Durotar

/pic/lokace/durotar/durotar
Durotar je docela malým územím, které se převážně skládá z kamenů a z červené neúrodné půdy. Panuje tu velké horko a sucho a země je popraskaná. Uprostřed Durotaru můžete nalézt velké skály a kaňony, kde se doslova bojíte, že vám kameny na vrcholcích co nevidět spadnou na hlavu. Na západní hranici území teče říčka Southfury, která odděluje Durotar od divokých prérií The Barrens. Na západě je poušť obklopena Velkým mořem, které poskytuje obživu většině chudších obyvatel, jelikož je docela bohaté na ryby. Pod jihovýchodní částí tohoto poloostrova leží ostrovy Ozvěny (Echo Isles), kde však díky vláze najdete spíš tropickou vegetaci, jako jsou například palmy. Velký Cataclysm způsobil, že se řeka Southfury vylila ze svého koryta a část západního území zatopila.
durotar durotar durotar
Před příchodem Hordy bylo toto území obýváno hlavně prasečími lidmi, harpyjemi a kentaury, avšak orkům se několikaletý boj konečně začíná vyplácet a pomalu se těchto hrozeb zbavuje. Na kentaury už nenarazíte vůbec, harpyje si drží svá území v nebezpečných skalách a prasečí lidé se museli stáhnout do podhůří (i kvůli potopě). Jediní další příslušníci nějaké inteligentní rasy, na něž můžete narzit, jsou tak lidé z pevnosti Northwatch v Barrens, kteří se zde pokoušejí získat nějaké území, aby získali výhodu v nadcházející válce. Teprve úplně nedávno se na Echo Isles objevili mořské nagy, které připluly z některého ostrova dál od pobřeží.
durotar durotar durotar
Majestátní město Orgrimmar na severu se nyní pod vedením Garroshe Hellscreama proměnilo v nedobytnou pevnost zbudovanou uprostřed neproniknutelných hor. Věže se vzducholoděmi, které dříve stávaly poblíž vchodu do města, nechal zbourat a přesunout dovnitř a na jejich místě začal umísťovat válečné stroje své dobyvačné armády, která se pomalu připravuje do útoku. Z podobného důvodu nechal kousek od hlavního města postavit malý přístav, který má sloužit k válečným výpadům. Jinak jsou ale v lokaci většinou mírumilovní orkové, kteří se nechtějí zabývat válečnými machinacemi a raději se věnují lovu, farmaření nebo spiritualismu. Nejvíce jich můžete najít ve městě na křižovatce cest uprostřed lokace - v Razor Hill. Na jihu můžete také nalést osadu Valley of Trials, která je ze všech stran chráněna strmými horami a kde se učí mladí orkové novým dovednostem.
durotar durotar durotar
V Durotaru také sídlí kmen Darkspear trollů, které kdysi Thrall přijal k Hordě. Teprve nedávno se trollům podařilo vyhnat z Echo Isles pomateného trolla Zalazaneho s jeho přisluhovači a přizpůsobit si je dle svého. Vytvořili z nich tedy jakousi svou baštu, kde cvičí mladé nováčky a kam se po hádce s Garroshem Hellscreamem přestěhoval i jejich vůdce Vol'jin. Na hlavním ostrově postavili vesnici a obří cvičiště a na jiném si udělali sádku pro raptory. Všechno to pak pěkně pospojovali pomocí mostů. U pobřeží blízko ostrovů je pak vesnice Sen'Jin, kde sídlí velká část hlavně těch starších a zkušenějších trollů. Ačkoli je země velice suchá a potrava se tu schání složitě, není zde nouze o různé živočišné zvířecí druhy. Po celém pobřeží můžete nalézt kraby, ketrým místní teplé podnebí více než vyhovuje. Ve vnitrozemí narazíte hlavně na divoká prasata a v zatopených částech byste si měli dát pozor na krokodýly. Durotar býval kdysi známý tím, že zde v jednom z kaňonů žili nebezpeční a unikátní bleskoví ještěři, potopa však znenadání téměř všechny vyhubila. Nedoporučuji vydávat se do pouště na pikniky, protože mezi kaktusy se velice často skrývají šíleně nebezpeční škorpióni. Na tropických Echo Isles konečně můžete narazit na raptory a tygry. Po Cataclysmu se v Durotaru vyrojilo velké množství elementálů.
durotar durotar durotar
[odstavec] V této lokaci začínají své putování všichni mladí orkové a trollové, a proto je celé území koncipováno pro levely 1-10. Úkoly jsou docela zajímavé, i přesto, že nejsou nijak významného charakteru a řeší hlavně lokální problémy. Ačkoli vizuálně se Durotar po Cataclysmu příliš nezměnil, u úkolů jsou změny daleko větší. Když jsem nyní procházel Durotarem a plnil questy, měl jsem pocit, že jsem v nějakém jiném území. Blizzardu se konečně podařilo udělat začátky hraní takové, aby neodradilo ani toho nejnetrpělivějšího hráče. Sice si můžete stěžovat na zjednodušení hry, které je na prvním levelu opravdu docela znát, ale zkuste si vzpomenout na chvíli, kdy jste poprvé hráli World of Warcraft a absolutně jste netušili, co máte dělat. Nyní je díky podrobným tutoriálům vše mnohem jednoduší. Začáteční úkoly jsou nyní zpracovány mnohem zajímavěji, konečně již nejde jen o zabíjení, lootování a sbírání.
durotar durotar durotar
Echo Isles jsou kompletně předělány a na každého nového trolla tam čeká několik zajímavých úkolů, mezi něž například patří starání se o malé raptory a dokonce i souboj s bájnou Sea Witch Zar'jirou, která zabila ve Warcraft III kampani Sen'jina. I ve vesnici pojmenované po tomto vojevůdci se mnoho změnilo, vše se nyní točí kolem toho, že do blízkého kaňonu obývaného kdysi kentaury se nastěhovali lidé z pevnosti Northwatch. Oceňuji vtipnost jednoho z úkolů, kde musíte zastavit dodávku zásob do tábora lidí. Tyto zásoby přenášejí hlavně nosiči z ras trpaslíků a gnómů, a když bednu s dodávkou dobře zasáhnete, náklad se uvolní a rozmačká své nositele. Cesta do Razor Hill již nikde nebude tak nudná a dlouhá! Jak do Sen'jin village tak do Razor Hill byly totiž přidány wyverny, stačí si tedy promluvit s Flight Masterem a letět. Při první cestě tak samozřejmě učinit nemusíte, ale Raider Kerr vás ochotně do Razor Hill doprovodí a půjčí vám i vlka. Tato reference na Knight Raidera tak konečně má svůj účel. Už při jízdě si můžete všimnout, že Tiragegarde Keep je nějaký poničenější než býval. No ano, ani Durotaru se nevyhla velká Tsunami vlna, která celý hrad i s posádkou spláchla do moře. Právě kolem této události se točí úkoly v Razor Hill, protože lidé z pevnosti ještě nezmizeli. Northwatchská posádka neváhala a vyslala do nyní prázdného hradu své vojáky.
durotar durotar durotar
U pobřeží je situace o poznání horší, z moře se totiž vyrojili mořští elementálové a jsou velice agresivní a nebezpeční. Mnoho vojáků Hordy při boji s nimi málem položilo život a je jen na vás, jestli je zachráníte. Asi nejzajímavější úkoly v Durotaru vás však teprve čekají. Pamatujete na věž nad Razor Hill, kde jste dostali jeden krátký úkol? Líbí se mi, že Blizzard čím dál více zapracovává do textů úkolů různé vtipy a narážky. Například téměř u každého nového goblina ve hře jich je plno. To ale trochu odbočuju, nyní stojíte na věži nad Razor Hill a koukáte na spoušť, kterou způsobilo rozlití řeky Southfury. Musíte najít přeživší této zkázy, jelikož strážci věže se to nepodařilo ani s dalekohledem. Vy velice rychle najdete tři orky a jednoho trolla roztroušené po celé zatopené oblasti? Proč se to nepovedlo strážci před vámi? "Kdo má sakra vědět, že jsem se do toho dalekohledu měl dívat obráceně?" Nyní nastupují questy uprostřed questu, které všechny byly dost zábavné a pomocí nichž jste pomáhali právě obyvatelům Durotaru postiženým potopou. Zmíním jen několik bodů: 250 krokodýlých zubů, létající babička, ochrana přírody a cholerický mladý ork.
durotar durotar durotar
Do pozadí také dost ustupuje kult Burning Blade, který před Cataclysmem hrál v Durotaru dost významnou roli. Teď se jím zabývate pouze v několika úkolech. Rozhodně nezapomeňte na úkoly, které vám dá velitel Dranosh'ar Blockade před Orgrimmarem. Jeho armáda potřebuje vodu a díky záplavám jí mají dostatek... Avšak tato voda je tak trochu kontaminována těli bleskových ještěrů, kteří ve vodě zahynuli, což je doslova "šokující". Je na vás, abyste s tím něco udělali. Jeden šaman a Thrallův následovník se vás pokusí pomocí legendy o Kodovi a vlku, kterou si sami zažijete, varovat před Garroshovou válečnou politikou. Jako zpestření můžete nakonec "pomoci" jednomu z organizátorů gladiátorských zápasů, tím, že zpráskáte jeho tým.
durotar durotar durotar
Je skvělé, že nyní nemusíte z Durotaru nutně pokračovat do The Barrens (nyní Northern Barrens), ale můžete jít také směr Azshara, na obě dvě možnosti vás NPC upozorní. Ačkoli se Cataclysm přírody v Durotaru tolik nedotkl, téměř všechny úkoly byly předělány, z padesáti úkolů jsem narazil tak na pět úkolů, které zůstaly beze změn. Jednou z nejúžasnějších změn, kterou do Durotaru přinesl Cataclysm je hudba. Její podstata zůstala pořád stejná, ale nyní do vás ještě více vpraví pocit, že už sice jde o život, ale v budoucnu na vás čekají mnohem větší hrozby. Celé pouštní prostředí je pomocí ní krásně dokresleno. Až se budete pohybovat zaplavenými oblastmi, pusťte si hudbu na plno a poznáte, co mám na mysli. Do celého starého světa Cataclysm také konečně přinesl trochu inteligentější potvory a nová kouzla, takže se vám při boji s čaroději z Burning Blade najednou může stát, že už nejste ork, ale jakýsi fialový démon, jehož síla je však kupodivu větší, než byla ta původní. Úkoly jsou rozmístěny inteligentně a dobře navazují, už se vám nestane, že byste museli někde dlouho předlouho chodit. A velké plus bych také dal ze přestavbu Orgrimmaru. Pokud máte dostatečně výkonný počítač a můžete mít hru puštěnou na nejvyšší detajly, musí srdce každého Horďáka při příchodu k Orgrimmaru plesat. Navíc když nad ním tušíte jakésti obrysy čehosi v dálce - ano, z Durotaru je vidět Nordrassil. I kdybyste neměli v plánu dělat si novou postavu a hrát dalšího alta, doporučuji investovat pár hodin hraní a projít si úkoly Durotaru, protože to za to stojí. A pokud jste nováček, není co řešit, výběrem Durotaru za začáteční lokaci rozhodně nic nezkazíte (i když Gilneas a Lost Isles jsou v kvalitě úkolů pořád o něco dál).
durotar durotar durotar
[odstavec]

Statistiky

  • Level: 1 - 10
  • Prostředí: poušť, skály tráva, džungle
  • Frakce: Horda
  • Dungeony: Ragefire Chasm v Orgrimmaru
  • Sousední lokace: Northern Barrens, Azshara
  • Města: Orgrimmar (H), Razor Hill (H), Sen'Jin Village (H)
  • Rudové žíly: měď (copper), stříbro (silver)
  • Bylinky: Silverleaf, Peacebloom, Earthroot, Mageroyal, Swifththistle
  • Kůže: Ruined Leather Scraps, Light Leather


Naposledy upravil/a Nekros 05.12.2010 v 21:58:30.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Valstwili 21.11.2022 06:27

Csf1r Cre and LysM Cre promoters target <a href=https://clomid.mom/>clomiphene bodybuilding</a> 1 cre ERT2 Bz allele drives recombination in the heart specifically within the coronary endothelium while no recombination is seen in the endocardium, smooth muscle cells, or lymphatic ECs after tamoxifen administration at E10

vineeTirm 08.10.2022 09:09

Currently, tamoxifen is the cornerstone of hormonal treatment for male breast cancer, although the definition of this standard results from relatively small retrospective studies or is extrapolated from trials conducting in female breast cancer patients Kantarjian et al, 1983; White et al, 2011 <a href=http://buylasixon.com/>dog on lasix still coughing</a> Similar results were reported from a phase I study in 72 healthy postmenopausal volunteers in which toremifene was given within the dose range of 3 680 mg as a single dose or on five consecutive days Kivinen Mäenpää, 1990

furbGrono 13.09.2022 20:08

<a href=http://tamoxifenolvadex.com/>tamoxifen 20 mg for sale</a> 6 of women who pursued cycle-based treatment achieved successful treatment outcomes 105 deliveries; 40 ongoing pregnancies Table 3.

Cliedlita 10.09.2022 16:12

Large ovarian follicles with blood in a few reasons. <a href=https://clomida.com/>clomid in males side effects</a>

gilbolody 03.09.2022 21:28

Elevation church was planted in April 11 on the hunger to learn to be disciples of Jesus and see His Kingdom come in and through our lives <a href=https://buypriligyo.com/>buy priligy in uae</a> They plan to fight against international giants with quality and technology Throughout Southeast Asia, the flames of war are burning wildly, why does blood pressure medication cause erectile dysfunction and shocking scenes cialis 25mg are everywhere

Arachnos 01.01.2011 16:57

skvělé, kdy budou další lokace?

N!ghtmare 05.12.2010 23:55

Wrent
Nejsme žádná oficiální stránka zábavy, ale oficiální fanouškovská stránka ... Tj. Fan site, ne fun site
ja vim po odeslání jsem si všiml mojí hloupé chyby. Ale tady bohužel nejde editovat svoje komentáře tak jsem to nechal být.

Toren 05.12.2010 20:02

Wrent
Nejsme žádná oficiální stránka zábavy, ale oficiální fanouškovská stránka ... Tj. Fan site, ne fun site
ale wowko je fun

Wrent 05.12.2010 20:01

N!ghtmare
Toren, když už je to official Fun Site tak at je dokonalá ne?
Nejsme žádná oficiální stránka zábavy, ale oficiální fanouškovská stránka ... Tj. Fan site, ne fun site

Ragnak 05.12.2010 19:10

At si řiká kdo chce co chce, ta voda vypadá luxusně. A článek taky dobrý.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet