Warcraft: Director’s cut nebude

http://media.wowfan.cz/uploaded/13115306_1195894300421954_1116745449_n
Leto 2016 bolo naplnené vysoko-profilovými filmami z ktorých mal máloktorý vyšší potenciál, alebo prepadol viac, ako Warcraft od Duncana Jonesa. Ambiciózna adaptácia najlepšie predávanej značky videohry bola pre Legendary Pictures a Universal takmer úplný prepadák. V Spojených štátoch mala nízku tržbu a bola ohodnotená negatívnymi, ostrými kritikami. Napriek tomu, bola dostatočne populárna u publika v Číne až natoľko, že je možné, že sa navrhované pokračovanie bude premietať iba tam a úplne minie kiná v Spojených štátoch. Množstvo fanúšikov dúfalo, že director’s cut môže o niečo viac vylepšiť film, ale teraz to vyzerá, že Jones definitívne uťal tieto dohady. Pri rozhovore s Thrillist, ako súčasť obsiahlej retrospektívy za rozvratným filmom, padla na Jonesa otázka o možnosti predĺženej verzie filmu a ten, (k sklamaniu množstva fanúšikov) úplne vyvráti všetky špekulácie ohľadom tejto verzie. Veľa ľudí sa ma pýta, „Kedy vyjde director’s cut?“ Odpoveď znie, nikdy. S filmom, akým je tento, kde je tak veľa vizuálnych efektov, vás každá koncesia donúti prísť o zábery. Prestanú existovať, pretože sa práca na efektoch nikdy nedorobí. Niektoré z nich sa nedostanú ani k tomuto štádiu. Postupujete skrz písanie rovno do deadlinu natáčania veci. [Stratíte] myšlienky v tvorivom procese. Potom sa pre hocaký dôvod scéna zmení a prídu poznámky. Meníte veci okolo tri a pol ročného procesu. Robíte tieto malé zmeny, ktoré vás konštante niekam navádzajú. Takže nie je možnosť toho, že bude niekedy director’s cut. Je to čisto v mojej hlave. I keď to nebola odpoveď, v ktorú zarytí fanúšikovia Warcraftu dúfali, nemohlo ich to až tak veľmi prekvapiť; director’s cuts sú občas skladané znovu uvádzaním vystrihnutých scén, ktoré môžu potrebovať iba malé doladenie k tomu, aby do už dokončeného filmu zapadli. Predsa len, viac ako polovica Warcraftu je založená na plne digitálnom prostredí a komplikovanom zachycovaní pohybu postáv – to znamená, že väčšina „vystrihnutých“ scén bolo zmazaných ešte predtým, ako dosiahli štádia drahých, zdĺhavých a finálnych úprav a efektov. Re-renderovanie nových efektov kvôli obnoveniu, by bolo pre štúdio nákladné a vyzerá to, že investori Warcraftu majú zrejme pocit, že už tak stratili dosť peňazí na tomto projekte. Jones nevylučuje návrat k Warcraftu, ale najprv sa bude sústrediť na režírovanie futuristického thrilleru Mute, ktorý bude o vyšetrovaní vraždy nemým barmanom s hviezdami akými sú Alexander Skarsgard a Paul Rudd. Warcraft vyjde na Blue-ray 27. septembra 2016.

Naposledy upravil/a Esperanta 17.09.2016 v 09:52:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zug 24.09.2016 19:13

Spojené státy americké mají 315 000 000 obyvatel. Je jasné, že se tam najdou dementi kteří dají větší hodnocení i filmu ve kterém je hlavní postavou banán, než Warcraftu. Ale většina lidí taková není. Oni jednoduše hrozně spoléhají na názor slavných lidí. Stejně jako tady a všude jinde. Jen u nich to poznáte protože mají tolik obyvatel jako polovina civilizované Evropy.

Lockdaar 24.09.2016 14:20

Zrovna jsem letmo prohlížel čsfd.cz když mě do očí praští tenhle článek : http://www.csfd.cz/novinky/4596-fruit-ninja-miri-na-velke-platno/Konkrétně mě opravdu zaujalo to téma, že je pro američany lepší zfilmovat mobilní aplikaci Fruit Ninja nebo pokračování Angry Birds než epickou žánrovou sérii, která má nějaký potenciál (pokračování Warcraftu). Chvíli jsem přemýšlel, jestli se mám nad mentalitou a filmovým vkusem těch lidí za velkou louží smát nebo je litovat, ale začal jsem se hodně smát Opravdu jsem nepochopil, co je sakra pro americké filmaře (příběhově) zajímavýho na mobilní free aplikaci z Google Play/App Store, kde přejíždíte prstem po displayi a sekáte ovoce už jenom ta trapná zápletka kterou uvádějí dává jasně najevo, o jak velkou sra*** se zase bude jednat.Tohle je od nich tak trochu už i urážka... :S

Sir Finley Mrrgglton 21.09.2016 20:01

Killunia
Však ale já vím, že tohle hodnocení je bullshit. Takový věci by se člověk mohl ptát až po představení celé trilogie, ne po prvním dílu, to nedává smysl. Ale blbí lidé budou klást blbé otázky.
No a preto Warcraft film hodnotím, tak ako ho hodnotím. Za normálnych okolností by som k nemu pristupoval kriticky, ale keďže sa celý svet akosi rozhodol zmagoriť a ten film neprístojne podceňovať, rozhodol som sa, že zmagorím tiež a budem ho idealizovať. Bojovať ohňom proti ohňu. Felom proti Felu!- You wish to know the difference between the critics and us? They will stop at nothing to destroy our franchise.- And we will sacrifice everything to save it.- America will know of this victory, and they will fear you, my fans. Now, you ARE PREPARED!

Killunia 21.09.2016 17:15

Sir Finley Mrrgglton
Budem teraz citovať nejakú osobu, čo hodnotila Warcraft nulou: spousta nelogičnosti není ve filmu vysvětlena. Proč hledaly krále v hostinci? Jakou má čaroděj motivaci zničit celý svět? Odkud se vzal ten záhadný Fel? Žádnou položenou otázku film neosvětlí a mě tím pádem neuspokojuje ničím, co by mě mělo pří sledování zajímat.
Však ale já vím, že tohle hodnocení je bullshit. Takový věci by se člověk mohl ptát až po představení celé trilogie, ne po prvním dílu, to nedává smysl. Ale blbí lidé budou klást blbé otázky.Guardians jsou taky dost dobří, to je pravda. Původního Spidermana nedělal Marvel (aka Disney), takže jeho, F4 a X-Men z hodnocení MCU vynechávám.
sw1tchCZ
No trochu se zamysli. Určitě mu to neřekne sám. Nicméně poté co tam byla ta scéna kdy se to Tony dozvěděl, moh Bucky Stříbrná ruka říct, že sorry kámo ovládal mě nějakej sovětskej mentál a sám sem nevěděl co dělám. Nicméně je to jedno scénáristi to zdupali a takových kiksů tam je víc.
I kdyby mu to Bucky takhle řekl, nemyslím si, že by dokázal Tonyho zastavit. Emoce občas pohltí člověka tak, že není schopný racionálně myslet.

Muradin 21.09.2016 16:41

Jeden z dalších problému je lidská lenost. Celkově si hodně všímám lidé u filmů ani nedávají pozor a pak si stěžují na nelogičnost. Warcraft byl uspěchaný film, ale furt když člověk dává trochu pozor vše pochopí. Docela mě pobavilo když jsem četl nějakou recenzi od člověka, který si stěžoval na to jak je to hloupý film. Kde prý orkové mohli sehnat lidi na otevření portálu když žijí na jiném světě...

Dreamer14th
Celá ta scéna s jeho smrtí byla neskutečně špatná. Chyběly tam emoce, napětí, mystičnost. A jako zavalení golemem je dobře vyřešená smrt? Klidně to mohli nechat víc podle knížní smrti, kde ten souboj Garona, Lothar a Khadgar vs Medivh byl napínavý až do konce a náležitě epický. Z Medivha udělali ve filmu prostě packala. Naopak smrt Llana se mi líbila víc než ta z lore. Nádherně dokreslila jeho charakter. Potom Blackhand vs Lothar, chápu, že nemohli ve filmu ukázat přímý souboj, protože pak by měl Blackhand navrch. Kdyby ne, tak by to bylo nelogické.
Jak jsem řekl. Myslím si že to mohlo být lepší, ale tragédie nebo výsměch? Aspoň se z toho nestalo Mohl bych vás zabít během několika sekund, ale raději vám řeknu můj ďábelský plán a dám vám šanci mě zabít. Sice v knize se píše, že Medivh stále se Sargerasem v sobě bojoval, ale už i tak to udělat mohl. A tím jak to bylo dobře vyřešené jsem myslel to, že oni by proti němu 1v1 neměli mít šanci a takhle to šlo.A k těm emocím. Podle mě tam byli jenom né tak napovrchu jak ve filmech bývá. To je něco co mě naučil můj profesor. Nevnímat je to co je na obraze a nenechat si něco filmaři podstrčit. Né prostě pětiminutové záběry na to jak někdo umírá a jeho milí je tam s ním. Po tváři teče slzička a do toho smyčcové kvarteto. Pro mě byla ta jeho smrt několikrát emotivnější než něco jako tohle.Když už tak bych právě zkritizoval souboj Blackhanda a Lothara. Něco k čemu se celý film blížíme a pak je to pryč během doslova vteřiny. Za mě je to škoda.

sw1tchCZ 21.09.2016 15:49

Sir Finley Mrrgglton
Budem teraz citovať nejakú osobu, čo hodnotila Warcraft nulou: spousta nelogičnosti není ve filmu vysvětlena. Proč hledaly krále v hostinci? Jakou má čaroděj motivaci zničit celý svět? Odkud se vzal ten záhadný Fel? Žádnou položenou otázku film neosvětlí a mě tím pádem neuspokojuje ničím, co by mě mělo pří sledování zajímat.A tento názor som počul už viackrát: https://www.youtube.com/watch?v=-0f9fpwGsygJe tam priveľa loreVysvetlil Civil War, kto je Thor, Hulk keď ich tam spomínali? Ani sa neobťažovali vysvetliť, čo je Hydra... Čo sa presne stalo v New Yorku a Sokovii? Nope - pretože by to ubralo z logiky filmu. A príkladmi môžem pokračovať ďalej...Keby sa Khadgar správal počas boja tak ako spider man - začal by žvaniť o tom, že nesie sklamať Medivha - už by mal Warcraft vytknuté dementné dialógy.btw. Ak to chceš vedieť tak najlepšou marvelovkou z MCU sú Guardians of the Galaxy. (Ale osobne ňou pre mňa zostáva Spider-man z roku 2004, čiže o dôvod viac nemať rád toho rádoby nového.);
To jako vážně???? Jakou má čaroděj motivaci zničit celý svět???? WTF? To sem zvědavej jak budou reagovat na Arthase... Ne už je to jasný. Prostě Amíci si ten film nezaslouží. Ne s tímhle přistupem. Pokračování by měl Jones dělat někde kde to bude mít význam... Možná ta Čína není tak špatnej nápad... Minimálně se mu tam ten film zaplatí...

sw1tchCZ 21.09.2016 13:46

Killunia
Wait, takže ty si myslíš, že by si to byli schopný vyříkat? Vlastně že by tohle Bucky vůbec někdy Tonymu sám dobrovolně řekl? Že by si chtěl zase připomenout to, na co chce tak moc zapomenout? Navíc... to, co navrhuješ, by bylo docela dost out of character pro oba. Já myslím, že to film vyřešil docela slušně. Asi by se to dalo udělat líp a trochu míň klišovitě, ale prostě americké filmy už těžko budou v tohle lepší, zvlášť komiksovky.
No trochu se zamysli. Určitě mu to neřekne sám. Nicméně poté co tam byla ta scéna kdy se to Tony dozvěděl, moh Bucky Stříbrná ruka říct, že sorry kámo ovládal mě nějakej sovětskej mentál a sám sem nevěděl co dělám. Nicméně je to jedno scénáristi to zdupali a takových kiksů tam je víc.

Dreamer14th 21.09.2016 09:25

Muradin
Co na té smrti bylo tak špatného? Já bych řekl, že to vyřešili docela dobře. Aspoň to bylo uvěřitelné, že dokáží porazit někoho tak mocného. Neříkám že to nemohlo být uděláno lépe, ale opravdu to byl výsměch?
Celá ta scéna s jeho smrtí byla neskutečně špatná. Chyběly tam emoce, napětí, mystičnost. A jako zavalení golemem je dobře vyřešená smrt? Klidně to mohli nechat víc podle knížní smrti, kde ten souboj Garona, Lothar a Khadgar vs Medivh byl napínavý až do konce a náležitě epický. Z Medivha udělali ve filmu prostě packala. Naopak smrt Llana se mi líbila víc než ta z lore. Nádherně dokreslila jeho charakter. Potom Blackhand vs Lothar, chápu, že nemohli ve filmu ukázat přímý souboj, protože pak by měl Blackhand navrch. Kdyby ne, tak by to bylo nelogické.

Sir Finley Mrrgglton 21.09.2016 07:04

Killunia
Ty si vážně myslíš, že by Civil War mělo dostat nulu? T6 si děláš srandu, ne? Ten film není nejlepší marvelovka (Winter Soldier je mnohem, mnohem lepší), ale byl to zábavný film.
Budem teraz citovať nejakú osobu, čo hodnotila Warcraft nulou: spousta nelogičnosti není ve filmu vysvětlena. Proč hledaly krále v hostinci? Jakou má čaroděj motivaci zničit celý svět? Odkud se vzal ten záhadný Fel? Žádnou položenou otázku film neosvětlí a mě tím pádem neuspokojuje ničím, co by mě mělo pří sledování zajímat.A tento názor som počul už viackrát: https://www.youtube.com/watch?v=-0f9fpwGsygJe tam priveľa loreVysvetlil Civil War, kto je Thor, Hulk keď ich tam spomínali? Ani sa neobťažovali vysvetliť, čo je Hydra... Čo sa presne stalo v New Yorku a Sokovii? Nope - pretože by to ubralo z logiky filmu. A príkladmi môžem pokračovať ďalej...Keby sa Khadgar správal počas boja tak ako spider man - začal by žvaniť o tom, že nesie sklamať Medivha - už by mal Warcraft vytknuté dementné dialógy.btw. Ak to chceš vedieť tak najlepšou marvelovkou z MCU sú Guardians of the Galaxy. (Ale osobne ňou pre mňa zostáva Spider-man z roku 2004, čiže o dôvod viac nemať rád toho rádoby nového.);

Killunia 21.09.2016 00:17

Sir Finley Mrrgglton
Hlavná vec že kravina typu Civil War má hodnotenia po strop... Ten film je sám o sebe kopa nezmyselných kecov a funguje len, ak ste pred tým videli minimálne 5 iných marvel filmov - podľa mňa si práve ten zaslúži nulu ... alebo nový Star Wars - ten neprišiel s ničím novým, totálna vykrádačka starých dielov - jedine Chewie už nevyzerá umelo...
Ty si vážně myslíš, že by Civil War mělo dostat nulu? T6 si děláš srandu, ne? Ten film není nejlepší marvelovka (Winter Soldier je mnohem, mnohem lepší), ale byl to zábavný film. Warcraft si tu nulu od amerických idiotů nezasloužil, na druhou stranu co od těch dementů může jeden čekat, že? Filmy založené na hrách si momentálně prochází tou fází 90. let komiksovek - v Úchvatných Státech je neberou dostatečně vážně a je to pro ně moc trapné, nezajímavé, geekovské. Warcraft už to asi nezachrání, ale snad z toho tam za oceánem časem taky vyrostou.
sw1tchCZ
Ad Star Wars, Civil War, Marvel atp...Civil War byl takovej... meh. Na jednu stranu dobrý a pak najednou tam je ta scéna s Tonym a Stříbrnou rukou, kdy se dozví o svých rodičích... To prostě nemohli udělat tak, že si to proberou u piva nebo nad nějakou skleničkou? Aha oni na to budou koukat děti a chlast je fuj ale krev ok... Už mlčím...
Wait, takže ty si myslíš, že by si to byli schopný vyříkat? Vlastně že by tohle Bucky vůbec někdy Tonymu sám dobrovolně řekl? Že by si chtěl zase připomenout to, na co chce tak moc zapomenout? Navíc... to, co navrhuješ, by bylo docela dost out of character pro oba. Já myslím, že to film vyřešil docela slušně. Asi by se to dalo udělat líp a trochu míň klišovitě, ale prostě americké filmy už těžko budou v tohle lepší, zvlášť komiksovky.
Lockdaar
Tohle je pro mě, jak říkáš, právě jeden z hlavních důvodů, proč se mi ty marvelovský kraviny nelíbí - pokud jste je neviděli popořadě tak je pro někoho nového v tomto univerzu v podstatě zbytečné chodit na nejnovější díl do kina, nebo se na to vůbec koukat pokud jste to nikdy dřív neviděli. Celý tohle je takový béčkový filmový seriál, který vydělá na místy až podprůměrných scénářích/dialozích několik milionů dolarů, cíleně celkově zaměřené spíše na tu mladší generaci. A když se to pak po promítání dostane na dvd nebo do kabelovek tak to několik milionů stejně ještě vydělá.
Jo, souhlasím s tím, že dostat někoho do marvelovských filmů je už v téhle fázi dost těžké a že několik filmů je... no, podprůměrných, ale jinak se mi tohle propojování jednotlivých filmů líbí (ale to bude tím, že ty filmy sleduji už nějakou dobu a viděla jsem vlastně všechno kromě Age of Ultron a Hulka). Dává mi to smysl, když se ti hrdinové střetávají i míjejí a že s každým novým filmem i v příběhu uběhla nějaká doba. Je to seriálovité, ale mně osobně to vůbec nevadí, spíš naopak.
Sir Finley Mrrgglton
spiderman čo sa správa ako 10ročný
Spiderman se chová jako typický puberťák (konečně). Věř mi, já se v jeho věku přesně takhle chovala taky. A kluci mého věku taky.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet