WoW Classic – Druhá fáze ještě v roce 2019

  classic    fáze    pvp   

V souvislosti s rušením layeringu se dalo očekávat, že se v dohledné době dočkáme informací o tom, kdy bude nasazena druhá fáze obsahu WoW Classic – víme totiž, že nejpozději v době příchodu druhé fáze se už layering nebude nikde aplikovat. Zatím neznáme přesné datum vydání, ale game director Ion Hazzikostas v rozhovoru potvrdil, že druhou fázi hodlají nasadit ještě letos, pravděpodobně někdy ke konci roku 2019. Zároveň však Ion podotkl, že bude hrát roli řada faktorů. Již z minula víme, že jedním z těchto faktorů má být to, jaká část komunity bude mít hotový hlavní obsah současné fáze. Blizzard tedy zjevně předpokládá, že ke konci roku 2019 už bude mít většina komunity Classicu (tedy ti hráči, kteří o tento obsah usilují) zvládnuté Molten Core a Onyxia's Lair.

 

S příchodem druhé fáze zároveň souvisí rušení layeringu. Na řadě amerických i evropských realmů už nyní existuje jen jediná vrstva a do příchodu druhé fáze by to měly být všechny realmy. A to s ohledem na obsah, který má ve druhé fázi přijít. "Až přijde do hry Kazzak, chceme, aby byl jenom jeden Kazzak," vyjádřil se Hazzikostas. "Taková je ústřední dynamika toho, co by se mělo dít v outdoorovém světě."

 

To nás přivádí k obsahu druhé fáze:

 

Obsah druhé fáze

Druhá fáze přinese jak PvE, tak PvP novinky.

 

PvE

Outdooroví bossové Kazzak a Azuregos

 

Dungeon Dire Maul

  • 5-man dungeon ve Feralasu, obsahuje 3 křídla – severní, východní a západní.
  • Každá classa zde bude mít určitý rare drop, z něhož získáte trinket jako Royal Seal of Eldre'Thalas a jemu podobné.
  • Magové se budou moci naučit Rank 7 Conjure Water.
  • Warloci a paladinové budou muset navštívit Dire Maul v rámci questových linek na své classové mounty.
  • Warrioři a paladinové tanci se jistě budou zajímat o questlinii na elfský meč Quel'Serrar.
  • Také tu bude několik questů na vylepšováky gearu ve stylu Arcanum of Focus.

 

Více o PvE v jednotlivých fázích Classicu si můžete přečíst zde.

 

PvP

PvP ve druhé fázi přinese Honor systém a konečně i odměny na základě PvP ranku a také PvP tituly od Private/Scout po Grand Marshal/High Warlord.

 

Itemy, které získáte skrze PvP odměny, budou představovat verze stejných itemů z patche 1.12. Zároveň mějte na paměti, že stejně jako v originální vanille budete muset vynaložit velké časové úsilí, abyste se vyšplhali až na vrchol Honor systému. Pokud budete chtít epic gear, budete muset být vytrvalí, důslední a hlavně to vydržet dlouhodobě. Blizzard neočekává, že zpočátku uvidí s těmito itemy běhat hodně lidí.

 

Honory ve druhé fázi bude možné získávat jen skrze world PvP, neboť battlegroundy přijdou až ve třetí fázi (zezačátku jen Alterac Valley a Warsong Gulch). Zároveň to znamená, že nás opět čekají epické bitvy typu Tarren Mill vs. Southshore! Také si dávejte pozor na Dishonorable killy, a to hlavně ve velkých městech – Dishonorable killy (nečestná zabití) jsou za zavraždění NPCček civilistů opačné frakce a mají velmi negativní dopady na váš PvP rank.

 

Více o PvP v jednotlivých fázích Classicu si můžete přečíst zde.

 

Klíčenka

A ještě jednu drobnost přinese druhá fáze. Bude to "klíčenka" – speciální batoh na klíče s 12 sloty, kam se vám budou ukládat itemy klíčů, a nebudou vám tudíž už zabírat místo v normálních batozích.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gareth 07.10.2019 13:09

Myslíte, že bude level boost? Zašel bych si pvp, ale nechce se mi expit

Bellatrix 07.10.2019 16:10

Pochybuju. Ale u Blizzardu člověk nikdy neví.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Luco 07.10.2019 17:55

Mám pocit ,že niekde v QnA hovorili ohľadom toho čo všetko sa bude dať kúpiť a povedali že maximalne to čo sa dalo v tej dobe ked bol classic a to bolo jedine ak sa nemýlim transfer postavy. Takže tiež pochybujem že bude boost.

Bellatrix 07.10.2019 20:26

@Luco Jojo, říkali to tak, jak píšeš.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Antares 05.10.2019 09:28

ja budem rád ked do konca roka vyexpim

Nox 07.10.2019 10:55

Já budu rád, když to stihnu v roce příštím.

irelevant 04.10.2019 23:01

Takto. Classic je skvelý challange vo viacerých smeroch. Ale ako role player ma bolí sa vrátiť v lore tak moc dozadu. A hlavne. Vyžaduje to strašne moc času oproti retailu. A ten popri škole a práci na full time fakt nemám. Každopádne sa mi tá náročnosť páči. Ale z môjho pohľadu je pre mňa retail lepší. Podstatne lepší

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet