Zajímavá místa - Northrend IV.

http://media.wowfan.cz/uploaded/zajimavamista_northrend1

Dragonblight

Wyrmrest Temple & Dragon Wastes

Kdo četl trilogii Válka prastarých od R.A. Knaaka, jistě ví, že dračí Aspekti se scházeli ve svém tajemném sídle, které bylo popisováno jako obrovská jeskyně, skrytá kdesi hluboko ve skále. V datadisku WotLK jsme konečně měli možnost zjistit, jak vlastně tato prastará dračí rezidence vypadala. Někomu by se sice mohlo zdát, že se herní Wyrmrest Temple od popisu v knize značně odlišuje, ale vezmeme-li v úvahu, že popisované prostory, kde draci úřadovali, se ve hře objevují jako Chamber of Aspects, nikoli jako samotná věž Wyrmrest Temple, je podoba už docela zřejmá. Zatímco jako Wyrmrest Temple je jmenována celá budova, kterou nelze přehlédnout ani z velké dálky, Chamber of Aspects je pouze její vnitřní část, kde se konala tajná jednání dračích letek. Podle legendy to bylo dokonce právě zde, kdy byli budoucí Aspekti obdařeni svou mocí z rukou svých stvořitelů, Titánů. Když se vrátíme k událostem trilogie Válka prastarých, tak právě na tomto místě byl Neltharionem odhalen jeho plán na stvoření Duše draka (později Duše démona), která měla být řešením invaze Plamenné legie, ale která ve skutečnosti podřídila ostatní draky Neltharionově vůli. Kromě Chamber of Aspects se v nitru Wyrmrest Temple nachází také svatyně (sanctums) jednotlivých dračích letek - ve hře jsme měli možnost navštívit Ruby Sanctum a Obsidian Sanctum v podobě instancí. Pokud vám připadá zvláštní, že na těchto místech vidíte oblohu, přestože by se dle lore měly nacházet pod zemí, pak vězte, že odpověď se skrývá v časoprostorových hrátkách: každá svatyně by totiž měla být údajně umístěna mimo prostor i čas a být tak skutečným útočištěm každé dračí letky, kam nikdo jiný nebude mít přístup. Dalo by se říci, že každá svatyně je svou vlastní dimenzí. Proto je jejich vzhled zcela přizpůsoben přání draků a ti do nich můžou vstupovat podle libosti, aniž by museli vyhledávat nějaký hmotný průchod nebo bránu. Chamber of Aspects můžete také vidět v Yogg-Saronově vizi, která manifestuje stvoření Duše draka. Vraťme se nyní zpět na povrch, k Wyrmrest Templu. Jelikož jde o společný domov všech draků a hlavní sídlo organizace Wyrmrest Accord, která draky spojuje, není jistě s podivem, že na vrcholu věže naleznete zástupce jednotlivých dračích letek, kteří zde rokují nad nejrůznějšími záležitostmi. Najdete zde dokonce i mluvčí Černé letky, dračici Nalice. Mimo ni se zde nachází Chromie, zástupce bronzových draků, Kalecgos za modré draky, Itharius za Zelenou dračí letku a poté samozřejmě sama dračí královna Alexstrasza se svým druhem Krasem. Okolí Wyrmrest Templu nese příhodné jméno Dragon Wastes a ze všeho nejvíce připomíná obrovský dračí hřbitov. Draci sem totiž odcházejí, když cítí, že nadešel jejich čas, a jejich sluncem vybělené kosti tu zůstávají jako jejich trvalá připomínka. Dá se tedy říct, že Dragonblight je kolébkou i hrobem dračí rasy. Wyrmrest Temple také hraj velkou roli v knize Thrall: Twilight of the Aspects:
SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
Wyrmrest Temple je také dějištěm závěrečných událostí datadisku Cataclysm - právě zde se totiž shromáždí odboj proti Deathwingovi a jeho přisluhovačům. Ještě předtím můžete také vidět jakousi alternativní verzi Wyrmrest Temple v instanci End Time, která představuje apokalyptickou vizi Azerothu. V této vizi je na Wyrmrest Temple nabodnuto Deathwingovo mrtvé tělo. Kde se nachází? - Dragonblight, 60 51

Ruby Sanctum

Jiné svatyně pod Wyrmrest Templem než Ruby Sanctum a Obsidian Sanctum nebyly zatím ve hře odhaleny, ale především Ruby Sanctum byla pro příběh hry velmi důležitý. Ruby Sanctum je samozřejmě doménou Rudé dračí letky, kterou ale ve WotLK potkala velmi krutá rána: na toto jejich výsostné území totiž pronikli agenti Deathwingovy Černé letky a pod vedením obávaného Haliona se pokusili zasadit královně Alexstrasze a její letce co nejtvrdší úder, aby nemohla stát proti návratu jejich pána. Do tohoto konfliktu byli přizváni i azerothští dobrodruhové, aby zabránili černým drakům v rozbití posvátného pouta, který představuje Wyrmrest Accord (jakožto organizace spojující všechny dračí letky). Kde se nachází? - Dragonblight, 60 51

Dragonshrines - Ruby, Azure, Emerald, Obsidian, Bronze

Kromě svatyní pod Wyrmrest Templem měla ještě každá dračí letka svou dragonshrine (v překladu také dračí svatyně) v těsné blízkosti věže. V datadisku WotLK se na tyto dragonshrines zaměřila Arthasova Pohroma a její nekromanceři začali oživovat hrozivá monstra v podobě nemrtvých draků - mrazivých wyrmů (Frost Wyrms), kteří měli posléze sloužit Králi lichů. Dokonce i na samotnou dračí královnu Alexstraszu bylo takové znesvěcení až příliš - proto si povolala na pomoc azerothské dobrodruhy, aby tyto aktivity Pohromy zastavili. Dragonshrines je celkem pět, stejně jako je pět dračích letek. Ruby Dragonshrine přísluší Rudé dračí letce a ve WotLK zde bojovníci Aliance i Hordy po boku rudých draků bojovali proti Pohromě. Mimoto se objevuje i v instanci End Time, kde se z ní stává mrtvá (nebo možná spíše nemrtvá) pustina, jíž kraluje přízrak Sylvanas Windrunner. Azure Dragonshrine je místem posledního odpočinku Modré letky a ve WotLK sem Malygos odváděl velké množství magie skrze ley lines, aby posílil své draky. Azure Dragonshrine se také objevuje v rámci End Time a spolu s ní přízrak Jainy Proudmoore. Emerald Dragonshrine, svatyni Zelené dračí letky, si Ysera dokázala ochránit, takže zde není vliv Pohromy ani žádných jiných temných sil patrný. Dokonce zde můžete najít samotnou spící Yseru. V End Time však na Emerald Dragonshrine klesne noc a pod vadnoucími stromy zde bloudí přízraky nočních elfů včetně ozvěny Tyrande Whisperwind. Obsidian Dragonshrine, místo věčného ohně a žhavé lávy, patří Černé letce. I zde probíhají boje s Pohromou, do kterých zapojí dobrodruhy černá dračice Nalice, reprezentující Černou letku ve Wyrmrest Accord. V End Time získá Obsidian Dragonshrine ještě daleko temnější nádech a nového obyvatele - ozvěnu Baina Bloodhoofa. Poslední dragonshrine, Bronze, je doménou Bronzové dračí letky a v End Time se zde setkáváme s Murozondem, budoucí verzí Aspekta Nozdorma, a také s Hourglass of Time. Kde se nachází? - Dragonblight, 48 46 (Ruby Dragonshrine) - Dragonblight, 55 64 (Azure Dragonshrine) - Dragonblight, 63 72 (Emerald Dragonshrine) - Dragonblight, 40 32 (Obsidian Dragonshrine) - Dragonblight, 70 38 (Bronze Dragonshrine)

Path of the Titans

Path of the Titans zmiňuji hlavně proto, abyste si povšimli, jak je tato „Cesta Titánů“ ve skutečnosti dlouhá - míří totiž od jižního pobřeží Dragonblightu přes Wyrmrest Temple až k dalekému Ulduaru ve Storm Peaks a Titáni ji postavili vlastníma rukama (nebo spíše vlastní mocí, to se představuje lépe, než že celý den pokládají dlažební kostky a pak jdou na pivo). A i když do dnešních dnů z ní už mnoho nezbylo, pořád jde bezesporu o impozantní kousek prastaré architektury.

Galakrond's Rest

Jak již bylo řečeno výše, podle legendy byl Wyrmrest Temple místem, kde byli draci obdařeni svou mocí. Ve skutečnosti se tak stalo na místě skonu prapůvodního proto-draka Galakronda. Galakrond, známý jako „dračí předek“ (jakože praotec, ne že on by byl dračí předek a nějaký jiný drak zase dračí zadek, kolik vám je proboha let?), byl obrovský proto-drak, o němž se praví, že byl větší než všichni Aspekti dohromady. Stručně řečeno, asi byste ho nechtěli potkat, když bude mít zrovna špatnou náladu. A on měl špatnou náladu poměrně často. Jeho tělo totiž postupem času zmutovalo a objevovaly se na něm výrůstky připomínající další končetiny a jiné pozoruhodnosti. Bylo to údajně způsobeno tím, že Galakrond požíral jiné, menší proto-draky, a jejich životní esence tak vstupovaly do jeho čím dál monstróznějšího těla. Za nějaký čas se stal zcela nezvladatelným a ostatní draci se museli postavit proti němu, aby tuto zvrácenou hrozbu ukončili jednou provždy. Pokud vás zajímá příběh kolem Galakronda, rozhodně si přečtěte knihu Dawn of the Aspects, kde je tato zápletka rozebírána.
SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
Dříve se mělo zato, že Galakrond stál na počátku stvoření dračích Aspektů, že je Titáni vytvořili přímo z něj, ale jde pouze o mýtus, který měl skrýt skutečnou pravdu o hrůzném Galakrondovi. Každopádně, v době WotLK to byly už statisíce let od doby, kdy Galakrond padl. Pohromě ale samozřejmě není nic svaté, a pochopitelně je napadlo, že Galakronda oživí do podoby mrazivého wyrma. Získali by tím dost možná nejmocnější zbraň, kterou kdy měli v rukou, a proto musela být takovým pokusům okamžitě učiněna přítrž. Nebezpečného Grand Necrolorda Antioka musíte zastavit v questu Galakrond and the Scourge. Tento quest navazuje na Audience with the Dragon Queen (Audience with the Dragon Queen), kterýžto úkol zároveň zahajuje čtyřdílnou questovou sérii. V Cataclysmu se na místě Galakrondova skonu objevili agenti Twilight’s Hammer, kteří odsud měli v úmyslu přepadnout Thralla a jeho společníky, aby se nemohli včas dostat k Wyrmrest Templu v závěrečné části příběhu datadisku. Kde se nachází? - Dragonblight, 57 37
<- Předchozí část | Další část ->


Naposledy upravil/a Bellatrix 25.08.2014 v 13:23:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Fluerrund 12.10.2023 03:11

After completion of the reaction, the reaction mixture was transferred in 1N hydrochloric acid, neutralized using 1N sodium hydroxide solution and extracted with dichloromethane <a href=https://buycialis.skin>buy cialis online no prescription</a>

Bellatrix 22.08.2014 00:03

Crywolf
Moc pěkné počtení. Je opravdu úžasné, jak to kluci z Blizzardu dokázali všechno vymyslet a zároveň úžasné, že je tady někdo jako ty, kdo dokáže napsat takové parádní články. Díky.
Já děkuji A jo, Blizzardi jsou mástři. Pokud zrovna nevymýšlejí hovadiny, tak jsou jejich výtvory a výmysly kolikrát opravdu epický
Šéfredaktor WoWfan.cz

Crywolf 21.08.2014 21:59

Moc pěkné počtení. Je opravdu úžasné, jak to kluci z Blizzardu dokázali všechno vymyslet a zároveň úžasné, že je tady někdo jako ty, kdo dokáže napsat takové parádní články. Díky.

Bellatrix 20.08.2014 21:23

woreek
..
Je jednou týdně jako pravidelný seriál Takže nemusíš koukat každý den, vydávám ho vždycky v pondělí, pokud nedojde k nějaké katastrofě nebo mi nevypoví službu internet
Muradin
...
Děkuji
Šéfredaktor WoWfan.cz

Muradin 20.08.2014 20:49

Moc pěkný článek. Jako vždy zajímavý, vtipný... ono snad ani nemá cenu hledat další přívlastky vždyť to každý ví.Jinak Dragonblight je moc pěkná lokace. No jsem zvědavý jak po Cataclysmu dopadl.

woreek 20.08.2014 20:42

Kazdy den s ocakavanim scrollujem facebook wall aby som tam nasiel dalsi clanok o zaujimavych miestach azerothu a vzdy ked sa objavi tak ma to viac a viac zoziera hlavne ako v pripade tochto clanku, pretoze lutujem ze som na offiku nezacal hrat skor a nemohol byt pritomny pri kazdom novom patchi ked sa otvori nejaky novy raid. A dost ma zoziera ze i ked sa budem akokolvek snazit niektore raidy uz asi nepreskumam.. Ale este raz super clanok a mohli by byt castejsie

Bellatrix 19.08.2014 18:59

seager
Tyto články nejde jinak než chválit a to se nesmí takhle často, proto to musím nějak pohanit - MÁŠ TAM CHYBU - kde? - nevím, nějakou si najdi, mně se to nepovedlo
Dobře, až se budu nudit, budu hledat
Šéfredaktor WoWfan.cz

seager 19.08.2014 09:04

Tyto články nejde jinak než chválit a to se nesmí takhle často, proto to musím nějak pohanit - MÁŠ TAM CHYBU - kde? - nevím, nějakou si najdi, mně se to nepovedlo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet