávím hodně v BG, lovením achievementů nebo levelováním alta.


Hanzik: Koukám, že máš rád věci pod palcem. :)
Martenus: Co si neuděláš sám, to nemáš (nechápej to špatně, přítelkyni mám).

Hanzik: Organizuješ nějaké akce i mimo World of Warcraft?
Martenus: Organizaci nechávám na ostatních. Já pak jen dělám Stifflera. :)

RP-PvP EventRP-PvP Event

Hanzik: Za necelou hodinu začíná další ze tvých eventů, který bude asi navazovat na to, kde jste naposledy skončili. Hodláš i nadále plánovat eventy na základě těch předchozích?
Martenus: Určitě. Sice nikdy nevím dopředu, jak event dopadne, takže při vymýšlení navazujícího eventu musím někdy dost improvizovat. Je ale fajn držet určitou linii, neboť hodně lidí přijde na event znovu, když se jim líbil ten předchozí. Whisper typu "Hey mate, I have been at the Portal battle and I‘ll show up today for sure cuz I liked it!" („Čus kámo, byl jsem v bitvě u Portálu a dneska taky určitě přijdu, protože se mi to líbilo!“) nejsou ničím neobvyklým. Jsem rád, když mám "stálou klientelu".

Hanzik: Je mi jasné, že bychom mohli takhle klábosit ještě hodně dlouho, ale naneštěstí mám za chvíli raid... Ehm, chci říct, že za chvíli ti začíná event, kterému se musíš jít určitě věnovat. Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům?
Martenus: Snad jen to, že pokud některý z vás má podobného ducha eventů, jako já... Jděte do toho. Je zábava pořádat takovéhle masové akce a uděláte si na realmu určitě plno nových známých. A jestli někdy zavítáte na můj server, byť jen na Death Knightovi, nebojte se mě kontaktovat nebo navštívit jeden z našich eventů, všichni jste vřele vítáni.

RP-PvP EventRP-PvP Event

Hanzik: Já ti děkuji moc za tvůj čas a přeji ti hodně štěstí při pořádání i dalších akcí.
Martenus: Díky, tobě taky.



Videa


A jelikož slova často nedokáží popsat opravdové zážitky z eventů, máme k dispozici také nespočet videí, které tvoří parádní dokumentaci těchto akcí.


Trailer - Event III






Další videa



Event IV: Part 1, Part 2, Part 3, Part 4
(obsahuje i konverzaci na Ventrilu, nicméně to k tomu patří)

Naposledy upravil/a Hanzik 04.07.2010 v 13:06:01.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bulo 05.07.2010 17:46

naprosto skvele hraju na ruznych realmech ale vim ze tohle by se na DT nepovedlo

mato6666663 05.07.2010 11:13

vidíte tých mamutov v dalarane čo osa navzájom nasledujú? ja som sa raz toho zúčastnil na našom serveri... škoda že to boli ale horďáci pretože som ich nemohol follownúť .. ale som išiel sám teda

Ellendway 05.07.2010 08:11

Na Ravenholdtu bylo čas od času masivní pvp, jen škoda, že to vedl idiot.

05.07.2010 04:39

Konecne prvni clovek co vydim ze pochopil jak ma wowko fungovat, ne nadavat ostatnim, ale kooperace.

Alyxx 04.07.2010 22:34

Super článek, hlavně, že je tu konečně něco originálního. Chválim, jen tak dál

Yuri007 04.07.2010 21:06

hmm dal bych si rict ale na DT je malo aliku

Coxxík 04.07.2010 19:27

Taky mě to napadlo x)

mato6666663 04.07.2010 18:50

Boah! Tak tam idem RP a PvP ma baví :p

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet