Scholomace v Mists of Pandaria

http://media.wowfan.cz/uploaded/scholo-logo
Hned po vstupu do první místnosti na vás čeká první boss(-ice) Instructor Chillheart. Nepleťte se jí (ano, je to "lichka") s Razem Frostwhisperem, který kdysi sídlil v nižších patrech, toto je nová obyvatelka, která vám jako první znepříjemní zdejší pobyt. Kromě občasného vykouzlení frostboltu si pro nás připravila nemilé překvapení ve formě stěny z ledových bodáků, která se pomalu, ale jistě přibližuje ke skupince dobrodruhů, takže pro slabé damagery tu místo rozhodně není. A když se vám podaří bossici zabít, tak snadno se nevzdá, jelikož se po "zabití" její duše přesune do urny uprostřed místnosti a vy jste nuceni ji z ní vypudit. Aby to nebylo tak jednoduché, tak vás otravují létající magické knihy. Magické jsou proto, že jedna umí plivat oheň, druhá vybuchuje a podobně. Boj je to na tento level rozhodně zajímavý a hezky zpracovaný. Obtížnost je rozumná a líbí se mi, že ta stěna je vskutku smrtelná, 45,000 za vteřinu rozhodně není málo na level 50.
Scholo Art Scholo Art
Následuje cesta novým východem (ten starý byl zazděn) a za ním nás čeká pár skupinek obyčejného trashe v knihovně, na jejímž konci je mistryně iluzí - Jandice Barov. Tato mladá členka proslulé rodiny Barov má docela zajímavé schopnosti. Běžně vykouzlí před sebe arcane vlny, které nejsou zrovna příjemné na dotek, ovšem není těžké se jim vyhnout, jelikož se boss při castnění neotáčí. Navíc jednou za čas Jandice zmizí a hned se objeví v místnosti se svými osmi kopiemi a vy nevíte, která je pravá. Až po zabití té správné se ostatní iluze rozplynou a vy můžete pokračovat ve férovém souboji 5 na 1.
Scholo Art Scholo Art
Scholo Art Scholo Art
V následující místnosti na nás kromě trashe čeká Lilian Voss, známá undeadka z questové linie v Tirisfal Glades. Ta si zde krátce popovídá s hlavním bossem, Darkmasterem Gandlingem. Ten se teleportne pryč a Lilian se vydá za ním. Trash v této místnosti je velice zajímavě zpracován a osobně si troufám tvrdit, že nejedné random skupině pěkně zatopí pod kotlem. Je zde totiž 6 necromancerů, kteří si na sebe nastackují jeden stack debuffu, pokud zabijete jednoho z nich. Každý stack zvýší počet kostlivců, které periodicky vyvolává. Nejlepší strategie bude tedy všechny stáhnout na 5% HP a pak je rychle a najednou dorazit, jinak vás zahltí obrovská horda nemrtvých. Po vyčištění místnosti se velice efektně z okolních kostí složí dohromady Rattlegore, boss, který původně sídlil v místnosti pod touto. Mezi jeho ability patří jen odhození vás zpět a větší damage, čemuž se dá snadno předejít tím, že kliknete na malou hromádku kostí - tím získáte imunitu.
Scholo Art Scholo Art
Scholo Art Scholo Art
Pokračujme dále, místnost plná monster sešitých ze všeho možného a nemožného, takže pokud na nich zničíte dostatek svalů, které je drží pohromadě, máte o monstrum méně. Kromě nich je tu i skupina spolupracovníků Doctora Theolena Krastinova, kteří vám zkříží cestu. Následuje další pasáž souboje mezi Lilian Voss a Gandlingem, kterému se povede Lilian ovládnout a vy jste nuceni se s ní utkat. Boj je zatím přímočarý bez speciálních abilit, kdy na zhruba 20% jejího HP se objeví její duše. Po jejím zabití si vyzvednete odměnu v truhličce a hurá dál.
Scholo Art Scholo Art
Následuje přednášková místnost ne nepodobná těm skutečným - kupa znuděných studentů (doslova) a poněkud starší přednášející Professor Slate. Ten zatím nebyl obdařen žádnými speciálními dovednostmi, tedy kromě proměny do obrovské zrůdnosti známé z Icecrown Citadel. Jako odměnu za jeho zabití vám bude malá lahvička s podezřelou kapalinou, kterou pokud vypijete, proměníte se v samotného profesora na neomezenou dobu.
Scholo Art Scholo Art
Pohled do další místnosti je vskutku úchvatný - finálový boss, Darkmaster Gandling, se totiž nemůže dočkat vašeho příchodu, že samou natěšeností víří v místnosti desítky ohňů. Souboj s ním není pravděpodobně dodělán, ovšem předpokládá se, že bude náhodné členy skupiny teleportovat do jedné z 6 okolních místností a ti se budou muset probojovat sami zpět. Objevily se i spekulace, že odportovaný healer bude muset vyléčit NPC v dané místnosti a to mu na oplátku vyčistí cestu za něj.
Scholo Art
Přestavba se dle mého názoru velice vydařila, již to není ten zamotaný dungeon plný trashe a tank&spank soubojů. Naopak, čiší z něj nové či staré, ale poupravené mechaniky, svěžest, novost. Jsem velice spokojen a těším se, až bude dungeon plně funkční. [video]Sauy9uylVwI[/video]
Video přehrajte na čas 1:05


Naposledy upravil/a Geoffrey 08.04.2012 v 17:22:56.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Geoffrey
Michal Kroupa

Geoffrey je autorem 31 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Sabimpatt 07.06.2023 04:21

Smith WO Kyriakopoulos AA Hammarsten JF <a href=https://cialiss.cfd>buy cialis pro</a> Discontinuation of anti TNFО± therapy is recommended when the cutaneous symptoms are severe and cause a significant impairment of the quality of life, 1

cerberos 08.04.2012 08:20

můj nejnejoblíbenější dungeon v historií wow,proto se na MoP ,tak trochu těším,mé zlaté oblíbené scholo.......

Anstriber 07.04.2012 16:24

tak u finalniho bosse skoro žadna změna jinak ujde to

Imme 07.04.2012 16:17

Na to scholo se hodně těšim...doufam že mě nezklame

Ervussus 07.04.2012 13:26

Moc pěkný članeček a konečně už nebude to scholomance tak otravné

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet