V Íránu už si World of Warcraft nezahrají

http://media.wowfan.cz/news/wowfan-news8
Americká vláda přitvrzuje v sankcích vůči Íránu a mezi ně také patří zákaz americkým firmám obchodovat s íránskými osobami, tudíž jim i poskytovat služby jako je World of Warcraft. Blizzard tento zákon začal respektovat pravděpodobně minulý týden a odstřihl tak Íráncům všechny služby Battle.net, mezi něž samozřejmě patří i World of Warcraft nebo Diablo III. Mluvčí Blizzardu vydal toto prohlášení:
K množícím se zprávám, že íránská vláda odstřihává hráče od WoW nemůžeme nic říct (o tom níže, pozn. red.). Co ale víme, je, že obchodní omezení a ekonomické sankce amerických zákonů neumožňují Blizzardu obchodovat s obyvateli některých národů, např. právě Íránu. Nedávno jsme upravili naše systémy tak, abychom tyto zákony splňovali, což znamená, že musíme zakázat přístup hráčům těchto národů.
Brzy budou tento krok následovat i další americké firmy s hrami jako Guild Wars, RuneScape nebo Entropia. Co je však zajímavé je, že ještě před vydáním oficiálního stanoviska Blizzardu se na fórech začali objevovat stížnosti íránských hráčů, z čehož vzešly pochybnosti, zda hru nezačala blokovat íránská vláda. Redaktoři TheVerge.com kontaktovali jednoho z postižených a ten danou teorii potvrdil s tím, že Írán začal místním novinářům distribuovat letáky, ve kterých v podstatě stojí, že už vláda nehodlá tolerovat "hry, které západní propaganda užívá k otrávení myslí našich mladých". Otázkou je, jestli to však není pouhý krok, kterým by světu (a hlavně sobě) řekli: "Vy jste nás neodstřihli, to my odstřihli vás!". Každopádně íránští hráči mají teď s Azerothem utrum.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

LubiQus 27.08.2012 20:35

Misto vrazdeni se ve hre, se ted bude mladez vrazdit na ulicich. To byl asi zamer obou vlad :-/

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet