Sledování hráčů ve World of Warcraft

http://media.wowfan.cz/news/newsmop8
Pokud sledujete zprávy za poslední měsíce, zajisté je vám známo jméno Edward Snowden, který je bývalým spolupracovníkem americké agentury NSA, ze kterého mají kopřivku všichni přední světoví politici. Co chvíli se objeví nějaká informace, kdo byl všechno sledován, proto se není čemu divit, že se po kancléřce Angele Merkelové, dočkali i hráči World of Warcraft, Second life a zákazníci služby Xbox Live. Vyšlo totiž najevo, že americká agentura NSA a britská GCHQ sledovala hráče, jelikož zkoumaly možnost, že se mohou teroristé domlouvat na útocích právě v těchto hrách. Proto o hráčích shromažďovaly různá data, monitorovaly komunikaci, zkoumaly peněžní toky apod. Vytvářely si také falešné profily ve snaze infiltrovat určité komunity hráčů. Obavy z toho, že by hry byly využívány pro přípravy teroristických činů se nepotvrdily. Celé sledování probíhalo od roku 2008. K případu se jen stroze vyjádřil mluvčí Blizzardu, který sdělil, že si nejsou vědomi žádného sledování v jejich hře. Nevyloučil však, že se to mohlo dít, avšak bez jejich vědomí a souhlasu. Microsoft a Linden Research se k záležitosti nevyjádřily, stejně se zachovala americká NSA. Britská agentura GCHQ celou záležitost nepopřela, ani nevyloučila, uvedla však, že veškerou činnost, kterou prováděli, probíhala v souladu se zákonem. Jaký je váš názor k celému případu? Věděli jste, že se toto děje? Souhlasíte se sledováním lidí, když to pomůže vyššímu účelu? Setkali jste se ve hře s někým, kdo vám přišel podezřelým a mohl být agentem NSA či GCHQ?

Naposledy upravil/a Astra 11.12.2013 v 17:56:06.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

CatalystCZ 12.12.2013 08:17

milanko
A že prečo tolko noobov bolo v bg chudák blizz teraz prestanú agenti hrať tak mu klesne počet predplatiteľov, ináč nebola by sranda práca hrať wow?
Ne, to už by mně nebavilo hrát, kdybych MUSEL hrát :-) hraju přece, protože hrát chci :-)

milanko 11.12.2013 22:18

A že prečo tolko noobov bolo v bg chudák blizz teraz prestanú agenti hrať tak mu klesne počet predplatiteľov, ináč nebola by sranda práca hrať wow?

Wulfhere 11.12.2013 13:41

Tak taková práce by se mi líbila..v pracovní době hrát WoW a monitorovat ostatní hráče

CatalystCZ 11.12.2013 11:19

Hlavně bych asi doplnil, že tohle veškerý sledování bylo pravděpodobně cíleno na vytipovanou skupinu lidí v určité oblasti...pochybuju že by měli kapacity a možnost napíchnout úplně všechny...přednost vyhrát předplatné sledovačky NSA měli určitě dříve trestaní, podezřelí nebo jinak pro NSA přínosní lidé...nás se to určitě netýká a našich dat o to méně :-) ...jinak k těm datům, osobním informacím atd...dnes se již s těmito věcmi volně obchoduje (emailové adresy, bydliště...) a je to výnosný obchod :-)

Mondel 11.12.2013 10:54

Riko
Tohle by se dit nemelo. Dokonce v EULE je napsano ze Blizz nebude poskytovat vase info 3. strane. Na druhou stranu pokud je to v zajmu bezpecnoti a jedna se o tetoristy tak to ma urcite jinou vahu nez obycejne spehovani lidi co ve hre delaji nebo co si pisou.
Myslíš si že ich bude zaujmať nejaká zmluva od Blizzardu ?

Riko 11.12.2013 08:21

Tohle by se dit nemelo. Dokonce v EULE je napsano ze Blizz nebude poskytovat vase info 3. strane. Na druhou stranu pokud je to v zajmu bezpecnoti a jedna se o tetoristy tak to ma urcite jinou vahu nez obycejne spehovani lidi co ve hre delaji nebo co si pisou.

Benosh 11.12.2013 08:10

Sledujou hráče a Garrosh si mezitím vklidu vykope srdce z podzemí kvůli válce proti všem. A když už na něj přišli, stejně jim zdrhnul od soudu.

cerberos 11.12.2013 00:42

Že by noví bossové v novém datáči? Bossove z NSA?, Mají smůlu, i tak půjdou k zemi...

Hromovapest 11.12.2013 00:31

MEZI ROKEM 2008 -2011 BYLO STRASNE MOC PO SVETE BOTŮ...To byli nejspíš špioni a agenti FBI. Fox Máldr a Dejna Skaliová(ůmyslně psáno jak je psáno)

Mondel 10.12.2013 21:36

GocekCZ
je to jasný illuminati nejen že řídí opravdový svě ale řídí i WoW svět
Ak to sleduješ a ak sa na tom trošku zamyslíš tak by som nehovoril o Iluminátoch o nejakom novovzniknutom ráde, ale o tzv.Bavorských Iluminátoch, samozrejme konšpiračných teórí je mnoho, no skôr by bol v dnešnej dobe aktualny pojem New world order (nový svetový rád), o ktorom sa dosť hovori v dnešnej dobe no hovorilo sa o ňom už v druhej svetovej vojne. Nechce sa my to všetko rozpisovať ale to či naozaj taketo skupiny Infiltruju aj tajne služby apod... Tak to bohužiaľ nikto z nás nevie, ale možné to je. Je isté že ich členovia majú obrovskú moc.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet