WoW Insider končí

http://media.wowfan.cz/uploaded/wow_insider_end
Možná jste si všimli, možná ne, ale hlavně já a část mých kolegů využívala často jako zdroj server WoW Insider patřící pod Joystiq. Ke konci měsíce ledna začaly prosakovat na povrch informace o tom, že bude Joystiq končit, a vtipně to komentovala i tamní redakce, nic však nebylo potvrzeno. O pár dní později se z fám stala fakta a bylo tak jasné, že konec potká i podřízené weby jako je právě WoW Insider, což tamní redakce potvrdila. Server začal svou činnost 23.11.2005 a skončí ji zítra 3.2.2015. Je to tedy necelých 10 let působnosti na světovém internetu. Za tu dobu si web vytvořil početnou komunitu a díky svým pravidelným rubrikám se na něj čtenáři i často vraceli. Každodenní Breakfast Topic pokládající čtenářům otázku na aktuální den, Around Azeroth zabývající se zkoumáním světa WarCraftu, The Queue a další... To je asi ta hlavní část témat, kterým se WoW Insider lišil a nebyl tak pouhým informačním webem jako třeba MMO-Champion, ale přinášel právě něco navíc, vlastní obsah a s tím i budování věrné komunity. O vztahu s komunitou svědčí i to, co napsal Alex Ziebart v rozlučkovém článku:
Toto je konec WoW Insideru, ale není to náš konec. Přátelství přežívá. Co osud chystá dalšího pro naši neohroženou posádku? To se dozvíte brzy, ale ne tady. Sledujte nás na Twitteru a mějte na paměti datum 3. února...
Pravděpodobně se asi ptáte, proč má takový web, který si budoval hezkou a věrnou komunitu, skončit. Je to jednoduché. Je to proto, že patří pod Joystiq a ten zase patří pod AOL. A právě AOL, jakožto majitel, se rozhodl reorganizovat a začaly padat hlavy. Kromě Joystiqu končí také neoficiální Apple blog TUAW. O důvodech se toho moc neví, ale při podobných akcích jsou důvody podobné: najednou se jim weby nehodí do krámu nebo nejsou tak prosperující, jak si mateřská firma představuje.
WoW Insider end comics
Za celý WoWfan.cz se s portálem WoW Insider loučím, bude nám chybět. Byl pro nás inspirací i zdrojem novinek. Snad redaktoři vymyslí jiný projekt, který bude stejně hodnotný. Sbohem. Jak se díváte na konec WoW Insideru vy? Bude Vám chybět? Navštěvovali jste tento portál? Myslíte, že to byl dobrý web, který přinášel i něco navíc?

Naposledy upravil/a Bellatrix 02.02.2015 v 21:44:41.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Praotectrekkie 03.02.2015 13:20

Taky mi WoW Insider bude chybět, kromě informací jako takových (výborné class guidy!) jsem vždy četl povídání o lore Azerothu a ani jejich spekulace nebyly k zahození. Tak snad se jim podaří brzy spustit něco podobného a dozvíme se o tom brzy.

Snake Plisken 02.02.2015 22:47

Cecil
...Nechápu ale, proč se prostě jen nesbalí z Joystiqu a nepřejdou pod jiného provozovatele...
Doufám, že něco prozradí na svých Twitterových účtech po 3. únoru, jak naznačoval Alex v článku.

Cecil 02.02.2015 22:45

Tak to je hodně smutná zpráva. WoW Insider je ..tedy, byl.. asi poslední velký solidní WoW magazín. Tak jak jste podotkli, jejich články mají duši - něco víc než jen suché informace jako na ostatních webech, a kolem webu se nachází silná komunita.Nechápu ale, proč se prostě jen nesbalí z Joystiqu a nepřejdou pod jiného provozovatele.Vždyť je to víceméně to stejné jakoby se Tiscali rozhodlo zrušit veškeré herní fanweby včetně WoWfanu -- pevně věřím tomu že by v takovém případě zdejší tým pokračoval dále, byť třebas pod jiným jménem/projektem.

Snake Plisken 02.02.2015 19:32

viktort4
A to ako že skončí táto stránka ?
Končí portál WoW Insider, ne tento web. WoWfan.cz s tím nemá nic společného, kromě žalu a lítosti, že server WoW Insider skončil.

viktort4 02.02.2015 19:23

A to ako že skončí táto stránka ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet