Warcraft III: Reforged, aneb co na to Blizzard?

  Warcraft III    Reforged    Blizzard   

Launch Warcraftu III: Reforged vzbudil v posledních dnech mnoho kontroverzí, díky čemuž opět utrpěla nejen reputace Blizzardu, ale především ty poslední zbytky důvěry, které v hráčích vůči společnosti přetrvávaly. Hráči si především stěžovali na změny v EULA, nespočet bugů, z nichž některé přetrvávají i doteď, ale především na klamavou reklamu, tj. v řeči prosté komunity "nedodržené sliby". 

 

Hra si díky tomu vysloužila velmi negativní kritiku na respektovaném serveru Metacritic.com, v důsledku čehož se v průběhu několika desítek hodin stala jednou z nejhůře hodnocených her. Ačkoli se na ni objevují také pozitivní ohlasy, je téměř nemožné se v tomto moři tvrdé kritiky s nimi alespoň částečně ztotožnit. Mnozí hráči tuto situaci řešili žádostí o vrácení peněz, díky čemuž ale začal tát další ledovec. Drtivá část těchto žadatelů byla totiž kvůli této žádosti zabanována. Blizzard si tedy k výše uvedeným nedostatkům rozšířil rejstřík i o neurvalý přístup k velké části svých fanoušků.

 

Navzdory tomu všemu se v komunitě delší dobu očekává ze strany Blizzardu jakýkoli krok k nápravě, minimálně ochotě řešení celé situace. Hráči se však včera dočkali odpovědi, která na celé fiasko vnesla trochu světla:

 

Kaivax zdroj
 

Zdravíme hráče Warcraftu III,

v posledních dnech jsme sledovali četné diskuze a rádi bychom vám poděkovali za zpětnou vazbu i podporu. Nejdříve bychom se však rádi omluvili těm hráčům, kterým hra nenaplnila očekávání a v návaznosti na to se podělili s chystanými plány.

 

Během dne, kdy byl Reforged oficiálně spuštěn, se naše servery potýkaly s načítacími problémy, díky čemuž si mnozí z vás nemohli hru hned naplno vychutnat, přestože jsme v ten samý den tyto komplikace opravily. Nicméně nám také neunikly připomínky ohledně mnoha různých aspektů celé hry. Abychom se k nim však mohli plnohodnotně vyjádřit, potřebovali jsme trochu času.

 

Ještě, než se k tomu ale dostaneme: Celý tým je velmi nadšen tím, že k oficiálnímu spuštění Warcraft III: Reforged konečně došlo a jsme odhodlaní celou hru dlouhodobě podporovat všemi možnými způsoby. Několik patchů a aktualizací, které si představíme níže, jsou součástí našich trvajících plánů. Tato hra se stala nedílnou součástí celého Blizzardu, spolu s týmem, který Warcraft III zbožňuje a je připraven do Reforged i celé Warcraft III komunity dát své srdce. 

 

Jeden z nešvarů, které Reforged v současné době trápí, je grafická stránka hry v Classic Módu. Konkrétně se jedná o bug zahrnující barvy hráčů a stínování, kdy je celý efekt zcela odlišný oproti tomu v originální verzi Warcraftu III. V současnosti testujeme na tento problém hotfix, který přijde ale až s větším patchem, jenž plánujeme vydat v průběhu tohoto týdne. Patch také zahrnuje opravu vícero známých problémů, například animace některých portrétů, audio bugů, uživatelského rozhraní a dalších. Prosíme, abyste se sledovali novinky ohledně patch notes, kde bude seznam všech těchto bugů zahrnut. 

 

Další problém se týká online prvků jako žebříček (ladder/leaderboards - pozn. red) a klanů, což se týká zcela všech hráčů Warcraftu III, i těch, kteří si Reforged nekoupili. Na Blizzconu jsme hodně mluvili o tom, jak se celý tým snaží o co nejhladší přechod na nový MMR systém, podobně, jako jsme to udělali ve StarCraft: Remastered. Stejně jako v tomto případě, tyto a další prvky do Reforged přibydou s nadcházejícím větším patchem, který se zároveň koukne na zoubek tomuto problému i hráčům původní hry. S plány ohledně implikace se podělíme, až se práce na těchto aspektech v nadcházejících týdnech posunou dále. Chceme vás ujistit, že celý tým na těchto opravách usilovně pracuje.

 

Nicméně, jsou tu konkrétní komplikace, o kterých víme, ale které v nejbližší době nebudeme řešit a pouze o nich chceme komunitu předem informovat. Během patche 1.30 původního Warcraftu III jsme zaznamenali nízkou účast v turnajích a odklon od pravidel užívaných v Reign of Chaos, což jsme obojí zrušili v polovině roku 2019 (patch 1.31). Díky těmto úsporám jsme mohli zefektivnit celkovou podporu celé hry a soustředit se na oblasti ovlivňující většinu hráčů. V této souvislosti očekáváme, že hráči upřednostňující Reign of Chaos najdou podobný soubor pravidel ve vlastních hrách (Custom Games - pozn. red.). Doufáme, že v tomto ohledu rozptýlíme vaše obavy.

 

V této souvislosti jsme na Blizzconu také zmiňovali předchozí rok. Nechtěli jsme, aby cutscény v celé hře značně vybočovaly od těch ve hře původní. Stále více jsme o tom přemýšleli, ale v konečném důsledku jsme se shodli na tom, že ten způsob, kterým kampaně vyprávěly a vypráví jedny z nejikoničtějších příběhů v celé historii Warcraftu, je zkrátka unikátní. A to přesně jsme v Reforged chtěli zachovat a umožnit hráčům tyto momenty znovu prožít (avšak ve vylepšené grafice s novými animacemi).

 

Jsme si vědomi toho, že toto vyjádření neodpovídá na všechny položené otázky, ale jsme plně oddáni podpoře a vývoji celé hry. Doufáme, že budete bedlivě vyhlížet nadcházející patch i budoucí aktualizace. Mimo jiné se můžete na nás obrátit s vaším názorem, během toho, co budeme některé věci dolaďovat. Do té doby vám jako vždy děkujeme za podporu Warcraftu III. Ceníme si jakékoli zpětné vazby, a i nadále budeme komunitu informovat o všem, na čem právě pracujeme.

 

Váš Warcraft III: Reforged Team

 

Co si o tomto vyjádření myslíte? 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 05.02.2020 17:01

Keby povedia že okay, toto je len remaster a bude to za 15 euro tak v pohode. Lenže oni to reklamovali ako novú hru, s množstvom nových cut scén (iba úvodná bola prerobená). Upravením UI, dizajnu a hrateľnosti. Na všetko sa vykašlali. Ale pýtajú 40 eur. Blizzard už neexistuje, sú to len arogantné pozostatky.

zahadum 05.02.2020 17:09

klasika video:

https://www.youtube.com/watch?v=hvKvuVvXTN0

Horm 05.02.2020 10:21

Tak to má být oficiální reakce ? Číňan řekl ,, . . . ty chlape, napis jim, ze je chapeme, a ze je mame radi, a ze jsme velka rodina jo ? . . A na prachy co nam uz dali at nam nasahaji ! He,he, to nepis. . . . ". Mají nás za úplná hovádka ( jako telata ).

Ironfis 04.02.2020 23:18

https://www.youtube.com/watch?v=FBsA96Rd4Oc

Mluví za vše, není třeba nic dodávat, je tam řečený vše.

zahadum 05.02.2020 12:48

super video..presne.....no a mínus tu dávajú presne tie tupé ovce na ktoré sa Blizshit spoliehal,že vydáme sračku a sračky to zožerú a ešte nám kokoti zaplatia majland takže načo by sme pracovali...sľúbime seno....otroci v Číne zbúchajú a nenáročné ovce to zožerú ako seno.....

Lockdaar 04.02.2020 18:24

Chápu, že je někdo naštvaný a proto tomu dá třeba negativní hodnocení, nebo nevím jaký měl kdo od toho očekávání - já to bral od začátku jako čistě remaster, což je něco trochu jinýho narozdíl od remaku (za což to asi většina považovala), takže když bych si to koupil a hrál to, tak to jediný, co by mi tam vadilo, by byly ty bugy (pokud jich tam bylo skutečně tak hodně jak se říká), že by tam nebylo něco navíc by mi asi ani nevadilo, warcraft 3 je sám o sobě dobrý i po téměř 20 letech. Nekoupil jsem si to hlavně kvůli tomu, že to nenabízelo ten legendární český dabing (bez toho si osobně prostě ten warcraft 3 nedokážu představit).
Jen nevím, kde jste vzali, že Metacritic.com je respektovaný server nevím teda, jestli máte na mysli tu část webu s hrama, ale ta část webu, kde se hodnotí filmy, je spíš k opovržení než k respektování. Jejich žebříček nejlepších filmů všech dob a takový kultovní klenoty jako Pulp Fiction, Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank, Tenkrát na Západě, Pán prstenů a další jsou až někde za 70. místem... Jestli máte aspoň trochu dobrýho filmovýho vkusu, tak tohle moc respektovat nejde, jediný plus bych tam viděl u Kmotra, že ho mají v první desítce, ale jinak je to celkem spíš smutný než respektovatelný..

svina 04.02.2020 18:48

Je spíš smutný, že ti nic neříká Občan Kane nebo jméno Alfred Hitchcock

Lockdaar 04.02.2020 19:18

@svina smutný je pro mě spíš jestli si myslíš že je smutný že mi nic neříká Občan Kane nebo Hitchcock ^^ ale já argumentoval těmi výše zmíněnými, nebo ti snad přijde, že to nejsou tak výjimečný snímky a je to ok že je mají až takhle nestydatě vzadu?

svina 04.02.2020 20:08

@Lockdaar To bezesporu jsou, taky podle toho mají skóre. Sice LOTR je na 83. místě, ale taky má metascore 94, holt jsou tam těsné rozdíly . Jasně jsou tam filmy, které jsou úplně mimo a na lepších pozicích (třeba ten Moonlight lol), ale jsou to výjímky. Navíc většina dnešních amerických novinářů mají poměrně odlišný vkus. Myslím, že objektivněji lépe vychází user review (u LOTRa přes 9 a Moonlight 7). Metacritic nesleduju, ale pokud vím, tak je to agrégator recenzí, sám je nepíše.

Lethal 06.02.2020 10:00

Co ludia od toho cakali remaster ci remake ... To je jedno, problem je, ze Blizzard to nazval Reforged - v ich terminologii je Remaster->Remastered a Reforged malo byt poriadne prerobena hra na povodnom engine, takze nie, ze ludia cakali nieco viac ako Remaster, ono to aj tak Blizzard prezentoval a nakoniec to nedodal. Review bombing je z casti na mieste, aj vdaka nemu Blizzard sa ospravedlnil a umoznil jednoduchsi refund.

basilis 04.02.2020 17:34

Ja rozhodně refund dávat nebudu.
Blizzard hry nejsou dokonalé při releasu,ale postupem času se z nich stane klenot.

xLEFAx 04.02.2020 18:47

postupem času se z nich klenot opravdu nestane, blizzard postupem času všechny jejich hry totálně ničí, už teď většina jejich her stojí za nic

svina 04.02.2020 18:52

@xLEFAx Máš pravdu, všechny ne. Např. na Rock n' Roll Racing si už málokdo vzpomene, zbytek jsou však legendy a hrají se dodnes.

Martins911 04.02.2020 18:56

1.Ta firma o které mluvíš už neexistuje
2.ty hry dříve vycházeli na tu dobu dokonalé, možná tak do doby dívala 3

Martins911 04.02.2020 18:57

@Martins911 sorry diabla 3

SillentStorm 04.02.2020 20:10

@xLEFAx A stejně plno lidí jejich hry hraje a kupuje. Takže to asi není odpad.

Gareth 04.02.2020 21:59

@SillentStorm ale už tomu není jako dřív, když vezmu kolik např. známých hrálo wow a aktuálně snad nikdo...

Enei 05.02.2020 07:00

@Gareth

No a čemu se divíš, času je málo a dneska je tolik her co si člověk může zahrát, já už si taky zahraju něco třeba i grafický lepšího, přece jen koukat 15 let na stejnou grafiku není už moc prima. Prostě nemůžeš čekat v dnešní době že to lidi ještě budou hrát jako dřív.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet