WoW kuchařka se pokřtí 16. listopadu

  kuchařka    cookbook    cooking   

 

Dostáváme se do té části roku, kdy už se pomalu začínají plánovat dárky na Vánoce. Pokud potřebujete obdarovat někoho ze svých známých, kteří hrají WoW a případně také rádi vaří, budete mít skvělou příležitost díky českému vydání oficiální World of Warcraft kuchařky!

 

Slavnostní křest tohoto unikátního přírůstku do WoW literatury proběhne ve čtvrtek 16. listopadu v pražském knihkupectví Neoluxor. Akce bude probíhat od 18:00 do 19:00. Neoluxor najdete na adrese Václavské náměstí 41.

 

O své účasti na křtu můžete ostatní informovat na facebookové stránce události. Křest proběhne ve spolupráci nakladatelství Fantom Print a Crew.

 

O WoW kuchařce

 

Kuchařka obsahuje více než 100 různých receptů rozdělených do šesti kategorií – polévky, hlavní jídla, sladké dezerty, pečiva, přílohy a nápoje (alkoholické i nealkoholické). Recepty jsou přehledně rozděleny podle obtížnosti, takže snadno poznáte, na co si můžete troufnout už na počátku a na co potřebujete napřed trochu vyskillovat cooking. Recepty jsou však obecně velmi user friendly, takže se nemusíte bát, že vám skillování půjde pomalu. :)

Všechny recepty pocházejí přímo z World of Warcraft a jsou tudíž tematické. Jediný rozdíl oproti jejich virtuálním variantám je ten, že zde figurují reálné ingredience. (A dalším významným rozdílem je samozřejmě to, že knižní pokrmy budou s trochou snahy 100% hmotné a poživatelné!)

 

Kniha vznikla z pera Chelsea Monroe-Cassel, kterou můžete znát také jako autorku velmi oblíbené kuchařky ze světa Písně ledu a ohně (Hry o trůny). S tvorbou receptů pro fantasy univerza tedy už má své zkušenosti.

 

Kuchařka je bohatě ilustrovaná a svým překrásným grafickým zpracováním oblaží vaše oči stejně jako žaludek. Jak vidíte na obrázku níže, každý recept vám nabídne jak odhad obtížnosti, tak počet porcí, dobu přípravy i samotného vaření a také tipy na to, jak jednotlivá jídla vzájemně kombinovat.

A nebudeme ochuzeni ani o drobné střípky azerothského lore! (Například, pokud by po tom někdo moc toužil, se z kuchařky dozvíte, na čem si ráda pošmákne Tyrande Whisperwind nebo jaké jídlo připravují kuchaři krvavých elfů v časech nouze.)

kuchařka

Nemusíte se bát, že byste v knize narazili na ingredience, s jejichž zakoupením si nebudete vědět rady – těch pár ingrediencí, které jsou u nás prakticky nesehnatelné, je v české verzi (díky pomoci odborné poradkyně Esperanty) nahrazeno za nám přístupnější ingredience. Kniha zároveň poskytuje dva dodatečné recepty, s nimiž si můžete u nás nesehnatelné přísady sami vyrobit.

 

Plánujete dorazit na křest Kuchařky? A co samotná kniha – už má vyhrazené místo ve vaší knihovničce?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 19.10.2017 11:58

Je dobře, že byly nahrazeny některé suroviny tak, abychom je sehnali v ČR. Předpokládám, že MAKRO bude mít vše, co bude potřeba. Asi uděláme další týmovou párty u mě doma a uděláme epické WoW recepty.

Praotectrekkie 19.10.2017 09:38

S vařením jako takovým taky moc nekamarádím, ale pokud to časově vyjde, rád bych se ma křtu knihy objevil.

Bellatrix 19.10.2017 11:38

Rádi tě tam uvidíme Teda, já primárně doufám, že se tam vůbec podaří dostat mně... Doufala jsem, že to bude v pátek nebo o víkendu. Ale snad se zadaří.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Ysu 19.10.2017 00:09

Alkoholické nápoje jó? Challenge accepting

Bellatrix 19.10.2017 11:37

Jo, na ty se taky těším. Namátkou můžu jmenovat třeba Moonglow, Kungaloosh nebo Hearthglen Ambrosia. Samý super věci.

Šéfredaktor WoWfan.cz

jawed 18.10.2017 20:29

som na tom rovnako ja a varenie to nieje dobrý nápad ale toto je iná vec, sa normálne teším...to je čo sa týka varenia hádam prvý krát

Bellatrix 19.10.2017 11:35

Jojo, mám to úplně stejně. Pro mě "vaření" obvykle znamená něco jako "udělat si špagety", ale ta kniha je tak strašně lákavá. A řeknu ti, ten překlad byl v tomhle hrozný utrpení, člověk musel koukat na ty obrázky toho epickýho jídla a furt myslet na to, jakou na to má chuť...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pytler 18.10.2017 19:23

Zatím jsem se do kuchyně moc nehrnul.. ale tohle mě teda láká abych něco z toho zkusil.

Bellatrix 18.10.2017 19:52

Nápodobně. Já a vaření, to moc nejde dohromady, ale tady už mám plán přinejmenším na někoik věcí, které prostě musím vyzkoušet, i kdyby u toho měla vyhořet kuchyň.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet