WoWFan.cz review: SteelSeries World of Warcraft Cataclysm…

//pic/hardware/mys/wowmouse


Balení myši


Lepenková krabice, která je potištěna jak znakem firmy, tak znakem Warcraftu, je opravdu tvrdá a jen tak někdo ji nerozbije. Na přední straně je otištěn obrázek myši, která se skrývá uvnitř obalu. Boční strany obsahují obrázky myši z každé strany a tlačítka, které myš má. Ze zadní strany je myš popsána technickými parametry a nějakými těmi výhodami, které tato myš opravdu má. Dovolím si tvrdit, že obal je opravdu kvalitní a může do kapsy strčit ostatní výrobce herního příslušenství. Uvnitř obalu najdete standartní vybavení. Myš, manuál k výrobku, katalog ostatních věcí od Steelseries a nálepku. Věc, která chybí, je CD (DVD) se softwarem či ovladači k myši.

popis obrazku popis obrazku popis obrazku popis obrazku popis obrazku


Design myši & vymoženosti


O tom, že myš patří do edice World of Warcraft, není pochyb. Steelseries se snažilo o to, aby myš připomínala kousky hlavního záporáka Cataclysmu, Deathwinga. S tím přichází i nové, lepší materiály, které myš obsahuje. Horní povrch myši je kvalitnější, pevnější a je vyroben z kvalitnějšího materiálu než předchůdce z WotLK. Strany jsou potaženy gumou, která zamezí vyklouznutí z ruky, takže můžete dělat opravdu prudké pohyby. Ale i tak opatrně.

popis obrazku popis obrazku


K dispozici je 14 tlačítek. Pět jich najdete na levé straně, osm nahoře – dvě hlavní tlačítka, pět dodatkových, kolečko a jedno je i na pravé straně, které slouží spíše okrajově. Tedy já k němu nenašel zatím využití. Všechna tlačítka jsou dostatečně velká a zasazena tak, aby na ně dosáhl každý.

popis obrazku


Pokud máte myš, které podporuje pouze jednu barvu podsvícení (modrou, červenou nebo zelenou), máte další důvod, proč si myš od Steelseries pořídit. 16 milionů barev, které mohou svítit různou intenzitou a zároveň u toho pulzovat, opravdu vyvolává pěkný efekt. Tedy hlavně v noci, když zrovna myš nedržíte. Ke změně barvy potřebujete bohužel software, který si představíme později.



Na spodní straně myši nechybí ani tři „stopy“, které zajišťují hladký pohyb myši po stole nebo podložce. Uprostřed je laserový senzor pohybu. Snímání pohybu zajišťuje nadupaný laser o 5000CPI, který je využíván například u Xai myši. Maximální akcelerace myši je 30G.

popis obrazku


Další vymožeností, kterou bohužel nemůžete vidět, je vnitřní paměť, která dovoluje si uložit nastavení nebo profily přímo do myši a udělat z myši opravdovou Plug-and-Play myš. Bude si pamatovat vše, co jste uložili na jakémkoliv počítači.

Software


Jako jedna z mnoha firem, tak i Steelseries odkazuje koncové zákazníky na svůj web, kde mohou nalézt ovladače nebo software. Proč také ne? Všechny věci jsou Plug-and-Play, takže nepotřebují ovladače jako grafické karty nebo některé zvukové karty.

Instalace softwaru je jednoduchá a obyčejná. Pokud si instalační soubor nestáhnete z oficiálních stránek a bude starší, nabídne se aktualizace instalačního balíku a firmwaru. Pro aktualizaci firmwaru musí uživatel udělat jen pár věcí. Odkliknout Ano a odpojit myš od počítače. Až aktualizační program zavelí, uživatel znovu připojí myš a hotovo.

popis obrazku popis obrazku popis obrazku popis obrazku


Interface programu je jednoduchý a přehledný. V horní části programu si můžete zvolit z deseti profilů, které můžete využívat. Pokud budete postupovat níže, můžete si zvolit charakter, pro který se nastavení bude ukládat. No a samostatné tlačítko pro ukládání na vnitřní paměť.

popis obrazku popis obrazkupopis obrazku


Než jsem přišel na další možnosti trochu mi to trvalo, ale na každé straně (vlevo, vpravo a dole) jsou výsuvná menu.

Na levé straně se nachází nastavení myši. Nastavením myslím rychlost myši, rychlost dvojkliku, scroll rychlost ale i rychlost pohybu do X a Y osy.

popis obrazku popis obrazku


Spodní strana nabízí barvy podsvícení, intenzitu a pulzaci.

popis obrazku


Pravá strana patří konfiguraci samotných tlačítek, tedy i hry. Menu je opravdu velké a nabízí až 130 přednastavených příkazů. Další možností jsou uživatelské makra, která můžete využívat ve hře – dokonce si můžete nastavit zpoždění makra (což může být užitečné u některých profesí).

popis obrazku popis obrazku


Horní menu dovoluje export / import profilů, sdílení s přáteli nebo vytištění nastavení – užitečné pro začátečníky s mnoha makry na myši. Můžete si položit papír vedle myši a při nejistotě se podívat. Možností je opravdu moc - Polling rate nebo Lift Distance. V neposlední řadě je k dispozici nápověda a možnost About, ve které se nachází informace o verzi Firmwaru a Softwaru.

popis obrazku popis obrazkupopis obrazku popis obrazku


Obecné informace


Myš je určena pro praváky – nejen uspořádáním tlačítek, ale i celkovým designem. Myš se opravdu špatně drží v levé ruce (odzkoušeno). Pokud bych měl porovnat tuto myš a ostatní myši, které jsou na trhu dostupné, bude asi jedna z největších. Jedna z myší, která může být podobně velká, bude originální z WotLK. Samozřejmě to není nevýhoda, protože mně perfektně sedla do ruky (a to ji nemám až tak velkou jako Jerryky). Malou nevýhodou může být váha, která se projeví hlavně u nekvalitních podložek (pokud tedy nějakou máte). Osobně využívám podložku ze sběratelské edice Cataclysmu a nemohu si stěžovat. K používání tak velké a těžké myši budete potřebovat zvyk. Nikdo netvrdí, že myš je nepříjemná, ale palec si bude muset zvyknout na polohu. Mně se to podařilo po pár hodinách a teď už nemám problém dosáhnout na všechna tlačítka jako třeba u Razer Diamondback, u které jsem snad nikdy nevyužil dvě tlačítka, která byla na pravé straně.

Jak použít a zapnout myš ve World of Warcraft?


  • Běžte do Game Menu - Escape
  • Interface
  • Vyhledejte záložku Mouse
  • Zapněte funkci Detect World of Warcraft Gaming Mouse
  • Poté jděte do Key Bindings
  • Vyhledejte si to, co potřebujete a nabindujte si tlačítka

Další informace



Konektor USB
Rozlišení 3200 dpi
Počet tlačítek 14
Počet scrollovacích koleček 1
4směrové scrollovací kolečko Ne
Snímání pohybu laser
Doba odezvy 1 ms (1000 Hz)
Max. akcelerace 30 G
Interní paměť pro uložení až 10 profilů
Délka kabelu 2.5 m
Podpora OS Windows XP, Vista, 7, MAC OS
Doplňující informace 16 milionů barev podsvícení se 4 úrovněmi svítivosti a pulsace
Zdroj: Alfa.cz

Kde myš zakoupit?


Je mnoho možností, kde myš koupit, protože obchodů je opravdu hodně. Cena na oficiálních stránkách je nastavena na €89.99, což je asi 2200 korun. Avšak české obchody mají lepší cenu o pár stovek, takže není problém myš zakoupit za 1800 korun.

Další obchody:

Poděkování


Rád bych poděkoval firmě Steelseries, která mi myš poslala na vyzkoušení. Firma jednala na rovinu, rychle a vše bylo na profesionální úrovni. Pokud bude vše v pořádku, můžete se těšit na review Cataclysm klávesnice. Ještě jednou díky.

Doplnili byste něco?



Pokud máte nějaké návrhy na doplnění článku, resp. review klidně napište do komentářů a můžeme se nějak domluvit. Děkuji.

Naposledy upravil/a Wrent 18.07.2011 v 15:15:00.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zuzana85 25.12.2016 11:46

Zdravim.mam mouse World of Warcraft edice Mists of Pandaria, lze ji prosim nastavit i na nejnovejsim datadiscu?nejde mi ji ve hre nahrat do nastaveni...diky

lolopikoin 11.08.2012 22:39

Hele mam otázku ta myš mi nejde na wow 3.3.5 musim neco stahovat nebo co proto ze ne cata mi to jde plz poradte

ihateviolence 26.07.2011 19:09

[

Mně se to podařilo po pár hodinách a teď už nemám problém dosáhnout na všechna tlačítka jako třeba u Razer Diamondback, u které jsem snad nikdy nevyužil dvě tlačítka, která byla na pravé straně.
Nedá mi nereagovať pretože mám Diamondback a čudujem sa, že autor na to neprišiel sám. Tie dve tlačítka na pravej strane sú vlastne dve na lavej ale pre laváka. také ľahké, ehm.

milanko 16.07.2011 23:05

je to zbytočne a deathwinga mi to nepripomina a tie prachy hmmm zastreliť TU MI3!

nssBoB 16.07.2011 17:41

ja bych jen doplnil ze macrovaci schopnosti mysi jsou zaroven i jejim prokletim, uvnitr wow funguje vse opravdu jednoduse a rychle ale jakmile se rozhodnete nakonfigurovat si tlacitka pro nejakou jinou hru ocekavejte mensi bolehlav.

DaveL 16.07.2011 14:22

Caro
na tohle nema cenu ani reagovat
právě jsi to udělal

Anstriber 16.07.2011 13:58

Nejsem člověk co by vyhodil tolik peněz za myš ale stim obalem věřím k tobu zabaleni od alzy a mužu vylezt na mount everest a hodit to dolu a nic se nestane

Caro 16.07.2011 13:54

DaveL
Kup Ellemu lepší telefon/foták a budeš mít užasný fotky..
na tohle nema cenu ani reagovat

Marec666 16.07.2011 12:23

Razer Naga & Razer Goliathus rulez :P

Aruniel 16.07.2011 10:18

To Čaňo: Nevim jak kde, ale napr. v alfacompu (kde jsem kupoval nagu) stoji naga i steelka shodne, tedy kolem 1600-1700 jak psal ele.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet