Vyjadrenie Watchera ku nedávnej vlne banov

http://wowfan.cz//pic/news/Legion_news3
Nedávno došlo ku problému s World Questom, za ktorý hráči dostávali Artifact Power. Quest sa dal opakovane plniť a niektorí hráči sa rozhodli tento bug zneužiť ku získaniu veľkého množstva Artifact Power. Blizzard pred malou chvíľou udelil veľké množstvo banov s trvaním od 24 hodín do 7 dní, založených na tom, ako veľmi konkrétny hráč využil tento bug. K udalosti sa vyjadril Game Director Ion "Watcher" Hazzikostas:
Watcher zdroj

V skutočnosti sme sa práve rozhodli prijať opatrenia proti hráčom, ktorí sa rozhodli túto chybu zneužiť. Mali sme dve hlavné motivácie: za prvé, spravodlivosť tým, ktorí by tento bug využili, avšak neurobili to; a za druhé, nastavenie/posilnenie precedensu, ktorý sa ku zjavnému zneužitiu bugov pre osobný zisk bude stavať vážnejšie. Aj keď si nerobíte starosti o fair play v komunite, z čisto sebeckej perspektívy by ste radšej nemali využívať medzery, ako sú tieto, pretože je veľmi pravdepodobné, že dopadnete ešte horšie, ako keby ste ich nevyužívali vôbec. Je zrejmé, že existencia bugu, akým je tento, je naša chyba. Mali sme podchytiť tento problém (ktorý sa vynoril z konfliktu medzi dvoma World Questami, spôsobujúci to, že sa quest zle započítaval) počas testovania. Avšak existencia nášho omylu neospravedlňuje úmyselnú akciu hráčov k tomu, aby tento omyl využili. Zoberme si napríklad trápnu analógiu zo skutočného sveta: Povedzme, že jedného dňa kráčate ulicou a keď sa pozriete dole, tak si všimnete, že vám jemný vetrík privial k nohám bankovku. Obzriete sa, ale nikto nie je v dohľade. Nuž, to musí byť hádam váš šťastný deň! Chvíľku nato narazíte na dve alebo tri ďalšie bankovky. Určite je to divné a začnete byť trocha podozrievaví, pretože to samozrejme nie je normálne, ale bankovky tam len tak ležia. Nikto vás nemôže viniť za to, keď si ich zoberiete, no nie? Potom sa však pozriete za roh a uvidíte obrovskú hromadu bankoviek položenú na palete uprostred cesty. Vyzerá to tak, že mal vodič smolu a zle zaistil zadné dvere jeho obrneného vozidla, čo viedlo ku tejto scéne. Ale, čo ak by ste pristúpili a schmatli veľkú hrsť bankoviek z hromady? Bol by to úplne nevinný čin? Boli by ste prekvapení, keby bol pri vašom čine policajt a pomyslel by si niečo iné? A napokon, pokiaľ by ste si zohnali dosť veľké vrece, zavolali svojich kamarátov a povedal im, nech urobia to isté, pretože by ste si mohli nahrabať toľko hotovosti, koľko by ste len uniesli, stále by to bolo úplne nevinné? Jasné, vodič urobil chybu, keď nezamkol dvere, ale boli by ste prekvapený, keby vás vystopovali na základe záznamov z bezpečnostných kamier a boli by z toho vyvodené dôsledky? (Hej, povedal som, že to možno bude trápna analógia.) Opatrenia, ktoré boli dnes učinené, boli udelené v priamej úmere ku stupňu zneužívania bugu. Hráči, ktorí mohli nevinne zopakovať quest len niekoľko krát, neboli potrestaní. Na druhej strane spektra, však boli niektorí hráči schopní bug využiť na doslovne až stovky dokončených questov, pri ktorých aj zakladali skupiny, aby z toho vyťažili čo najviac. Tieto prípady obdržali oveľa vážnejšie sankcie. Na prvom rade sa chceme ospravedlniť za existenciu vzniknutého bugu, avšak pokiaľ sa podobný problém znova naskytne, musíme konať v duchu fair play.



Naposledy upravil/a Bellatrix 18.11.2016 v 15:06:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

usko88 21.11.2016 08:40

zdravim.Dosiahol som level 71 a prestalo mi ukazovat objekty questu na mape.Otazniky mam ale vykricniky nie.Dik za kazdu radu.

20.11.2016 03:33

me tenhle system vic vyhovuje protoze lidi se nemuzou vymlouvat ze neni co delat a ze musi sedet celej den v garzonce

okojehly 18.11.2016 14:20

Lockdaar
To je právě oproti furt stejným daily questům mnohem lepší v tom, že většinou neděláš pokaždý ten samej quest dokola a dokola - a když bys dělal denně 4 WQ pro truhlu, je to otázka tak 15-20 minut max.
Jj, ta odměna navíc za čtyřku je pěkná, tam se snažím aby jich moc nepropadalo.Ale stejně, není jistota že to hodí něco pěkného. Už teď je mně většina itemů k ničemu, ale jasně někdy za 2 měsíce to třeba bude jeden titanforge. :-) Zatímco předchozí daily se dali jet bezmyšlenkovitě a cíl/odměna byla vždy naprosto jasná, i když její maximum se asi nemohlo rovnat aktuálnímu legendárnímu itemu, a šlo jen o to jestli to člověku stojí za to procházet.Takže teď když někdo chce třeba to titanforge na všem, asi musí dřít WQ, zatímco před tím se spíš tlačil do radiu.

Lockdaar 18.11.2016 13:23

okojehly
Když to vezmu z pohledu studenta třeba s 5 hodinami denně, asi to není optimální. Ty předchozí daily se dali najet na poslepu a za 15-30 minut hotovo, WQ jsou proti tomu pokaždé jiné a na jiných místech, takže si myslím, že zabírají mnohem víc času a výsledek je takový nemastný neslaný.
To je právě oproti furt stejným daily questům mnohem lepší v tom, že většinou neděláš pokaždý ten samej quest dokola a dokola - a když bys dělal denně 4 WQ pro truhlu, je to otázka tak 15-20 minut max.

okojehly 18.11.2016 13:03

Mě nové WQ, dost baví a těším se jakmile se dostanu ke hře, že si jich pár udělám. Zatím stále narážím na úkoly, které jsem nikdy předtím neměl.Ale jsem už, z pohledu WoW, občasný hráč, kterého vůbec nezajímá na jakém lvl skončili alti nebo kdy bych mohl dokončit zbraň na tu jedinou specializaci, kterou jedu. :-)Když to vezmu z pohledu studenta třeba s 5 hodinami denně, asi to není optimální. Ty předchozí daily se dali najet na poslepu a za 15-30 minut hotovo, WQ jsou proti tomu pokaždé jiné a na jiných místech, takže si myslím, že zabírají mnohem víc času a výsledek je takový nemastný neslaný.

Hromovapest 18.11.2016 12:30

Jako brzy mě přestanou ty questy bavit.Vlastně je to takové nucení do nich.Protože jste postavený před vě.Že pokuid je nebudete dělat.Budete na tom byti.

MPosp 18.11.2016 11:29

A jak jste na tom vy, zdejší diskutéři, s opakujícími se denními úkoly? Baví vás to?Jsem se svou postavou zrovna v Northrendu a klasickým kuchařským či rybářský Q se dá nějakou chvíli věnovat, než omrzí a začnou spíš obtěžovat, zvláště když se střídají. Ještě bych párkrát skousnul třeba páření tuleňů pro Kalu'aky, ale takové házení bomb ze vzducholodě je vyloženě kravina, kterou člověk dá jednou a víc tam nepáchne. A to nemluvím o božích trestech v podobě trollího alchymisty v Zul'Draku, kterému musíte donést pro jeho lektvar v časovém limitu postupně 6 ingrediencí ze dvou místností a celkem 8-mi polic ... brrrrr, to jsem dokončoval vyloženě se zaťatými zuby a už mě u něho nikdo neuvidí! :-)

okojehly 18.11.2016 11:02

Adurna
A čo prosím chcel týmto básnik povedať?
Mno, že by se nemělo hrát WoW to jistě nebude, to by musel být tupý troll, chodit na fan stránku. Takže tím jistě myslí ten zázračný quest. :-)

Swot 18.11.2016 10:28

Ta analogie je vážně blbá. Ale jinak udělali dobře.

Adurna 17.11.2016 22:23

corpsen
Alespon je to odradí hrát tuhle trapárnu pořád dokola
A čo prosím chcel týmto básnik povedať?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet