Soon aneb pojetí času podle Blizzardu

  soon    soonish    blizzard   

Většina z vás se už nejspíš setkala s tím, že Blizzard hodlá něco vydat "soon", tedy "brzy". Co to ale v praxi znamená? "Soon" je nesmírně delikátní koncept, který si vyžaduje dodržení přesné terminologie. Protože poplést si soon, soonish a nedejbože soonisher, to by mohlo mít nedozírné důsledky. Ale nebojte se, s námi se ve spletitých nuancích pojetí času podle Blizzardu neztratíte.

 

Co tedy znamená "soon"? Tak předně, jde o registrovanou obchodní značku společnosti Blizzard Entertainment, a jelikož mi už zvoní za dveřmi právníci, dovolte mi, abych se opravila... Soon™: Copyright 2004-2018 Blizzard Entertainment, Inc. Všechna práva vyhrazena.

 

Dobrá, můžeme pokračovat. "Soon" nereprezentuje žádné konkrétní datum, čas, desetiletí, století ani tisíciletí v minulosti, přítomnosti a rozhodně ani v budoucnosti. "Soon" nevytváří žádný závazný kontrakt ani záruku mezi společností Blizzard Entertainment a koncovým uživatelem. "Soon" zkrátka jednoho dne přijde a Blizzard Entertainment nijak nezaručuje, že se tak stane před zánikem vesmíru. Nedělejte si tudíž žádné plány na základě "soon", neboť Blizzard se zříká veškeré zodpovědnosti za jakékoli zneužití, využití nebo jen zahlédnutí slova "soon" u kteréhokoli z jeho produktů.

 

Kéž by to ale bylo jen takhle jednoduché. "Soon" má totiž kamarády. Lehce matoucí kamarády... Ale nezoufejte, máme pro vás totiž přehlednou časovou osu. A jakmile se vám podaří ji mentálně zpracovat, můžeme se posunout k vysvětlení jednotlivých termínů. (Většinu z nich ponechávám z poměrně očividných důvodů v originále, pozn. red.)

 

Současnost

Kaplan Very Soon

Soonerino

Very Soon

Soon

Very Soon-ish

Soon-ish

Soonish...er

Konec vesmíru

 

Very soon

Tedy "velmi brzy". Další velmi častý termín, který čas od času uvádí v omyl naivní hráče, kteří si myslí, že to znamená, že daný produkt vyjde velmi brzy. "Very soon" vyjadřuje fakt, že daný produkt vyjde v určitém bodě mezi současností a koncem vesmíru, přičemž existuje nepatrně větší pravděpodobnost, že se tak stane dříve než u "soon". To ovšem v žádném případě nezaručuje, že se vydání produktu dožijete.

 

Kaplan very soon

Neplést s "very soon". Toto je specifický termín užitý v několika případech Jeffem Kaplanem, game directorem Overwatch. A jelikož ve všech případech, kdy bylo tohoto pojmu užito, došlo k aplikování daných změn do pár hodin po příslušném prohlášení, zdá se, že Kaplanovo "very soon" je v současnosti nejrychlejší adaptací Soon™ a nachází se tedy nejblíže současnosti.

Bravo.

 

Soon-ish

Tady to začíná být kapánek složitější, tak si možná skočte udělat kafe. Já počkám.

Máte? Fajn.

Soon-ish je pojem, který byl dne 19. února 2010 užitý komunitní manažerkou Blizzardu Danielle Vanderlip (Nethaerou) v souvislosti se zveřejněním jistých informací týkajících se Cataclysmu. Současné spekulace se kloní k domněnce, že "soon-ish" existuje kdesi v prostoru mezi "soon" a "koncem vesmíru".

 

Very soon-ish

Termín "very soon-ish" zazněl na zahajovací ceremonii BlizzConu 2016 z úst senior game designera Kaea Milkera v souvislosti s plánovaným updatem pro Heroes of the Storm. S ohledem na dostupné důkazy se výzkumníci z institutu pro stanovování času u produktů Blizzardu kloní k domněnce, že "very soon-ish" pravděpodobně leží mezi "soon" a "soon-ish".

 

Soonerino

Další termín komunitní manažerky Danielle Vanderlip užitý v souvislosti s updatem komunitního fóra. Dle dostupných důkazů badatelé usuzují, že "soonerino" se nachází někde mezi "současností" a "very soon".

 

Soonish...er

V listopadu 2013 použil Blizzard tento pojem s ohledem na vydání Heroes of the Storm. Badatelé se v této ožehavé záležitosti víceméně shodují na tom, že "soonish...er" nejspíš existuje v bodě mezi "soon-ish" a "koncem vesmíru".


Tak to bychom měli. Doufám, že jste to všechno pochopili, za chvilku si totiž napíšeme test. A kdo bude mít skóre menší než "nejnižší adekvátní skóre", dostane doživotní ban na náš web a vystavíme jeho trapné třídní fotky ze základní školy na internet.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Necris_ 01.04.2018 12:11

Ako sa vyjadril Brack k WoW Classic - It takes some time, but it will happen ... Odvtedy ubehlo pomaly 6 mesiacov a žiadne info, celkovo už pochybujem, že tento rok sa niečo udeje ... Radšej nemali oznamovať nič, lebo to čakanie je jak žiletka v prdeli

Esperanta 01.04.2018 12:16

Podle mě bude WoW Classic Soonerino IMHO

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet