Platidla v Cataclysm

/pic/uploaded/platidla
V Cataclysm by celý badge systém měl projít velkým zjednodušením, podobný například tomu v Arénách a Battlegroundech. V Cataclysm budete mít celkem 4 různé typy "bodů", které budete sbírat (2 pro PvE, 2 pro PvP) a to by mělo zůstat stejné i s případným nově přidaným obsahem.

PVE

  • Justice Body - Nižší PvE body, které bude jednodušší získat. Bude u nich stanoveno maximum 4000, čili jich nebudete moct vlastnit víc, ale budete je moct získat jak rychle budete chtít, protože to nebude nijak omezené. Půjdou získat z většiny dungeonů. (podobně jako nyní Emblem of Triumph).
  • Valor Body - Vyšší PvE body, které bude těžší získat. Bude stanoveno jak maximum na počet bodů, které můžete vlastnit, tak na maximální počet týdně získaných bodů. Půjdou získat z Dungeon Finder Daily Heroic a z raidů. (podobně jako Emblem of Frost)

PVP

  • Honor Body - Nižší PvP body, které bude jednodušší získat. Bude u nich stanoveno maximum 4000, čili jich nebudete moct vlastnit víc, ale budete je moct získat jak rychle budete chtít, protože to nebude nijak omezené. Půjdou získat z většiny PvP aktivit.
  • Conquest Body - Vyšší PvP body, které bude těžší získat. Bude stanoveno jak maximum na počet bodů, které můžete vlastnit, tak na maximální počet týdně získaných bodů. Půjdou získat za vítězství v Battlegroundech a Hodnocených Arénách. (nyní se jmenují Arena Points)

Převody měn

Jakmile se objeví nový raid nebo se spustí nová Arena sezóna, vyšší body se Vám automaticky převedou na nižší (pro nechápavé: Při uvedení nového raidu, což se většinou rovná novému patchi, se vaše Valor body změní na Justice body, při spuštění nové Aréna sezóny se vaše Conquest body změní na Honor body). To logicky znamená, že si po uvedení těchto nových věcí nebudete moct hned koupit "nejžhavější novinky". Nižší body (čili Justice a Honor) půjdou pravděpodobně v budoucnosti směňovat, avšak nebude to 1:1 - výměnou část svých bodů ztratíte. Vyšší body mezi sebou měnit nepůjde. A jak to bude se současnými "platidly"? S příchodem patche 4.0 se vaše Emblems of Triumph a Emblems of Frost automaticky přemění na Justice body. Všechny ostatní starší badge a emblémy budou převedeny na zlaťáky. Tyto peníze pak ve hře dostanete poštou. Bossové, ze kterých nyní padaly právě podobné badge a emblémy vám místo toho přenechají právě Justice body (pokud jste na levelu, pro který je daný boss určený). Nejinak tomu bude u PvP. S patchem 4.0 skončí osmá sezóna a Aréna body, Honor body, zbylé marky z battlegroundů, Stone Keeper's Shards, Venture Coins a Spirit Shards budou převedeny na nové Honor body. Rated Arény a Rated Battlegroundy pak krátce nebudou dostupné a to až do spuštění Sezóny 9 (chvíli po vydání Cataclysm). Tyto změny nebudou probíhat jednoduše 1:1, záleží na ceně předchozího platidla. Například konverzí Stone Keeper's Shards získáte víc honorů než konverzí Spirit Shards.

Emblems → Gold

Badge of Justice → 1 83 30 Emblem of Heroism → 5 50 Emblem of Valor → 5 50 Emblem of Conquest → 5 50

PvP badges → Honor Points (max 4,000)

Old Honor → 0.024 Old Arena Points → 0.85 Battleground Mark of Honor → 2.976 Wintergrasp Mark of Honor → 19.08 Stone Keeper's Shard → 1.6 Venture Coin → 3 Spirit Shard → 1

PvE badge → Justice Points (max 4,000)

Emblem of Triumph → 11.58 Emblem of Frost → 11.58 V budoucím patchi bude tzv. hard cap. Takže pokud přesáhnete maximální počet Honor Pointů nebo Justice, automaticky se vám přemění na (1 Honor = 35 , 1 Justice = 2 )

Maximum vlastněných bodů

Každý druh bodů bude mít své maximum (Justice a Honor 4000). Jakmile dosáhnete tohoto maxima, nebudete moct již získávat další body, dokud některé z nich neutratíte. To samozřejmě nebude žádný problém, protože každý hráč si bude určitě dobře hlídat, kolik bodů má. Nemůže tak však učinit při konverzi, jelikož nebude znát kurz a další podobné věci okolo. Proto je u 4.0 konverze nastaven speciální limit - konverzí starších platidel můžete limit překročit, ale v tu chvíli nepůjde získávat další body, dokud je neutratíte. Jakmile se dostanete pod limit, bude všechno fungovat normálně a maximum už nikdy poté nepřekročíte. Těsně před Cataclysmem však vyjde ještě další patch, který vlastně pevně ořízne limit. Všechno nad limitem bude převedeno na zlaťáky, čili bude na vás, zda si za Honor a Justice body nakoupíte "starý" WotLK gear a nebo si necháte přebytek poslat v penězích.

Změny v PvP - Návrat k vanille?

Když se ještě vrátím k PvP - díky tomu, že Conquest body půjdou získat jak z Rated Battlegroundů tak za Arén, půjde získat nejlepší PvP vybavení, aniž byste chodili do arén. Tím potěším určitě spoustu milovníků následujícího sdělení: Tohle je očividný návrat k vanille. Ano, někteří hráči, kteří byli zvyklí na starý battlegroundový systém PvP arény příliš nevítali, ale bez účasti v nich neměli pořádný PvP gear - nyní se jim můžou úplně vyhnout. Avšak podle všeho budete v Arénách získávat body rychleji než v Rated Battlegroundech (samozřejmě pokud se vám bude dařit). Jelikož již vše nebude založené na arénách, ze zbrojí zmizí Personal Rating (možná se objeví nějaké zbroje s personal ratingem pro ty opravdu nejlepší, ty však ale budou mít jen speciální vzhled, statistiky zůstanou stejné). U zbraní to bude trochu jiné, ty se totiž v PvP rozdělí do dvou kategorií:
  • Nižší - Budou podobně silné jako zbraně z nejnovějšího raidu na normální obtížnosti a budou stát jen Conquest body.
  • Vyšší - Budou podobně silné jako zbraně z nejnovějšího raidu na heroic obtížnosti, budou stát Conquest body a budete na ně potřebovat určité minimální personal rating.
Starší PvP gear půjde koupit za Honor body.

Proč to týdenní omezení?

Omezení na množství týdně získaných bodů bylo do hry přidáno hlavně kvůli alespoň částečné eliminaci hráčova pocitu, který si myslí, že mu "něco uniká", když nehraje. Pokud budete například s guildou úspěšní v raidech, nebudete pak muset každou noc sjíždět Dungeon Finder Daily, protože z něj již odměnu nedostanete.

Naposledy upravil/a Wrent 12.10.2010 v 22:39:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Wrent
Adam Kučera

Wrent je autorem 1375 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Yodox 23.04.2011 20:15

ok, je dobre toto vsetko vediet, ale kde sa daju menit ?

Wrent 16.09.2010 14:22

radbul
Tohle celé by nemělo smysl, kdyby se současně se změnou bodů neměnily i ceny itemů z vyšších na nižší. Čili si ten další den budeš moct koupit tu samou věc za své převedené body. Aspoň tak to chápu já.
Přesně tak, s příchodem nového raidu samozřejmě přejdou všechny staré předměty do nižší kategorie.

radbul 15.09.2010 19:48

Noeat
jinak devalvace emblemu timhle zpusobem se mi jevi ponekud nestastna... predstava, ze mam treba 109 emblemu a neco stoji 110... a druhy den se mi vse prevede na nizsi, protoze bude novy raid... zajimave...
Tohle celé by nemělo smysl, kdyby se současně se změnou bodů neměnily i ceny itemů z vyšších na nižší. Čili si ten další den budeš moct koupit tu samou věc za své převedené body. Aspoň tak to chápu já.

Wrent 15.09.2010 16:55

Praotectrekkie
Možná bys je mohl koupit, ale stejně bys je nemohl používat, určitě tam budou levelová omezení.
Vlastně ano, předměty nepůjdou koupit, pokud nebudete splňovat kritéria na jejich nošení.
Benzakk
Každopádně pěký článek, být tu reputace, už bych dával plusko
Díky, můžeš článek akorát ohodnotit, reputaci zavedenou do systému nemám (což ale není vůbec špatný nápad).

Benosh 15.09.2010 13:04

wolfinakcz
hmm ja bych rekl ze i kdyz se to bude menit tak stary emblemy (triumph,..) se menit nebudou... precijen badge of justice taky nepresli na wotlk verzi..
Hm, já bych řekl, že ta výměna emblémů bude jednorázová a jakmile si to člověk vymění, tak bude dostávat jen body.To by ty body trochu ztratily smysl, kdyby zůstaly emblémy i v datáči.Jako byly kdysi Marky, dneska je někde získáš?Ne, nakupuješ za honory.

Jerryky 15.09.2010 13:01

Praotectrekkie
Možná bys je mohl koupit, ale stejně bys je nemohl používat, určitě tam budou levelová omezení.
Ne, protože v Cata se převedou vyšší na nižší (pokud to neresetnou).

Hlasatel 15.09.2010 12:28

hmm ja bych rekl ze i kdyz se to bude menit tak stary emblemy (triumph,..) se menit nebudou... precijen badge of justice taky nepresli na wotlk verzi..

Praotectrekkie 15.09.2010 11:51

Radiaw
Nerozumím trochu jedné věci. Když si teď nafarmím 500 Triumphů ve hře, tak se mi pak změní na Justice Body a mužu si v Cata hned koupit epiky na lvl 85?
Možná bys je mohl koupit, ale stejně bys je nemohl používat, určitě tam budou levelová omezení.

Radiaw 15.09.2010 11:46

Nerozumím trochu jedné věci. Když si teď nafarmím 500 Triumphů ve hře, tak se mi pak změní na Justice Body a mužu si v Cata hned koupit epiky na lvl 85?

Praotectrekkie 15.09.2010 11:42

jinak devalvace emblemu timhle zpusobem se mi jevi ponekud nestastna... predstava, ze mam treba 109 emblemu a neco stoji 110... a druhy den se mi vse prevede na nizsi, protoze bude novy raid... zajimave...
Ona tahle devalvace postihne IMHO nás všechny, protože komu při zavedení patche zbudou Frosty, tomu se převedou jen v Justice body, stejně jako by to byly Triumphy (maximálně jich může být víc - ale co s nimi, když už jsme výš?)Moje taktika - utratit co nejvíc Frostů ještě před patchem; pokud vím, že na další předmět zřejmě do té doby nedosáhnu, beru Primordial Saronite - ten se neztratí.Teď by se jen hodilo vědět, kdy přesně tahle změna proběhne...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet