WoW vyšlo před 13. lety v Evropě

  výročí    13 let    Evropa   

World of Warcraft v tento den slaví důležité výročí pro Evropské hráče. Před třinácti lety, tedy 11. 2. 2005, byl World of Warcraft spuštěn v Evropě a hra si tak našla mnoho fanoušků či odpůrců i na starém kontinentě.

 

I když já mezi šťastlivce, kteří měli tu šanci hrát WoW od samého začátku, nepatřím, nepochybně se tu najdou tací, kteří si na spuštění v Evropě pamatují. Je až neuvěřitelné, že hra vydržela na světovém žebříčku nejhranější placené MMORPG hry až dodnes a ještě nějakou dobu tu s námi pobude. Evropské servery byly spuštěny již s aktualizací 1.2.0, která kromě hromady oprav obsahovala i dungeon Maraudon.

Co bylo ve hře při spuštění dostupné?

  • Maximální úroveň byla 60
  • Dva kontinenty – Eastern Kingdoms a Kalimdor
  • U každé frakce byly dostupné čtyři rasy
    • Aliance: lidé, trpaslíci, noční elfové, gnómové  
    • Horda: orkové, trollové, nemrtví, taureni
  • V době spuštění bylo dostupných devět povolání
    • Obě frakce: druid, hunter, mage, priest, rogue, warlock, warrior
    • Aliance: paladin
    • Horda: shaman
  • Dungeony
    • Ragefire Chasm, Deadmines, Wailing Caverns, Shadowfang Keep, Blackfathom Deeps, The Stockade, Gnomeregan, Scarlet Monastery, Razorfen Kraul, Uldaman, Scholomance, Razorfen Downs, Stratholme, Zul'Farrak, Temple of Atal'Hakkar, Blackrock Depths a Maraudon (který byl vydán až v aktualizaci 1.2.0)
  • Raidy
    • Onyxia’s Lair, Molten Core

 

Oficiální trailer

Přiznávám se, že první trailer, který jsem kdy k WoW viděla, byl Wrath of the Lich King. O hře jsem věděla už dříve ale nebyla šance si ji zahrát. Jakmile už možnost byla, hltala jsem každý trailer, cinematic a ve hře jsem trávila neskutečné množství času. Pojďme si tedy připomenout trailer právě na Vanillu.

 

 

Není ani od věci připomenout, že Blizzard konečně vyslechl zpětnou vazbu hráčů a plánuje tzv. WoW Classic, kdy se budeme moci vydat zpět v čase právě o třináct let a zažít si, jaké to bylo za dob Vanilly.

 

Pamatujete si na spuštění hry? Byly jste mezi těmi, kteří se na servery připojili krátce po spuštění? Budete mezi těmi, kteří půjdou na WoW Classic?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 12.02.2018 22:50

No jo.Hraju od sameho začátku. Musím říct že dřív to bylo větší kouzlo.Všude pěšky všechno jsem objevoal. Ani jsem moc nepotkával komunistů (hordy).

cerberos 12.02.2018 16:27

na vanillu vzpomínám s láskou prostě hotové DÉJA VÚ...když si vzpomenu jak jsem s mágem dostal quest ve kterém jsem měl jít do Winterspringu /nad Mount Hyjalem/ a můj mág byl v zrovna u Undercity ty starosti jak se tam dostat a to jsem měl ještě neprobádané a nezmapované oblasti nad Ashenvalem o lítáním ani nemluvím a mounti byli setsakra drazí a PVP!!!! jojoj jsem pyšnej že s mým mágem jsem byl u rekordu v pvp Altžerac Valley dotedka si nepamatuju ale byli jsme tam asi okolo 6 nebo 7 hodim než to horda vyhrála ty zážitky....... bylo to hard ale SUPER!!!!! A dnes ? jsme nebo spíš nová komunita hráčů je čím dál rozmazlenější a rozmazlenější......

Nekrotaj 12.02.2018 12:34

Po tom co mě pohltila W3 jsem skočil po WoWku a drží mě to pořád, to už asi jiná hra nedokáže překonat, ani vyrovnat.

Začínal jsem na českých free. Myslím že první se jmenoval Bloodruby a následně se přejmenoval na Darkruby, tam sem zabil tak 3 roky. Hrálo nás tam ve špičce asi 50, ale zábava neskutečná a ta rivalita ali-horde... to už dneska není. To samý jsem pak zažil další tři roky na ve svý době největšim CZ/SK free serveru AnthoriA, ve špičce tam hrálo 5k lidí a tam sem teprve poznal rivalitu, co to jsou pořádný clany atp. Každý bg byla jak bitva o život a smrt každý lepší se tam v PvP znal a dělali sme na ně speciální taktiky atp. Masakr.

Toto kouzlo mě definitivně opustilo na offi a trvá už 7 let, tam taková atmosféra prostě není a nebude a crossrealm to jen podkopává, ikdyž suprově řeší jiný věci, ale vytratil se mi ten mmo efekt.
Příjde mi, že PvP hraji s NPC než s hráčema a navíc po joinu do bg tam je kupa národností a jak náš tým, tak nepřátlský se pokaždý skládá z jiných lidí a nekomunikativních, takže o rivalitě nemůže být řeč.

Takže jedině skládat premade s guildou, ale to nevyřeší zas nepřátelský tým a random join mělo své kouzlo, teď to je otravná nuda, max pro sólisty

barrny 12.02.2018 09:48

Já začal hrát WoW,až s příchodem TBC a vim že i když spousta věcí které dnes považuji za samozřejmost nebylo, tak kladné nostalgické vzpomínky zůstávají, stejně jako s příchodem Wotlk. Vždyť kdo nereidoval Ulduar, Wow jakoby nehrál. To co následovalo pak z toho už jsem v rozpacích. Cata, datadisk, který mění původní Azeroth jaksi nemá šťávu. Pandy mají krásný veliký svět, ale do warcraft světa se moc nehodí, také zde začíná první velký odliv hráčů. WoD. asi nejhorší ze všech datadisku prakticky v pozdější fázi, stačilo sedět v garisnu, kde bylo takřka vše. A zde pořádně začaly útrapy pro PvP hráče, které pokračují do dnes. No a poslední Legion z počatku fajn, než se ze hry stál grindovaci nesmysl v podobě sběru AP. Z dalšího datadisku jsem již velice skeptický. Nepřináší nic zajímavého a tolik dokola zmiňované subklasy to nezachrání. Trochu mi to připomíná Cata. A Legion v grindeni srdce Azerothu, což pokud se potvrdí, je pro mě kapitola Wowka definitivně uzavřena.

Antheiel 12.02.2018 12:50

Snad první člověk, který má na nový datadisk stejný jako já, naprosto souhlasím

Martins911 12.02.2018 12:53

mám z toho stejný pocit ale hodně doufám že to zachrání warfronts pokud to nebude teda až od datadisku xxx

Aenar 11.02.2018 23:39

U

Aenar 11.02.2018 23:43

Urcite se tam podivam, ale neni tolik casu tak primarne budu hrat na aktualnim datadisku :-)

Martins911 11.02.2018 20:53

Pamatuji si že když vyšlo wowko tak mu ostatní hráči dávali tak půl rok (já v té době hrál swg) , protože bylo prej příšerně zabugované a zalagované a jak to dopadlo

Muraddin 11.02.2018 20:52

hovori zo mna tazka nostalgia, ale boli to zlate casy aj ked vobec prvy krat som to hral na nejakom freecku tesne po tom, ako to vyslo a bola tam asi 20-30000 latency kde som iba mohol behat po svete a ziadne npc, nic tam nebolo, nic nefungovalo iba som behal po planach kym ma to kazdy 5 minut nevyhodilo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet