WoW hrálo už víc než 100 milionů lidí! - infografika a video

Od roku 2004, kdy bylo spuštěno World of Warcraft, bylo vytvořeno už více než 100 milionů účtů. Blizzard samozřejmě slaví a my tu máme jako dárek jedno video jako kompilaci dosavadních cinematic trailerů.
Krom toho před pár dny Blizzard zveřejnil parádní infografiku, která těchto 100 miliónů účtů popisuje. Zveřejňujeme ji později, protože jsme se snažili o český překlad, ale Blizzard nám zatím podklady neposkytl. Proto si uděláme takový český přehled:
  • Od spuštění WoW bylo založeno jíž více než 100 milionů různých WoW účtů (i trial účty se počítají). To je dvakrát víc než počet lidí v Jižní Korei nebo podobně jako populace Německa, Běloruska a Švédska!
  • World of Warcraft hrají lidé z 244 různých zemí a teritorií z celého světa - dokonce i v Antarktidě na Bahamách, na Vánočním ostrově nebo v Tokelau.
  • 52 % těchto účtů je aliančních a 47 % horďáckých. U zbylého 1 % nelze určit preference některé z frakcí.
  • Bylo vytvořeno 500 milionů postav, což je víc než populace USA. Tyto postavy založily 9 milionů různých guild a 11 milionů z nich jsou Pandareni. Z těchto Pandarenů je 1,3 milionů ženských pandarenek s liščím ohonem.
  • Nejčastěji používaný titul je The Patient, poté Jenkins a poté Assistant Professor.
  • Wiki stránky věnující se World of Warcraft jsou větší než wiki stránky jakékoli jiné počítačové hry. Mají přes 100 000 stránek obsahu.
  • Celá hra obsahuje přes 3 900 minut různých zvuků a skladeb, to by zabralo 44 CD!
  • S vydáním Mists of Pandaria překonala délka všech textů ve hře např. celého Pána Prstenů, obsahuje už přes 6 milionů slov.
  • Nejvzácnějším mountem je Heavenly Onyx Cloud Serpent.
  • Naopak nejvzácnějším petem je Tiny Red Carp a nejběžnějším Squirrel.
  • Hra obsahuje celkem 619 různých petů a 504 různých mountů.
  • Každý den:
    • se ve WoW odehraje 900 tisíc dungeonů, raidů a scenárií.
    • se ve WoW odehraje 3,6 milionů pet battles.
    • se ve WoW odehraje 670 tisíc battlegroundů a arén.
    • hráči získají 11 milionů achievementů
    • hráči získají téměř 1 milion challenge mode achievementů.
  • Každý den se v aukci provede 2,8 milionů transakcí, což je 2x víc, než se provedlo při nákupní horečce během Cyber Monday 2009 na ebay.
  • Garroshe jste porazili už víc než 400 000 krát, ale i tak mu ještě není konec...


Naposledy upravil/a Astra 05.02.2014 v 18:59:36.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

barrny 05.02.2014 14:07

Riko
pochopitelne koho by bavilo 9 let hrat to same. Jak rekl Therenas - No king rule 4ever (zadny kral nevladne vecne)
Přesně tak, sice král ještě není mrtev, ale už začíná mlít z posledního. Ostatně Beeda2004 píše, že je to dobře a hrát budou jen HC hráči, já osobně si myslím, že již teď většina HC hráčů nehraje a ve hře zůstala jen nepoužitelná naplavenina a zavisláci, kteří nikdy neskonči a pak několik málo veteránu, kteří zírají co to vlastně dnes hrají za lidi :-) Viz nábory do guild atd.

05.02.2014 13:19

tj onlinovek je spousta, ale nenarazil sem na free-mmo ktery by mnely tak nizkou latency servru nebo kde by byly tak dynamicky boje kdyz nepocitam mouse aiming mmo ty se ale nedaji srovnavat kdyz sou na tom zalozeny.Jinak wow urcite neni odepsany i kdyby byly 2 mega predplatitelu. jediny co mne stve tak ze vzdycky vysttrileji vsechyn naboje behem prvniho roku a pak oznami datadisk a druhej rok se nic nedeje, nerikam ze mam garroshe na hc dole ale i tak uz to zacina bejt nuda. ale myslim ze proti wowkilleru elder scrolls online bez problemu uspeje zacina mne to pripominat start star wars , nemluve o 80 euro za hru + mesicni poplatky je dost vysoka castka. Uvidime co draenor dokaze ale nepocitam s vyraznou zmenou predplatitelu jen kvuli tomu ze tam budou npc z pre-warcraft 1 casu, jinak 10 mega predplatitelu mely behem tbc to ze se tak udrzely bylo jen diky nahode a i tak vydrzely kolem 4 let na tomhle cisle pokud zustanou lidi na 4megach +-mega tak je to furt uroven vanila-tbc podle mne je to i optimalni mnozstvi procisteny od odpadu jako trial acounty korejci a lidi co nechodi hc

Wrent 05.02.2014 12:52

Osobně bych ale podle ohlasů na internetu očekával, že WoD spoustu lidí zase přitáhne...

Riko 05.02.2014 09:53

Jsou to uctyhodna cisla. Ovsem dnesni konkurence her (at uz D3, SC nebo jine F2P MMO) berou lidi z WoW a muze jim nabidnout temer to same a pochopitelne koho by bavilo 9 let hrat to same. Jak rekl Therenas - No king rule 4ever (zadny kral nevladne vecne)

kudr123 05.02.2014 09:36

barrny
Chybí mi tam jeden podstatný údaj a to je stav aktivních účtů za leden 2014, tipuju tak 6,5mega, což je polovina při vydáni Wotlk, inu žádná hra nejde hrát do nekonečná a WoW už má své nejlepší za sebou, také se stačí kouknout na dnešní stav hry, kde toho již není mnoho na vymýšlení a hra již nemá co nabídnout s každým datadiskem jen prodlužuje svou klinickou smrt. Ale i tak byl WoW fenomén, který jen tak někdo neporazí.
Souhlasim WoW už není to co dřív kdy jsme byly rádí za každý modrý item z dungeonu natož epic z raidu nebo profese ,co se týče aktivních účtů možná bych si aji tipnul pod 6 mega jelikož ve WoW prkaticky už není co dělat a začína se to hodně podobat DS season na Cata +datadisk bude bůhví kdy

barrny 05.02.2014 06:51

Chybí mi tam jeden podstatný údaj a to je stav aktivních účtů za leden 2014, tipuju tak 6,5mega, což je polovina při vydáni Wotlk, inu žádná hra nejde hrát do nekonečná a WoW už má své nejlepší za sebou, také se stačí kouknout na dnešní stav hry, kde toho již není mnoho na vymýšlení a hra již nemá co nabídnout s každým datadiskem jen prodlužuje svou klinickou smrt. Ale i tak byl WoW fenomén, který jen tak někdo neporazí.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet