Top 10 legendárních zbraní

  10 top    top 10    žebříček   

World of Warcraft je svět, kde o války a bitvy není nouze. Je to denní chléb všech obyvatel Azerothu, a tak není divu, že se v příběhu vyskytuje mnoho zbraní, které nemají obyčejný původ nebo vlastnosti. S příchodem Legionu se mnohé z nich dostaly do rukou i hráčům a změnily tak původní majitele.

 

10. Fangs of the Father
Tyto dýky možná nejsou úplně ty nejúžasnější legendárky, které byste chtěli mít, ale místo v tomto žebříčku zaujaly hlavně proto, že právě s nimi odstartoval příběh Wrathiona a chain questů k legendárním itemům. Tyto dýky byly získatelné jen pro rogue, ale Blizzardu se nápad líbil natolik, že jej v dalším datadisku zpřístupnil pro všechny. Pamatujete na získání legendárního socketu, gemu a poté cloaku? Ano, byl to pain, ale pro mě to bylo skvělé oživení. Grindfest ve Warlords of Draenor pro legendární prsten už taková švanda nebyla.

9. Dragonwrath
Quest linie pro 71086 vypráví příběh o tom, jak se Arygos, Malygosův syn, spolčil s Deathwingem a tím zradil Azeroth. Celá quest linie se točí kolem Tarecgosy, která obětovala svůj život, aby zachránila Kalecgose právě před zrádcem dračí letky, a její esence je nyní spjata s hráčem. Zatímco hráč prochází quest linii 15 questů skrze Firelands, aby získal konečnou zbraň, modrá dračí letka se musí rozhodnout, kdo bude novým dračím Aspektem. Do získání hole se musela za časů Cataclysm zapojit celá guilda a mnohokrát procházet Firelands. Odměnou však je vzácný pet 71033, získatelný pro celou guildu, a také nádherná podívaná pro celé město, když modrá dračí letka přijde hráče odměnit za jeho služby.

8. Sulfuras
Získat 17182, kladivo samotného Elemental Lorda Ragnarose, není legrace ani teď, natož ve Vanille. Kladivo nepadalo ze samotného bosse, ale museli jste získat 17193 a 17204. Zní to jako brnkačka, dokud nezjistíte, že drop na Eye of Sulfuras je 3 % ze samotného Ragnara. A také jste museli mít Blacksmithing na 300 a získat recept výměnou za 17203. Kdo měl tehdy ve Vanille Sulfuras, byl king. Bohužel, když přišla transmogrifikace, spousta hráčů byla zklamána, že nemůže Sulfuras použít. Jednoduše legendární zbraně prostě transmogovat nemůžete. Což naštěstí neplatí pro Artefakty.

7. Atiesh
Slavná hole Strážce Medivha se kdysi dala získat ve starém Naxxramasu. Jak se tam dostala, na to se mě neptejte. Někdy dropy ve hře prostě nedávají smysl. Nyní už se 22631 získat nedá a dlouhou dobu nebylo jasné, kam se poděl. Ve Warlords of Draenor však Khadgar získal lepší model a v držení měl stejnou hůl, jako měl Medivh. Náhoda? Blizzard však konečně odpověděl na dotazy fanoušků a potvrdil, že Khadgar opravdu vlastní Atiesh. V komiksu jej převzal Med'an, syn Medivha, ale Blizzard se už nějakou dobu tváří, že Med'ana nikdy nevytvořil. Tato hůl je tedy jedna z mála legendárních zbraní, které stále mají své právoplatné majitele a není to hráč.

6. Doomhammer
128819 byla jedna ze zbraní, které až do Legionu nebyly v držení hráče, ale Thralla, bývalého náčelníka Hordy. Legenda pravila, že Doomhammer jednoho dne přinese zkázu a poté vykoupení. Vždy byla v držení klanu Blackrock, ale v aktuálním lore známe vlastně jen dva jeho majitele: Orgrima Doomhammera a Thralla. Doomhammer v rukách Thralla měl symbol klanu Frostwolf, který je na něm dodnes, a s jeho pomocí Thrall bojoval s velmi mocnými nepřáteli. Když s ním však zavraždil Garroshe Hellscreama, elementy se odmlčely a Thrall při boji s démony na Throne of Elements upustil Doomhammer do Maelstormu. Hráč se pro něj vydal a Doomhammer jej přijal za právoplatného majitele. Na to, že Doomhammer známe už od dob strategií, se mi zdálo získání Artefaktu... mdlé.

5. Thunderfury, the Blessed Blade of the Windseeker
Did someone say...? Ale teď vážně, Thunderfury se stalo jedním z meme, které kolují po internetu. Pokud jste někde na srazu s fanoušky a nahlas řeknete: "Did someone say Thunderfury?", můžete si být jisti, že se přidá někdo: "The Blessed Motherf*cker of the Goddamn Windseeker?" Proč se to tak uchytilo? Řekněme, že quest linie pro získání Thunderfury v časech Vanilly z hráče vytáhla spoustu času a peněz. I dnes se kde jaký hráč rád pochlubí v chatu tím, že tento meč vlastní... a spustí tím vlnu velké nevole. Protože 137225 se už bere jako spam.

4. Shadowmourne
Jak již napovídá název, 49623 má určitou podobnost s mečem Krále lichů. Sekyra však nebyla ukována démony, ani nebyla vytvořena proto, aby terorizovala živé (ano, vím, co chcete říci, ale to je čistě a jen na majiteli). K získání Shadowmourne vede dlouhá questová linie, kterou vás provází Darion Mograine, vůdce Knights of the Ebon Blade. Nejdříve musíte získat rukojeť Arthasova kladiva. Poté sehnat spoustu a spoustu Primordial Saronitu, toho nejčistšího kovu, ze kterého Pohroma vytváří většinu svých zbraní a zbrojí. A mimo to je z něj postavena celá Icecrown Citadela. A pak nastává ta legrace. Sehnat esenci Blood, Frost a Unholy. A do toho ještě Shadowmourne nakrmit dušemi. Taky vidíte tu podobnost s Králem lichů? A v čem jste tedy lepší než on? To si vůdce Pohromy velmi dobře uvědomuje a nemá problém vám našeptávat celkem nepříjemné otázky, na které nechcete znát odpovědi. Shadowmourne má nejenom krásný design, ale celkově questová linie je opravdu zážitek. Víte, jak jsem na začátku článku zmínila, že nemůžete transmogovat legendárky? Shadowmourne má jeden předstupeň: 49888. A ta jde už konečně transmogovat.

3. Warglaives of Azzinoth
Legendární zbraně Illidana Stormrage, které jsou získatelné v Black Temple. Jsou nádherné a kdo by se s nimi nepochlubil? Vždy mě však zarážela otázka praktičnosti těchto zbraní. Jak se s něčím takovým rozmáchnout? Zablokovat ránu možná, ale rozmáchnout se a nějaké potvoře setnout hlavu? Nemyslím si, že warglaives jsou zrovna zbraně, které byste si vybrali, když byste šli do bitvy. Další celkem podivnou záležitostí je původ těchto zbraní. Je ale fakt, že se s nimi Illidan postavil přímo proti Arthasovi a jeho Frostmournu a velkou část boje měl navrch - přeci jen je údajně používal 10 000 let. První věcí je to, že je používat nemohl, když byl 10 000 let zavřený pod zámkem. Druhou mezerou v lore je i fakt, kde Illidan tyto zbraně sebral. Ani ve Válce prastarých jsem se nějakého lepšího popisu nedočkala. Objevil se na bojišti a čepele prostě vykouzlil. Tím to skončilo. Takže i když jsou 426 opravdu skvostnými zbraněmi, určitě byste si je na bojiště nevzali. Navíc se jako ostatní legendární zbraně nedají transmogovat. Takže chlubilové mají smůlu.

2. Ashbringer
120978 má za sebou celkem pohnutou historii a dejme tomu, že ani jeden z jeho majitelů nedopadl dobře. O Ashbringeru je i celý stejnojmenný komiks - mimochodem jeden z mých nejoblíbenějších - a vždycky to byla zbraň, kterou jsem si chtěla vyrobit. Jeho design je nesmírně jednoduchý, pokud ho chcete porovnat s ostatními legendárními zbraněmi, a já si řekla, že když ho nemůžu mít ve hře, tak si ho alespoň vyrobím. Co se v Legionu nestalo, Blizzard nám naservíroval Ashbringer na stříbrném podnosu. Moje zklamání se však dostavilo ve chvíli, když jsem zjistila, že quest linie pro získání Ashbringeru je stejně jednoduchá a banální podobně jako pro získání Doomhammeru. Blizzarde, alespoň na dvou nejlegendárnějších zbraních sis mohl dát záležet. Jednou z velkých zajímavostí Ashbringeru byly i jeho dvě podoby. 22691 se dal získat ve starém Naxxramasu, a kdo ho ještě dnes má v bance, tomu opravu velmi závidím (stejně jako lidem s 28788). Věřilo se však, že se originální a čistý Ashbringer dá získat z rybaření, protože jedna stránka deníku Nata Pagleho se o něm zmiňovala. Oops, naletěli jste. Žádný Ashbringer se vylovit nedal. Blizzard této urban legendy však využil v Legionu a použil ji pro získání skrytého legendárního skinu. Nyní tedy všichni Retribution paladinové nosí Ashbringer. You are not Mograine's blood, so stop swagging.

1. Frostmourne
Frostmourne je snad jedna z nejikoničtějších zbraní celého universa. Alespoň pro mě. I kdybych neznala Wow tak, jak ho znám teď, vím z jaké hry tento meč je. Frostmourne samotný jste nikdy získat nemohli -  za což jsem ráda - ale byl vytvořen jeho protějšek: Shadowmourne. Frostmourne byl podle příběhu ukován Plamennou legií a byl schopen rvát duše z těl. Celkem fajn věc. Tvrdilo se, že žádná zbraň se Frostmournu vyrovnat nemůže. Ovšem Ashbringer byl schopen jeho čepel zlomit a osvobodit duše, které v něm byly uvězněny. Dlouho se nevědělo, co se s úlomky stalo, až do Legionu, kdy se k Citadele vypravili Ebon Blade a ukuli z úlomků 128293.
 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Biziodimb 04.02.2023 01:33

The vinca alkaloids inhibit the process of tubulin polymerization, which disrupts assembly of microtubules, especially those involved in the mitotic spindle apparatus <a href=http://cialis.makeup>discount cialis</a>

Innopehef 26.01.2023 10:34

The slight proliferation of peroxisomes and mitochondria might be related to tumor development in the tamoxifen treated rats <a href=http://nolvadex.best>nolvadex pct cycle</a> almond cucumber sleepwell foam sheet 40 density price The explanation of this phenomena could simply be that our solar system does NOT travel in a straight line

Floovot 18.12.2022 13:02

<a href=http://stromectol.mom>buy stromectol 3 mg tablets</a> ERО±, like that of endogenous ERО± in MCF7 cells, can be further augmented by overexpression of CARM1, and that there is no effect of CARM1 overexpression on Gal4

Authows 13.12.2022 18:20

Lupo added, Maintenance protocols are essential <a href=http://ccialiss.top>cialis generic reviews</a> Spring in the UK is all about new life springing up after the harsh conditions of winter

VawnUnind 13.12.2022 05:48

Overall, NRF 1 expression and activity is regulated by 4 OHT via endogenous ERОІ in MCF 7 cells <a href=http://vpriligys.buzz>priligy over the counter usa</a> Brown JP, Josse RG

Valstwili 20.11.2022 19:20

<a href=http://clomid.mom/>clomid and alcohol</a> persantine advair diskus 500 50 price in india Many Republicans fear they would be blamed if the governmentwere to shut down, leading to a backlash in the 2014congressional elections

agrineela 19.11.2022 03:07

Serious Use Alternative 1 posaconazole will increase the level or effect of larotrectinib by affecting hepatic intestinal enzyme CYP3A4 metabolism <a href=https://lasix.autos/>lasix for dogs</a>

ensuews 11.11.2022 19:46

<a href=http://nolvadex.one/>tamoxifen adverse effects</a> com 20 E2 AD 90 20Los 20Viagras 20Vs 20Cjng 20 20Buy 20Viagra 20Usa 20Online los viagras vs cjng The China Business Journal reported on Monday that Alibabahad applied for an online banking license, which if successful, would make it China s first Internet bank, with a registeredcapital of 1 billion yuan 163

elastitly 07.09.2022 05:49

Your order will be processed once we receive your doctor s prescription and other documentation required <a href=http://cheapcialiss.com/>cheapest cialis available</a>

Absoday 01.09.2022 01:24

<a href=http://cialisfstdelvri.com/>cialis online ordering</a> He might, for example, suggest penile injection therapy, which can have serious side effects for a man who has mild erectile dysfunction, as the injections are for more severe cases

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet