Svět PvP: Warsong Gulch

Otevřel oči a spatřil tenký paprsek vycházejícího slunce, jak zalévá svou září zdi citadely. S odporem si uvědomil, že nastal další den v téhle nikdy nekončící řeži. Vstal a sroloval svou deku. Byl čas vyrazit na stanoviště. Vrátil přikrývku do batohu a vytáhl dva kusy sušeného masa. Do jednoho se hladově zakousl, druhý plátek však nabídl svému jedinému a věrnému příteli. Melorymu… Vlk nadšeně zakňučel a popřál tak svému pánovi dobré jitro. Hladově zhltal svůj příděl. Šramocení zbrojí lovce přinutilo vyrazit. Vystoupil ze zbrojnice a jeho první pohled padl na vlajku pyšně vlající kousek od něj. Spolubojovníci se právě také probouzeli. Věnoval jim jen jeden jediný zběžný pohled a přemítal, kolik z nich znovu spatří. Kolik jich přežije tahle krvavá jatka… Beze slova pokynul Melorymu a bílý vlk vyběhl za ním z místnosti. Byli samotáři. Neměli rádi cizí společnost. Válka jim ale nedala na výběr. Ahoj, týden uplynul a jsem tu znovu se svou rubrikou Svět PvP. V dnešním článku se podíváme na úplně první battleground, který kdy mohli hráči hrát. A tím je všemi oblíbený (a dost obehraný) Warsong Gulch. Jeho odhadovaná pozice je kdesi při jižním okraji Ashenvale, tam, kde hráči WarCraftu III těžili dřevo s Gromem Hellscreamem - a zabili Cenaria.

Příběh

Mnozí z orků ignorují přání šamanů a samotného Thralla a stále pokračují v těžbě. Tato frakce se nazývá Warsong Outriders. Silverwing Sentinels se však právě odhodlali převzít znovu vládu nad svou zemí. Krvavé střetnutí Hordy a Aliance je tedy nevyhnutelné…
Warsong Gulch Mapa

Základní Info

Tento battleground je vlastně tradiční mód Capture the Flag. Každá z frakcí se snaží ukořistit nepřítelovu vlajku (umístěnou v hlavní základně) a přenést ji do své vlastní citadely. Vlajku je možné capnout POUZE v případě, pokud nepřítel nedrží tu vaši. Ve chvíli, kdy Horda i Aliance mají ve své moci nepřítelovu zástavu, dochází k velmi zdlouhavé snaze zabít nepřátelského flag carriera a uchránit toho svého. Pamatuji si, že na WotLK byla tato fáze doslova očistcem, kdy mnoho spoluhráčů propadalo po desátém neúspěšném útoku těžkým depresím. Toto již naštěstí nehrozí a to díky debuffu Focused Assault. Tento debuff se periodicky stackuje. Po deseti minutách navýší dmg done do flag carriera o 50%. Po patnácti minutách je to již celých 100%. Focused Assault zůstává, dokud není vlajka vrácená do své základny. Pokud tedy máte v plánu nechat si naskákat 6 stacků debuffu a pak vlajku předat jinému hráči - musím vás zklamat. Takhle to prostě nefunguje… Vítězí tým, který:
  • získá větší počet nepřátelských vlajek
  • při vyrovnaném stavu na konci utkání capnul poslední vlajku
  • Taktika

    Ve většině případů, které zažívám já (a které končí zpravidla prohrou), můj tým používá taktiku "hurá na ně a nechme se zabít". Tým by se měl rozdělit na dvě části - první oddíl by měl zůstat ve vašem flag roomu a bránit vlajku za každou cenu, zatímco ten zbytek by měl drtit protihráče kdesi uprostřed battlegroundu. Jeden či dva hráči by měli následně nenápadně odběhnout a pronést nepřítelovu vlajku co nejrychleji do domovské základny a získat pro svůj tým bod. Po cestě můžete nalézt různé buffy (healing, bersekr a speed), které vám dozajista pomohou naklonit štěstěnu na vaši stranu.
    Isle of Conquest

    Achievementy

    Osobně se domnívám, že achievementy z WSG patřím v oblasti PvP k těm jednodušším. Ovšem i mezi nimi se naleznou mnohé tvrdé oříšky k rozlousknutí. Podívejme se tedy na seznam veškerých achievů: [Capture the Flag] je ze všech pravděpodobně nejjednodušší. Ukradněte nepříteli vlajku a capněte jí ve své základně. Bude-li při vás stát štěstí a oba speed buffy budou nedotčené, získáte (pokud se nestřetnete s Hordou) také [Quick Cap] za capnutí vlajky pod 75 vteřin. Že je vám to málo? Ach, vy neustále nespokojení… Dobrá, mám tu pro vás opravdovou výzvu! [Ironman] je jen pro opravdu tvrdé chlapy (nebo hodně drsné amazonky). Musíte totiž capnout všechny tři vlajky. V čem že je háček? No, nesmíte totiž ani jednou natáhnout bačkory… Tento achieve zcela plynule přechází v [Warsong Gulch Perfection] , kdy soupeři nesmíte dovolit odnést jednu jedinou vlajku, za to váš tým musí získat všechny. Budete-li jako [Ironman] velice rychlý, nepochybně získáte i [Warsong Expedience] za vítězství dosažené pod 7 minut. Jste-li však spíše defenzivní hráč, určitě vám budou k chuti achievy, které si představíme nyní. Jako hráč v obraně neděláte prakticky nic jiného, než že visíte za zadkem enemy flag carriera a snažíte se ho umlátit staffou (mečem, štítem, malým gnomem/goblinem…), prostě vším, co je po ruce. [Not In My House] splníte pouze tehdy, pokud se vám podaří zabít dva enemy flag carriery dříve, než opustí vaší flag room. Ale pozor - oba musíte zabít v JEDNOM jediném bg! [Supreme Defender] je záležitostí výdrže. Potrvá desítky WSG než jej s úlevou spatříte na obrazovce vašeho monitoru. Zabít 100 efc je skutečně složité, obzvláště pokud jsou chránění svými spolubojovníky. [Persistent Defender] pravděpodobně splníte při snaze o [Supreme Defender] . Musíte pouze navrátit 50 vlajek. Nic zas tak složitého, ne? [Frenzied Defender] je achievement, který mě již půl roku dohání k pláči... Byl jsem už tak blízko... Nenávidím onu bezejmennou rogunu (ostatně jí byla prokázána velká čest - je jediným charem v mém ignore listu), která onu pátou vlajku vrátila místo mě. V tomto achi musíme v průběhu jednoho bg vrátit pět vlajek sám. [Save The Day] je snad nejtěžší ze všech achievů ve WSG. Musíte zabít enemy flag carriera v jeho vlastní flag roomu a to ve chvíli, kdy může capnout (nesmíte tedy držet soupeřovu vlajku). Tento achieve splníte skutečně pouze náhodou. Chce to být ve správný čas na správném místě. A nakonec [Warsong Gulch Veteran] za sto vyhraných utkání v tomto prvním battlegroundu. Všechny výše zmíněné achievementy patří do [Master of Warsong Gulch] , který je sám o sobě součástí [Battlemaster] , za který získáte titul a respekt spoluhráčů i nepřátel. Tímto se s vámi loučím a doufám, že vám můj článek o WSG bude užitečný. Příště se podíváme na všemi milované Arathi Basin. Chcete-li si přečíst minulý článek, klikněte na odkaz níže.
    >>Přejít na článek Svět PvP: Isle of COnquest<<
    Lovec se usmál a podrbal tiše odpočívajícího vlka pod bradou. Byli spolu již tak dlouho. S tichým úsměvem vzpomínal na každé bojiště, kterým spolu prošli pro slávu své země. „Dneska je krásný den bratříčku,“ zašeptal a Melory olízl nadšeně lovcovo levé ucho. Zaznělo troubení rohů. Kdosi se zmocnil jejich zástavy. Jejich symbolu cti. Tázavě se ohlédl po svém věrném společníkovi a Melory tiše zakňučel na znamení souhlasu. Lovec pozvedl svou zbraň a zkontroloval náboje. Tichý šramot kdesi po levém boku upoutal jejich pozornost. Po pěšině vyběhli dva nepřátelé. Lovec opatrně vstal a mávl rukou. Vlk tiše zavrčel a vrhl se na nejbližšího z nepřátel. Toho si však již lovec nevšímal. Veškerou pozornost nyní upoutala vlajka jeho legie v rukou těch bastardů… Pozvedl pušku a opatrně zamířil, kamsi doprostřed zad utíkajícího soka. Hlasitý výstřel přinutil trpělivě čekající krkavce ke vzletu. Připadá vám Warsong Gulch také obehraný? Máte na něj dobré či spíše zlé vzpomínky?

    Naposledy upravil/a Astra 03.11.2013 v 22:31:16.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    Xavierr 05.11.2013 10:43

    No prvně jsem si říkal, že to je krapet zbytečné psát článek o BG ... ale už po druhé jsem překvapen, super! :-) ... hlavně když čtu, že někdo má stejné problémy s achievy jako já

    Coxx 04.11.2013 12:20

    Další skvělý článek

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet