Povídky z Pandarie

Jak možná někteří víte (tedy ti z vás, kteří se zajímají o povídkovou WoW literaturu), tak povídek s tematikou Pandarie se nám poslední dobou vyrojilo docela slušné množství, a některé vypadají vážně náramně zajímavě. Dokonce tak zajímavě, že si nejspíš nedokážu odpustit některé z nich přeložit. Jenže - které? Nu, nebudu lhát, že mám své osobní preference, nicméně články jsou určeny především vám, a proto jsem se rozhodla zeptat se vás na vaše vlastní preference. A abych vám to trochu usnadnila, sepsala jsem krátké popisky ke každé ze sedmi povídek z Blizzardí povídkové subsekce Faction Stories v rámci sekce Destination: Pandaria. Dole pod článkem na vás pak čeká anketa, kde se budete moci svobodně vyjádřit, které z povídek vás zaujaly a chtěli byste si je přečíst v češtině. Rovnou podotýkám, že si nejspíš vyberu dvě, které budu pravidelně střídat (jako jsem to dělala doposud), a mimo těchto sedmi zařazuji do hlasování i čtvrtou, poslední část povídky Quest for Pandaria. Žádný velký zájem o ni ve vašich řadách nepozoruji, nicméně kdyby náhodou, můžu se jí věnovat přednostně. Nechť zvítězí ten nejlepší. První kapitola některé z následujících povídek by se měla objevit na webu v pátek 18.4., na překlad však samozřejmě potřebuji nějaký ten předstih, takže někde během týdne od 14.4. přestanu k přihlížet k hlasování a vyberu (pravděpodobně) ty povídky, která na tom budou s hlasováním nejlépe. Zároveň však podotýkám, že přihlédnu i ke svým vlastním preferencím, protože ubíjejícího překládání, které mě místy až nudilo, jsem si užila dost u Quest for Pandaria. Snad mi však pomůžete vybrat mezi těmi mými favority, mezi kterými váhám :) (Pro zajímavost - jsou to The Blank Scroll, Death From Above a The Untamed Valley. Když budete hlasovat pro některé z těchto, budu vás mít moc ráda. Ještě víc než teď. Vážně.)

The Trial of the Red Blossoms

Autor: Cameron Dayton (Gelbin Mekkatorque: Cut Short) Popis: Každé sedmé období stromy v klášteře Shado-pan obléknou karmínový háv. Pro jednoho mladého pandarenského zloděje je Zkouška karmínových květů trestem za jeho zločiny, oddálením popravy a šancí na vykoupení. Hlavní hrdina: Mladý pandarenský chlapec Ten, zlodějíček, který si vybral nejspíš nesprávnou oběť… O čem to je? - Příběh se zabývá řádem bojovníků Shado-pan (elitní ninja ochránci Pandarie) a zkouškou, kterou musí podstoupit každý, kdo chce vstoupit do jejich řad.

Bleeding Sun

Autor: Matt Burns (The Council of Three Hammers: Fire and Iron, Charge of the Aspects) Popis: Zření míru přivedlo taurenského Sunwalkera Dezca do legendami opředeného Údolí věčných květů (Vale of Eternal Blossoms). Nyní, když tuto kouzelnou zemi ohrožuje válka, bude Dezco ochoten obětovat jedno ze svých vlastních milovaných dětí, aby obnovil v údolí naději? Hlavní hrdinové: Sunwalker (taurenský paladin) Dezco, vyslaný Bainem Bloodhoofem do Pandarie. Mokimo Silný, hozen patřící k organizaci Zlatý lotos (Golden Lotus), která chrání Vale of Eternal Blossoms. O čem to je? - Popis myslím hovoří za vše. Pokud máte zájem o příběh, jehož hlavním hrdinou je taurenský paladin, pak jste našli, co jste hledali. Tedy, abych byla přesná - taurenský paladin v Pandarii.

The Blank Scroll

Autor: Gavin Jurgens-Fyhrie (Trade Secrets of a Trade Prince - povídka je volným pokračováním) Popis: Náčelník nařídil svým stoupencům, aby propátrali Pandarii a pokusili se najít cokoli, co by mohlo přinést Hordě sílu. Dva goblini si myslí, že by si za to, co našli na severním pobřeží, zasloužili pořádnou odměnu… ale na to, aby se dostali do prastaré hrobky, budou potřebovat pomoc lorewalkera. Hlavní hrdinové: Goblinka Ziya, stoupenec kartelu Bilgewater. Obchodního prince Gallywixe nemá zrovna v lásce. Goblin Druz, vrchní vymahač pracující pro obchodního prince Gallywixe. Lorewalker Shuchun, pandarenka, kterou čeká nemilý úkol nějak se srovnat s přítomností dvou goblinů na idylické a čarokrásné Pandarii. (Asi nikdo jí to nezávidí.) O čem to je? - Nabízí bližší nahlédnutí do organizace pandarenských Lorewalkers. Také jde o volné pokračování povídky Trade Secrets of a Trade Prince. A jsou tam goblini. Nic, kde jsou goblini, nemůže být špatné.

Death From Above

Autor: Robert Brooks Popis: Každé století se mantidi rojí kolem Hadova hřbetu (Serpent’s Spine). Někteří umírají. Jiní přežijí. A jen nemnoho z nich se stane legendou. V dobách, kdy bylo impérium mogu na vrcholu, žil jeden mantid, který zasíval hrůzu do srdcí otroků i dozorců: Plenitel větru (Wind-Reaver). Hlavní hrdina: Mantid Kil’ruk zvaný Plenitel větru, jeden z paragonů Klaxxi, což jsou legendární hrdinové z historie mantidů. O čem to je? - Zajímá vás hmyzí rasa mantidů? Pak je tohle povídka pro vás. Už pradávná rasa mogu na obranu proti nim vztyčila mohutnou zeď Serpent’s Spine. A i tak se před nimi z jistých důvodů třásli strachy…

The Strength of Steel

Autor: Raphael Ahad Popis: Když jeden z orků objeví cvičiště Řádu Oblačného hada (Order of the Cloud Serpent) na Pandarii, spatří v tom nálezu šanci, jak dosáhnout slávy, aby se mohl připojit ke svým bratrům z kmene Dragonmaw, kteří brázdí oblačné výšky, a získat tak pro Hordu válečný odkaz, který nahání hrůzu. Avšak zvyky Řádu se zvykům klanu Dragonmaw nepodobají… kdo z nich přetrvá? Hlavní hrdina: Koak, ork klanu Dragonmaw, který hledá způsob, jak v očích svého klanu dosáhnout velikosti. O čem to je? - O orkovi, který jako jeden z mnoha ztroskotal na Pandarii. Rozhodne se vzít nové prostředí jako výzvu a stanoví si rozhodně ne zrovna malý cíl. Je však vůbec možné, aby se ork naučil způsobům pandarenů a mohl žít vedle nich? (Ještě někdo si myslí, že ten fanart k povídce je doslova děsivě roztomilý?)

Over Water

Autor: Ryan Quinn Popis: Alianční voják je zachráněn ze spárů oceánu (a jisté smrti) skupinou pandarenů, brzy však zjišťuje, že jde o Rybáře (Anglers). Mezi jejich posedlostí lovem velkých ryb a okouzlení ještě většími příběhy veterána čekají zajímavé chvíle. Hlavní hrdina: Tarlo Mondan, jeden z prvních lidí, kteří vypluli směrem Pandaria. Po obléhání Orgrimmaru se vrací domů, ale zrádné moře na něj dostalo zálusk… O čem to je? - To si nejsem úplně jistá. Každopádně - co dostanete, když hodíte na jednu loď aliančního vojáka a skupinu podle všeho hodně zvláštních pandarenských rybářů? Zjevně tuto povídku.

The Untamed Valley

Autor: Robert Brooks Popis: Dva alianční hrdinové přepravují válečného zločince skrz Pandarii, nevědouce, že jejich stopu sleduje skupina Hellscreamových věrných. V Údolí čtyř větrů (Valley of the Four Winds) se schyluje k bitvě… a Rolníci (Tillers), kteří o tuto zemi pečovali po generace, nemají ani v nejmenším v plánu zůstat stranou. Hlavní hrdinové: Maraad, draeneiský Vindicator, jeden z nejslavnějších zástupců své rasy, kterého známe jak z WoW, tak z komiksu a WoW povídek (např. nedávno překládaná Prophet’s Lesson). Noční elfka Lyalia, vyslaná na Pandarii Velekněžkou Tyrande jako velitelka oddílu Srážkyň (Sentinels). O čem to je? - Povídka se odehrává v době, kdy je válka už u konce a Garrosh čeká na svůj soud. Brzy se ale ukazuje, že válka asi tak úplně ještě neskončila… Nebo že jsou alespoň tací, kteří by v ní rádi pokračovali. Naštěstí do toho mají co mluvit ještě pandareni…
A zde už slibovaná anketa. Anketa samozřejmě není to jediné, čemu budu věnovat pozornost - jakékoli vaše postřehy neváhejte sdělit do komentářů.

Naposledy upravil/a Mordecay 10.09.2014 v 11:58:03.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Darklifer 10.04.2014 20:39

Bellatrix
Už to skáče nahoru, že ty sis na to najal nějaký lidi, aby klikali
Jasně 10 jsem si jich najal.

Petanurban 10.04.2014 19:30

Jelikož mě zajímají mantidi, tak jednoznačně Death From Above. Nemůžu se dočkat. Mimochodem geniální nápad zeptat se čtenářů co by chtěli dříve. Děkujeme

Muradin 10.04.2014 17:51

A další důvod proč bych rád The Untamed Valley je, že bych chtěl do WoD víc poznat Maraada a možná i Mashoka, který by se tam taky mohl objevit.

Bellatrix 10.04.2014 15:50

Darklifer
Strašně mě mrzí, že o gobliny není takovej zájem, fakt moc rád bych si je početl!
Už to skáče nahoru, že ty sis na to najal nějaký lidi, aby klikali
Šéfredaktor WoWfan.cz

Darklifer 10.04.2014 13:57

Strašně mě mrzí, že o gobliny není takovej zájem, fakt moc rád bych si je početl!

cerberos 10.04.2014 13:09

nebo Bleeding Sun,taurena Decza mám rád,ale ta část jak přijde o svou družku a z jedno dvojčat se mi nebude líbit

cerberos 10.04.2014 13:06

dal bych přednost povídce The Strenght of Stell

Jaredaaa 10.04.2014 07:57

Me by se libili vsechny... :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet