Tirion Fordring

  Tirion Fordring    Lore    Postavy   

http://media.wowfan.cz/uploaded/tirion-logo

Druhá válka

Tirion Fordring byl původně válečník Lordaeronu a byl povýšen rytíře ve věku 18 let. Našel víru a dostal se blíže ke kostelu Světla a studoval pod vedením arcibiskupa Alonsuse Faola. Když orkové zničili Stormwind a Anduin Lothar odvedl přeživší přes moře do Lordaeronu, stěží kdo věřil, že má Horda takovou sílu. Alonsus Faol, lordaeronský arcibiskup, však hrozbu nenechal náhodě a svěřil se Lotharovi s myšlenkou: vytvořit bojovníka, který by ctil svaté světlo a zárověň dokázal nosit zbroj a vyběhnout do boje proti nepřátelům. Lotharovi se to nejdříve nezdálo, ale poté souhlasil. Za několik dní přišel Alonsus Faol se čtyřmi nadějnými paladiny. S Utherem, Saidanem Dathrohanem, Turalyonem a Tirionem Fordringem. Lothar do nich vložil důvěru, hlavně do mladého Turalyona, a díky založení tohoto svatého řádu téměř vyhráli Druhou válku. Bojoval ve finální bitvě proti orkům při Blackrock Spire, kde zabil obra, který se chystal zaútočit na Alexandrose Mograine. Po Druhé Válce, on, Saidan, Uther a Gavinrad Dire byly přítomny na slavnostním ceremoniálu v Stormwindu, kde Arthas se stal paladinem Silver Hand.

 

Of Blood and Honor

Tirion se stal lordem Mardenholde Keep v Heartglenu a tam spokojeně žil se svou rodinou až do jednoho dne, dokud si nevyšel do lesa k jedné opuštěné věži. Ve věži přebýval starý ork. Tirion je do té doby neznal jinak, než jako své nepřátele a tak se s orkem dal do boje. Během toho se na ně však věž zřítila a pohřbila je zaživa. Po několika dnech se Tirion probral ve své posteli v Hardenholde Keep a došlo mu, že ho ork musel vytáhnout ze sutin, přivázat k sedlu a koně poslat do Heartglenu, kde ho značně potlučeného našel Barthilas a vyléčil jej. Aby vyhledal odpovědi, vrátil se k věži. Ork, jménem Eitrigg, mu řekl o tom, jak jeho národ prošel Temným Portálem, vyprávěl mu o šamanismu i o tom, jak po Druhé válce zkaženou Hordu opustil. Tirion v Eitriggovi viděl velký smysl pro čest a tak mu slíbil, že nevyzradí místo jeho přebývání a nevystaví ho tak zbytečnému nebezpečí. Řekl však Barthilasovi, že orkové nejsou zas tak zkažený národ, jak se o nich říká a tím polovičně tajemství vyzradil. To se Barthilasovi samozřejmě nepozdávalo a tak zavolal do Heartglenu Saidana Dathrohana, aby celý případ prošetřil osobně. Paladin vedl skupinu lovců do lesa, kde Eitrigga po nějaké době vypátrali. Když se orka pokusili zajmout, objevil se Tirion, postavil se Aliančním vojákům a začal Eitrigga bránit.

 

Jeho chování bylo vyhodnoceno jako velezrada a tak byl vzat společně s Eitriggem do Stratholmu, kde ho čekal soud. Karandra, Tirionova žena, ho žádala, aby zapřel, co řekl, ale Tirion nechtěl přijít o svou čest a jít svému synovi Taelanovi dobrým příkladem a tak řekl vše, tak jak se událo. Soud sestaven z Admirála Proudmoora, Arcimága Antonidase, Arcibiskupa Alonsuse Faola a Arthase Menethila však nemohl přehlédnout, že se postavil Aliančním vojákům a tak nemohl být již nadále členem Rytířů Řádu stříbrné ruky a byl poslán do exilu. Samotný Uther the Lightbringer zbavil Tiriona jeho titulu a poslal jej domů, aby si sbalil věci, které si vezme s sebou. Tirionovo svědomí mu však nedovolovalo, aby se pro Eitrigga nevrátil a nezabránil jeho popravě za válečné zločiny proti Alianci. Štěstí mu přálo, jelikož ve chvíli, kdy se rozhodl dostat za brány Stratholmu, na město zaútočil Thrall se svými orky a to poskytlo Tirionovi dostatek času na to, aby Eitrigga osvobodil a oba se dostali do bezpečí. Když byli daleko od všeho, Tirion ke své hrůze zjistil, že je Eitrigg téměř mrtev. Pokoušel se ho pomocí Světla uzdravit a k jeho překvapení, ho ani po zbavení titulu Utherem jeho schopnosti neopustily a orka tak zachránil. Po chvíli si všiml, že jsou obklopeni orky, které vedl nový vůdce jménem Thrall. Tirion se chystal bojovat, když ho Thrall zarazil, že přišel za Eitriggem s prosbou, aby se vrátil k Hordě, jež se navrátila k šamanistickým kořenům. Eitrigg nabídku přijal, poděkoval a rozloučil se s Tirionem a odešel společně s ostatními orky.

 

Exil

Tirion ještě na chvíli zůstal v Lordaeronu, kde se proplížil na obřad, kde byl jeho syn Taelan přijat do Řádu Stříbrné ruky a stal se pánem Mardenholde Keep stejně jako on. Karandra Taelanovi řekla, že jeho otec zemřel a dokonce ho vzala k falešnému náhrobku v Undercroftu v Plaguelands, kde si Taelan schoval hračku, válečné kladivo, které mu věnoval jeho otec. Tirion prožil exil na malé farmě na břehu Thondroril River s jeho věrným koněm Miradorem. Během Třetí války občas odehnal od svého příbytku nemrtvé, ale jinak se do ničeho nepletl. Když se však dozvěděl, že jeho syn se přidal ke Scarlet Crusade a dokonce se stal jeho highlordem po zavražděném Renaultu Mograineovi, velmi ho to tížilo, ale i tak mu mnohokrát pomohl v nejedné prekérní situaci. Taelan mu nejdříve nechtěl věřit, že je jeho otec, ale díky vzpomínkám se nakonec nechal přesvědčit. Tirion mu také řekl, že ho mrzí jeho přítomnost ve Scarlet Crusade poté, co se z nich stalo. Taelana však nedlouho poté zbavil života Isillien a to Tiriona ještě více zdrtilo. Zachmuřen synovou smrtí se zapřísáhl, že obnoví Stříbrnou ruku a začne bojovat proti zlu, které se světem šíří.

World of Warcraft

Tiriona jsme mohli potkat přímo v místě, kde se rozhodl uchýlit do exilu: v Eastern Plaguelands na břehu Thondroril River. Málokdo v té době mohl předpokládat, jaký hrdina to je, kým byl a kým vůbec bude. Pokud jste nestudovali lore, nevšímali si, co v questech po vás chce a proč vlastně, řekli jste si „další NPC jako všechny ostatní.“ Mnoho z vás možná ani nenapadlo se ho zeptat, co dělá u té polorozbořené chatrče. Prostě jste mu přinesli pár plátků červího masa, zabili pár nemrtvých psů a gargoylů a šli jste dál... nebo... Jste zjistili, že pro vás má ještě jeden quest. A tím to právě začíná. Pokud jste questy četli pozorně, mohli jste zjistit menší úryvek toho, co bylo popsáno výše.

 

Ashbringer

Velká část tohoto komiksu se odehrává po Třetí válce, kdy již začíná World of Warcraft. Tirion se v tomto komiksu objevil téměř na konci jako rádce, kdy ho vyhledal Darion Mograine s prosbou o pomoc. Tirion jej nejdříve nechtěl vyslechnout, ale když zjistil, o koho se jedná, vzal jej dovnitř. Zjistil, že Ashbringer je zkažený díky činu zla, který vykonal Darionův starší bratr Renault, když otce mečem zabil a v samotném meči je uvězněna Alexandrosova duše. Řekl Darionovi, aby se smířil s tím, že otci není pomoci, ale mladý Mograine se nenechal odbýt. Tirion mu nakonec řekl, proč ho poslali do exilu a s tím mu i poradil, že jedině čin lásky, silnější než-li čin zla, který pokazil meč, může duši jeho otce osvobodit. Darionova oběť sice duši Alexandrose osvobodila, avšak meč zůstal zkažený a upadl do rukou Pohromy, stejně jako Darion sám. Ještě před tím, než si Darion meč zabodl do srdce, Tirion přijel na pomoc k bitvě o Light´s Hope Chapel a sledoval, jak Darion umírá.

 

Burning Crusade

V datadisku The Burning Crusade přibylo mnoho nových dungeonů a vzhledem k lore velmi zajímavý Escape from Drunholde Keep. Když jste neběželi rovnou za Thrallem, abyste ho osvobodili (a škoda, že nepomohli nakopat Blackmoorovi pr... zadek), mohli jste zahnout k Southshore, kde jste mohli potkat plno známých osobností. Kel´thuzada, když ještě nebyl Lichem, Heroda, Nata Pagleho, Sally Whitemane, Renaulta Mograinea, Taelana Fordringa, ale pravé lore žůžo se nachází až v místní taverně. Pokud jste milovníky komiksu Ashbringer, zjevně vyletíte ze židle radostí, když u stolu uvidíte sedět Alexandrose Mograinea, Isilliena, Doana, Fairbankse ale dokonce i Tiriona Fordringa a další (místo Tiriona zde byl v komiksu Saidan... mimochodem kde je Darion, když je zde Renault, to je mi záhadou... v komiksu tu byl také), jak debatují nad tím, co by se mělo udělat s černým krystalem, který Alexandros u sebe střežil od doby bitvy u Blackrock Mountain. Pokud jste zde ještě nebyli, zajeďte do Caverns of Time, dojeďte do Old Hillsbrad Foothills, vkročte do taverny, posaďte se pohodlně na židli a vychutnávejte si důležitý okamžik v dějinách Azerothu. A pokud se nudíte, můžete najít místního farmáře, který vykřikuje jak ho Southshore se... štve a byl by nejraději, aby se z něj stal jeden obří hřbitov (jestli to Blizz věděl dopředu, co se Shoutshore udělá, nebo tuto hlášku přidal až později se můžeme jen domnívat).

 

Wrath of the Lich King

 

The Scarlet Enclave

Dost už bylo schovávání. Na konci questové linie DK The Light of Dawn se jakožto rytíři smrti pod vlajkou Krále Lichů připojíte k Darionovi Mograineovi, abyste s ním šli s přesilou deseti tisíc vojáků Pohromy proti třem stům obráncům Light´s Hope (áno, bitva u Thermophyl hadr) a získali těla hrdinů, kteří jsou pod ní pohřbení.

 

Byli byste vyhráli, ale to by se nemohl ukázat Tirion Fordring, seslat na vás spršku zlatých blesků a jediným mávnutím ruky porazit deseti tisícovou armádu Pohromy. Přeživší rytíři smrti byli předvedeni před Tiriona Fordringa, včetně Dariona, kterému začal promlouvat do duše. Mograine se zdál být zatvrzelý dokud s nezjevila duše jeho otce. Během rozhovoru mezi otcem a synem však přišel Arthas a pohltil Alexandrosovu duši do Frostmournu. Darion na něj zaútočil s Corrupted Ashbringerem, avšak Král Lichů ho odrazil a vysmál se všem rytířům smrti, že je poslal na smrt jen proto, aby vylákal Fordringa z úkrytu. Poté na Tiriona seslal kouzlo, aby mu znemožnil jakkoliv zakročit a mohl mu tak vyrvat duši z těla. Ani pokus o útok ze strany Argent Dawn nebyl úspěšný. V tu chvíli se Mograine probral, uvědomil si, co musí udělat a hodil Tirionovi Ashbringer. Meč se v rukách paladina očistil a navrátil Tirionovi sílu. Když Arthas viděl, že má proti sobě rovnocenného soupeře, práskl do bot s poslední výhružkou adresovanou Tirionovi. V tu chvíli Fordring spojil Argent Dawn a Order of the Silver Hand v Argent Crusade a přísahal, že zaklepe na Arthasovy brány. To stejné slíbil i Darion a frakci svobodných rytířů pojmenoval Knights of the Ebon Blade.

 

Northrend

Tiriona jsme během války proti Arthasovi potkali poprvé v Howling Fjordu ve Valgarde. Jakmile jsme však došli do Icecrown, vše se dalo do pohybu. První základnou v Northrendu byl Argent Vanguard, kde dohlíží na tábor a mluví s jakýmsi Ebon Watcherem. Díky zbraním, deathchargerovi jménem Iydallus a také díky Tirionovu oslovení víme, že je to Darion Mograine. I když Mograine mluvil většinou se značným pesimismem, řekl Tirionovi, že nad Arthasem nikdy nevyhraje, pokud nesetrvá na cestě Světla a nechá se ovládnout záští a stal se tak tím, co sám pronásleduje.

 

Tirion's Gambit

Sama už si nepamatuji, zda je toto z hlediska lore před postavením Argent Tournamentu nebo již při něm, avšak musím sem tento quest dát. Při procházce po Icecrownském ledovci jednou narazíte na duši malého chlapce: Matthiase Lehnera (čirou náhodou zjistíte, že je to anagram jména Arthas Menethil). Jak questy jdou, v jezeře pod Icecrown Citadelou jednou narazíte na černý krystal. Dojdete za Thassarianem či Koltirou pro odpovědi a zjistíte, že to, co leželo v té ledové vodě, bylo Arthasovo srdce. Dojdete s tím tedy za Tirionem, který o tom všem ví a vyklube se mu v hlavě naprosto jasný plán: zničit Arthasovo srdce anebo se o to alespoň pokusit. S ním a několika dalšími Argent Crusade se vydáte do Cathedral of Darkness a vkradete se mezi kultisty. Ti mají samozřejmě na hlavě kápi, takže si nevšimnou, že jeden z kultistů nese Ashbringer, takže je vše stále inkognito, do doby, než si do sálu nenapochoduje samotný Arthas a všechny vás pozná, protože to není zas až takový tupec. Tirion vmžiku vyrazí a narazí ostřím do černého krystalu, který vybuchne. Arthase výbuch oslabí, stejně jako bitva u Wrathgate, a chystá se opět srabácky utéct. Vám nezbývá nic jiného, než bránit Tiriona v bezvědomí před tlupou nakvašených akolytů. Když si uvědomíte, že na celý sál prostě nestačíte, přiběhne Darion Mograine s Thassarianem, Koltirou a dalšími Ebon Knighty a z prekérní situace vás vysekají. Tím jste Arthasovi opět zarazili další šíp do kolene a nyní Tirionovi zbývalo vybrat válečníky, kteří by s ním šli do Icecrown Citadely usmrtit Arthase nadobro.

 

Call of the Crusade

Tirion Fordring nechal postavit Argent Tournament, které mělo za úkol změřit síly všech válečníků, kteří by se chtěli vydat do boje proti Arthasovi přímo v jeho sídle a vybrat pouze ty nejlepší. Díky turnajům, kdy mezi sebou bojovali jak Aliance s Hordou, tak pomocí přátelských soubojů mezi svými, ale i proti různým potvorám v Trial of the Crusader či Trial of the Champion. Také jste se museli potýkat s infiltrací Pohromy přímo na Argent Tournament a porazit Black Knighta, za jehož zabití dostanete Achievement It's just a flesh wound (narážka na Monty Python's Holy Grail), ale též jste byli posílání proti Pohromě samotné. Tirion také jednou pozval na Argent Tournament i Variana Wrynna s Jainou Proudmoore a Thralla v doprovodu Garroshe, aby se přišli podívat na své šampiony. Když byli championi vybráni, útok na Icecrown Citadelu mohl začít.

 

Fall of the Lich King

Jakmile Argent Crusade a Ebon Blade zaklepali na Arthasovy brány opravdu velkým beranidlem, téměř okamžitě si přivlastnili hned první sál, který nazvali Light´s Hammer. Jakmile přišel Darion Mograine s nápadem ukovat zbraň tak mocnou, že by se společně s Ashbringerem mohla postavit Frostmournu, Ebon Blade a Argent Crusade se spojili do takzvaného Ashen Verdict a společně zkoumali možnosti saronitu, pro výrobu této zbraně. V lore nemá výsledná Shadowmourne možná žádnou váhu, ale co podle lore je pak důvod vzniku Ashen Verdictu.

 

Jakmile bitva o Citadelu začne, nesnažíte se o nic jiného, než vymítit všechny, kteří by se vám mohli stavět do cesty během toho, kdy se pokusíte osobně Arthasovi plivnout do obličeje. Jakmile už stojíte před Arthasem, vyčerpaní, avšak natěšení, jak tomu mizerovi naklepete kokos, Tirion Fordring dá Arthasovi poslední možnost se vzdát. Jako odpověď Arthas Fordringa zmrazí do ledové kostky, aby se díval, jak jeho doprovod postupně umírá. S Arthasem se bijete, snažíte se vyhnout všem jeho smrtonosným kouzlům a přežít, co nejdéle. Ale když už velitel Pohromy pomalu a jistě mele z posledního, zarazí Frostmourne do ledu a všechny vás zabije. Tirion v tu chvíli již nedokáže déle přihlížet, jak z jeho osobního doprovodu, velkých hrdinů Azerothu chystá udělat své věrné přisluhovače, požádá Světlo o poslední pomoc, s nově nabitou silou prorazí led a čepelí Ashbringeru roztříští Frostmourne. V téže chvíli Frostmourne vypustí všechny duše, které věznil, včetně Terenase Menethila, který hrdiny přivede zpět k životu a ti ho zabijí. Popisovat cinematic je zbytečné, stačí se podívat:

 

Cataclysm

Když už je po všem, Arthas mrtev a Bolvar novým Králem Lichů, Tirion se vydává zpět domů, do Western Plaguelands, kde se spojí s druidy s Cenarion Circle a snaží se obnovit zmučenou zemi. Plaguelands se již zelenají, Mardenholde Keep je opět obsazený a Heartglen se stal novou základnou pro Argent Crusade ve Východním království. Tiriona najdete právě v Mardenholde Keep a vypadá to, že je právě na odpočinku. Zda se v jeho příběhu dočkáme ještě nějaké výrazné události, to nevíme. Zatím se zdá, že jeho úděl je splněn, Azeroth zachráněn od Pohromy a Arthasova hněvu.

 

Stav: Mrtev

Nachází se: Icecrown, téměř všude; Western Plaguelands, Mardenholde Keep

Frakce: Argent Crusade, Ashen Verdict; dříve Řád Stříbrné Ruky, Kingdom of Lordaeron, Alliance of Lordaeron

Postavení: Vůdce Argent Crusade, Co-leader of the Ashen Verdict, Lord of Mardenholde Keep; dříve jeden z prvních rytířů Řádu Stříbrné ruky,

Rasa: Člověk

Povolání: Paladin

Rodina: Karandra Fordring (manželka, mrtvá), Taelan Fordring (syn, mrtvý)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 13.06.2023 17:01

<a href=https://cial.cfd>can you buy cialis online</a> Chen D, Sun Q, Zhang L, Zhou X, Cheng X, Zhou D, et al

Anstriber 04.03.2013 13:34

Walther
Ještě jsem neviděl raid kterej bych to bez pomoci Tiriona dal.
už mnohokrát se stálo že pan mister lk nezabil všechny členy v raidu a ostatní mohly použít ress před terenasem

milanko 04.03.2013 06:46

Chcel by som vedieť či ti paladiny sa vrátia ku svojej frakcii.

cerberos 04.03.2013 01:43

ono sice Arthas duchovně Nerzhula porazil,takže ten meč pak byl už součástí jeho duše,myslím Arthasova,takže veškerá moc od Nerzhula přešla na Arthase..asi tak,už ho Arthas nemusel ten meč naslouchat a poslouchat,prostě už nad ním vládnul,jenže pokud měl ten meč /frostmourne/ být navždy aktivní,tak jak člověk musí pít,jíst atd.. aby přežil,tak ten meč musel požírat duše,prostě věčně hladověl,čím více duší tím větší moc...

cerberos 04.03.2013 01:30

Walther
Ještě jsem neviděl raid kterej bych to bez pomoci Tiriona dal.
lol neblbni,proti samotnému Arthasovi možná by Tiriona nebylo tam třeba,ale proti Arthasovi s Frostmournem,to je jako by šel Arthas se samotným Nerzhulem,a to je panečku síla...

Walther 03.03.2013 22:39

Anstriber
tirion je strašný slacker 1 damage na lk ninjne headku z lk a celý fight si užíva v ledu no prostě slacker
Ještě jsem neviděl raid kterej bych to bez pomoci Tiriona dal.

Esperanta 03.03.2013 17:08

Anstriber
tirion je strašný slacker 1 damage na lk ninjne headku z lk a celý fight si užíva v ledu no prostě slacker
Ono to bylo uděláno hlavně kvůli hráčům,aby si Lich Kinga sundali sami. Podle lore tam mohl napochodovat sám a rozbít mu ciferník ale tady jde prostě o to, že to jinak udělat nešlo. Kdyby hráčům nebylo umožněno, aby na Lich Kinga šli a sundal by ho jen Tirion, k čemu by to bylo, když celý datadisk směřoval k pádu Lich Kinga?

Anstriber 03.03.2013 17:05

tirion je strašný slacker 1 damage na lk ninjne headku z lk a celý fight si užíva v ledu no prostě slacker

DaveL 03.03.2013 15:39

DaveL
Ano, napsal jsem to blbě, úlomek naaru to je, myslel jsem to tak že Mu´uru byl zkažen až potom co se Kael nakýbloval do TK, jeho střep se mohl získat kdykoliv z předtím, zkazit ho mohli warloci svým vlastním používáním.
The crystal from which the original Ashbringer was created is likely related to the naaru, and may in fact be a naaru.The naaru life cycle is one of reincarnation. When a naaru's physical form is damaged, it becomes darkened. The naaru will persist in this state until they slowly regenerate their powers from the Light over many years, after which they will be reborn into their Light form again. The Ashbringer crystal demonstrated a similar duality: a holy spell was cast on the dark crystal and it became a crystal of light. Furthermore, the crystal was described as a living embodiment, suggesting that it is alive, or at least sentient — possibly a darkened naaru. If the crystal is not a darkened naaru, then it is almost certainly closely associated with them.

DaveL 03.03.2013 15:26

Mordecay
M'uru a Kael nemajú s Ashbringerom nič spoločné. To, že by sa mohlo jednať o úlomok Naaru je len špekulácia.
Ano, napsal jsem to blbě, úlomek naaru to je, myslel jsem to tak že Mu´uru byl zkažen až potom co se Kael nakýbloval do TK, jeho střep se mohl získat kdykoliv z předtím, zkazit ho mohli warloci svým vlastním používáním.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet