Tom Chilton opouští WoW. Nahradí ho Ion Hazzikostas!

  Blizzard    Tom Chilton    WoW tým   

Kdy naposledy jste viděli Toma Chiltona v nějakém větším rozhovoru nebo na velké akci, kde by byl vyzpovídán ohledně změn nebo věcí, které na nás čekají? V posledních několika týdnech, možná měsících šlo vždy spíše o Iona Hazzikostase.

 

A proto by vás změna, která ve World of Warcraft týmu nastala, neměla až tak moc zaskočit. Tom Chilton před několika dny na fóru oznámil, že se „vzdává“ pozice šéfa vývoje hry a přesune se na nový projekt, který Blizzard chystá. Ve svém příspěvku mluví o tom, že je rád, jak si hráči užívají nového datadisku a že se těší na nový obsah, který přinese mnoho novinek.

 

Tom Chilton - zdroj

Drazí World of Warcraft hráči,

 

Je to více než měsíc, co jsme spustili Legion a je skvělé vidět, že si hráči užívají mnoho aspektů nové expanze – vylepšují své postavy a artefakty, hrnou se do World Questů a do Emerald Nightmare. První PvP sezóna Legion je v plném proudu a mnoho skvělých týmů se po celém světě pere o účast na letošním BlizzConu.

 

Již brzy vydáme první obsahové rozšíření datadisku – Patch 7.1: Return to Karazhan, které otevře brány předělané Karazhanu v podobě Mythic dungeonu pro 5 hráčů. Bude pokračovat příběh Suramaru, objeví se nový raid, bude přidáno mnoho World Quest a mnoho dalšího. Jde ovšem pouze o začátek, protože věříme, že máme senzační plán vydávání nových rozšíření a patchů v průběhu celého datadisku.

 

Pro mne byl Legion mnohem více než jen další expanze. Jde o naprostý vrchol více než desetileté práce s jedním z nejlepších vývojářských týmů, ve kterém jsem měl možnost pobýt. A zažívám opravdový mix pocitů vzrušení, smutku a vděčnosti, když se musím rozloučit s WoW týmem a přesunout se k novému dobrodružství zde v Blizzardu.

 

V roce 2004 jsem měl velké štěstí začít ve World of Warcraft týmu jako Senior Game Designer. Možná si dokážete představit, že World of Warcraft byl v tom roce velice odlišný. Začátkem roku nás bylo v týmu kolem šedesáti. V prvních verzích hry, která byla určena pouze přátelům a rodině, byla hra velice omezená, bylo možné získat pouze 25. úroveň, hrálo se pouze za Alianci, protože Horda nebyla vůbec hratelná. Někteří z hráčů dokonce museli využívat vytáčené připojení, aby se mohli dostat do hry!

 

Mnoho z nás debatovalo, zda by měla být Horda a Aliance rozdělena do dvou táborů a frakcí (dobře víme, jak to dopadlo). Mnoho základních věcí stále nebyla ve hře, včetně raidů nebo PvP. Rozhodně jsme ušli dlouhou cestu, která obsahovala šest expanzí, které do hry přinesly mnoho raidů, dungeonů, battlegroundů, vylepšení a mnoho dalšího.

 

Má cesta působnosti ve World of Warcraft týmu končí, ovšem působení v Blizzardu nikoli. Stále budu součástí, jen se přesunu na jiný projekt. Nicméně jsem opravdu potěšen, že mohu oznámit, že Ion Hazzikostas převezme pozici Game Directora World of Warcraftu. Vím, že World of Warcraft bude v dobrých rukou. Ion je součástí týmu více než osm let a přispěl mnoha herními aspekty, které můžete vídat do dnes – od navrhování povolání po řešení soubojů a téměř všeho mezi tím. Kolem sebe má úžasný tým – ano, ten tým, který vám přinesl všechen ten obsah, který je v Legion!

 

Jakožto člen World of Warcraft týmu vás mohu ujistit, že budoucnost hry je více než jasná. A jako hráč? Těším se, až budu moci objevit, co nového na nás všechny čeká! World of Warcraft je produkt, který je tvořen vášní jak týmu, tak všech hráčů a proto bych vám rád všem poděkoval za skvělou cestu, kterou jsem mohl ve World of Warcraft týmu absolvovat.

 

Děkuji a doufám, že budete zažívat mnoho epických dobrodružství!

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 20.10.2016 10:41

Řekl bych, že dělat Warcraft 4 v dnešní době je asi naprostý nesmysl. Hlavně o čem by to vůbec příběhově bylo, když lore warcraftu se již několik let rozvíjí ve WoW?Ten nový projekt na který se přesouvá by mohl být možná právě ty Legacy servery (viz. nedávná novinka) nebo možná předělání klasických her warcraft, starcraft a diablo do ´´HD podoby´´

Ellendway 20.10.2016 08:16

Muraddin
Ellendway to myslel asi tak, ze celkovo RTS zaner dnes velmi nejde. V podstate jedina relevantna strategia na trhu je prave SC2. Kde su zlate casy Duny, Warcraftu, C&C, Age of Empires, a pod ...
Právě. Jediné solidní RTS je v současné době SC2, které také, ať chceme nebo ne, pomalu umírá. Dnešní hráči preferují něco jiného...

Muraddin 20.10.2016 08:10

Heakler
...
Ellendway to myslel asi tak, ze celkovo RTS zaner dnes velmi nejde. V podstate jedina relevantna strategia na trhu je prave SC2. Kde su zlate casy Duny, Warcraftu, C&C, Age of Empires, a pod ...

Heakler 20.10.2016 00:51

Ellendway
Dělat Warcraft IV je naprostý nesmysl. RTS žánr je naprosto mimo.
Však Starcraft je ve finále.. proč nevyužít tým co dělal na starcraftech, přiřadit k nim lidi co pracovali na warcraftu a vytvořit Warcraft IV? Já to vidím jako celkem logický tah, aspoň bude Starcraft tým využit a myslím, že Warcraft IV, by si koupili jak fanoušci Warcraft strategií, tak WoWka, tak Starcraft fanoušci. Takže proč ne.

Ellendway 19.10.2016 12:10

Dělat Warcraft IV je naprostý nesmysl. RTS žánr je naprosto mimo.

Merneron 19.10.2016 08:41

kritik
Aby na to blizzard jednou nedojel s tim presouvanim lidi z jedhoho projektu na jiny, uz ted maji 6 ruznych her, 6 ruznych tymu a da se cekat sedmy, ale Chiltna chapu asi aby me taky nebavilo delat 12+ let porad to samy, vzdycky je to otazka casu nez vam dojde motivace, ale wow tymu uz moc znamych lidi nezbylo, jak se to projevi na kvalite ukaze az cas.
Tu sa ale už dlho špekuluje o tom, že Blizzard sa pomaly môže chystať na Warcraft 4. Odchod Chilltona na nový projekt môže byť aj za týmto účelom, nehovoriac o tom, že SC2 tým momentálne netvorí ani z polovice toľko ľudí na držanie ho v chode a väčšina už môže na novej RTS pomaly robiť. Uvidíme, čo Blizzcon prinesie, či nejaké zaujímavé info o budúcich projektoch alebo aspoň očakávané HD prevedenie starých titulov

kritik 19.10.2016 07:39

Aby na to blizzard jednou nedojel s tim presouvanim lidi z jedhoho projektu na jiny, uz ted maji 6 ruznych her, 6 ruznych tymu a da se cekat sedmy, ale Chiltna chapu asi aby me taky nebavilo delat 12+ let porad to samy, vzdycky je to otazka casu nez vam dojde motivace, ale wow tymu uz moc znamych lidi nezbylo, jak se to projevi na kvalite ukaze az cas.

Merneron 18.10.2016 10:42

Nový projekt to znie celkom nádejne ^_^

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet