WoW – Novinky za 31. týden 2021

  activision-blizzard    skandál    sexuální obtěžování   

J. Allen Brack opustil firmu a byl nahrazen dvojicí Jen Oneal (ex Vicarious Vision) a Mike Ybarra (ex Microsoft & Xbox).

Zdroj: Blizzard

 

Fran Townsend, která se jako žena nepostavila za sexuálně obtěžované zaměstnance, opustila ABK Women's Network.

ke7d8xpjzy_4d4045576376a3c4a4716916a84297f411792552_1628424367_8866.jpg

Zdroj: Twitter

 

Došlo na to, co se předpokládalo už od minula. Akcionáři žalují Activision-Blizzard.

 

Zdroj: NME, Wowfan

 

Zaměstnanci Blizzardu říkají, že je HR oddělení zklamalo.

 

Zdroj: Yahoo

 

Jesse Meschuk, vedoucí HR, opustil Blizzard. Navíc smazal jeho Twitter účet.

duy2l7xkpp_89a0b1bd4c33746e82c60b650f3e0f6bf1660cbf_1628424468_9401.png

Zdroj: The Verge

 

Blizzard kvůli sexuálnímu skandálu ztrácí inzerenty v Overwatch League.

 

Zdroj: Washington Post

 

Tisková zpráva k finančním výsledkům za druhé čtvrtletí roku 2021. Výsledky (opět) předčily očekávání.

 

Zdroj: Blizzard

 

Craig Morrison, World of Warcraft Design Manager, opustil Blizzard.

52ghcr2f15_0c6f58ffdbe42534771ce6c2cf77a0e0de767257_1628425507_1085.png


Zdroj: Twitter


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Plandulcz 18.08.2021 11:36

Tak já naprosto souhlasím s tím. Že když se to někomu nelíbí tak ať to smaže a jde raději ven. Ale nemusí si vylejvat srdíčko jak zrušil herní čas protože datadisk je špatný.
I když chápu že pro někoho to může být orgáč. Jóóóó zrušil jsem předobjednávku nebo herní čas. Jsem hrdina a dal jsem to na pána. Upřímně mě takový hráči tohoto typu lezou krkem. Třeba než jim dojde herní čas tak v guildách nebo ve městě do chatu dávají všem vědět jak je datadisk v háji. A že wowko je v háji a bla bla bla. Tohle poslouchám 16 let. A 16 let tu wowko je. Máte tu spousty jiných her od jiných společností. Stačí se jen sebrat a jít. Ani pes tu po vás neštěkne. :-)

kritik 10.08.2021 22:06

Dlouha léta tu byl vzorec, na kterym Wow "fungoval" to totiž že po dobrym datadisku přicháží špatnej a pak zase dobrej a tak nějak všichni si na to už zvykli. Je aktuální datadisk špatnej ? nevadí příští bude zase ok a ono to fakt fungovalo, ne každej souhlasí, ale když to zprúměrujeme vychází zhruba toto:
wotlk : dobrej
cata : špatnej
mop: dobrej
wod: špatnej
legion : dobrej
bfa : špatnej

takže logicky Sl musí být dobrej že jo ? to je právě ten problém, kterým si pod sebou podřezovali větev, ještě nikdy v historii se nestalo aby vydali 2 špatný datadiky po sobě ....až teď.

Můžeme se dohadovat co je větší ****** jestli BFA nebo SL, ale ono je to jedno, oba datadisky jsou totální omyl, oba vyšli v nedokončenym stavu, prakticky v beta fázy a takto bysme mohli pokračovat donekonečna. Ale ona to neni náhoda, lidi kteří se dnes staraj o Wowko na to prostš nemaj, možná se dočkáme "hattriku" ale v tom případě se obavám že to bude už posledni datadisk, jakmile dojná kráva přestane generovat prachy za mizernou práci, bude konec , možná nechaj ještě chvíli běžet servery bez novýho contetu, ale toto fakt nikam už nevede pokud se něco radikálně nezmění ..

Galifry 11.08.2021 09:17

Když jsem na podzim psal článek o refundu Sl, za který mě tady lidi div neupalovali, tak jsem si v koutku duše přál abych se pletl. No a dneska bych si přál abych měl takový čich na čísla Eurojackpotu.

Lockdaar 11.08.2021 12:08

Paradox celkem je, že MoP byl plně doceněný až zpětně postupem času, ze začátku a i během datadisku dostával pořád hejt, jelikož každej viděl jen to že to jsou pandy, ale že po samotné gameplay stránce byl dobrý a v pohodě, tak to tehdy nějak moc lidí nevidělo.
Jinak zas tak černě bych to neviděl ty podobná proroctví o posledním datadisku atd. - to by víceméně znamenalo že by museli tím pádem pohřbít celej Warcraft/WoW univerzum, pokud by nepřišli s něčím jiným z Warcraftu po konci wowka, upřímně mě moc ale nenapadá s čím. Warcraft/WoW je v porovnání se Starcraftem, Diablem či Overwatchem asi beze sporu největší, nejrozsáhlejší a hlavně nejznámější univerzum které mají a zas takhle hloupí z Activisionu řekl bych nebudou, aby dobrovolně nechali pohřbít takovou velkou značku.

Lethal 11.08.2021 12:24

Cataclysm podľa mňa nebol zlý, v tej dobe sa jednalo o nutný revamp, ktorým Blizzard ukázal, že Azeroth sám o sebe napreduje, resp. nie je zaseknutý v minulosti. Presne takto som si nejak predstavoval BFA, realita bola však iná.

Martins911 11.08.2021 14:11

@Lethal možná že se dočkáme podruhé na revamp náběh tam je slušnej

Galifry 11.08.2021 14:30

@Lockdaar

Pandy taky ze začátku nebyly nic extra. "World of Dailycraft" se tomu tehdy říkalo. Ano byl tam jeden z nejlepších class designů (možná i proto, že tehdy Blizz komunikoval s hráči a bral odezvu), ale jinak je v podstatě zachránil až "Thunder King".

Plandulcz 15.08.2021 22:36

BFA byl špatnej ? Asi pro tebe jo no.Ty zřejmě patříš mezi ty META hard náročné hráče.
Osobně mě se raidovalo hezky na každém datadisku..

Plandulcz 15.08.2021 22:37

@Galifry Pokud jsi META hard hráč.Tak se ti nemůže zamlouvat defakto nic. SL je pěkný datadisk.

kritik 15.08.2021 23:53

@Plandulcz

jojo BfA a Sl jsou dobrý datadisky a warcraft 3 reforged is best remake ever !! viva blizzard 2021 !!

Lethal 16.08.2021 09:29

@kritik
:'D

Martins911 16.08.2021 11:36

@kritik a právě takoví to budou do konce

Galifry 17.08.2021 09:56

@Plandulcz

Takto to vypadá, když něčí rozhled končí se špičkou jeho nosu.

Stručně shrnuto, podle odhadů ztratilo WoW během Shadowlands polovinu hráčů a jejich počet se dá předpokládat na nějakých 1,5 milionu (přesněji řečeno někde mezi 1,2 a 2 miliony). Počet zabití v raidu klesl o 50% oproti Nathrii, dokončení M+ o 30% a PVP je taky někde kolem 50%. takže, buď Thanos... tedy Jailerův plán vyšel a lusknutím vymazal polovinu hráčů a nebo Shadowlands není zase tak "pěkný" datadisk a nevede si moc dobře. Celkově je počet aktivních uživatelů Blizzardu na úrovni doby WoD, tedy v době před Overwatchem například.

A to jsou bohužel čísla ještě z doby před zveřejněním žaloby, takže se dá předpokládat, že to nyní může být ještě horší.

Jak už jsem tady psal, nemám nic proti tomu když tu hru někdo hraje, protože ho baví, ale přehlížet fakta a házet vinu na ostatní ať už třeba kvůli způsobu jakým se ke hře staví ,to je, ve vší úctě, zoufalství. Rozhodně si nemyslím, že ta hra by měla být stavěná tak, aby vyhovovala hlavně těm, kterým to stačí jen pustit.

Nerlien 08.08.2021 23:51

A já doufám že se z toho nedostanu, celý Activision Blizzard zkrachuje a Blizzard se oddělí od Activisionu a začně dělat konečně pořádný hry a ne sračky jako je shadowlands nebo reforge.

Galifry 09.08.2021 09:24

Ať je to sice zajímavá myšlenka, tak nemá moc reálný základ. Pro Activison ke důležitý jen potenciál zisku her a ne to jaká ta hra je. Proto na Reforge nechtěli dávat peníze. Pro Activison a Bobbyho nejsou zákazníci hráči, ale akcionáři, kterým se snaží firmu "prodat".

I když je fajn hodit všechnu vinu na Activison, tak to jak WoW vypadá jde za lidma, kteří na něm dělají. Dokud tam na vedoucích pozicích budou lidi jako Danuser, Holinka nebo Hamilton, tak ta hra lepší nebude. Ti neví co dělají a dělají to z přesvědčení.

Samozřejmě to všechno zastřešuje pan Hazzikostas, po kterým se slehla zem. Ten je stejný případ jako JAB, dobrý jako vývojář (Ion designoval encounty), ale do vedoucí pozice se dostal jen proto, že nebyl nikdo jiný. Activison sice může za pochybný monetizační praktiky, ale za systémy ve hře asi těžko. Pokud jsou vývojáři schopni říct, že "Domination Shardy jsou stejný jako Tier sety, tak co se lidem nelíbí", tak neví co dělají.

Lockdaar 09.08.2021 11:26

Takhle jednoduše to asi fungovat nebude jak si představuješ - nebo co čekáš, že se reálně stane ohledně té kauzy? Teď je to sice nafouklá bublina a je tu i hodně lidí s horkými hlavami, ale taky hodně lidí mají stejně krátkodobou paměť, čili až vyjde další patch nebo expanze, tak na to stejně zapomenou a hodně se jich stejně na ten novej patch nebo expanzi vrátí, takhle to bylo už kolikrát v minulosti a bude to tak i nadále ještě po nějakou dobu.
Navíc mi teď mj. přijde trošku mimo, že se za to viní/žaluje úplně celá společnost, když je to záležitost jen několika jedinců kteří by měli být potrestaní (nevěřím tomu, že to tam dělali všichni), nebo případně by se to mělo směřovat na vedení, respektive na konkrétní lidi kteří se o to měli starat a selhali, ale tak nějaký zákony jsou v Americe přinejmenším trochu zvláštní, když za to žalují rovnou celou společnost a ne konkrétní lidi/vedení, kteří se tím provinily.
Nevím jak na ostatní, ale tahle kauza pro mě osobně není důvod abych wow přestal hrát (i když mě tam btw třeba něco vadí či štve). Když bych se dozvěděl, že pár lidí od výrobce auta, který vlastním, sexuálně obtěžovalo ostatní pracovníky a vznikla z toho podobná kauza jako tato s ActivisionBlizzardem, tak taky hned nejdu a to auto na protest neprodám a nekoupím jiný zvláště pak když se mi v něm třeba dobře jezdí - ale taky to logicky zároveň neznamená, že když se mi líbí nějaký produkt tak že podporuju i chování jednotlivých lidí ve společnosti, kteří se takto provinily, aby si to třeba náhodou někdo takto nevyložil...

Galifry 09.08.2021 14:42

@Lockdaar

Pokud použiju tvůj výraz, tak je ale spousta lidí, kterým se s tím autem jezdí dost špatně. No a poprvý mají možnost jezdit v něčem jiným. Lidi od WoWka začali utíkat ještě než tohle prasklo a kauza tomu jen přidala obrátky. Už návrat lidí na 9.1 nebyl jako dřív. Zase není dobrý za tu kauzu schovávat úplně všechno, WoWko má i jiný problémy než jsou právní problémy Blizzardu. Hlavně poprvý konkurenci a jestli si udrží New World ten nástup, tak ne jednu.

Kdyby to byla jiná hra, tak je to asi její konec, ale naštěstí je to WoWko, takže to konec není, ale bude záležet co bude dál. Doufám, že s tím něco udělají.

Martins911 09.08.2021 15:20

@Galifry ono hlavním problémem wowka je prostý ta hra nedokáže nabídnout něco nového takže většinu hráčů brzo omezí

Lockdaar 09.08.2021 20:17

@Galifry Jestli tím něčím jiným myslíš to hojně zmiňovaný FF, tak tam se uvidí také časem zda u toho lidi vydrží delší dobu a nepřecházejí jen kvůli tomu hypu co kolem toho je - trochu podobná věc byla tehdy i u SWTOR, ovšem tam tedy ta hra byla tenkrát katastrofický propadák roku.
Také jsem se na to ze zvědavosti díval, ale to univerzum mě vůbec nijak neoslovilo, nepřijde mi vůbec hezký ani zajímavý. Holt kočkoholky a podobný anime trash se mi osobně vůbec nelíbí. Je sice zajímavé, jestli to má údajně o hodně lepší gameplay i komunitu jak lidi tvrdí, ale přes ten vzhled toho univerza bych se fakt přenést asi nedokázal ať to má gameplay třeba sebelepší, ale prostě se mi fakt vyloženě nelíbí vzhledově.

Galifry 09.08.2021 20:52

@Lockdaar
Já souhlasím, určitě to není pro každého. Mám to dost podobně, mě osobně tenhle styl taky nijak netáhne a měl jsem s tím problém i u jiných her. Jenže tady jde jen o to, že ta alternativa tu teď je. A je vlastně podle mě jedno jaké je FF, hlavní je jaké je WoW. Já jsem přesvědčený o tom, že kdyby WoW bylo lepší, tak většinu těch lidí ani nenapadne FF zkoušet ať je sebelepší. Jenže je k tomu sám Blizz dohnal.

Základy gameplaye jsou vlastně stejný a to dost odbourává ten aspekt lenosti zvykání si na jiný styl hraní, který v tomhle směru zabíjí TESO. A já vůbec nemám nic proti nikomu kdo dál hraje WoW proto, že ho to baví, to je úplně v pořádku. Já mám jen problém když tím někdo vydělává peníze a hraje si na moralistickýho mudrlanta. To podle mě v pořádku není. Jinak je každého věc čím zabíjí čas.

Plandulcz 10.08.2021 09:52

@Martins911 Každá online hra je stereotyp dokolečka.Ale za ty roky mě dokázalo udržet jen wowko.

Ironfis 10.08.2021 10:49

Já souhlasím s @Lockdaar , navíc v jednom článku to je dobře napsaný :

„Nechci nikomu říkat, jak má utrácet své peníze“, napsala Sigmund, „ale tihle bojkotující by jako svoje odůvodnění neměli uvádět podporu žen pracujících v Blizzardu, protože jako těhotná žena tam pracující se necítím podporována ztrátou mého příjmu.“

https://www.zing.cz/novinky/96296227/alanah-pearce-vyvojari-nechteji-bojkot-her-activision-blizzard/

Přestat hrát WoWko na podporu zaměstnanců je hodně diskutabilní a minimálně z mého pohledu trochu kontraproduktivní.

Martins911 10.08.2021 11:59

@Ironfis věřím že většina hráčů nepřestane hrát jejich hry na základě toho co se tu teď odehrává ale to jak dlouhodobě ta společnost funguje zajímavý souhrn posledních 3 let úpadku je games.tiscali , když si vezmes w3r propadák overwatch už jim taky moc neslape navíc o dalším díle prosáklo že to v podstatě má být jak jeden velký patch akorát si ho koupíš , diablo 3 ještě někdo hraje? Rozhodnout aspoň na určitou dobu muže diablo 4 a co se týče wow tam se nemá cenu rozepisovat koneckoncu je to vidět na lfg systému kolik lidí prostě už nemá čím zaujmout

Ironfis 10.08.2021 13:42

@Martins911
Jasný, však já souhlasím s tím, že to jde teď z těma hrama od 10 k 5. Pokud to někoho nebaví (chápu), nemá tam už co dělat (moc dobře chápu), něco ho vyloženě nas*alo (oh i know that feel...) tak proč to hrát to je jasný. V první řadě to hraju proto, že mě to baví, když mě to nebaví, nebudu to hrát, ale je blbost bojkotovat hry pouze kvůli tomu skandálu co tam teď je. V konečném výsledku se tím může uškodit těm lidem, co tam pracují.
Viděl jsem od Bětky (games.tiscali) souhrn 3 let úpadku, je to dokonale přesný.

Gaseros 08.08.2021 18:32

Ako sa zdá, tak to bude veľmi ťažké mať Blizz. Len dúfam, že sa z toho všetkého dostane. Ale vyzerá to dosť zle.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet