Blizzard Must Be Crazy! - Teron Gorefiend: Lore and Legend

  BMBC    Blizzard Must Be Crazy    Outland   

Teron Gorefiend: Lore and Legend

Frakce: obě
Lokace: Shadowmoon Valley
Questgiver: Fantei
Potřebný level: 67
 
Pokud jste hráli Burning Crusade nebo tak nějak máte povědomí o Stínové radě a prvních rytířích smrti, určitě vám neuniklo jméno Teron Gorefiend. Dejme tomu, že jste o něm moc neslyšeli a tak vám hrubě převyprávím jeho příběh. Teron byl jedním z warlocků Stínové rady tehdy ještě na Draenoru. Tehdy byl náčelník Hordy Blackhand pouze jejich figurka, kterou tahali za nitky. Jakmile Medivh, který otevřel Temný Portál orkům, zemřel, Orgrimm Doomhammer zabil Blackhanda, vyvraždil Stínovou radu a nemoudře nechal Gul’dana žít. Ten mu slíbil, že mu vytvoří děsivé bojovníky. Vzal duše členů Stínové rady a vsadil je do těl padlých vojáků Stormwindu. Tím přišel i Teron Gorefiend ke svému tlejícímu tělu. Propukla Druhá válka, kterou Aliance vyhrála. Poté následovala druhá vlna a Gorefiend též nechyběl. Před Karaborem jej ale zabil Turalyon a všichni si mysleli, že o něm od té doby neuslyší… Mysleli… Pokud chcete jeho podrobnější životopis, podívejte se na jeho samostatný článek.
Teď se však blíže podíváme na tuto questovou linii. Jako vždy si nejdříve řekneme, jak se k linii dostat. Může se k ní dostat Aliance a Horda a oběma frakcím ji zadá broken draenei Fantei, kterého najdete v Lower City v Shattrathu. Alianci pošle za Zorusem the Judicatorem do Wildhammer Stronghold, Hordu zase do Shadowmoon Village. Questy jsou naprosto identické, jen vás během nich doprovází jiné postavy. Pokud se nebudete zlobit, popíši quest spíše za Alianci, protože za Hordu už jsem jej udělala a nechci si expit další postavu jen kvůli tomuto questu. Fantei vás tedy pošle za Zorusem, či Chief Apothecary Hildagardem do Shadowmoon Valley. Jak jsem již řekla, questy popíši za stranu Aliance. O nic nepřijdete, protože informace jsou úplně stejné a liší se jen jejich podání.
„Obávám se, že tito trpaslíci nechápou, na čem tuto pevnost vlastně postavili,“ řekne vám Zorus. „Tohle místo bylo kdysi pohřebištěm orků z klanu Shadowmoon. Mluvím tady o duších.“ Blizzard si opravdu pohlídal, jak má Draenor v nadcházejícím datadisku postavit, protože na tomto místě ve Warlords of Draenor opravdu najdete monumentální pohřebiště. Zorus vás požádá, abyste se vydali ke znečištěným řekám a jezírkům a nalezli nehasnoucí popel, který by vám měl pomoci. V čem, to nevíte, ale draeneiům byste měli věřit. Ovšem pokud jste šli za Hildagardem, nemrtví o duších a celkově o druhém břehu něco ví, takže byste jim měli věřit ještě víc. Když popel sesbíráte a donesete jej zpět, Zorus začne z popelu cosi vyrábět. Je to podivné, ale vyrobí z nich nějaké brýle.
„S těmito brýlemi budeš schopen vidět duše orků. Sice jsme zde vetřelci, ale jejich čas na tomto světě už vypršel. Musíš je zničit.“ Narazíte si podivné brýle na nos a najednou vidíte, kolik duchů v pevnosti vlastně je. A duchům se samozřejmě nepozdává, že je vidíte.
Kdykoliv nějakého ducha zabijete, vykřikne něco ve smyslu: „Gorefiend nás pomstí!“ a „Modli se, aby tě Gorefiend nenašel!“ Máte špatný pocit, že tohle by Zorus měl vědět a tak mu to též řeknete.
„Říkáš, že jsi slyšel, jak k tobě duchové promlouvají? Zmínili jméno Teron Gorefiend?“ Když přikývnete, Zorus se znatelně otřese. „Ano, znám Terona Gorefienda. Nebo znal. Je to už dlouho, co je mrtev. Tak o čem to ti duchové mluví?“ A tak začnete se Zorusem probírat celou věc. „Příběhy o životě Terona Gorefienda nebyly většinou nic jiného než povídačky. Vlastně ani nevíme, co se mu stalo, když se vrátil zpět na Draenor. Jediná věc, u které jsme si jisti, je, že už jednou zemřel.“ Draenei se na chvíli ponoří do přemýšlení. „Slyšel jsem, že průzkumníci mluví o starém orkském duchovi u Altar of Shadows. Možná on ti podá víc informací.“ Ještě vám připomene, abyste si nezapomněli brýle a tak se vydáte směrem k Netherwing Ledge, kde se oltář nachází.
Když oltář najdete, skutečně u něj stojí duch. Představíte se a řeknete mu, proč jste přišli.
„Teron Gorefiend? Neslyšel jsem to jméno už roky!“ řekne vám ork. „Po Druhé válce se sem Gorefiend vrátil, společně se svými rytíři smrti. Nedokázal unést smrt svého milovaného vůdce, Gul’dana, a proto zabil sám sebe. Ale pokud po této zemi chodí jako duch, to je pro mě opravdu novinka. Možná bychom toho mohli za tvé pomoci zjistit víc, co říkáš?“ Gorefiend zní jako nebezpečný chlapík a tak přikývnete, že rádi pomůžete. Duch vás tedy pošle sehnat Gorefiendovu kápi, žezlo a zbroj. Řekne vám, kde je pravděpodobně najdete a tak vyrazíte. Váš lov je úspěšný a tak se vracíte zpět. Jenom se všemi částmi Gorefiendovy výbavy vám bude schopen ork říci víc.
„Když jsou všechny části Gorefiendovy zbroje nalezeny, zbývá už jen jediná část: hostitel.“ Ork se na vás zle ušklíbne a vy pochopíte, že to celé byla jedna velká zrada. „Snad jsi nevěřil všem těm pohádkám, které jsem ti tady navykládal! Altar od Shadows je mé vězení. Bez tvé pomoci bych tady zůstal uvězněn na věčnost. A teď, když dovolíš, si vypůjčím tvé tělo a za pomocí něj zničím své věznitele a pouta, která mě zde drží. Zklameš a zůstaneme zde uvězněni oba na věčnost. Teron Gorefiend bude konečně volný!“
Tak tohle vás vážně naštvalo. Tajemný ork nebyl žádný obyčejný ork, ale Teron Gorefiend a jen vás využil, aby se mohl znovu probudit k životu… pokud se to tak u rytíře smrti dá říci. A vám nezbývá nic jiného, než ho poslechnout a zabít jeho věznitele, protože být uvězněni na věčnost na okraji Shadowmoon Valley a s tímhle poťouchlým chlapíkem opravdu nechcete.
 
Teron Gorefiend
 
Teron Gorefiend se zmocní vašeho těla a vy s jeho pomocí musíte zabít jeho i své věznitele. Dokončení tohoto questu je i po letech těžké a je to možná způsobeno tím, že je podle mnoha hráčů zabugovaný. Přesto se dá po několika pokusech dokončit. Rve vám to srdce, ale musíte draeneiského strážce zabít. Teron Gorefiend vás naštěstí propustí a se slovy: „Vtělená smrt byla znovu propuštěna na svět! Teron Gorefiend se vrátil…“ nasedne na svého koně a brzy zmizí za vrcholky skal. S potupným výrazem se vrátíte za Zorusem.
„Co že jsi to udělal!? PITOMČE!“ Seřve vás draenei, jakmile mu tu historku odvyprávíte. „Ať už se stalo cokoliv, je to tvoje chyba. Na, vezmi si jednu z těchto helm. Jsou očarované popelem, který jsi mi přinesl a umožní ti vidět duchy klanu Shadowmoon… včetně Terona Gorefienda. Jestli ho někdy najdeš, znič ho.“ Chtěli jste Gorefienda zneškodnit, ale pouze jste mu propůjčili tělo a osvobodili ho. Rada pro příště: neštvěte death knighty… obzvláště ne někoho tak vychytralého jako je Teron Gorefiend. A jestli jste na něj za tohle vážně naštvaní, hned vedle je Black Temple… hup do raidu a běžte mu vysvětlit, že takovéhle techtle mechtle na vás nikdo zkoušet nebude.
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet