Top 10 in-game cinematiců

  top 10    10 top    cinematicy   

10. The Battle of Serpent's Heart

Byly to možná právě Mists of Pandaria, kde Blizzard začal do hry dávat čím dál víc in-game cinematiců. Celou dobu jsme běhali po Jade Forest a pomáhali Lorewalkerovi Cho obnovit fresku, která mohla něco napovědět. Jenomže když Cho spatřil, co se blíží, bylo pozdě. Vojska Aliance a Hordy se pod velením Nazgrima a admirála Taylora do sebe pustily přímo u monumentu, do kterého se měla převtělit Yu'lon. Pandaria že byla růžová a pohádková? Že tenhle datadisk nebyl temný? První nápovědu, že tomu tak nebude, jsme dostali právě u Serpent's Heart.

 

 

9. Fall of Gilneas

Víte, co s Cataclysm odstartovalo, společně s dalšími věcmi? Promakané startovní lokace. Do té doby se mi u všech startovních lokací zdálo, že nemají ucelený příběh, a pokud tam byl, nebyl znatelný. U goblinů a worgenů se to změnilo. Fall of Gilneas sem musím dát tedy hned z několika důvodů: Gilneas, Crowley a neskutečně hutná atmosféra. A pokud umíte anglicky, doporučuji si pořídit a přečíst komiks Curse of the Worgen, který vám celkový dojem krásně dokreslí.

 

 

8. Shadowmoon finále

Ano, nebyl to náš Velen, kdo se obětoval. Přesto mi během tohoto in-game cinematicu ukápla slzička. Hráč totiž prošel celým Shadowmoon Valley, aby zjistil, jak moc se Železná Horda rozpíná a v řadách draenei se začínají objevovat zrádci, kteří přeběhli k Plamenné legii. Karabor mohl snadno padnout, ale Velen se rozhodl položit svůj život. Škoda jen, že Yrel nesehrála větší roli a navždycky zůstala nedokončeným charakterem, jehož potenciál Blizzard zazdil.

 

 

7. Fate of the Horde

Jestli mi na smrti Vol'jina přišlo něco smutného, pak to byl jeho promrhaný potenciál. Neskutečně jsem se radovala, když byl zvolen warchiefem, protože Vol'jina jsem měla vždycky ráda a byl to pro mě troll se všemi pěti pohromadě. Už v Cataclysm dokázal, že se umí na Hordu vykašlat (přesněji na Garroshe), když je to třeba, a hledat pomoc klidně i u Aliance, pokud je v sázce osud Azerothu. Když tedy nastal datadisk Warlords of Draenor, řekla jsem si, že se třeba ještě ukáže. Ale když přišlo Broken Shore a Vol'jin vlastně ani nepředvedl, co umí, jeho smrt mi zanechala hořkou pachuť v ústech. Varian na Broken Shore sice zemřel, ale jeho potenciál byl naplněn. Vol'jinův ani náhodou. Nemám ráda oživování hrdinů, ale u Vol'jina stále doufám, že se v nějaké jiné formě vrátí a pořádně s námi všemi ještě zatočí.

 

 

6. Nagrand finále

Thrall a Garrosh se už jednou utkali v mak'gora, posvátném souboji, který podle pravidel končil jen smrtí jednoho z účastníků. Byli však přerušeni vpádem Pohromy, a tak neshody musely počkat. Těsně před Cataclysmem se Thrall musel svého velení vzdát, aby se mohl učit šamanismu a zachránit Azeroth, a jmenoval náčelníkem Garroshe. Garrosh se snažil vzít otěže vlády pevně do svých rukou a vyštvat Alianci z Kalimdoru. A jak šel čas, Garrosh začal být ve svých rozhodnutích čím dál více extrémistický. Vše vyvrcholilo v Mists of Pandaria, kdy spáchal i atentát na Vol'jina. A tehdy se troll rozhodl, že takhle už to dál nejde. V Orgrimmaru jsme Garroshe sice porazili a byl postaven před soud, ovšem... Garrosh si připravil zadní vrátka a prchl na Draenor, kde zabránil svému otci, aby se napil Mannorothovy krve, a spojil klany do Železné Hordy. Garroshovi a Thrallovi však bylo souzeno se ještě jednou utkat.

To ty jsi ze mně udělal to, čím jsem!"

Ne. Svůj osud sis zvolil sám."

 

 

5. Val'sharah finále

Když jsem začala hrát Legion, všichni mi říkali, ať jdu co nejrychleji do Val'sharah, aby mi ho nikdo nestačil vyspoilerovat. Já se na to vykašlala a vzala jsem to zprava doleva, takže Val'sharah vycházel jako třetí. Mezitím jsem si stačila přečíst pár komentářů na internetu typu Feel'sharah a tak podobně. Řekla jsem si, co se mohlo tak hrozného stát, a ono tohle. Na Blizzconu dokonce jeden z fanoušků nařkl Blizzard, proč si hrají na G. R. R. Martina. Zkažení Ysery a její smrt prostě nečekal.

 

 

4. Stormheim finále

Genn Greymane a Sylvanas mají nevyřízené účty už od Cataclysmu, což je pěkně dlouhá doba. Co mě velmi překvapilo, byl fakt, že byl s ní ochoten na Broken Shore spolupracovat, poté, co se stalo v Gilneasu. Spousta lidí jeho nenávist vůči Sylvanas nechápe, ale pokud přijdete o své království a svého syna, nějak se s tím vyrovnáte, ale pak vidíte, jak se k vám Banshee Queen otočí zády... Jednou rozbitá důvěra se tříští mnohem snáze. Když se tedy oba střetli ve Stormheimu, Genn neváhal při honbě za pomstou Sylvanas oddálit od dosažení nesmrtelnosti pro její lid.

"Vzala jsi mému synovi budoucnost. A nyní jsem ti já vzal tu tvou."

 

 

3. Fall of the Lich King

S Arthasem jsme se poprvé setkali ve Warcraft III: Reign of Chaos jakožto paladinem, který měl na srdci pouze blaho svého lidu a byl schopen udělat cokoliv, aby jej zachránil. Zlovolné síly si ho však vyhlédly a předem ho určily k velkým věcem a vedly jeho kroky přímo do jeho zatracení. Když si Arthas nasadil helmu, splynul s Ner'zhulem, stal se z něj Král lichů. Upadl tehdy do dlouhéhou spánku a probudil se až za dob Wrath of the Lich King. Národy Azerothu vykročily proti němu a vydaly se na Northrend. Za jeden z nejvíce povedených cinematiců dodnes považuji smrt Arthase. Celou dobu jste usilovali o jeho smrt, abyste tak mohli ukončit krutovládu, kterou nastolil, ale když se tak opravdu stalo, zjistili jste, že nic není asi tak úplně černobílé, jak se na první pohled může jevit. 

 

 

2. Wrathgate

Wrathgate je na druhém místě ne pro své grafické provedení, ale proto, že s in-game cinematicy začalo. S příchodem Legionu už jsou herní cinematicy neskutečně propracované a cinematicy z Wrath of the Lich King nechávají celkem daleko za sebou. Nic však nemůže Wrathgate upřít, že má neskutečnou atmosféru a osudovost. Vždy, když dokončím tuto quest linii, mrazí mě v zádech. To, že se Aliance a Horda spojí proti společnému nepříteli, přátelský rozhovor mezi Dranoshem a Bolvarem, nečekaný obrat a zrada a umírající Bolvar, který upírá poslední pohled k nebi na přilétající rudou dračí letku. Stále je to jeden z nejlepších cinematiců i přesto, že technologie je dnes už někde jinde.

 

 

1. Broken Shore

Broken Shore je pro mě číslo jedna, a to z mnoha důvodů. Technologie pokročily vpřed, takže modely postav jsou promakané, animace je plynulá a postavy působí i přes svou komiksovost neskutečně živě, i když využívají modely ze hry. Já vím, že to tady omílám pořád dokola, ale Broken Shore pro mě bude ještě dlouho in-game cinematicem číslo jedna. Nepamatuji si temnější vstup do datadisku a jeho příběhu, jako je právě tento. Je to, jako bych se dívala na film. A osobně bych film vytvořený za pomoci této technologie brala všemi deseti, pokud by byl pojat takto.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Jaký in-game cinematic je váš nejoblíbenější?










Esperanta
Esperanta Dragon

Esperanta je autorem 629 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

sedlin 09.03.2017 12:06

Mě se líbil i cinematic s maiev u demon hunterů a nebo cinematic do té "spropadené" oblasti Vashjir na cataclysmu.

Potty/Levnámájka 08.03.2017 23:03

Cinematic kde Thrall zabil Garroshe by byl mnohem lepší, kdyby Thrall nepodváděl a vyhrál Garrosh.

Bellatrix 13.03.2017 17:29

Goddamn cheater!
(A jinak víceméně souhlasím. Thrall se moc nevyznamenal. Beztak akorát panikařil, protože Garroshův vzestup zapříčinil on.)

Šéfredaktor WoWfan.cz

Solanar 13.03.2017 18:38

@Bellatrix Jeden z možných důvodů, proč s ním už elementi nemluví. Ale tak jako tak jsem rád, že Garrosh dostal to co si zaslouží

cerberos 08.03.2017 15:43

Koukám že si někdo na moji Sylvanas stěžoval nechte ji bejt nevíte stoprocentně co má v plánu a co může dokázat v budoucnu,už jenom to že kryla celou dobu po vstupu na Legion Wrynnovi záda,a pak nemohla protože i na hordu Legie utočila zezadu,kdyby legie nepřišla na hordu Wrynn by zůstal díky ní s námi bohužel neměla na vybranou sami jste to viděli Thrall na kolenou, kulhajicí Baine skoromrtvý Voljin atd atd,ale faktem je a to se mi nelíbí honba za nesmrtelností,Gilneas,Kolthira no uvidíme,a cinematicy se mi líbil škoda že se tu to nevešlo setkání všech trollských kmenů,kde nakonec nebožtík Voljin řekne..ˇHorda je můj lid.....

Heakler 10.03.2017 01:32

Jsou to prevíti co si z celého srdce přejí vidět Sylvanas mrtvou ale ee.
Ohledně té honby za nesmrtelností.. však ona ji nechce pro sebe ale pro své Opuštěné. Nevím co je na tom špatného, možná to že to pro ní nechce ta Val´kýra dělat dobrovolně, ale tak.. je to Warcraft a ona není jediná co dělá něco proti vůli někoho jiného.. Ale já zapomněl ona je to Sylvanas, takže je to největší zmrdovina Legionu vůbec x)
Gilneas, to jsem už psal dole, že za ten ona dalo by se říct nemůže, protože to byl přímý rozkaz Garroshe.
A Koltira.. no toho věznit nemusela stačilo ho jen nějakým způsobem odvolat z bitvy.
Ona je fajn, jen tady jsou to samý nekrofobové.

sw1tchCZ 08.03.2017 08:05

Když ne v žebříčku tak alepsoň do honorable mentions bys měla zařadit cinematic po zabití Gul'dana a možná i Archieho na Draenoru. Oba si myslím, že jsou dost dobrý a ten příběh posouvají dále a dávají tušit, že to, co sme zatím udělali je jen střípek z toho, co přijde

Esperanta 08.03.2017 12:52

Já bych neřekla.

Archimond - trpké zklamání, že po jednom větším patchi je konec datadisku.
Gul'dan - jen proto, že je tam Illidan, kterého všichni zbožňují a řekne tam jedinou hlášku "Follow me into the abbys," z něj nedělá honorable mention. Možná jsem to jen já, ale nikdo z lidí, kterých jsem se ptala (a že se jich bylo hodně) si na tenhle in-game cinematic ani nevzpomněl. A já taky ne.

Oisin 08.03.2017 13:31

Draenor is free je ten nejhorší (příběhový) cinematic v historii wow. Technicky, kdyby Yrel na konci Grommovi usekla hlavu, pak by byl Draenor doopravdy svobodný. Chtěl jsem se tu rozepsat o celém problému, ale to by bylo fakt na hodně dlouho. U Nightholdu není video nijak překvapivé, jen jeden okřídlený emo chlápek řekne rádoby cool hlášku a podpoří to chmurným pohledem do kamery. Ne, díky. Tohle jsem už viděl jinde při milionech příležitostí.

hohuhe 07.03.2017 23:19

Za Wrathgate mohol Varimathas, minuly veduci z UC a Grand Apothecary Putress (tiez fesak).
Vela hlavnych vodcov hordy umrelo aj Yseru odpalili tak by tam Sylvanas mohla pobudnut kapanek dlhsie. Ona nie je zla

Vatt'ghern 07.03.2017 23:27

To je vidět třeba Gilneas nebo Silverpine forest

Heakler 10.03.2017 01:22

Vatt'ghern Co s tím pořád máte? Gilneas musela dobýt na rozkaz Garroshe a do Silverpine vtrhli worgeni a ne nemrtvý.. -,-

Vatt'ghern 10.03.2017 07:58

@Heakler Ale pokud jsi hrál worgena (a sledoval eventy) víš že 1. Orci byli proti použití plague. Garrosh jí to dokonce nařídil (přes posla) a ona pokračovala i tak. Když Koltira protestoval proti použití valkýr tak ho hodila do basy. Jak řekl garrosh: Jaký je rozdíl mezi ní a Lich Kingem.
PS: S tou nesmrtelností no nevím, ale podle mne nechce jít za Arthasem

Vatt'ghern 10.03.2017 08:02

Vatt'ghern A pak přišly sludge fields (nevím jestli je zatím sylvanas ale můj pohár trpělivosti pro forsaken tehdy přečetl)

sw1tchCZ 10.03.2017 08:24

@Heakler No, ano "musela". Nicméně nemusela (čti nesměla) použít plague, se kterou u wrathgate prý neměla nic společného... Kuck kuck...

Vatt'ghern 10.03.2017 08:30

Vatt'ghern jen aby nedošlo k nedorozumění nevyčítám jí že bojuje s Aliancí ale její metody

Vatt'ghern 10.03.2017 08:34

@sw1tchCZ ten zelený blivajz uvařili její undeadi na její rozkaz i kdyby za to mohl pouze dreadlord a spol. Tak akorát zneužili její zbraň

Heakler 10.03.2017 10:50

Vatt'ghern S "New plague" to už je jiná a chápu, že to je jako by někdo třeba dnes používal bojové plyny. A je pravda i to, že to je zbraň Sylvanas, kterou vyvíjel právě Putress, který ji zneužil krátce po ovládnutí Undercity Legií. Osobně si myslím, že by se bez toho Forsaken obešli, ikdyž možná je mnohem víc součástí jejich bojových postupů než ve hře můžeme vidět.
Koltira v Andorhalu nesouhlasil především s dalším bojem pokud se nemýlím, uzavřel mír s Thassarianem a to se Sylvanas nelíbilo proto to vlastně vzala do vlastních rukou.
S tou nesmrtelností to tak určitě není, i Blizzard před Legionem sám říkal, že Sylvanas se bude muset rozhodnout zda dá přednost záchraně jejích Forsaken nebo Hordy. . "Sylvanas Windrunner made a deal with Helya and was granted a magical lantern called the Soulcage which Sylvanas intended to subjugate Eyir with and force her to make more val'kyr for the Forsaken."

Nefi 07.03.2017 18:39

Hmmm... Sylvanas... Broken Shore bych ještě dokázala pochopit, ale z těchto videí právě Wrathgate a Stormheim mě utvrzují v tom, že tu fuchtli fakt nesnáším. Pokud by mě smrt nějaké WoW postavy fakt potěšila, byla by to právě Sylvanas.

jawed 07.03.2017 19:13

No ja niesom žiadny znalec lore ale pokiaľ viem Sylvanas s Wrathgate nemala veľa spoločného ona o tom ani nevedela(myslím) to by som jej za vinu nedával a Stormheim...to súhlasím

Vatt'ghern 07.03.2017 23:11

Chtěl jsi říct další smrt jinak si taky myslím že by ji blizz měl už nechat umřít nahotovo

Heakler 10.03.2017 01:20

U Wrathgate za to Sylvanas nemohla, ale Putress a Varimathras ve službách Legie.
A u Stormheimu přece nic hroznýho neudělala? Jen se bránila a ten vlk zaútočil.
A ne ona nezemře, to by bylo už moc nefér aby Horda přišla o třetího defakto čtvrtýho náčelníka a hlavně o dva náčelníky v jednom datadisku a Aliance o prvního krále za celou hru.

sw1tchCZ 10.03.2017 08:49

@Heakler Nefér. Život taky není fér. A když si za to ten Warchief může, že po něm jdou všichni tak holt asi není zbytí. Jen si to spočítej:
Wrathgate - první průser s plague, nevěřím, že v tom neměla prsty, minimálně nad tím zavřela oči když to tam Putress začal kuchtit, což je jakoby tomu dala přímý rozkaz protože Varimathras byl jen její loutka, vůdcem byla pořád ona. A to jak potom měla máslo na hlavě a prosila Thralla o pomoc jen dokazuje, že v tom byla namočená víc než tušíme.
Gilneas a další plague průser. Invaze do Gilneasu, jakože asi chápu, že se jí Gilneas zdál jak snadná kořist, ale když se Worgeni ukázali jako tvrdý oříšek a skoro si město dobyli zpátky, přijde i přes výslovný zákaz vyslance od Warchiefa (za tohle má u mě Garrosh malý bezvýznamný plus) bombardování pomocí plague.
Anderhol. Používání Valkýr si vysloužilo pozornost od Argent Crusade. nevím jestli chtěla Anderhol taky bombardovat, nicméně po komunikaci Koltiry (který je v prvé řadě členem Ebon Blade) s Thassarianem, vsadí Koltiru do želez někam v Undercity? Uh, se divim, že tam Ebon Blade nevlítly trochu jinak. Nebo když už sme tam šli teď, tak proč jen s Thassarianem? Bych s sebou vzal i Thorase a Nazgrima (ten by si zas užil ). Bylo by zajímavý tam mind controllovat ty mrtvoly a obracet je proti sobě
A teď ve Stormheimu, si vzala světýlko od Helye a s ním se snaží přímět nynější nejvyšší Valkýru, aby jí sloužila, jen proto, že si neumí srovnat svoje lidi a ti jí pak střílí do hlavy? A jí pak dochází Valkýry, který ukradla LK? A, že prej na ní vlk zaútočil, a ona se jen bránila... Ha dobrej joke... Ona byla ten kdo zasadil první ránu. Tenkrát v Cataclysmu.
Nu má toho na svědomí dost... Ani bych se nedivil kdyby se jí něco stalo... Například být zabitá a pak oživená novým LK... Hue

Heakler 10.03.2017 11:04

@sw1tchCZ Jo určitě byla dohodnutá s Varimathrasem a Putessem, že převezmou vládu na Undercity, napadnou Alianci a Hordu u Wrathgate a pokusí se přivolat Legii na Azeroth.. Ne to určitě ne, byla chyba mít démona jako poradce a "člověka" čísla dva u Forsaken, protože jak se mohlo vidět tak i přes celou dobu, kdy se mohlo zdát že hájí zájmy Sylvanas a Forsaken, tak je jen využil aby se nakonec mohl pokusit přivolat Legii. V tomhle Sylvanas rozhodně prsty neměla, ba naopak pěkně se jí to vymklo z kontroly a hlavně vždyť přišla o Hlavní město..! Já se nedivým že byla na kolenou u Thralla, když by město vlastními silami nedobyla, protože v době WotlK byli ti nejvěrnější v Northrendu, jako členové The Hand of Vengeance.
Není to Anderhol ale Andorhal.. A Koltiru odvolala právě kvůli jeho míru s Thassarianem. Poté vzala vedení bitvy do vlastních rukou.
Ona neukradla Val´kýry Lich Kingovi.. to ony se přidali k ní, přečti si Edge of Night..

Vatt'ghern 10.03.2017 15:40

@Heakler Je pravda, že valkýry se k ní přidaly dobrovolně. Ale tvorbu plague podporovala (jak vyplývá z knížky Arthas Rise of Lich King).
Genn na ní zaútočil, protože v catě se ho pokusila zabít což se nepodařilo protože se obětoval jeho syn.
A jeho nenávist opět probudily události při prvním útoku na broken shořel
PS: Zajímalo by mě co slíbila heyli za tu lucerna

Heakler 10.03.2017 21:59

Vatt'ghern Jo já vím proč na ni zaútočil, jako jasný chápu i to, že by to udělal asi každý na jeho místě. Nicméně jak všichni odsuzují Sylvanas kvůli Gilneasu, tak ehm.. co udělala tak hroznýho? Chtěla dobýt Gilneas.. ehm okej, dobývání cizích území je snad normální.. to že chtěla zabít Genna v boji, no jaj já bych ho na jejím místě v bitvě taky zabil.. to že se obětoval jeho syn, bylo ale rozhodnutí jeho syna za to Sylvanas defakto nemůže a to že chtěla zabít svého nepřítele jí přece nikdo nemůže vyčítat.. Kdyby ho oživila, tak oukej to by byla sakra sviňárna, ale to Sylvanas neudělala. Je tu teda akorát new plague, s tím samozřejmě souhlasím, protože hej otrávit někoho plynem je prostě zmrdovina.
Třeba jí tu lucernu dala, protože Helya věděla, že tím oslabí Odyna?

Vatt'ghern 13.03.2017 08:46

@Heakler proti sylvanas jako charakteru nic nemám, ale nelíbí se mi její extremistické metody. A za druhé nemám rád když (nejen) blizz neustále nechává umřít postavy jen aby je třeba hned v dalším patchi oživil. Pak je v tom s prominutím Bor.del

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet