WoW Token přichází

http://media.wowfan.cz/uploaded/wow_token
A je to tady, milí čtenáři, dočkali jsme se další věci ve WoWku, která jedněm dává do ruky argument, že je Blizzard nenasytný a chce jen vydělat peníze, zatímco jiným udělal Blizz velkou radost, jelikož si konečně mohou oficiálně koupit za goldy game time. O čem je řeč? Přeci o WoW Tokenu, kterého byl včera plný internet. Co to vlastně WoW token je? Už jsem to nakousl v předchozím odstavci. WoW token je virtuální předmět, který si koupíte v Battle.net shopu, můžete jej prodat v aukci a získat tak goldy. Kolik goldů utržíte, to záleží na aktuální hodnotě v aukci. To se může lišit server od serveru a taky s časem. Pravděpodobně bude ze začátku cena přestřelena a po chvíli se ustálí na nějaké reálné hladině. Pokud jste na straně kupujícího, který má hodně goldů a chce si za ně legálně koupit game time, není nic lehčího, než si WoW token v aukci koupit (stane se pak soulbound) a posléze jej vyměnit za herní čas. Jednoduché, bezpečné. Token by měl přijít společně s patchem 6.1.2. Pokud chcete o tokenu vědět více, doporučuji si přečíst často kladené otázky (FAQ) v originálním postu přímo od Blizzardu.
http://media.wowfan.cz/uploaded/wow_token_about
Metoda kupování game time za herní měnu není nijak převratná a nová. Ostatně Blizzard nebyl nikdy velkým inovátorem, spíše vylepšoval nápady ostatních. Za zmínku, kde již tohle funguje, stojí EVE Online a WildStar. A co na WoW token říkají lidé? Zeptal jsem se pár čtenářů našeho webu a hráčů na jejich prvotní dojem z tokenu, jestli se chytne, jaký bude mít dopad na servery, ekonomiku apod. Allnei:
Token se chytne, dopad bude takřka nulový, jen se cena goldů od Číňanů posune pod Blizzardem nastavenou cenu a lidi kupovat goldy nepřestanou, protože exchange může mít značný delay v prodeji z důvodu fronty, která jede principem First in, first out. Tudíž se nic nezmění, jen si Blizz ukrojí trochu z prodeje goldů (které tímhle začal prodávat).
DaveL:
Podle mě bude záležet na tom, jak to komunita přijme. Vzhledem k tomu, že tento systém skvěle funguje např. v EVE online, tak proč by nemohl i ve WoW. Dokonce i Wildstar používá stejný systém, a i když pár měsíců trvalo, než se stabilizovala cena, nyní je to bráno jako samozřejmost. Uvidíme časem, je to rozhodně zajímavá alternativa placení herního času ve hrách.
Uhiček:
Podle mě je to jeden z nejlepších moovů od Blizzu za poslední dobu... Kolik let tohle lidi dělali nelegálně... jak přes kamarády tak přes různé gold / gametime sellery, kolik za to bylo rozdáno banů atp. Ekonomiku ve wow to nezmění. Jak jsem psal, goldy se daly kupovat vždy... takže ekonomika zůstane, si osobně myslím. Goldů se oproti dřívějším datadiskům pohybuje ve hře neskutečně moc. Takže můj názor je takový, že to je jen dobrý doplněk na to, aby se nerozdávaly bany... ^^
Uperlól:
WoW token je výborný pro hráče, kteří se tak vyhnou banu za kupování či prodávání game time a zároveň si Blizzard zvýší už již tak vysoké měsíční příjmy. Ačkoliv se najdou tací hráči, kteří prodejem GT ekonomicky nezvyšují goldy, které obdrželi, nýbrž je používají pro své vlastní účely utrácení. Tím bych chtěl jen říct, že velcí prodejci GT mezi česko-slovenskou komunitou si jen mnou ruce, jaké obraty z toho činí, a mohou být zcela v bezpečí před zablokováním účtu. Scammeri mají zase utrum a hráči se sháněním GT již nemusejí mít strach, ze by o své těžce vydělané jmění přišli.
A jaký je váš názor na WoW token? Líbí se Vám tato myšlenka? Jaké to bude mít dopady? Jak to oblivní ekonomiku? Zmizí černý obchod s goldy? Napište nám do komentářů.

Naposledy upravil/a Bellatrix 03.03.2015 v 21:54:03.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

icekiss 05.03.2015 01:44

. Scammeri mají zase utrum a hráči se sháněním GT již nemusejí mít strach, ze by o své těžce vydělané jmění přišli.+1 krasne napsany když sem scháněl někoho na gametime za goldy tak sem byl vždy posranej...

milanko 04.03.2015 21:48

Ak to bude fakt s tými china farmermi tak zlé ako sa hovorí tak pre normálnych hráčov bude nemožné dosiahnuť cap ktorý určia čínsky farmeri čo bude dosť nanič.

Deathkroman 04.03.2015 20:18

Kolik myslíte že bude token stát?

Allnei 04.03.2015 16:49

Kulda.s
Chtěl jsem se zeptat,WoW Token půjde koupit pouze v aukci za goldy nebo bude ve hře dostupný i nějaký vendor, který bude WoW token prodávat. Popř. bude si moct člověk, který nemá aktuálně gametime, koupit za goldy WoW Token? (např. v blizz shopu na netu)
Token půjde kupovat pouze skrz k tomu určenou aukci, jiný způsob nebude.Je v plánu nějaký způsob, jak si hráč bez gametimu budu moci token koupit za goldy (nejspíše nějaký omezený přístup do hry ve stylu Veteran účtů)

Kulda.s 04.03.2015 16:27

Chtěl jsem se zeptat,WoW Token půjde koupit pouze v aukci za goldy nebo bude ve hře dostupný i nějaký vendor, který bude WoW token prodávat. Popř. bude si moct člověk, který nemá aktuálně gametime, koupit za goldy WoW Token? (např. v blizz shopu na netu)

Ewilez 04.03.2015 04:19

Tohle mělo být ve wow od začátku, nebo vůbec, vzhledem, řekl bych, že osud tokenu maji v rukou právě china farmers...vzhledem k tomu že blizzard tyhle věci neprodává celkem levně.. a hrací je chtějí hodně levně.. Nevím nevím no..

Rreezznniikk 03.03.2015 21:44

Bugování goldů a dupe item 4ever.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet