WoW Classic na Twitchi porazil Fortnite

  classic    twitch    rekord   

WoW Classic, jak asi všichni víte, je znovuspuštení původního WoW z roku 2004. Doznal drobných změn a jediné, co potřebujete, je předplatné WoW. Všechny důležité informace naleznete v našem souhrném článku zde.

 

Fortnite je populární Battle Royale hra, ve které vítězí poslední přeživší a je extrémně populární mezi mladšími hráči kvůli své grafice a zábavnosti. Na Twitchi dlouhodobě vede žebříčky sledovanosti, ale to se koncem prázdnin změnilo. Více novinek o této hře můžete nalézt na partnerském webu Fortnite.cz.

 

WoW Classic byl spuštěn 27. srpna a od té doby World of Warcraft kraluje streamovací službě Twitch. WoW Classic na tom má nezpochybnitelný díl. Trošku překvapením bylo dosažení mety 1 000 000 sledujících v noci z pondělí na úterý, což je násobně víc, než mají jiné hry. Pár hodin po zapnutí Classic serverů mělo WoW sledovanost přes jeden milion, zatímco druhá nejsledovanější hra, Grand Theft Auto V, měla méně než 150 000.

 

Veřejně dostupné statistiky z Twitche ukazují, že později World of Warcraft sledovalo téměř 600 000 lidí. Druhá nejlepší hra, Fortnite, měla 120 000 sledujících. Není překvapením, že spuštění komunitou žádané a očekávané hry vedlo k obrovskému nárůstu diváků. A bude zajímavé sledovat, jak si World of Warcraft povede v následujících týdnech, zda zůstane stejně populární. V době psaní tohoto článku (3. září ráno) má WoW 160 000 diváků, což je téměř 3x více než druhá hra v pořadí, League of Legends se 60 000 diváky. Fortnite je "až" na čtvrtém místě s 37 000 diváky.

 

Co může být příčinou takto obrovské popularity? Zřejmě za ní budou stát obrovské fronty, které se tvořily (a v odpoledních hodinách stále tvoří) na nejobývanějších serverech v EU i US. Lidé se připojili do mnohdy desetitisícových a třeba i 12hodinových front, a tak si dlouhé čekání krátili právě u streamerů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

zahadum 03.09.2019 22:50

presne tak....a to nevravel len Kern, to vidí a vie každý čo sleduje nielen wow scénu....ľudia v podstate chcú skutočný plnohodnotný gameplay ktorý je zároveň aj výzvou a nielen tupým autopilotom....skapať v BFA je nadľudský výkon...mal by byť odmenený achievementom.....poprípade Chuck Norris vtipom....Chuck Norris zlyhal...nedokázal umrieť v BFA ani keď mu odobrali monitor.....CHuck Norris stárne )

Lockdaar 03.09.2019 21:47

Mimochodem jestli si pamatuju dobře, tak Mark Kern (Nostalrius) něco takovýho říkal, že když by Blizzard udělal vlastní servery, tak by se wow hned dostalo na špičku sledovanosti na Twitchi. Bude celkem zajímavý sledovat jak se ta sledovanost bude postupem času vyvíjet.
Já Twitchi a streamery vůbec nesleduju, ale je vcelku dobrý vidět, jak o to mají lidi zájem oproti takovým srágorám pro mladší věkovou kategorii typu Fortnite a podobný. Na druhou stranu ale asi taky záleží, jestli lidi sledujou aspoň nějaký trochu kvalitnější streamery nebo jestli koukají primárně na Assmongola a podobný odpad

twice 04.09.2019 06:41

Vůbec to nesleduješ, ale víš kdo je mezi nimi odpad
Ten kdo ani netuší kdo to je, to je ten kdo to vůbec nesleduje.

Lockdaar 04.09.2019 08:27

@twice to, že vím kdo je Assmongol ještě neznamená že Twitch a streamery sleduju - ono totiž na takhle velký jména streamerů narazíš celkem často na tom internetu a ani nemusíš Twitch vůbec sledovat. Mimo to wow streamerů na Twitchi několik znám, ale znám je jen z toho důvodu, abych věděl kde hrajou a mohl se jim vyhnout, neznám je z toho důvodu že bych je sledoval...

Rapid Game 04.09.2019 09:04

@Lockdaar když je tedy nesleduješ tak jak můžeš hodnotit, že je to odpad? Takže buď příště nehodnoť když nesleduješ nebo nelži, že nesleduješ.

Lockdaar 04.09.2019 11:29

Rapid Game nesleduji, viděl jsem jen pár sestřihů z jeho streamu na youtube a letmo si přečetl komenty pod videama (a dle všeho co jsem zatím přečetl to není jen můj názor že to odpad je). Nebo to, že třeba náhodou někde na internetu uvidím kousek z jeho streamu nebo si o něm někde něco přečtu automaticky znamená, že ho snad pravidelně sleduji podle tebe? Ono sledovat a jednou za čas někde vidět je trochu rozdíl...

Rapid Game 04.09.2019 12:06

@Lockdaar No a z pár sestřihů, článků a komentářů lidí co ani neznáš si uděláš názor aniž bys doopravdy viděl jak jeho streamy v komplexním měřítku vypadají... ale ok udělám to stejně podle tvého komentáře soudím, že ty jsi ODPAD....PS: kolem WoWka se pohybují dlouho Asmoggolda nesledují a také jsem viděl jen pár sestřihů a nezaujal mě ale na základě toho malá bych se neodvážil ho takhle nazvat... Přesně tohle je hlavní problém dnešní doby, než by lidé opravdu zjistili, jaká je pravda a udělali si reálný názor tak si názor tvoří z útržků, nadpisů a názorů jiných aby při následné obhajobě svých názorů místo věcných argumentů ukazovali právě tyto z kontextu vytržené útržky, hesla a trapně kličkovali kolem....

Lockdaar 04.09.2019 13:20

Rapid Game pro udělání názoru pro mě bylo v tomto případě dostačující, když jsem viděl několikrát pár minut přímo na jeho Twitch kanálu jak hraje, jakým způsobem se vyjadřuje, komunikuje a podle chatu/lidí ve hře (co okolo něj pobíhali jako kolem svého boha) i jakou má pravděpodobně základnu fanoušků - působí na mě celkově takovým namyšleným stylem jako kdyby si myslel že je něco víc (jako někdo kdo si na streamu takto rád honí ego), tudíž ho hodnotím takto.
A jak jsem psal výše, nejsem evidentně podle ohlasu na něj jediný, kdo má na něj podobný názor a nemalá část lidí to vidí podobně - kdyby tomu tak nebylo a choval by se jinak/lépe, tak negativních názorů na něj by tolik asi nebylo. Proč myslíš, že se dost lidí v Americe chtělo vyhnout realmu na kterým hraje? Podobně velký streameři mají díky svý velký základně fanoušků v podstatě velkou moc a podporu a mohli by toho někteří nějakým způsobem na tom serveru zneužívat. Vůbec se nebudu divit, když by takovýhle jedinci pak kvůli tomu jezdili potom po releasu AQ na Black Qiraji tankovi a pyšnili se titulem Scarab Lord. Jsou tohle pro tebe věcné argumenty nebo jen tupý hejt? :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet